Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatTulppaanit, liljat ja muut sipulikukatLiljat : Lukinlilja ( 23 kpl)

Sivut:
[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) tiistai, 25. maaliskuuta 2003 - klo 8. 58 (yli 14 vuotta sitten)
Puutarhanetin kaupassa oli myynnissä lukinliljan sipuleita -mukuloita. Kuvassa ne olivat puutarhassa kasvavia, mutta eikös se ole huonekasvi meillä. Onkohan kellään ollut noita liljoja.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMaaonni (4430 kpl) tiistai, 25. maaliskuuta 2003 - klo 9. 37 (yli 14 vuotta sitten)
Mulla on kolmatta vuotta kaksi lukinliljan sipulia ruukuissa. Joka vuosi ne kasvattavat puolimetrisen vihreän lapamadon, yhden puolentoista sentin levyisen litteän varren josta lähtee vuoroon oikealle, vuoroon vasemmalle sentin levyinen ruohomainen lehti. Eivät tahdo pysyä pystyssä. Olen ollut heittämässä ne pois joka vuosi, niin tänäkin vuonna. Niitä ei ole kasteltu sitten syksyn, ovat vain unohtuneet ikkunalaudalle, mullan pinnalla ei ole näkynyt yhtikäs mitään. Päivien pidetessä näytti että mullan pinnassa tapahtui jotakin muutosta, ja roiskaisin niille vähän vettä. Nyt ne kasvavat taas tuommoiset pari senttiä päivässä, enemmänkin, ja näyttääpä taas olevan puolen metrin lapamadot tiedossa.

Voivoi, en nyt haluaisi torpedoida hyvän puutarha.netin myyntiä.
Poistettu nimimerkki (id: 6171) tiistai, 17. kesäkuuta 2003 - klo 10. 02 (yli 14 vuotta sitten)
kuule, maaonni,ei ole pakko,jos ei halua.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleGiardina (2482 kpl) tiistai, 17. kesäkuuta 2003 - klo 10. 06 (yli 14 vuotta sitten)
Mulla se rojottaa tuolla ikkunalla sellaisena metrisenä rentona otuksena, eikä meinaa millään pystyssä pysyä. Ajattelin jo heittää sen pois, mutta luin jostain että se kukkii vasta elokuussa, pitäneekö paikkansa.
Poistettu nimimerkki (id: 6171) tiistai, 17. kesäkuuta 2003 - klo 11. 48 (yli 14 vuotta sitten)
Mistäs minä sen tiedän.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) maanantai, 1. syyskuuta 2003 - klo 22. 36 (yli 14 vuotta sitten)
Heh, löysinpä lukinliljakeskustelun ;-)

Etsiskelin kysyäkseni, kannattaako siirtää sipulit ruukkuun talveksi ja kellariin vai annanko suosiolla paleltua perennapenkkiin?

Istutin keväällä kolme Marketanpuistosta hankkimaani lukinliljaa perennapenkkiin, kun en tiennyt sen olevan sisäkasvi.

Komeasti ne kukkivat heinäkuun alussa hassunnäköisin valkoisin kukin ja jäljellä on napakat lehtitupsukkeet. Mutta kun olen aika tumpelo talvettamaan mitään... kuinkahan sipulien käy perennapenkissä jos annan niiden jäädä sinne? Jos ruukutan ne ja vien kellariin pimeään kastelenko vai annanko mullan kuivua?

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleJorma (1009 kpl) tiistai, 2. syyskuuta 2003 - klo 13. 38 (yli 14 vuotta sitten)
Poimi pois sipulit ja talveta kuiviltaan viileässä. Sitten taas keväällä esikasvatus ja penkkiin takaisin.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) tiistai, 2. syyskuuta 2003 - klo 16. 02 (yli 14 vuotta sitten)
Laitanko ihan siltään kellarin hyllylle (nyt siellä on vielä liian lämmin, melkein 17 astetta, mutta talveksi putoaa kuuteen-seitsemään) vai pitääkö olla hiekkaa tms. kyydissä?

