Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatPuutarhan kalusteet ja rakenteet : Kesäkeittiö ( 73 kpl)

Sivut: 50 | 100 | Seuraavat 50 kpl->>

[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMellu (2133 kpl) maanantai, 5. toukokuuta 2003 - klo 13. 46 (yli 14 vuotta sitten)
Minulla on jo useamman vuoden kummitellut ja osin jo muotoutunutkin päässäni kunnollinen kesäkeittiö.
En lähde tässä vielä enempää suunnitelmiani selostamaan, katsotaan nyt ottaako aihe tuulta purjeisiin...
Eli jonkinlaisia kesäkeittiö- ja grillikatossysteemejä on varmaankin ainakin osalla teistä; kokemuksia, vinkkejä & ehkäpä valokuviakin?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleTomsku (1124 kpl) tiistai, 6. toukokuuta 2003 - klo 9. 38 (yli 14 vuotta sitten)
Meillä on vuonna -94 rakennettu kesäkeittiö, jossa on tiskipöytä (2 allasta), kaasuhella, pöytä + penkit ja tilaa grillille. Käytän sitä oikeastaan ympäri vuoden. Sisällä kun ei viitsi kovasti kärytellä, hoitelen ruskistushommat aina siellä. Noin puolet vuodesta tiskaan siellä ja teen kaikki ruuat. Sen ympärillä on istutuksia ja näkösuojana alppi- ja lumikärhö. Kaiteille on kiva sijoittaa kesäkukkia purkeissa tai vaikkapa yrttipuutarhan (myös purkeissa). En luopuisi kesäkeittiöstämme.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMellu (2133 kpl) tiistai, 6. toukokuuta 2003 - klo 20. 12 (yli 14 vuotta sitten)
Kesällä, silloin kun on koko porukka paikalla taikka vieraita, on tosi kurjaa könnätä sisällä keittämässä kun muut möllöttää ulkona ja aurinko paistaa ja ...

2-altainen tiskipöytä on minullakin jemmattuna keittiöremontin jäljiltä sekä sellainen kotamallinen, pyöreä grillihökötys jonka voisi "istuttaa" kesäkeittiön sisälle.
Vanhaa puuhellaa (ehdoton vaatimus!) en ole onnistunut vielä mistään saamaan.
Pöytä ja penkit pitää myös sopia sisälle.
Kokonaan umpinaisia seiniä en halua, yläosa saisi olla auki.
Aivan ihana katto olisi valokate, mutta siinä on vaan se mutta kun tulee 2 hormia; olisiko pöllö ajatus joka toinen levy valokatetta ja joka toinen peltiä? En tiiä...ei se niin käy vaan keittopuoli peltiä ja syömäpuoli valokatetta.

Pianhan se on puoliksi tehty kun sitä on ainakin 5 vuotta jo suunniteltu (näkis vaan!).
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleTomsku (1124 kpl) keskiviikko, 7. toukokuuta 2003 - klo 8. 53 (yli 14 vuotta sitten)
Valokatteessa on se huono puoli, että se ei varjosta samalla tavalla kun "oikea" katto. Kesäkuumalla on kiva kokata, tiskata ja varsinkin syödä, jos on hieman varjoa. Meillä kesäkeittiö sijaitsee hyvin aurinkoisessa paikassa ja ilman mitään varjoa siellä läkähtyisi. Meillä on 4x4 tolpat nurkissa ja sivujen keskikohdissa ja ns. puoliseinät, korkeus noin metri, laudoitus noin sentin raoilla. Kaasun käyttöön päädyin sen takia, että ruuanlaittoa paljon harrastavana olen huomannut sen olevan kaikkein paras ja nopein (myös edullisin) tapa kokkaukseen. 11 kilon kaasupullo riittää vuodeksi, vaikka sillä lämmitetään tiskivedetkin. Sen lisäksi kaasuhella ei vaadi niin paljon tilaa kun puuhella. Myöskin puuhellan kuumotus kesähelteella ei innostanut.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMellu (2133 kpl) keskiviikko, 7. toukokuuta 2003 - klo 20. 48 (yli 14 vuotta sitten)
Olet oikeassa, ehkä sitä keittämisen lisäksi syökin mielummin viileässä.
Olen kyllä harkinnut kaasuhellaakin, mutta toisaalta houkuttaa viileämmällä ilmalla puuhellan lämpö. Meillä on polttopuutakin kyllänsä. Kaasugrillikin on, joten ainakaan pulloa ei tarviisi hankkia.
Jos oikein ahneeksi ryhtyy, niin molemmat:)?
Aurinkoiseen paikkaan meilläkin tulee, joskin myös tuuliseen.
Minkälainen lattia teillä on?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleTomsku (1124 kpl) maanantai, 12. toukokuuta 2003 - klo 9. 31 (yli 14 vuotta sitten)
Betonilaattalaattia. Näin jälkeenpäin ajatellen, olisi ehkä parempi vaihtoehto ollut puuritilälattia. Kannattanee tehdä sellaisesta tukevammasta tavarasta ja kunnon rungolla, ettei notku. Köynnöksistä on auringonsuojauksen lisäksi erittäin paljon iloa tuulensuojana. Meillä on tuulisimmalla sivustalla isokokoiset Alppikärhö ja lumikärho. Se valokate voi olla kätevämpää tuulesuojana kun kattona. Joku sellainen näppärä irrotettava systeemi, joka olisi helppo nostaa paikoille tuulisella säällä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällecynde (614 kpl) tiistai, 13. toukokuuta 2003 - klo 16. 44 (yli 14 vuotta sitten)
Meille laitettiin metsästysseuran grillikatokseen alas rullattavat pressut jokaiselle 7/8 seinälle. Toimivat mahtavasti. Uskoisin, että läpinäkyväkin vaihtoehto olisi olemassa.
Muutoin aukon kokoinen pleksilasi, neljään nurkkaan reiät, poikkihirteen tukevat ruuvvit tai muut kannattimet ja niihin roikkumaan. Alhaalta voi sitten sitoa narulla kiinni. Säilytyksestä saattaa vaan tulla tälläisille systeemeille ongelma.

