Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatNiksinarikka : Mitä pensaiden ja puiden alle? ( 43 kpl)

Sivut:
[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Poistettu nimimerkki (id: 4521) tiistai, 19. elokuuta 2003 - klo 11. 00 (yli 14 vuotta sitten)
Mitä voisin laittaa nurmikolla olevien pensaiden ja omenapuiden alle?Edellytyksenä olisi että nurmikonleikkurilla voisi vierestä ajella ilman ettei tartisi käyttää siimaleikkuria,tulisi siis nurmikonleikkurilla ajellen kerralla valmis.Olen ajatellut kaivaa nurmen puun tai puskan alta pois lapiolla ja laittaa vaikka jotain matalaa mattomaista kasvia siihen alle,ainakin siis omenapuiden luo.Pensaille tämä ei taida onnistua kun on varmaan liian pimeää siellä alla.Mutta sitten ne reunat on edelleen ongelma.Entä sitten kun kasvi vähän leviää,niin se tulee nurmikon ja mullan reunalle asti ja jää nurmikkoa leikatessa leikkurin alle.Jos taas laitan reunanauhan,niin jos se jää aavistuksenkin liian ylös,leikkuri kahmaisee koko nauhan mukaansa.Jos taas reunanauha on mullanpinnan tasalla ettei leikkuri"syö" sitä niin nurmikko ja se maanpeitekasvi leviää nauhan yli.Näin on minulle käynyt muovisen reunanauhan kanssa.Ja talven jälkeen nauha tahtoo halkeilla palasiksi jos siihen vähänkin voimakkaammin koskee jollain.Siis mitä suosittelisitte?Mulloksellakin on kokeiltu,mutta on aika paljaan näköinen ja suht isotöinen.Oli sekin kyllä kauniimpi kuin mitä nyt.Rungon viereen jää rumasti pitkiä ruohonvarsia.Vinkkejä otan vastaan ilomielin.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepapula (4410 kpl) tiistai, 19. elokuuta 2003 - klo 11. 26 (yli 14 vuotta sitten)
Maanpeitekasveja on olemassa vaikka miten paljon, valoon ja varjoon, kuivaan ja kosteaan. Hae hakusanalla 'maanpeitekasvit'. Aina sinulla on ongelma tuon reuna-alueen kanssa: maanpeitekasvit ryömivät nurmikolle ja nurmikko sinne puun/pensaan juurelle. Jos ei reunanauhaa ole, jonkun verran on kitkettävä. Monet maanpeitekasvit eivät yhtään hermostu, vaikka niitä välillä leikkurilla ajeleekin. Mulla on laiskan vinkki: kata omenapuun/pensaan juuristoalue sanomalehdillä, laita siihen maahumalaa juuret alaspäin ja peitä mullalla. Ei tarvitse kaivaa ja kyllä juurtuvat. Jos maahumalakasvusto rehevöityy liiaksi ajat kerran tai kaksi kesässä lyhkäiseksi.
