Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatHyötykasvipalstaRaparperi : Raparperin kasvatus ( 53 kpl)

Sivut: 50 | 100 | Seuraavat 50 kpl->>

[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Poistettu nimimerkki (id: 4904) sunnuntai, 6. huhtikuuta 2003 - klo 9. 41 (yli 14 vuotta sitten)
onko tietoa raparperin kasvattamisesta siemenestä
ei ole löytynyt tietoa. ainoastaan puutarhalehdestä vuodelta 1907 on jotain. haluaisin kokeilla englantilasta raparperia
"Glaskins pertual" mut pienet taimet kuolevat
heti alkuunsa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälletitonia (242 kpl) sunnuntai, 6. huhtikuuta 2003 - klo 10. 55 (yli 14 vuotta sitten)
Minä kasvatin monta vuotta sitten juuri tuota lajiketta. Ihan hyvin iti ja vieläkin ne kasvaa iloisesti vuodesta toiseen, niinkuin raparperin kuuluukin. En muista että niitä olisi kuollut taimivaiheessa. Onkohan sinulla liian ravinteikas multa?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKurpitsa (10688 kpl) lauantai, 17. toukokuuta 2003 - klo 15. 39 (yli 14 vuotta sitten)
Kesän ensimmäinen raparperipiirakka on tosiasia:)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekurjenpolvi (4166 kpl) lauantai, 17. toukokuuta 2003 - klo 16. 52 (yli 14 vuotta sitten)
Ei oo raparperiä :(.
Poistettu nimimerkki (id: 4461) sunnuntai, 18. toukokuuta 2003 - klo 8. 48 (yli 14 vuotta sitten)
Luin vanhasta rakkaasta Kodin Kasvitarhasta (1941), että raparperia lisätään jakamalla. "Raparperia lisätään aina juurakoista, ei siemenistä. taimet istutetaan parhaiten syksyllä. Syyskuun alku on sopivin aika. Rivit asetetaan 1,5 m päähän toisistaan, samoin taimet.Joka taimen kohdalle kaivetaan syvä kuoppa, jonka pohjalle asetetaan voimakasta multaa. taimet istutetaan niin syvälle, että juurakon lehtisilmut ovat 8 cm maanpinnan alapuolella. Jos istutus tapahtuu keväällä, toimitetaan se mahdollisimman varhain.

Jos tahtoo saada raparperit voimakkaasti kasvamaan, lannoitetaan niitä syksyllä runsaasti. lannoitus toimitetaan lokakuussa, kun maa on hiukan routaantunut. Ensin pannaan kompostimultaa niin paljon, että kasvit peittyvät. tämän päälle asetetaan joka pensaan kohdallevahva kerros lantaa.

Keväällä annetaan lannan olla paikoillaan. Silloin eivät taimet muuta peitettä kaipaa kevätpakkasia vastaan. Tästä on myös se hyöty, että kun lehtisilmut tulevat kasvamaan niin palkun peitekerroksen läpi, niin lehtiruoti kehittyy pitkäksi ja voimakkaaksi, ennen kuin lehtisilmu vihdoin maan pinnalle päästyään ehtii kasvamaan.

Koko hoito rahoittuu siis raparperimaalla siihen, että lanta asetetaan taimille. Jos sitä pannaan runsaasti, kasvavat taimet niin rehevästi, että ne kokonaan estävät rikkaruohojen kasvun. Ei sitä myöskään tarvitse kastella, sillä lantakerros pitää maan sekä kuohkeana että kosteana. Varret ovat koko kesän meheviä ja mureita kuten parhaana kasvukautenaan keväällä. Kukkavarret leikataan pois sitä mukaa kuin niitä ilmestyy.

Raparperia korjattaessa on muistettava, että lehtiruotia ei leikata irti veisellä, vaan irroitetaan käsin nykäisemällä."

Hyvät ohjeet, eikö totta? Sitä vain mietin, että mistä saan lantaa, kun ei oo heppaa... Onko myytävänä kompostoitua hevosenlantaa?