Meilläkin on judenssi vielä suunnittelu asteella...
Poistettu nimimerkki (id: 4315) tiistai, 13. toukokuuta 2003 - klo 16. 54 (yli 14 vuotta sitten)
Kivi- tai betonilattia on paloturvallisempi. Omasta kokemuksesta voin sanoa että jo suunnitteluvaiheessa tulee ottaa huomioon polttopuuvarastointi. On kätevää jos puut saa sateelta suojaan kuivumaan.


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMellu (2133 kpl) tiistai, 13. toukokuuta 2003 - klo 20. 47 (yli 14 vuotta sitten)
Ajattelin puulattiaa, voisi jopa olla raot lattialankkujen välissä. Olisi helpompi perustaakin paalujen varaan. Puuhellan eteen ja tuon kotahökötyksen alle ja vähän ympärille jotain palamatonta levyä (pelti on liukas!).

Joo puiden varastointi on yksi mikä pitää ottaa huomioon. Koska tästä meidän versiosta tulisi melko pitkä ja suorakaiteen mallinen eli toisessa päässä keittotila ja toisessa syömäpuoli niin penkit voisi laittaa vastakkaisille seinille kiinteästi seinään ja pöytä väliin, penkkien alle saisi sitten halkoja.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) perjantai, 30. toukokuuta 2003 - klo 1. 03 (yli 14 vuotta sitten)
Meillä grilliprojekti etenee hitaasti mutta varmasti. Nyt on poijaat päässeet jo piippuun asti. Punaiset puut pitkin liiterirötiskömme seinää ovat grillin ympärille tulevan pergolan puita. Laatat lattialle ja valokatetta päälle, siinä Kristan kesäkeittiö. Ja tietysti jotain köynnöstä kiipeilemään pitkin pergolan seiniä.

Sunnuntaina saa kuulemma jo alkaa käyttää grillin puolta - hellapuoli tarvitsee enemmän aikaa kuivuakseen. Vaan taitaapa kaikki aika mennä maan tasaamisessa ja laattojen asennuksessa jotta päästään rakentamaan pergolaa siihen päälle:-)