Poistettu nimimerkki (id: 4521) tiistai, 19. elokuuta 2003 - klo 12. 23 (yli 14 vuotta sitten)
Kiitos vinkistä Papula.On tota hommaa muutenkin niin paljon ja lapset sopivasti vielä pieniä,ettei millään viitsisi enää ottaa siimaleikkuria käyttöön nurmikonleikkuun lisäksi.Lisäksi pihamme on aika iso,tai jollekin ahkeralle se voisi tuntua pieneltäkin,mutta tämän hetken tilanteeseen ja aikaan suhteutettuna minulle iso.Ei ole niin paljon aikaa hoitaa pihaa kuin tarvitsisin ja sitten vielä tarvittaisiin sitä energiaakin.Onneksi helteet jo hellittivät,silloin en klo 12 ja 17 välillä tehnyt ainuttakaan puutarhahommaa,en jaksanut siinä paahteessa.Tiedän että se reuna-alue on varmaan aina ongelmallinen,varsinkin jos laiskottaa niinkuin minua välillä,mutta ajattelin että jos jollain on joku hyvä niksi.Se taitaa olla ainut,että siimaleikkuri tai sakset käteen,tai sitten kitkemään.Suikeroalpi ainakin kestäisi kasvuunlähdettyään leikkurin yliajonkin,mutta taitaa tulla ongelmaksi asti nurmikolle,mene ja tiedä kun en ole koittanut.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällevalopää (733 kpl) tiistai, 19. elokuuta 2003 - klo 13. 41 (yli 14 vuotta sitten)
suikeroalpi kestää hyvin tuon yliajon. minun mielestäni ei tule "ongelmaksi asti" nurmikolle, sillä on tosi kaunis ja kestää hyvin tallaamista. meillä on suikeroalpia vähän siellä täällä nurmikolla ja ihan hyvin se sinne sopii! jos tavoittelet golfkentän tyylistä nurmikkoa, niin sitten kannattaa pysytellä erossa suikeroalpista. ja samoin muuten maahumalasta. sekin on meillä levinnyt nurmikolle. lehdet ovat pieniä ja matalalla siellä, missä on vedetty leikkurilla päältä. muualla (esim. kukkapenkkien kiveyksien ja nurmikon välissä) on varsin isolehtistä ja rehevää.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleFellow (1838 kpl) tiistai, 19. elokuuta 2003 - klo 15. 30 (yli 14 vuotta sitten)
Maahumala levisi ihan itsestään päärynä- ja kirsikkapuiden alle. Kun istutin puut niin kaivoin mahdollisimman tarkkaan juuristoalueelta pois rikkaruohot, laitoin sanomalehteä ja päälle ruohonsilppua (ruohonleikkuun jälkeen keräsin). Myöhemmin lisäsin vielä kerroksen purua ja karkeampaakin tavaraa jota kerääntyi kasa kun kaadoimme ja pilkoimme haapoja. Nyt tämän "hakkeen" päälle on alkanut luikerrella maahumalaa ja aion sen siinä antaa kasvaakin, on tosiaan kauniin näköinen ja helppohoitoinen. Eikä haittaa vaikka ajaa hurauttaa ruohonleikkurilla yli, mies on "koulutuksen" tuloksena oppinut ettei kovin läheltä puiden runkoa leikkurilla mene, eikä tarvitsekaan, kun on kunnolla katettu ja maahumala pysyy matalana itsestäänkin.

Maahumalasta tykkään kyllä kovasti ihan nurmikollakin, ihan niin kuin valopää sanoikin niin paraatinurmikolle se ei sovi mutta "maalaisheinikköön" vanhan talon pihaan se sopii kuin nenä päähän!

Niin että kovasti samanlaisia "laiskimuksia" ollaan tässä asiassa Papulan kanssa! Kun alueen kattaa kunnolla niin ei tarvitse murehtia sen enempiä leikkaamisia yms. Vaikka muuten ne pari päärynäpuuta aiheuttaakin päänvaivaa...
Poistettu nimimerkki (id: 4521) tiistai, 19. elokuuta 2003 - klo 18. 36 (yli 14 vuotta sitten)
Kiitos vastaneille vinkeistä.On minullakin ollut ruohosilppua näillä omenapuunalustoilla ja puuhakettakin,mutta kun koittaa leikkurilla ajaa vierestä niin on kaksivaihtoehtoa miten siinä käy.Joko täytyy jättää pieni suikale hakkeen tai silpun vierestä nurmikkoa ajamatta tai muuten lähtee hake tai silppu pois.Tai sitten jos ajat koko nurmikon hakkeen tai sen silpun reunaa myöden,silppu lähtee leikkurin terän mukana nurmikolle.Tarvitsisi siis taas olla ahkera ja leikata jollain muulla ne reunat kuin ruohonleikkurilla.Näin minulle on käynyt.Golfkenttänurmikkoa minulla ei todellakaan ole missään päin pihaa.Osa on ihan luonnonnurmikkoa ja osa on istutettu siemenistä.Minulla on oikeastaan kaksi pihaa hoidettavana,kun lapsuuteni koti on ihan rajan toisella puolella,minä hoidan myös sitä sen minkä viitsin ja kerkeän.Siitä myös on oppinut miettimään ja kyselemään keinoja millä voisi työmäärää vähentää.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekatajanmarja (1358 kpl) lauantai, 23. elokuuta 2003 - klo 23. 13 (yli 14 vuotta sitten)
Mitä tehdä, kun maahumala leviää ja leviää!?