Kemiran Hevosvoima lannos on valmistettu kompostoidusta hevosenlannasta. Voisiko sitä sekoittaa tavalliseen kompostiin, toimisikohan?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSaara (1715 kpl) sunnuntai, 18. toukokuuta 2003 - klo 9. 48 (yli 14 vuotta sitten)
Hyvät ohjeet olivat ! Jospa tänä kesänä raparperiraukka saisi kasvaa rauhassa, olen pelastanut sen kahtena vuonna lautakasojen sun muiden remonttitarvikkeiden alta ja siirtänyt toiseen paikkaan. "Oho, me ei huomattu että siellä oli jotain"
Raparperipiirakka NAM !
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) sunnuntai, 18. toukokuuta 2003 - klo 13. 37 (yli 14 vuotta sitten)
Hyvä, että otitte raparperin puheeksi. Minun onnistui kompostin sisälle tukahduttaa raparperi ja eilen tein uuden monivuotisten penkin kasvimaalle, johon ajattelin sijoittaa etuosaan raparperia, toiseen päähän saksankirveliä ja keskelle jotain muuta, jota en vielä ole keksinyt. Täytyykin ruveta tästä lähitaloista kyselemään, onko kellään liian leveäksi laajentunutta raparperia.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällevalopää (733 kpl) maanantai, 19. toukokuuta 2003 - klo 8. 53 (yli 14 vuotta sitten)
raparperi tuntuu innostuvan myös tavallisesta mullasta. päätin tänä keväänä istuttaa raparperin ympärille kehäkukkaa ym. ja laitoin uutta multaa penkkiin kukkia varten. lähtivät muuten samalla raparperitkin huimaan kasvuun! olivat viikossa kasvattaneet isot lehdet (viime viikonloppuna oli vain pienet punaiset kyttyrät maassa). ens viikonloppuna voi varmaan jo kerätä satoa ensimmäistä piirasta varten. muutaman metrin päässä oleva toinen raparperipenkki oli edelleen varsin vaatimaton - sinne en ollut multaa laittanut, kun ajattelin hävittää kokonaan tuon ylimääräisen raparperin.
Poistettu nimimerkki (id: 1450) maanantai, 19. toukokuuta 2003 - klo 10. 48 (yli 14 vuotta sitten)
Kasvatin omat raparperini vuosia sitten siemenestä ja hyvin kasvoivat eli taimikasvatus ei voi olla kovinkaan konstikasta:).

Oma vakiokikkani on aina laittaa kylvöksen päälle ohut kerros hienoa hiekkaa joka suojaa taimipoltteelta.


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekaisamaaria (284 kpl) maanantai, 19. toukokuuta 2003 - klo 11. 35 (yli 14 vuotta sitten)
En malta olla laittamatta Isännän ylpeyttä, viimekesänä uudelleen perustettua raparperipenkkiä kuvanakin. Hän teki perusteellisen homman, kaivoi 70 cm vajaan 2 neliön montun tiukkaan koivun juurillaan punomaan maahan, eristi juurimatolla ja reunusti montun pohjalta asti harkkotiilein. Pohjalle komposti peti ja itse suosta nostetusta turpeesta, hiekasta sekoittamansa ja seulomansa, PK-lannoitteella ja kalkilla höystämänsä mullan hän laittoi kuohkeaksi kasvualustaksi. Oli ilmeisesti sopivan hapan ja harkkotiilet johtivat lämpöä juuriin asti. Alalla kukoisti 5 juurakkoa. Jo heti saman kesän aikana saimme 2 satoa vaikka penkki oli valmis vasta kesäkuun lopulla. Vielä tänäkin keväänä ovat muutamat kyläläiset kyselleet, että mikä kasvi se suurilehtinen oli, kun penkki ei ole ihan tienposkessa. Lauseiden välistä kuulsi epäily, että nyt ne on tuoneet sen "Tromssan palmun", josta radiossakin varoitellaan, myrkyllisyydestä ja sen tavasta vallata pihat pääsemättömiin. Oikeaa nimeä tälle mahtipontisen komeana rehottavalle putkikasville en muista, täällä ja Norjan puolella sitä kutsutaa Tromssan palmuksi, koska se on vallannut koko Tromssan kaupungin joutomaat ja asfalttien välitkin.
Mutta se raparperi: isäntä aikoo kokeilla kasvattaa pitkiä lehtiruoteja putkien avulla, kerron jahka on kokemusta ...
Raparperin alla...

