Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatPihasuunnitteluPihasuunnittelu - hakusanat K : Kustannusarvio rinnepihaan ( 4 kpl)

Sivut:
[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleRakentajaMimmi (1 kpl) maanantai, 2. huhtikuuta 2007 - klo 22. 30 (yli 10 vuotta sitten)
Hei, tiedän että tähän kysymykseen on vaikea vastata. Mutta olemme rakentaneet talon, ja nyt kesällä on aikomus laittaa piha kuntoon. Kaupunkimme hakee "kummipihaa", ja siihen hakemukseen tarvitaan budjettiarvio. Mutta emme osaa ollenkaan arvioida paljonko rahaa voisi kulua.. ja aika hakemuksen jättämiseen alkaa kohta loppua. Eli pihamme on 3000 neliön rinnepiha. tarkoitus on jättää osa luonnontilaan. mutta mitä n. maksaa kaivuri ja mullat. Täytemaata meillä taitaa tarpeeksi olla. Pihaa pitää tasoittaa jonkin verran. Nurmikkoa osaksi, ei tällä hetkellä laiteta laattaa ollenkaan. sellainen peruspiha halutaan, ei mitään erikoisuuksia... eli nyt haluaisin joitain todellisia laskelmia paljonko teillä pihaan on mennyt rahaa. kaikki vastaukset ovat tervetulleita.

SUUR KIITOS vastanneille!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) maanantai, 2. huhtikuuta 2007 - klo 23. 02 (yli 10 vuotta sitten)
Kustannusarvion tekemisessä teidän pitää etukäteen päättää, keskityttekö esim. perennoihin ja puihin ja pensaisiin, jotka ovat kotimaista alkuperää ja kenties ainakin osa kasveista olisi saatavissa jakopaloina jne.

Päättäkää myös aika, miten äkkiä haluatte pihan perustaltaan valmiin näköiseksi. Siis miten monta kesää.

On niin valtavan monta eri tapaa tehdä puutarhaa, että myös ratkaisu, teettekö pihan luonnonmukaisin periaattein vai ette, vaikuttaa paljon myös hintaan.

Pihaan ei välttämättä tarvitse tilata kaivinkonetta tai ostaa multaa. Tontin maaperän laatu teidän kannattaa selvittää myös ja kasvuvyöhyke ja muut olosuhteet.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällePaulastiina (5510 kpl) tiistai, 3. huhtikuuta 2007 - klo 7. 05 (yli 10 vuotta sitten)
Jos tänne osuisi nyt palstoille joku, joka just on tehnyt uuden pihan, osaisi ehkä haarukoida hintaa... Hu-huu!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) tiistai, 3. huhtikuuta 2007 - klo 11. 03 (yli 10 vuotta sitten)
RakentajaMimmi, jos saat käsiisi jonkin kasvihinnaston tai osut netissä johonkin sopivaan, niin kokoa vaikka suurinpiirtein hintaa seuraavasti:

Pensasaitataimet: nn metriä nn kpl hinta yhteensä (katso sekä astia- että aitataimien nippuhinnoista soveltaen, kumpaa käytät. Laske menekki istutussuositusten mukaan vaikkapa 3 tainta metrille tai 2 tainta metrille)
Muut pensastaimet: nn kpl
marjapensaat
hedelmäpuut
perennat: suuri määrä, keskihinta-arvio silmäillen

Rakenteet: katso mitä mainoksissa pyydetään pergoloista, kasvihuoneista, pyykkitelineistä jne
Valaistus: lamppujen hintoja ja asennuksesta työkulua arvioiden

Multa: katso vaikka jokin Vapon hinta ja ynnää oman mullan lisäksi jotain kenties tarvittavaa mullan paksuutta neliöistä

Tämä nyt on tällainen hätätalousarvion pikaohje, missä on paljon puutteita :]


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.