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMellu (2133 kpl) perjantai, 30. toukokuuta 2003 - klo 10. 12 (yli 14 vuotta sitten)
Niinpä, Krista. Nyt tällä hetkellä tuntuu siltä että koskakohan sitä olisi aikaa grillailla?
Hieno sinulla ainakin on tulisija.
Meidän projekti kasvaa nokkosta, balsamia ja vuohenjuurta eli ei etene mihinkään...
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) perjantai, 30. toukokuuta 2003 - klo 16. 01 (yli 14 vuotta sitten)
Äyks, ja tietysti sataa vettä... eli pressua grillin päälle ja homma seis. Onneksi on kaikki sementtisäkit sentään autotallissa sateensuojassa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällemaisa2 (3 kpl) torstai, 10. heinäkuuta 2003 - klo 22. 41 (yli 14 vuotta sitten)
Olen laiskana, mutta tunnelmallisena tyyppinä jalostanut lähes 20 vuotta kesäkeittiötämme. Viime kesän ajatusmakoilun tulos oli laittaa puuhellan sisään kaasulla toimivat rengaspolttimet. Tunnelma säilyi, mutta kätevyys lisääntyi. Ei tule savu silmille, puita ei tarvitse varastoida, kuumuus kestää halutun ajan ja on säädettävissä. Viime- ja tämän kesän kokemusten perusteella, muutamat isommatkin ruokakekkerit pitäneenä, sanoisin ansaitsevani vähintäänkin nobelin palkinnon, tai jos ei sitä, niin ainakin suklaapatukan;)
Lisäksi kesäkeittiössä on varustuksena kaasugrilli sivukeittimellä.
Nyt kaipaisin ideoita rinteeseen rakennettavasta leivinuunista tms. Voisi sitten pitää vielä isompia kekkereitä...
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) torstai, 10. heinäkuuta 2003 - klo 22. 48 (yli 14 vuotta sitten)
Eikö maakellarista voisi muuntaa leivinuunia rinteeseen? Sellainen kaariholvijuttu olisi mukava uunin yläpuolella olemassa! Savupiippu pitää kyllä nostaa sen verran korkeaksi, ettei joku siihen vahingossa nojaa. (Hankala vähän kirjoittaa, kun Vilma-kissa tuli nuolemaan minun sormiani ja nojaa oikean käsivarren päällä hyvin unisena.)


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) sunnuntai, 31. elokuuta 2003 - klo 18. 52 (yli 14 vuotta sitten)
Kesäkeittiömme on melkein valmis! Ja kesä melkein ohi...

Mutta ruokaa tuossa on sentään tehty jo vaikka kuinka eikä sisätiloissa tee mieli vieläkään keitellä vaikka usein onkin sateista.

Valokate pitää kokin kuivana ja mekin löysimme (ex-puolisoni vaimoineen toi yhteiseksi iloksi) sen renkaanmuotoisen kaasuliekin! Upea juttu, en ole grillimme hellapuolta juuri tarvinnut sen jälkeen. Muurikkapannun alle kaasurengas, hana auki ja vot! Wokkia tulee näppärästi. Ja omilla jaloillaan seisovan kannellisen muurikan voi nostaa pihapöytään sellaisenaan, lämpökynttilä vain alle jos istutaan pitkään ruokailemassa.

Ensi kesään jäävät istutukset kesäkeittiön ympärille ja kunnollinen laattapolku ruokapaikalle. Olen haaveillut yhdelle kesäkeittiön seinustalle ainakin viinirypälettä, sillä paikka on aurinkoinen ja lämmin, suojaisakin. Jotain köynnöksiä kesäkeittiö kaipaa selvästi ympärilleen ja matalamman kaiteen puolelle haluan istuttaa jonkun sortin perennaryhmän.

Kuvan kaaos keittiössämme johtuu laiskasta emännästä. En ole ehtinyt ruuvata kasaan valkoista puutarhapöytää ja kahta tuolia, jotka hankin syyskesän alennusmyynnistä liian suuren pirtinkaluston tilalle. Telttapussikin on kököttänyt penkillä monta viikkoa, teltta puolestaan on kuivumassa autotallissa - lienee kuiva, kun on siellä jo muutaman viikon roikkunut :-)

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällerastas (2307 kpl) sunnuntai, 31. elokuuta 2003 - klo 19. 08 (yli 14 vuotta sitten)
Onpa houkuttelevan näköinen paikka. Muista sitten istuttaa myös ne maustekasvit tuohon käden ulottuville :-)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepapula (4410 kpl) sunnuntai, 31. elokuuta 2003 - klo 19. 15 (yli 14 vuotta sitten)
Onpa hyvännäköinen & talon tyyliin + väreihin hyvinistuva.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekurjenpolvi (4166 kpl) sunnuntai, 31. elokuuta 2003 - klo 21. 04 (yli 14 vuotta sitten)
Kelpais meidänkin pihaan ;).
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) sunnuntai, 31. elokuuta 2003 - klo 21. 21 (yli 14 vuotta sitten)
Tuo maustekasvihommeli oli hyvä huomio. Mai-lee käydessään jo ehdotteli samaa kun näki missä meillä nyt on maustekasvipaikka. Pitänee alkaa tosissaan pohtia tilaa maustekasvipenkille ihan tuohon kesäkeittiön lähelle.

Puuh, kun saisi nuo mööpelit vielä tuosta...

Ukkokullan poikamiesboxista alunperin meille kotiutuneen pirttiryhmän taidan maalata punaiseksi ja tehdä siitä jonnekin ulkopöydän. Kesäkeittiössä se on liian suuri, ei jää "lieden-luona-pyörimis-tilaa".