Tykkäsin lukinliljasta, se näytti aika veikeältä ukonhattupenkistä kurkistaessaan. Olisi hauska saada jotain kukkimaan talveluksen jäljiltä, en ole koskaan uskaltanut dahlioitakaan kokeilla, tänä vuonna vasta ensimmäiset laitoin multiin ja komeasti kukkivat. Nekin pitää muistaa kaivaa ylös, auts!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleJorma (1009 kpl) tiistai, 2. syyskuuta 2003 - klo 20. 00 (yli 14 vuotta sitten)
Minä kasvatan lukinliljojani ruukuissa. Kesät ulkona ja talvet viileässä kuiviltaan (8-10 astetta). Ehkä jonkinlaista suojaa sipuleille tarvitaan, mutta jos kellarisi ei mene pakkasen puolelle, minun mielestäni ne talvehtivat kyllä kuiviltaan.
Jos haluat, voisit ne kääriä esim. harsoon tai sitten panna johonkin kuivaan turpeeseen tms.
Pääasia, etteivät ne palellu tai mätäne.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) keskiviikko, 3. syyskuuta 2003 - klo 10. 30 (yli 14 vuotta sitten)
Kiitos Jorma! Pidän vielä jonkun aikaa sipulit maassa ja kuivattelen ne sitten samalla kun väkerrän dahlianjuurakotkin talviteloille. Syyskuun lopulla?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleJorma (1009 kpl) keskiviikko, 3. syyskuuta 2003 - klo 18. 36 (yli 14 vuotta sitten)
Viimeistään siinä vaiheessa, kun halla on vienyt varret ja kukat. Pitää vaan varoa, etteivät sipulitkin palellu!
Kukat muuten ovat hyväntuoksuiset, haistelitko?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) torstai, 4. syyskuuta 2003 - klo 0. 47 (yli 14 vuotta sitten)
Hitsivitsi, en nuuhkaissut, olin ihan litteänä pelkästään suurten kukkien hassunhauskasta muodosta. Toivottavsti saan pidettyä lukinliljani hengissä ensi kesään :-)

Olen tykästynyt erilaisiin liljoihin, vaikkei meillä kovin montaa sorttia vielä olekaan. Toistaiseksi vain seuraavia:

Lämpimänkeltainen päivänlilja, nimeä en tiedä
Rusopäivänlilja (Primula tunnisti täällä)
Värililja Lollipop, vaaleanpunavalkoinen
Värililja "kirkuvankeltainen"
(ostin vaaleanpunaisia, sain keltaisia - jaiks!)
Tiikerililja
Ruskolilja
Valkoinen varjolilja
Punainen varjolilja

Loppuviikosta saan Missouri Beauty päivänliljaa ja siinäpä liljamme sitten ovatkin. Päivänliljoja olisi kiva kerätä erilaisia - niissä on paljon kauniita. Keräilijäluonteen on aika hankala hoitaa puutarhaansa kurinalaisesti, kun aina käy niin että hankkia huiskauttaa jotain siksi "kun TOMMOSTA meillä ei vielä olekaan"...

Heikinliljasta olen haaveillut jo vuosia, se näyttää kuvissa hauskalta huitakkeelta, mutta sen sipuleita en ole onnistunut mistään löytämään. Ja madonnanlilja on hieno!

Keisarinpikarililjoja aion kokeilla uudelleen kun löydän kohtuuhintaisia sipuleita, ensimmäinen kokeiluni epäonnistui tyystin ja sipulini katosivat ilmeisesti myyrän suihin (joku sanoi pahanhajuisten sipulien karkottavan myyriä) kun ei keväällä mitään noussut mullan alta.

Kirjopikarililjan sipuleita ostin viime viikolla pari pussia, ne aion nyt syksyllä istuttaa ukkokullan raivaamaan uuteen perennapenkkiin, josta vielä puuttuvat kaikki sipulikukat.

Puuh! Kello on jo melkein tunnin yli mörköajan... paras kipittää tästä tuonne kodin puolelle. Helppo arvata ettei työmatkani ole kovin montaa metriä :-)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleVenla1 (3743 kpl) torstai, 30. lokakuuta 2003 - klo 13. 27 (yli 14 vuotta sitten)
Kun Lexan kriinumi taisi saada lajinmäärityksen tuolla Nerine? ryhmässä, siirrän lukinliljasäikeen nyt tänne asiaankuuluvaan ryhmään.

Työpaikallani on useissa toimistohuoneissa jo vuosia kasvatettu luultavasti samaa alkuperää olevia lukinliljoja, jotka kukkivatkin säännöllisesti. Botanica arveli, että laji saattaisi olla hybridi H. x festalis.

Mikäli joku on paremminkin perehtynyt lukinliljojen lajien tunnistamiseen, tässä olisi nyt yksi nimetön.

