Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatPuutarhan kalusteet ja rakenteet : Nikkarointia kuormalavoista ( 53 kpl)

Sivut: 50 | 100 | Seuraavat 50 kpl->>

[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällevilla tupala (558 kpl) sunnuntai, 4. toukokuuta 2003 - klo 19. 33 (yli 14 vuotta sitten)
satuin työmaalta saamaan kasan vanhoja kuormalavoja ja niistähän alkoi syntyä. Ensin rakensin lehtikompostiin jatketta:

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällevilla tupala (558 kpl) sunnuntai, 4. toukokuuta 2003 - klo 19. 34 (yli 14 vuotta sitten)
Sitten kokonaan uuden lehtikompostin puutarhan toiseen päähän:

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällevilla tupala (558 kpl) sunnuntai, 4. toukokuuta 2003 - klo 19. 35 (yli 14 vuotta sitten)
Talouspihalle syntyi kätevä aita:

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällevilla tupala (558 kpl) sunnuntai, 4. toukokuuta 2003 - klo 19. 36 (yli 14 vuotta sitten)
ja kun sen aidan vielä maalasi....

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) sunnuntai, 4. toukokuuta 2003 - klo 19. 45 (yli 14 vuotta sitten)
Hienoa, villa tupala, teillä on siellä jo valmiina puuhamaan aita. Meillä on pojan kanssa tehty urakka vähän häiriintynyt sateista ja vapuista. Pidin kyllä tänään urakkapalaverin ja kehoittelin jatkamaan hommia heti huomenna! Meilläkin on kuormalavoista tehdyt kompostit. Aitaurakkaan käytetään eräältä rakennukselta saamiamme purkulautoja, joista pitää ensin kiskoa naulat pois.

Onko tuo oikeaa punamultaa, tuo maali?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleLimo (1617 kpl) sunnuntai, 4. toukokuuta 2003 - klo 19. 53 (yli 14 vuotta sitten)
Ihanaa katseltavaa, kun osataan olla luovia :). Pistän tuon vinkkelin korvan taa, koska varmasti meidän mökille tulloo myös lehtikomposti :D.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällevilla tupala (558 kpl) sunnuntai, 4. toukokuuta 2003 - klo 19. 55 (yli 14 vuotta sitten)
Mitä vielä! 5v sitten kaupasta ostettua talomaalia, joka oli unohtunut kellariin. Kaavin ensin 5cm moskat pinnalta ja pohjalla oli sen verran juoksevan näköistä että juniori sai maalattua aidan, farkkunsa ja kenkänsä..
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) sunnuntai, 4. toukokuuta 2003 - klo 20. 08 (yli 14 vuotta sitten)
Minulle on syntymässä ihan kriisi, kun en osaa päättää puuhamaamme tulevan aidan väriä. Siinä ihan lähellä on yhden naapurin punainen pihavaja. Takaa näkyy toisen naapurin kellertävä pihavarasto. Yhdellä sivulla on naapurin vihreä talo. Maasto on männikköä ja meidän talomme on lauantaimakkaran värinen. Tekisi hirveästi mieli tuota punamullan väristä maalia. Vihreä ottaa ehkä silmiin talvella ja talon värinen aita ei istu taustoihinsa. Suklaanruskeaa tekisi kovasti myös mieleni. Tervaamistakin olen mietiskellyt, mutta en oikeasti tiedä minkä värinen on tervattu aita. Tulisiko siitä vaaleanruskea vai musta?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällevilla tupala (558 kpl) sunnuntai, 4. toukokuuta 2003 - klo 20. 26 (yli 14 vuotta sitten)
Syntyi myös maapohjaiseen pergolaan lattia kuormalavoista. Tässäkin juniori suti kädessä:

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) sunnuntai, 4. toukokuuta 2003 - klo 20. 56 (yli 14 vuotta sitten)
Oi miten kivan mallinen pergola. Onko tuossa oikeallakin tuon kasvipenkin takana jokin seinä? Mukavan rauhalliset värit ja mielenkiintoisesti nuo seinäsäleiköt tehty. Hienoa, kun saamme näitä kuvia toisten tekemisistä, näitä on hyvä näyttää kotona malliksi.

(Nauratti itsekseni äsken, kun piipahdin ruokakaupassa ja vastaan tuli nätti punainen leikkimökki, jota veti henkilöauto :))
Poistettu nimimerkki (id: 4315) sunnuntai, 4. toukokuuta 2003 - klo 21. 07 (yli 14 vuotta sitten)
villa tupala: jestanpoo meilläkin on noita kuormalavoja ja en ole niistä mitään hoksannut!