Kiva saada kehuja, mutta totuus on, että olette kyllä olleet tavallaan mukana suunnittelemassa tätä. Ilman p.nettiläisten inspiroivaa "seuraa" ja monia hyviä vinkkejä olisimme tuskin onnistuneet saamaan aikaan mitään näin omassa pihassamme toimivaa. Sain maalausinspiraationkin jostain vanhasta keskustelusta. Ja mietin, että tästä pitää tulla ainakin yhtä toimiva omassa lajissaan kuin Sandin hieno Puuhamaa :-)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleHannele (3818 kpl) maanantai, 1. syyskuuta 2003 - klo 0. 10 (yli 14 vuotta sitten)
Krista, kyllä sinun kelpaa! Yrttejä voi hyvin kasvatella myös ruukuissa, tuonnehan saisi vaikka yrttiamppeleita roikkumaan ja oviaukon pieliinkin mahtuu muutama ruukku.

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleInki (7432 kpl) maanantai, 1. syyskuuta 2003 - klo 11. 11 (yli 14 vuotta sitten)
Krista, onpa mukava, tahtoo samanlaisen! Täytyy näyttää isännälle kuviasi, jospa se saisi hänetkin innostumaan. Laitan paljon ruokaa sellaisella kaasurengaskeittimellä, se on pölkyn päällä ja vierellä pari pölkkyä apupöytinä! Aikas alkeellista touhua, mukavampaa kuitenkin kuin sisällä kokkaaminen kauniina kesäpäivinä.

Pitäisikin ottaa kuvia paikasta ja pyytää teitä suunnittelemaan paikkaan sopivaa rakennelmaa. Mietinnässä on ollut tehdä pajusta tai heinäseipäistä suojaisa kulmaus ja muurata sen sisään luonnonkivistä hella.

Toisaalta tuo katekin olisi tarpeen, niin ei tarvitsisi sadetta murehtia. Lähelle taloakin se tulee, joten tarvitaankin ehkä pergola, tulee mieleen se villa Tupalan hieno terassi/pergola, siitähän taisi olla oikein ohjeetkin.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) maanantai, 1. syyskuuta 2003 - klo 11. 29 (yli 14 vuotta sitten)
Jos minulla olisi noin kaunis yrttiruukku, en kyllä raaskisi napsia siitä mitään syötäväksi...
KIvet ovat hienot mullan pinnalla (pistää ajatuksen oitis talteen, näin näitä hienouksia syntyy).

Valokate on todella kätsy kesäkeittiön päällä (tai mikä tahansa katto joka estää sateen).

Meillä on suunnitelmissa vielä laitattaa kesäkeittiöömme sähköt. Silloin sitä voi käyttää aivan lumien tuloon saakka, kun iltapimeä ei haittaa. Eikä tarvitse juosta sisälle hakemaan kahvia keittimestä, jos laittaa yhden ulkotöpselin jonnekin kohtaan, hih.

Kattovalaisin ja kaksi pylväisiin kiinnitettävää seinävalaisinta on jo hankittu, oja puuttuu kaapelille ja siinä onkin työtä sillä matka on aika pitkä. Ihanainen sähkömiehemme remppaa juuri hankkimaansa omakotitaloa ja on hiukka tavallista hitaammin liikkuvainen, joten voi olla ettemme saa sähköjä enää tänä syksynä vaikka kaapeliojan saisimmekin kaivettua :-).

Mukava on pohtia jo ensi kevääksi lisäparannuksia projektiin. Riippuvat amppelit sopisivat hyvin etuseinustalle noiden pyöreiden kynttilälyhtyjen kaveriksi ja sen yrttipenkin paikan keksin kyllä, kunhan pyörin tuolla riittävästi ympyrää.

Yksi tekninen ongelmakin on vielä ratkaisematta; takaseinustalle valuva sadevesi syövyttää laattojen reunasta hiekkaa, joten meidän pitänee viritellä sinne sadevesikouru - je keksiä kuinka sen saa kiinnitettyä valokatteen reunaan.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepapula (4410 kpl) maanantai, 1. syyskuuta 2003 - klo 12. 08 (yli 14 vuotta sitten)
Kaunis yrttiruukku Hannelella! Pistänpä mieleen ensi kesäksi...
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) maanantai, 1. syyskuuta 2003 - klo 22. 53 (yli 14 vuotta sitten)
Mie oon ruukuttanut vain näitä - ei taida olla heistä leivän päälle saati wokkipannuun :-)