Lähikuvassa erottuvat 6 terälehteä ja hedettä sekä 1 emi ja kukan rakenne.

Eräs henkilö on luvannut minullekin yhden sivusipulin, joten olen kasvin tuleva omistaja.

Lukinlilja Hymenocallis sp.

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleVenla1 (3743 kpl) torstai, 30. lokakuuta 2003 - klo 13. 27 (yli 14 vuotta sitten)
...lähikuva kukastaLähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) torstai, 30. lokakuuta 2003 - klo 13. 57 (yli 14 vuotta sitten)
Kääks! Muistin tänään, etten ole kaivanut lukinliljojani pois perennapenkistä. Kiiruusti kuopsutin ne mullasta ja istutin sipulit ruukkuun, mutta mahtavatko enää jatkaa eloaan, kun olivat nuo ekat pakkaset ulkona. Sipulit tuntuivat kyllä kovilta ja "kunnollisilta" noin näppituntumalla koeteltuna.

Tinttasin kolme sipulia samaan ruukkuun, pihalta kylmää ulkomultaa päälle ja toin keittiön ikkunalle. Mitäs luulette, onko sipuliressuillani toivoa vielä kasvaa sisäkukaksi?

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällevaihteeksi (11 kpl) torstai, 27. heinäkuuta 2006 - klo 12. 46 (yli 11 vuotta sitten)
Hankin lukinliljan keväällä ja komeasti se kukkikin. Kukat näyttivät tuollaisilta kuin Venla1:n kuvissa. Mutta vihreät lehdet olivat kylläkin vaaleamman vihreitä evätkä kasvaneet mullanpinnasta vaan ensin oli sellainen pitkä putki, mistä lehdet kasvoivat ja sitten se jatkui kukkavanana. Kokokomeus oli yli puoltoista metriä pitkä ja se piti tukea oikein kunnolla.
Nyt se surkeus makaa pitkin parvekkeen lattiaa. Varsi ja lehdet ovat aivan napakat.
Onko kellään neuvoja? Mitä sille nyt pitäisi tehdä?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällesatues (1232 kpl) maanantai, 26. helmikuuta 2007 - klo 20. 24 (yli 10 vuotta sitten)
Krista ja muut, onko teidän lukinliljat kasvaneet ja kukkineet ?

Omani olen kaivanut.....lue varastanut...Dominikaaneilla, hotellin pihasta ja ovat nyt olleet ruukussa 4 vuotta, eivätkä ole koskaan kukkineet. Mitä ihmettä niille pitäis tehdä...kertokaa viisaammat ?
Ruukku vaan täyttyy uusista aluista, ainakin pitää suurentaa ruukkua.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) torstai, 1. maaliskuuta 2007 - klo 0. 59 (yli 10 vuotta sitten)
Minun lukinliljani kyllä kupsahti silloin vuonna 2003 kun tuon viime viestin niistä laitoin ....
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällesatues (1232 kpl) torstai, 1. maaliskuuta 2007 - klo 18. 48 (yli 10 vuotta sitten)
No voi kurjuus, eivät sitten eläneet ;( Taidankin sitten vielä osan noista ulos kesällä, jospa ne siellä innostuisivat kukkimaan. Tässä kuva omistani nyt tuossa ikkunalla,ruukku on kyllä tupaten täynnä.

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällevesipeto (508 kpl) torstai, 1. maaliskuuta 2007 - klo 23. 25 (yli 10 vuotta sitten)
Pitäisikö tuo lilja jakaa vähintään kolmeksi? Lukinliljasta ei ole kyllä kokemusta, mutta näyttäisi liian tiheältä kasvustolta.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMarjaBee (1277 kpl) torstai, 1. maaliskuuta 2007 - klo 23. 26 (yli 10 vuotta sitten)
Onpas rehevän näköinen!!!
Sitten kun/jos aiot tuota jakaa, voisin mielelläni ojentaa kättäni... ;-)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälletarleena (1512 kpl) perjantai, 2. maaliskuuta 2007 - klo 10. 08 (yli 10 vuotta sitten)
Minäkin!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällesatues (1232 kpl) perjantai, 2. maaliskuuta 2007 - klo 16. 43 (yli 10 vuotta sitten)
Siinähän ojentelette ;-ö
No ,saatte kyllä ja aioinkin sitä nyt keväällä vähän harventaa .


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.