No kyllä nyt körinät alkoi, sanoi emäntä kun viimeisen satsin leipiä uunista otti ja piipussa oli nokivalkia.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällevalopää (733 kpl) sunnuntai, 4. toukokuuta 2003 - klo 21. 07 (yli 14 vuotta sitten)
loistava idea!! tässä miehen kanssa just ollaan suunnittelemassa lehtikompostia - selvitään ilman kauppareissua. kiitoksia idean tuomisesta nettiin!!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) sunnuntai, 4. toukokuuta 2003 - klo 21. 52 (yli 14 vuotta sitten)
Noista kuormalavoista voi ottaa myös ne pohjapuut pois, niin eivät vie tilaa kompostissa. Lehtikompostin olen koonnut yksikseni ilman koneita: Isoja lavoja kyljelleen maahan kaksi vierekkäin ja lauta sisäpuolelle tueksi. Kulmaan lava ja rautalangalla kiinni edelliseen lavaan. Helppo koota, mutta itseltäni puuttuu lehtikompostista avattava osa. Se hankaloittaa sekä täyttöä, että tyhjentämistä. Aika älykäs olisi hän, joka upottaisi suuret lavat osittain maan sisään. Ei tarvitsisi niin korkealle heitellä lehtiä. Kun kohta tulee kompostien siirto toiselle puolelle puuhamaata, aion kaivaa ne vähän maan sisään. Lehtikompostista kannattaa heti rakentaa iso (eli kaksi lavaa leveyttä ja yksi syvyyttä).
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekurjenpolvi (4166 kpl) sunnuntai, 4. toukokuuta 2003 - klo 22. 09 (yli 14 vuotta sitten)
Meidän lehtikompostinkehikko on koottu tiilien alla olleista pienistä lavoista ja se on sopivan matala.


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleInki (7432 kpl) maanantai, 5. toukokuuta 2003 - klo 8. 47 (yli 14 vuotta sitten)
Oikein harmittaa, kun tuli suurin osa kuormalavoista käytettyä polttopuiksi muun rakennusjätepuun mukana! On meilläkin niitä muutama tuolla lampolan puolella käytetty, karsinat on lavoista rakennettu.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällevilla tupala (558 kpl) tiistai, 6. toukokuuta 2003 - klo 16. 11 (yli 14 vuotta sitten)
Muutama kysely on tullut aiheesta lattia kuormalavoista, joten hätäpäissäni väsäsin oheisen jutun:

juttu
Poistettu nimimerkki (id: 4655) tiistai, 6. toukokuuta 2003 - klo 16. 22 (yli 14 vuotta sitten)
Mahtava "juttu" ! Minäkin jo suunnittelin pergolanpohjaa vanhoista lavoista. Vinnillä on vanhaa huopapohjaista muovimattoa ja ajattelin käytää sitä pinnoittamiseen niin ei tarvis hioa......kiva, kiva....(paitsi että hommaa vaan kasaantuu lisää ja lisää....)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) tiistai, 6. toukokuuta 2003 - klo 17. 01 (yli 14 vuotta sitten)
Villa Tupalalle suurkiitos tuosta työselityksestä ja hienoista kuvista. Ilmoitan täten kopioineeni tietosi itselleni omalle koneelle talteen, sillä eräs ihminen juuri tänään kyseli vähän neuvoja "halvasta" katoksesta. Tämä tuli kuin tilauksena.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) tiistai, 8. heinäkuuta 2003 - klo 7. 32 (yli 14 vuotta sitten)
Rakennuspurkupuusta tehty puuhamaan aita portteineen. Sisäpuolelle jätimme enimmät sementtiset laudat. Ostamaan jouduimme ainoastaan nauloja ja saranat. Maali puuttuu yhä vielä. Portista vasemmalle on alue täynnä kompostiläjiä ja oikealle jätimme veneelle talvisäilytyspisteen. Aitauksen koko on 5x8 metriä.