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKukkivaLeppärinne (304 kpl) perjantai, 19. syyskuuta 2003 - klo 18. 32 (yli 14 vuotta sitten)
Onko teillä kenelläkään kokemuksia pihakeittiön lattiasta, joka olisi valettu ja valuun päälle laitettu pakkasenkestävät klinkkerit. Olen ajatellut vähän sellaista ... olisi siivon näköinen jne. Onkohan liukas? Meillä grilliasema on vähän niinkuin ilta-auringon puolella ja paikka on tosi hyvä. Päivällä helteen painostaessa sinne on mukava mennä vilvoittelemaan ja illalla nautiskella ilta-auringosta. Kattomateriaaliksi olen ajatellut valokatetta ... mutta meillä on ympärillä melkoisen suuri männikkö ja roskaantuminen vähän epäillyttää. Mitenköhän valokatetta voisi pitää puhtaana?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) perjantai, 19. syyskuuta 2003 - klo 20. 01 (yli 14 vuotta sitten)
Itse ajattelin pitää valokatteen roskista puhtaana vesisuihkun avulla. Kun katto on hieman kalteva, luulisi onnistuvan. Mutta tämä on vasta ajatuksen asteella (kesäkeittiömme vieressä kasvaa 100-vuotias koivu, joten lehtiä on luvassa...), sillä valokate on ollut paikallaan vasta muutaman kuukauden.

Valettu lattia kuulostaa vähän hankalalle kaikkine valumuotteineen ja raudoituksineen. Siihen pitää kuitenkin tehdä samat roudaneristystyöt kuin laattalattiaankin.

Miksi ei suoraan pihalaattoja, jos klinkkereitä mielit kuitenkin sen valun päälle? Valu ja klinkkerit tulevat hirmu kalliiksi eikä lopputulos todennäköisesti ulkonäöltään eroa kovin paljoa laattalattiasta. Laattoja ja pihakiviä kun on nykyisin niin monenlaisia.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) perjantai, 19. syyskuuta 2003 - klo 20. 07 (yli 14 vuotta sitten)
Valokatteesta pitää kuulemma silloin tällöin harjan ja pesuaineen kanssa hangata pinttymiä pois. Siitepölyt, muut pölyt ja kaste sekä vähäinen sade ja mm. kirvojen aiheuttamat makeat eritteet takertuvat aika hyvin kiinni. Siinä ei pelkkä vesisuihku silloin riitä. (Mutta eihän se mitään, harjojahan on olemassa) Keskustelin aiheesta tänä kesänä erään henkilön kanssa ja hän on kehittänyt nivelharjaa tuota hommaa varten.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMellu (2133 kpl) perjantai, 19. syyskuuta 2003 - klo 20. 21 (yli 14 vuotta sitten)
Ulkokäyttöön tarkoitettu klinkkeri ei ole liukasta (pitää olla sellaista karkeapintaista, you know), mutta ainakin ne mitä minä olen nähnyt, ovat hirmu kalliita.

Vesisuihkulla minäkin olen ajatellut valokatteen putsata silloin tällöin. Meillä on ollut nyt 2 vuotta ja on ainakin vielä aivan kirkas vaikka puita on melko paljon. Eikä ole vielä kaivannut edes sitä letkua.
Sittenpähän täytyy keinot keksiä kun alkaa näyttämään siltä että on pesun tarpeessa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKukkivaLeppärinne (304 kpl) perjantai, 19. syyskuuta 2003 - klo 22. 36 (yli 14 vuotta sitten)
Mieleni kamppailee tämän pesubetonilaatan ja valuu/klinkkerilattian välillä. Betonilaatta vaan on tai oikeastaan kuulostaa niin hankalalta asentaa suoraksi ja sitten epäillyttää routa ... saako se keikkumaan koko alueen. Jos olisi uiva betonilaatta, niin koko laitos kallistuisi saman tien. Ajattelin kerrassaan, ettei tarvitsisi parin vuoden välein sitä kalibroida. Valokatteen peseminen ilmeisesti tulee jonkin ajan jälkeen eteen, mutta jos käy niin kuin Mellu edellä mainitsee, että jopa 2 vuotta menisi ilman putsauksia se olisi jo "kova juttu". Olen ajatellut vaan, että jos lattia keikkuu joka talven jälkeen ja valokate olisi pestävä pari kertaa kesässä, niin meikäläisen suunnitelmat tulisi laittaa kehityksen alle ja ... ehkäpä jään kuullostelemaan p-nettiläisten kokemuksia, sillä sen verran vähän aikaa on tällä hetkellä suurehkon puutarhan hoitoon (ennen tätä tulossa olevaa lottovoittoa), että en ihan heti toteuta tätä "unelmaani" sellaisenaan. Kunhan saan opeteltua digikuvien muokkauksen... laitan kuvan alueesta, joka on tämän kyseessä olevan suunnittelun alla. Tällä hetkellä nurmella ... ja on erittäin inhoittava leikattava!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMellu (2133 kpl) perjantai, 19. syyskuuta 2003 - klo 22. 50 (yli 14 vuotta sitten)
Olettaisin silläkin olevan merkitystä pääseekö aurinko paistamaan valokattesseen.
Nimittäin tuttavalla on valokate-kate (kiva!) melko varjoisassa paikassa ja puhtaanapito on työlästä. Ikäänkuin kate keräisi pinnalleen jotain sammaleen tyyppistä.
Toki katteiden laaduissakin on eroja.
Meillä on lähes suoraan etelään joten aurinko kuumottaa melkomoisesti helteellä. Meidän kate on sitä kirkasta, ei opaalia.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMellu (2133 kpl) perjantai, 19. syyskuuta 2003 - klo 22. 51 (yli 14 vuotta sitten)
Huomasin, että tämä palsta on se kesäkeittiöjuttu, en nyt puhu kesäkeittiöstämme (ei ole edistynyt minnekään) vaan terassista.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) perjantai, 19. syyskuuta 2003 - klo 22. 55 (yli 14 vuotta sitten)
Kaiva pintamaa pois noin puoleen metriin ja laita juurimatto, sitten hiekkakerros (tasoita laudalla ja kasteluletkulla, jollei ole tärytintä). Hiekan päälle isot styroxlevyt ja niiden päälle lisää hiekkaa ja tasoitus. Styroxit estävät routimista aika mukavasti ja laatat pysyvät suorassa. Meillä tehtiin em. ohjeilla portaanpielet ja ovenedusta ja hyvin ovat talven kestäneet. Samalla tavalla ukkokulta tasasi myös kesäkeittiön betonilaattalattian alusen.