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleanttipa (4847 kpl) maanantai, 19. toukokuuta 2003 - klo 11. 49 (yli 14 vuotta sitten)
Komea on raparperi ja mieskin näyttää ihan verevän punapokiselta.
Se Tromssan palmu on jättiputki, lat nimeltään Heracleum. Kun pistätte Googleen Heracleum, niin saatte nähdä mitä kaikkea meilläkin on odotettavissa. Niin hyvällä alulla putken leviäminen koko maassa on. Koettakaapa saada kaikki, joilla on kasvi pihassaan, luopumaan tuosta ilkimyksestä.

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMellu (2133 kpl) maanantai, 19. toukokuuta 2003 - klo 12. 53 (yli 14 vuotta sitten)
anttipa on oikeilla jäljillä jättiputken suhteen.
Meillä on joku idiootti (=edellinen asukas) kylvänyt jotain jättiputkea joenrinteen täyteen ja nyt se tukahduttaa kaiken luonnonvaraisen, kielot ja angervot ynnä muut 100 kertaa paremman näköiset kasvustot.
Kylväjälle olisi tuossa vähintään rikesakon paikka.
Tuossa rinteessä jokakesäinen jättiputken repiminen vaatii hermojen lisäksi akrobaatin taitoja ja keskimääräistä parempia jalkalihaksia.
Myrkyttäminen? Ei käy, sitten menettää kaiken alkuperäisenkin kasvuston.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleneptunus (75 kpl) maanantai, 19. toukokuuta 2003 - klo 13. 03 (yli 14 vuotta sitten)
Hyvät ohjeet oli Pääskyllä. Siitä ei kuitenkaan ollut ohjeissa mitään mainintaa, joten onkohan siinä mitään perääkään, että usein kuulee/näkee raparperin pitävän siitä että kasvaa "kummussa"?
Omani olen istuttanut kyllä auttamattomasti liian matalaan. Näkyvät sieltä nousevan kyllä, mutta viime kesänäkin olivat melko kehnon näköisiä. Pitäisiköhän ne vielä tässä vaiheessa kaivaa syvempään?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMellu (2133 kpl) maanantai, 19. toukokuuta 2003 - klo 13. 11 (yli 14 vuotta sitten)
neptunus, käsittääkseni raparperi pitää istuttaa tosi syvämultaiseen maahan.
Minulla ei ole kummussa mutta pääjuuri näyttää olevan yli puoli metriä syvällä; kaivoin juuri eilen anopille yhden raparperin eikä lapiolla päässyt mitenkään niin syvälle että olisi saanut juuret kunnolla mukaan.
Kummusta saattaisi olla hyötyä siinä tapauksessa jos on istutettu liian matalaan, näin multatila ikään kuin kasvaa pikkuhiljaa.