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälletiipii (778 kpl) tiistai, 8. heinäkuuta 2003 - klo 10. 38 (yli 14 vuotta sitten)
Sand, tulipa siitä upea. Pitää varmaan ryhtyä suunnittelemaan jotain samanlaista.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleInki (7432 kpl) tiistai, 8. heinäkuuta 2003 - klo 11. 54 (yli 14 vuotta sitten)
Hyvänen aika Sand! Teidän puuhamaastanne taitaa tulla suosituin paikka pihassa, onhan se niin hieno, pöytä ja kaikki! Voin vain kuvitella, kuinka hienoa kaikki muu on. Tosi mukava katsella ja haaveilla, ehkäpä meilläkin, sitten joskus..:))
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleInki (7432 kpl) tiistai, 8. heinäkuuta 2003 - klo 11. 54 (yli 14 vuotta sitten)
Hyvänen aika Sand! Teidän puuhamaastanne taitaa tulla suosituin paikka pihassa, onhan se niin hieno, pöytä ja kaikki! Voin vain kuvitella, kuinka hienoa kaikki muu on. Tosi mukava katsella ja haaveilla, ehkäpä meilläkin, sitten joskus..:))
Poistettu nimimerkki (id: 239) tiistai, 8. heinäkuuta 2003 - klo 12. 11 (yli 14 vuotta sitten)
Kaatopaikoilta eli jäteasemilta saa nykyisin vaikka mitä talteen. Nurmijärven uusi oli aikanaan mallikaatopaikka. Ottavat talteen mm. jätekuormista sellaista, joilla voi olla arvoa.
Puutavara lajitellaan risuihin ja muuhun, paljon rakennusjätettä eli naulaista puuta.
Nyt kun en enää saa työstä niin paljon polttopuuta olen risuja viedessäni tuonut paluukuormana viimeksi lautaparkettia täyden peräkärrykuorman, se maksaa kärryn koosta riippumatta 5 5, mulla on aika iso kärry. Parketissa on aika vähän liimoja varmaankin, joten kyllä sitä voinee polttaa.
Kuormalavoja on tietysi paljon, nauloja on vain paljon polttopuuksi.
Lähellä on iso rakennustyömaa, sieltä olen hakenut ylimääräistä betonia, joka muuten kaadetaan maahan. Toin kasvihuoneen perustusten tasaamiseen kallion päälle ja askelkivien kiinnitykseen kalliolle menisi vielä, mutta työmaa on jo melko valmis. Mestari sanoi, että aitatolppien perustukseen enää tulee kuorma. Monet työmaat antavat mielellään jäteasemalle menevät kuormat lähellä asuville, säästyy rahtikuluja ja kierrätysmaksu.
Eilen hain tukkutorilta melkoisen kuorman kesäkukkia, ovat ihan mielissään kun ei tarvitse kipata lavaan. Rullakoissa oli paljon mm. ahkeraliisoja, rullakon alimpia, keskellä kuolleet varjostukseen tai liikakasteluun. Surkeannäköisiä pelakuita, amppelikukkia jne. Kalliokasveja on vielä paljon myymättä.
Pitäisikö ensi vuonna kysyä Jussilta, antaisiko hän järjestää pnettiläisille sesonginloppupuhdistuksen, kaikki kerättäisiin yhteen kasaan ja sieltä saisi tosihalvall kaikenlaista. Pari vuotta sitten ahkeraliisat kukkivat muutama viikko istutuksesta hienosti pakkasiin asti.Aina löytyy pihasta aukkopaikkoja kesäkukille, jotka kukkivat perennoja kauemmin.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällerastas (2307 kpl) tiistai, 8. heinäkuuta 2003 - klo 12. 25 (yli 14 vuotta sitten)
joku, tuo on hyvä idea, joten kysy ihmeessä. Eiköhän meistä pääkaupunkiseutulaisista saada porukka kasaan. Samalla tulisi tavattua muitakin nettiläisiä :-)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekurjenpolvi (4166 kpl) tiistai, 8. heinäkuuta 2003 - klo 13. 23 (yli 14 vuotta sitten)
Sand! Tosi hulppean puuhamaa :). Kiva nähdä kuva, kun ollaan kuultu teko stoori....kelpais kyllä meillekkin ;-)..


Joku, hyvä idea!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepapula (4410 kpl) tiistai, 8. heinäkuuta 2003 - klo 13. 36 (yli 14 vuotta sitten)
Olipa hyvä että eksyin tähän osioon. Mahtavia ideoita kuormalavoista! Naapurilta jo niitä saatiin ja laitettiin lattia maavaraiseen vanhaan puuliiteriin. Helpolla tuli! Ja vielä siinä naapurissa kököttää lavavuori, täytyypä vilauttaa ukolle näitä villa tupalan ideoita!