Laattoina meillä on 40 x 40 pesubetonilaatat, jotka ovat tosi hyvin pysyneet paikoillaan, tosin kesäkeittiön lattialaatat ovat ensimmäistä kesää eli voin varmistaa asian ensi keväänä :-)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMellu (2133 kpl) keskiviikko, 17. joulukuuta 2003 - klo 20. 56 (yli 14 vuotta sitten)
Yllättäen tämä kesäkeittiöprojektimme nytkähti millimetrin eteenpäin.
Eno tekee keittiöremonttia ja vaihtoi vanhan puuhellan uuteen.
Nytpä minä olen sitten uusvanhan, hienon valurautaisen puuhellan uusi omistaja :)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) torstai, 18. joulukuuta 2003 - klo 22. 14 (yli 14 vuotta sitten)
Onnea Mellu,valurautahellassa on juuri sitä oikeaa kesäkeittiötunnelmaa :-)

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKukkivaLeppärinne (304 kpl) keskiviikko, 29. syyskuuta 2004 - klo 9. 39 (yli 13 vuotta sitten)
Kesäkeittiön lattia- ja seinärakenteet on nyt reilassa. Päädyin viimein valuettavaan perustukseen. Ei muuta, kun peräkärry perään ja pirun painava sementtilasti ja raudoitusmateriaalit kyytiin. Siinä sitä sitten isännän kanssa ihan kahdestaan valettiin "grilliasemamme" perustukset. Meikäläinen oli massantekijänä ja mylly pyöri 7 tuntia sitä sillä välillä pysäyttämättä. Hiekkaa oli kasattu iso kasa miesten toimesta myllyn vierelle ja sitä sitten lopussa vähän täydennettiin. Valun aikana tuli todella rankka sadekuuro ja viimein iski pimeys päälle. Lopputulos, siis valun pinta ei miellyttänyt minun silmääni täysin. Pinnan jonkinverran kuivuttua laitettiin laatan päälle tasoite, jonka ihan itse liippasin ja tulos on ok. On muuten helppo harjata puhtaaksi - on niin sileä. Sitten ei muuta kun puutavaran hankintaan, joka oli sekin peräkärryn kanssa melkoinen operaatio. Tavaraa meni jos jonkilaista nelosparrua, kakkosnelosta, lautaa jne. Isäntä keikkui joitakin päiviä epämääräisissä asennoissa ja runko oli kasassa tuotapikaa. Sitten laudoituksen kimppuun. Seinät jätettiin avoimiksi siten, että yläreunassa kiertää matala laudoitus ja alhaalla noin 80 cm korkea laudoitus. Kaikkien lautojen ylhäällä alareuna ja alhaalla yläreuna on loivasti muotoiltu kuviosahaa käyttämällä. Katokseen on kaksi sisäänkäyntiä. Tukeista tehty kalusto nostettiin neljän miehen voimin sisälle ennenkuin sivulaudoitusta aloitettiin tekemään, muutoin sitä ei olisi sinne enää saanut - ainakaan ehjänä.
Annettiin peräkärrylle vielä vähän kyytiä hakemalla kattopellit Vierumäeltä ja Weckmanin sinkitty pelti on nyt sitten paikallaan. Viimeisenä silauksena hankittiin Savonlinnasta kiertävältä kourumyyjältä sadevesikourut katokseen ja näin sitten vesi lotisee nätisti molemmilla sivuilla toisesta päädystä alueelle, jolla ei ole liikennettä. Oviaukoissa ja katoksen reunalla on myös nyt kuivat paikat, vesi ei roisku laudoitukseen pilaamalla sitä.