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleneptunus (75 kpl) maanantai, 19. toukokuuta 2003 - klo 15. 20 (yli 14 vuotta sitten)
Taidanpa tänään iltapuhteikseni siis kaivaa raparperini syvempään. Luulen että tässä on syy huonoon kasvuun.
Poistettu nimimerkki (id: 6203) perjantai, 20. kesäkuuta 2003 - klo 10. 25 (yli 14 vuotta sitten)
Mitä mun pitää tehdä raparperin kukille? Juurestako poikki?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleraakile (787 kpl) perjantai, 20. kesäkuuta 2003 - klo 20. 00 (yli 14 vuotta sitten)
Jos raparperi kukkii, sen kasvuvoima menee kukkien kasvattamiseen ja siementen kehittämiseen, eikä se kasvata niin paljon ja isoja lehtiä (ruoteja). Minä katkaisen aina kukinnot pois, vaikka hienojahan ne olisivat.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällestardust (234 kpl) keskiviikko, 25. kesäkuuta 2003 - klo 21. 50 (yli 14 vuotta sitten)
toin maalta kaksi juurakkoa raparperiä.joutuivat raukat olemaan pari päivää auton takakontissa muovipussissa ennenkuin pääsin kotiin.eilen yritin kaivaa kuoppaa vaahteran alle mutta en saanut syvyyttä paljoa puun juurien takia joten perustin kummun:hain kompostista muutaman ämpärillisen tavaraa matoineen päivineen ja työnsin juuret n.30cm syvyyteen maahan ja hiekka-komposti-peltomultaa kasaksi päälle niin että kokonais syvyyttä on noin 50cm..mahtaako riittää vai pitääkö vielä kaivaa?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällestardust (234 kpl) keskiviikko, 2. heinäkuuta 2003 - klo 22. 42 (yli 14 vuotta sitten)
no niin..vastaankin itse..viikko on mennyt kun istutin juurakot ja nyt on jo kolmas varsi kasvamassa.eli ilmeisesti se on juurtumassa hyvää vauhtia kun ei ole mätääntynyt tai muuta sellaista.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) keskiviikko, 2. heinäkuuta 2003 - klo 23. 10 (yli 14 vuotta sitten)
Hyvähän se varmasti on, mutta raparperikin tarvitsee paljon kosteutta.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällestardust (234 kpl) torstai, 3. heinäkuuta 2003 - klo 0. 54 (yli 14 vuotta sitten)
olen raahannut kastelukannulla iltaisin vettä..kunpa saisin äkkiä letkun vedettyä keittiöstä..
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekatajanmarja (1358 kpl) perjantai, 8. elokuuta 2003 - klo 0. 26 (yli 14 vuotta sitten)
Eikö raparperi ole 'joka paikan kasvi': voimakkaassa maassa kasvaa parhaiten mutta huonommassakin menestyy? Mitenköhän olisi hapan kasvualusta tuijan ja tuivion seurassa?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleannesurfs (628 kpl) maanantai, 24. toukokuuta 2004 - klo 19. 13 (yli 13 vuotta sitten)
Aloittelija ja raparperi:

kylvin lähes oksaalihapotonta raparperia siemenistä.

No nehän itikin odotettua paremmin, eli nyt on parikymmentä reipasta tainta pihalla.

Kysymys - semmoinen iso raparperipuska mitä joskus näkee....onko se yhdestä siemenestä?

Eli onko mulla nyt hurjaa ylitarjontaa, pitäiskö päästä osasta taimia eroon?

Vai muodostaako nää juuri sen puskan?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) lauantai, 28. toukokuuta 2005 - klo 0. 06 (yli 12 vuotta sitten)
Olenko ihan sekaisin, kun muistelen, ettei raparperi näin alkukesästä vielä kukkanuppua tee? Äsken hämärällä pihalla menin ihmettelemään valkoista palloa raparperin lehtien seassa, ja suuri nupunmöllykkähän se siellä :]
Poistettu nimimerkki (id: 4315) lauantai, 28. toukokuuta 2005 - klo 0. 11 (yli 12 vuotta sitten)
Minä tulin juuri äsken niiden traktorilla siirretyjen raparperien luota ja otin kahdesta nuput pois. Samaa ihmettelin että henkihieverissäkö yrittävät kukkia viimeisenä konstinaan?
(Raparperit kyllä näyttävät ihan tehokkailta)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleklematis (4621 kpl) lauantai, 28. toukokuuta 2005 - klo 0. 48 (yli 12 vuotta sitten)
Ei, kyllä meilläkin on valtavat pönöttäjät jo kasvamassa yli lehtien. Raparperit siirrettiin ja vielä jaettiin täällä meillä, vaikka oli jo isot lehdet. Ei se kasvi helpolla kuihdu eikä kuole, näemmä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleannesurfs (628 kpl) lauantai, 28. toukokuuta 2005 - klo 10. 11 (yli 12 vuotta sitten)
Kukkanuppu täälläkin! Osa taimista on kuollut jossain vaiheessa, eli ihan sopiva määrä raparperipuskaa tulossa. Saisi jo maistiaisia jos viitsisi ottaa. Aika hyvin siemenestä kylvettäessä! Mulla on muutamia noita siemeniä vielä jäljellä, jos joku haluaa kans kokeilla? (Glaskins perpetual tai joku semmoinen.)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleannesurfs (628 kpl) lauantai, 28. toukokuuta 2005 - klo 10. 14 (yli 12 vuotta sitten)
p.s. Olisi kai iime kesänä pitänyt laittaa 4 - 5 siementä aina yhteen kylvökuoppaan, mutta en lukenut ohjeita (hohhoi) ja sirottelin vaan sinne tänne.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleGreenMama (28 kpl) lauantai, 28. toukokuuta 2005 - klo 11. 41 (yli 12 vuotta sitten)
Siirsin viime syksynä nurmikon keskellä kituvan raparperin kokonaan omaan 'soikkoonsa' (läpimitta n. 1½m), lannoitin reilusti ihan syyslannoitteella ja peittelin talveksi havuilla. Nyt on kohta koko pinta-ala täynnä pientä versoa, mokoma ihan villiintyi muutosta! :D Ilmeisesti muuton yhteydessä tehty tahaton jakaminen auttoi asiaa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMaire´ (701 kpl) maanantai, 4. heinäkuuta 2005 - klo 0. 08 (yli 12 vuotta sitten)
Tänään keitin raparperikiisseliä oheisessa kuvassa olevasta varresta, jolla pituutta oli 80 cm ja lehden leveys 85cm.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMaire´ (701 kpl) maanantai, 4. heinäkuuta 2005 - klo 0. 25 (yli 12 vuotta sitten)
Hupsista, kuva jäi pois edellisestä kirjoituksesta. Mutta se tulee tässä!