Ja Sandin puuhamaa on hirmuhieno! Värin valinta onkin vaikeaa, kun on niin monenvärisiä rakennuksia ympärillä. Mielenkiinnolla odotan ratkaisuasi!

Joku kysyy vaan Kotilaiselta - kyllä meille kelpaa ja Jussikin tekee hyvän työn!


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) tiistai, 8. heinäkuuta 2003 - klo 17. 35 (yli 14 vuotta sitten)
Hui, ihan hävettää, kun huomasin kommenttinne :D mutta samalla haluan muidenkin muistavan, että kyllä vähällä rahalla saa tehtyä monenlaista hauskaa, jos vaan jaksaa ährätä.
Poistettu nimimerkki (id: 4315) tiistai, 8. heinäkuuta 2003 - klo 22. 30 (yli 14 vuotta sitten)
Sehän on yksi suurimmista ilonaiheista kun saa jotain noin onnistunutta tehtyä kuin Sandin Puuhamaa ja kun se on toteutettu vähällä rahalla sekä kierrätysperiaatteella.


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKurpitsa (10688 kpl) keskiviikko, 9. heinäkuuta 2003 - klo 9. 33 (yli 14 vuotta sitten)
Hattua nostan teille ahkerille ja osaaville! Hienoja juttuja olette tehneet.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) tiistai, 20. huhtikuuta 2004 - klo 20. 48 (yli 13 vuotta sitten)
Muajussi, tiällä on villa tupalan linkki kuormalavaohjeisiin!!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) tiistai, 20. huhtikuuta 2004 - klo 21. 01 (yli 13 vuotta sitten)
Ja se lisäjuttu on kohdassa: 6. toukokuuta 2003 - klo 16.11
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleminttumeirami (776 kpl) keskiviikko, 21. huhtikuuta 2004 - klo 8. 47 (yli 13 vuotta sitten)
Hauskaa, että tällainen kuormalavakeskustelu pompsahti esiin! Mieheni on käynyt hakemassa kuormalavoja, purkanut siellä paikanpäällä ja laudat tuonut kotiin.
Arvatkaa mistä entisen avovinttimme lattia on tehty?...Matto kyllä tulee päälle, mutta alimmaiseksi välttää vuokratalossamme ihan sellaisenaan.
Vähän kerkesin surkutella itseäni, kun katselin hienoja valmiita kasvihuoneita jostain kuvastosta, samalla, kun suunnittelin omaa, ilmaista kasvihuonettani kuormalavamateriaalista. En surkutellut kauaa, kun sain piirrokset valmiiksi. Valkoiseksi maalattuna siitä tulee hieno ja nämä teidän projektinne viimeistään kannustavat eteenpäin:). Kompostit ilman muuta samasta tavarasta.
Onko muuten kellään ao. materiaalista kasvihuonetta? nimim. "Foto ois kiva"
Poistettu nimimerkki (id: 101) keskiviikko, 21. huhtikuuta 2004 - klo 15. 06 (yli 13 vuotta sitten)
Täällä istutetaan kuormalavoihin...