Ensi kesän ohjelmana on sitten peltikaton maalaus, mikä näillä näkymin tulee tumman ruskeaksi tai mustaksi. Runko maalataan luonnon vaaleaksi tai jotain sinne päin. Kasveja tulee amppeleihin pehmentämään näkymää. Ulkoiset puitteet on siinä.

Mutta mikä on kesäkeittiö, jossa ei ole mitään grilliä tai muuta. Ensi kesän ihan ensimmäinen työ on siinä, että kevytsoraharkoista valamalle teemme "grilliaseman" toiseen päätyyn ihan perinteisen grillin nostettavine tasoineen. Puiden säilytykselle jää tila grillin alle. Molemmille sivuille tulee grillin syvyyttä ja korkeutta noudattaen koko seinän pituiset aputasot ja niiden alle kaapistot, missä säilyy mukavasti muurikat, hiilet yms. Aputasojen pinta tulee sellaiseksi, että muurikkaa voidaan käyttää myös aputasolla rengaspolttimon kanssa. Lisäksi aputasolle tulee kaasuliesi pottujen keittoa varten. Vielä on auki se, että sijoitanko aputason alle myös jääkaapin, mikä on myös varteenotettava juttu.

"Grilliasemaan" tulee vielä seinän vierustaa kiertävä penkistö, osalle matkaa, koska tilaa tällaiselle ratkaisulle on - henkilöitä katokseen mahtuu laskelmiemme mukaan syömään ihan pöydän ääressä 7-9 henkilöä. Muuten vaan istuskellessa ja grillatessa reunapenkit mukaan ottaen ollaankin sitten jo noin 15 henkilön tietämillä.

Tämä on menneen ja tulevan kesän pääprojekti. Pitkän pohdinnan jälkeen oli helppo lähteä toteuttamaan rakennelmaa. Nyt on talvi aikaa miettiä värejä ja valuasioita... sitten se taas keväällä sujuu ihan - uskoisin että hyvin.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) keskiviikko, 29. syyskuuta 2004 - klo 9. 42 (yli 13 vuotta sitten)
Voi, otitko työn edetessä kuvia?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKukkivaLeppärinne (304 kpl) keskiviikko, 29. syyskuuta 2004 - klo 10. 25 (yli 13 vuotta sitten)
Kyllä tuli otettua kuvia vähän eri vaiheissa. Välillä, kun innostui vähemmän ja tämän hetkisestä vaiheesta sitten ihan eri kanteilta. Yritän jossain vaiheessa saada kuvia nähtäväksi myös tänne. En vaan enää oikein muista, miten se tapahtuu ja jos menee mönkään (siis tulee liian suurena) niin porukkaa harmittaa lossilla ajelu. Pitää perhetyä oikein kunnolla siihen kuvan muokkaukseen. Grilliasema on ihanasti altaan kupeessa ja veden solina on muuten hieno juttu, kun istuskelee katoksen alla ja tarkastelee pihanäkymiä, jotka kyllä tänä kesänä kärsi kyseisen projektin takia hoidonpuutteesta ja tietenkin eniten runsaista vesisateista. No, se on vaan yksi kesä muiden joukossa.

Laitan kuvia, kunhan olen tarkastanut ne pakolliset kuviot kuvien muokkaamisen osalta.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) keskiviikko, 29. syyskuuta 2004 - klo 10. 30 (yli 13 vuotta sitten)
Kiva juttu :) (Eikä se nyt maailman suuri murhe ole, jos vähän pitää lossilla ajella joskus! On niitä elämässä isompia ongelmia...)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMellu (2133 kpl) keskiviikko, 29. syyskuuta 2004 - klo 10. 42 (yli 13 vuotta sitten)
Jukra Kukkis kun kuulostaa hienolta! Grilliasemasi on paljon sitä mitä minäkin olen mielinyt; ei mikään pikkukatos. Muistatko "maallisia" mittoja, minkä kokoinen se on suunnilleen kun väkeä sopii noin paljon?