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) maanantai, 4. heinäkuuta 2005 - klo 0. 43 (yli 12 vuotta sitten)
Onpa komea! Omat viime vuonna istutetut kolme taimeani ovat kasvaneet melko suuriksi, kukaan ei vain ole muistanut katkoa kukkavarsia pois. Emme ole tehneet raparperikiisseliä, kun siitä ei oikein perheessäni pidetä, mutta sain juuri raparperi/sitruunamehuohjeen, jota aion kokeilla.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMaire´ (701 kpl) maanantai, 4. heinäkuuta 2005 - klo 1. 04 (yli 12 vuotta sitten)
Olen myös lukenut raparperi-simasta. Lieneekö sama ohje? En ole vielä ehtinyt kokeilla.Satoa ihan mielettömästi. Nähtävästi pitävät kompostista.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleouti (1404 kpl) maanantai, 4. heinäkuuta 2005 - klo 8. 09 (yli 12 vuotta sitten)
Tein juuri raparperimehua:
Pilkoin kilon verran raparperia kattilaan, joukkoon puoli kiloa sokeria ja 2 sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä 4l kiehuvaa vettä. Annoin seistä seuraavaan päivään, siivilöin ja pullotin.

Ihanan raikasta, kelpaa meidänkin väelle, jotka eivät myöskään kiisselistä perusta.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällePäivänhattu (1199 kpl) maanantai, 4. heinäkuuta 2005 - klo 8. 18 (yli 12 vuotta sitten)
Kiitos, Outi, ohjeesta! Olenkin sureksinut, kun vahvakasvuiset raparperini ovat niin vähällä käytöllä. Kokeilenpa tuota!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKurpitsa (10688 kpl) maanantai, 4. heinäkuuta 2005 - klo 8. 39 (yli 12 vuotta sitten)
Juuri tuota ohjetta haikailinkin viime viikolla. Kiitos.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällePaulastiina (5510 kpl) maanantai, 4. heinäkuuta 2005 - klo 9. 40 (yli 12 vuotta sitten)
Raparperipaistos tekee meillä hyvin kauppansa, varsinkin vaniljakastikkeen kera!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällePaulastiina (5510 kpl) maanantai, 4. heinäkuuta 2005 - klo 9. 41 (yli 12 vuotta sitten)
Niin, ja kastikkeeksihan käy myös jäätelö.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällePäivänhattu (1199 kpl) maanantai, 4. heinäkuuta 2005 - klo 9. 43 (yli 12 vuotta sitten)
Onko tuo paistoksesi piirakkamallia vai joku erilainen? Kaipa raparperista voisi tehdä omenan kanssa sellaisen vuoassa paistettavan, mihin tulee se kaurahiutalekuori päälle. Ai mutta sitähän pitää kokeilla kanssa! Mä olen ollut melkein pelkästään tuolla piirakkalinjalla tähän asti raparperin kanssa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällePaulastiina (5510 kpl) maanantai, 4. heinäkuuta 2005 - klo 9. 56 (yli 12 vuotta sitten)
Minun raparperipaistoksessani ei ole "kuorta", vaikka ohjeissa (kuten omenapaistos) niin neuvotaankin. Nakkaan vain vuokaan alimmaiseksi raparperinpalat, päälle ripottelen sokerin ja kaurahiutaleet, rasva nokareina päällimmäiseksi. Paistamisen aikana pari sekoitusta, siinä se, ja maistuu ainakin likimain samalta kuin vaikeamman kaavan mukaan tehty.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMaire´ (701 kpl) maanantai, 4. heinäkuuta 2005 - klo 10. 44 (yli 12 vuotta sitten)