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleLiina (283 kpl) maanantai, 7. helmikuuta 2005 - klo 17. 39 (yli 12 vuotta sitten)
Kiitos mahtavista ideoistanne! Tulivat tarpeeseen :-)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällebelgi (2663 kpl) maanantai, 7. helmikuuta 2005 - klo 20. 00 (yli 12 vuotta sitten)
Tuli vain mieleeni, että pojat käyttivät hyväkseen kuormalavoja lumilinnan rakentamisessa :)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) perjantai, 29. huhtikuuta 2005 - klo 19. 27 (yli 12 vuotta sitten)
Rönsytiarella. Täällä on villa tupalan hyvät kompostit :D
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleTiarel (778 kpl) lauantai, 30. huhtikuuta 2005 - klo 14. 08 (yli 12 vuotta sitten)
Sand, itse asiassa mulla on tuollainen kuormalavan päälle tehty laatikko joka on pohjamaalattu valkoiseksi! Toimi rakennusaikana kaikkien pikkupalikoitten keräyspaikkana. Sitten, kun ne oli poltettu, lensi sinne kaikenmaailman juolavehnätuppoja ym. Siellä ne on ollut 3-4 vuotta. viime kesänä joku pillikkä sieltä näky kasvavan. Tänä vuonna kun haravoin nurmikon, kerättiin tytön kassa kuiva ruoho laatikkoon. Ei se varmaan olisi kun sekotusta vailla. =)
Ainoa haitta puoli laatikossa on se, että se painaa! Mä en siirrä sitä mihinkään edes tyhjänä.
Ja siinä on joka seinä naulattu kiinni. Mutta siitä fixaamalla varmasti saisi ihan käyttökelpoisen.
Ensin ajatuksena oli kahden kevyen lautakehikon käyttö. Noitakin tarvisi varmaan olla kaksi. Kun toinen täyttyy, otetaan toinen käyttöön?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) lauantai, 30. huhtikuuta 2005 - klo 16. 11 (yli 12 vuotta sitten)
Siirtyisikö se painava laatikko pressun päällä vetämällä?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleTiarel (778 kpl) lauantai, 30. huhtikuuta 2005 - klo 18. 04 (yli 12 vuotta sitten)
No ei siirry! =)
Se on nyt tuolla tontin ulkopuolella, kaupungin maalla. Siirretty sinne pois pihanlaiton tieltä. ;)
Tänään mieheni käänsi sen talikolla, kun kerroin, että se on kuitenkin ihan hyvä. Täytyy ensin tyhjentää se kompostista, että jaksan olla kaverina nostamassa. Täytyy nostaa se pensasaidan yli, joka onneksi on vasta 30 cm korkeaa. =)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleTiarel (778 kpl) lauantai, 30. huhtikuuta 2005 - klo 19. 02 (yli 12 vuotta sitten)
Kun komposti on tehty kuormalavan päälle ja se on irti maasta, "kiipeävätkö" kastemadot sinne vai pitäsikö niitä kerätä sinne asukeiksi? Nehän ovat tärkeitä kompostissa?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) lauantai, 30. huhtikuuta 2005 - klo 19. 25 (yli 12 vuotta sitten)
Nosta uuteen kompostiin vanhan kompostin multaa "juureksi". Kastemadot eivät kompostissa viihdy, jos se kuumenee hyvin, mutta ne pienet "tunkiolierot" (?) ilmestyvät kyllä itsellään. Kompostoituminen tapahtuu varsinaisesti maatumisen avulla ja sinne tulee oma tietty eliöstönsä ja sopivat bakteerit.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleTiarel (778 kpl) lauantai, 30. huhtikuuta 2005 - klo 19. 29 (yli 12 vuotta sitten)
Kiitos Sand jälleen. Olen ilmottautunut Martta kerhon järjestämälle kompostointi kurssille. =)
Sieltä varmaan aloittelija saa hyvät neuvot ...toivottavasti. Sitten voi kysellä tarkennuksia aiheisiin, eikä joka yksityiskohtaa erikseen. :)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällevilla tupala (558 kpl) torstai, 16. kesäkuuta 2005 - klo 15. 16 (yli 12 vuotta sitten)
Lisää nikkarointia kuormalavoista. Grillipaikalle lattiaa

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällevilla tupala (558 kpl) torstai, 16. kesäkuuta 2005 - klo 15. 18 (yli 12 vuotta sitten)
Saunan seinustalle "ruukkuterassi"Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) torstai, 16. kesäkuuta 2005 - klo 17. 38 (yli 12 vuotta sitten)
Villa Tupalan ruukkuterassi on hieno. Puritko kuormalavat vai kuinka teit tuon, kun lattia on noin siisti?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällesailasi (7926 kpl) torstai, 16. kesäkuuta 2005 - klo 17. 44 (yli 12 vuotta sitten)
Villa Tupala, mites auvojaloin tepastelu? Onnistuuko?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällevilla tupala (558 kpl) torstai, 16. kesäkuuta 2005 - klo 18. 27 (yli 12 vuotta sitten)
Kuormalavat on sellaisenaan, harvoihin lautaväleihin sahasin sopivat rimat. Valitsin semmoiset lavat joissa ei ole paljon tikkuja, voi istua vaikka paljaalla pyllylläää
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällesailasi (7926 kpl) torstai, 16. kesäkuuta 2005 - klo 18. 39 (yli 12 vuotta sitten)
Auts! En kyllä arvaisi... ;-)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepapula (4410 kpl) torstai, 16. kesäkuuta 2005 - klo 20. 39 (yli 12 vuotta sitten)
Siistiä jälkeä!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekibuvitsi (8785 kpl) torstai, 16. kesäkuuta 2005 - klo 20. 42 (yli 12 vuotta sitten)
hyvä idea ja toteutus tuo ruukkuterassi...


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.