Ja kuvia pliis, jos lipsahtaa vahingossa liian suuria niin eihän se nyt mikään ihme ole kun täytyy saada koko rakennus mahtumaan samaan kuvaan ;)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKukkivaLeppärinne (304 kpl) keskiviikko, 29. syyskuuta 2004 - klo 11. 08 (yli 13 vuotta sitten)
Grilliaseman "kriittiset mitat" oli muistaakseni jotakuinkin näin: Leveys pitkällä sivulla 620 cm, lyhyellä sivulla 380 cm ja korkeus reunoilla 220 ja harjan kohdalla tietenkin enemmän (kattopeltien lape/puoli muistaakseni 240 cm). Oviaukot on sellaiset, että siitä mahtuu isompikin kulkemaan tai kaksi pientä =D. Kyllä myönnettävä on, että nyt on tilaa. Sateella testattu ja hyväksi havaittu. Jokunen arveli mitat kuullessaan, että miksi niin suuri? - No, olen kova kokkaamaan ja ruokavieraita on välillä vähän enemmänkin, nyt on väljyyttä. Pienemmälläkin porukalla katoksesta voi ottaa haltuunsa sen kohdan, missä kulloinkin viihtyy. Kyllähän se tietenkin vähän pienenee kalustuksen seurauksena, muttei merkittävästi. Hyvin vielä mahtuu liikkumaan.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleemmi k (44 kpl) keskiviikko, 29. syyskuuta 2004 - klo 21. 32 (yli 13 vuotta sitten)
Tääs meidän mökin pihakeittiö. Toisella puolella, joka on pari porrasta alempana on tiskipaikka ja puiden säilytys.

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekurjenpolvi (4166 kpl) keskiviikko, 29. syyskuuta 2004 - klo 21. 39 (yli 13 vuotta sitten)
Wau! Tuolla kelpaa kokata...
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKukkivaLeppärinne (304 kpl) torstai, 30. syyskuuta 2004 - klo 8. 22 (yli 13 vuotta sitten)
emmi, onpas siinä tehty upea kokkauspaikka, muuraamista on ollut. Sinulla taitaa olla siinä ihan hella ja onko vasemmalla joku kaasuliesi tms.? Entä oikealla puolella ... Oletteko muuranneet hormia kuinka korkealle? - näyttää kuitenkin päätyvän "huuvaan" - onko veto hyvä tai tupruttaako? On paljon kysymyksiä, kun itselläni tämän osaston valmistuminen on vielä edessä? Todella upea paikka kesäkokkaamiselle, taitaa olla myös aika uusi tapaus.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKurpitsa (10688 kpl) torstai, 30. syyskuuta 2004 - klo 11. 11 (yli 13 vuotta sitten)
Vau!


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleemmi k (44 kpl) torstai, 30. syyskuuta 2004 - klo 20. 55 (yli 13 vuotta sitten)
Ammattimuurari asialla. Piippu on muurattu kokonaan tiilestä ja yläosastaan päällystetty pellillä. Vasemmalla tila rengaspolttimelle ja oikalla kaasugrillin säilytystä varten. Parempi olisi olllut, jos kaasugrilli olisi mahtunut tasoon. Toista kesää on kokattu, hyvin piippu vetää. Pitäisi vileä viimmeistellä, jäteosastolle ovet ym.

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKicca (201 kpl) perjantai, 1. lokakuuta 2004 - klo 3. 01 (yli 13 vuotta sitten)
Jösses kun on hieno! Eihän tuollaisesta raatsi lähteä sisälle kokkailemaan edes talveksi! ;)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleesikko (749 kpl) maanantai, 4. huhtikuuta 2005 - klo 9. 16 (yli 12 vuotta sitten)
Laittakaa lisää kesäkeittiökuvia, pliis! Onko kukaan käyttänyt ulkona vanhaa puuhellaa? Jos on, saisiko kuvia?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleesikko (749 kpl) tiistai, 5. huhtikuuta 2005 - klo 9. 35 (yli 12 vuotta sitten)
Kävin messuilla, jossa esiteltiin upeaa grilliä -oli kai Joensuulainen valmistaja. Se oli betonia ja siinä oli veivi, josta sai veivattua hiillosta ylemmäksi ritilää kohti tai alemmaksi- eli lämpöä pystyi säätelemään. Myös taakse käännettävä katto oli jne. Hieno systeemi ja hinta 680€.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleRaakki (9030 kpl) tiistai, 5. huhtikuuta 2005 - klo 9. 46 (yli 12 vuotta sitten)
Se on varmaan tämä, jonka viime keväänä hankin Riihimäen Pihamessuilta.

On muuten tosi pätevä keksintö ja paras ostos pitkiin aikoihin! :)

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleesikko (749 kpl) tiistai, 5. huhtikuuta 2005 - klo 11. 49 (yli 12 vuotta sitten)
Just tuo ja netissä www.valugrilli.com. Vaikutti tosi näppärältä!


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.