Säilöntään käytän myös raparperia.Pilkon pieniin palasiin ja pakkaseen odottamaan kunnes mansikkasato saapuu. Sitten ryöpäytän ja soseutan. Mansikat vaan soseutan.Mielestäni erinomainen sose. Meillä menee pelkän mansikkasoseen edelle.Suhde kylläkin että mansikkaa humattavasti enemmän.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepapula (4410 kpl) maanantai, 4. heinäkuuta 2005 - klo 21. 39 (yli 12 vuotta sitten)
Kiitos mehuohjeesta, tuli tarpeeseen, kun koko mahtava sato jää hyvin vähälle käytölle
Poistettu nimimerkki (id: 8645) maanantai, 4. heinäkuuta 2005 - klo 22. 10 (yli 12 vuotta sitten)
Raparperimehuohje hyvä. Raaka-ainetta löytyy!!!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällePäivänhattu (1199 kpl) tiistai, 9. elokuuta 2005 - klo 14. 18 (yli 12 vuotta sitten)
Outille vielä kerran iso KIITOS mehuohjeesta. On tehty monta kertaa, raparperit tulleet hyvin käytettyä ja mehu maistuu meillä kaikille!


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleouti (1404 kpl) tiistai, 9. elokuuta 2005 - klo 20. 52 (yli 12 vuotta sitten)
Eipä kestä! Mukavaa, että maistuu! Se on meilläkin oikeastaan ainoa tapa, millä raparperit saa hyötykäyttöön.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällemoonflower (1051 kpl) keskiviikko, 3. toukokuuta 2006 - klo 14. 06 (yli 11 vuotta sitten)
Kohta saadaan raparperia.

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällePoaceae (97 kpl) keskiviikko, 3. toukokuuta 2006 - klo 14. 29 (yli 11 vuotta sitten)
Oi, raparperivauva! Meillä ei näy vielä mitään. Toivottavasti kesällä istutetut raparperit eivät ole menneet kuolemaan, paikka on näemmä näin keväisin turhan märkä, vaikka raparperi käsittääkseni kosteasta tykkääkin.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällehömppis (902 kpl) keskiviikko, 17. toukokuuta 2006 - klo 8. 00 (yli 11 vuotta sitten)
Mistä erottaa koristeraparperin ja syötävän? Olin tunnistavinani ystävän pihalla kasvaneet minirapsut syötäviksi (maistoin...) mutta nyt jäi mietityttämään. Maistuuko ja haiseeko koristeversio pikaisesti samalle kuin syötävä? Missä vaiheessa ero on selkeä vai onko se?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) keskiviikko, 17. toukokuuta 2006 - klo 20. 48 (yli 11 vuotta sitten)
Muistaakseni koristeraparperien lehdet ovat teräväkärkiset ja olikohan niissä myös jotain sahalaitaakin? Minulla vähän aikaa tuo kasvi pysyi elolla, vaikka olosuhteet eivät sille ole minulla otillaan.

Juu, kyllä se näin on. Katsoin kuukkelista ja Terolan taimitarhalla oli hyvät kuvat koristeraparperista. Kukinto on vaaleanpunainen.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKathy(entinenChardonnay) (802 kpl) keskiviikko, 17. toukokuuta 2006 - klo 21. 15 (yli 11 vuotta sitten)
Minulla kasvaa koristeraparperia ja sillä on juuri sellaiset lehdet, kuin Sand mainitsi.


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.