Tuikkasin naapurilta saadu alun kesällä rinteeseen, jossa kasvaa karviaisia, pensasmustikkaa ja lakkaa. Aluksi ihastelin hyvää kasvua, nyt jo hirvittää. Voiko siitä olla haittaa pensasmustikoille? Ja vielä pahempi pulma on, miten estää sen vaellus kohti lakka-aluetta. Rakenteilla oleva kiveys tuskin pysäyttää sen kulkua.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleanttipa (4847 kpl) sunnuntai, 24. elokuuta 2003 - klo 6. 31 (yli 14 vuotta sitten)
"Tuikkasit" mukavasti työmaata itsellesi. Kun kasvi pääsee nurmikkoon, se hiljalleen valtaa sen. Kärsivällistä nyppimistä ja repimistä vain. Väljistä paikoista, joissa ei ole paljon muita kasveja, kuten pensaiden alta se on helppo repiä, koska se lähtee pitkinä rönsyinä.
Ihan mukavaa työtä, koska kasvi tuoksuu minusta oikein hyvältä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekatajanmarja (1358 kpl) sunnuntai, 24. elokuuta 2003 - klo 10. 24 (yli 14 vuotta sitten)
Juu, näyttää irtoavan helposti maasta - tuli eilen revittyä, kun tein luonnonkivistä kiveystä kulkuväylää varten.
Tykkään maahumalasta ja haluaisin osan siitä säilyttääkin kyseisessä kasvupaikassa, mutta millä konstein saan sen pidettyä kurissa. Huomasin maahumalan tekevän alkuja kivien allekin.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleanttipa (4847 kpl) sunnuntai, 24. elokuuta 2003 - klo 13. 32 (yli 14 vuotta sitten)
Kyllähän se pysyy rajatulla alueella, kun on esim. hiekkatie ympäri ja voi tien yli yrittävät rönsyt repiä pois.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepapula (4410 kpl) sunnuntai, 24. elokuuta 2003 - klo 19. 09 (yli 14 vuotta sitten)
Ei ole muuta keinoa kuin repiminen aisoissa pitämiseksi silloin tällöin.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekatajanmarja (1358 kpl) sunnuntai, 24. elokuuta 2003 - klo 22. 41 (yli 14 vuotta sitten)
Tekeekö se juuriaan myös hiekansekaiseen soraan vai pitääkö kasvualustan olla multavaa?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) sunnuntai, 24. elokuuta 2003 - klo 22. 43 (yli 14 vuotta sitten)
Ei noista pienijuurisista maanpeitekasveista ole mitään haittaa isommille kasveille, joiden juuristo on syvemmällä. (Siis minun mielestäni)
Poistettu nimimerkki (id: 4655) sunnuntai, 24. elokuuta 2003 - klo 22. 56 (yli 14 vuotta sitten)
Maahumala on kyllä todennäköisesti kasveista yksi siitä voitokkaammasta päästä, valitettavasti. Ei se kyllä hirveästi yhdessä kasvukaudessa leviä, jos jaksaa kitkeä.Mutta ei se kyllä "rajaa" mitään, se leviää omia teitään. Pysyy matalana leikatulla nurmikolla ja lehahtaa kasvuun kun pääsee humusrikkaampaan (ja kosteampaan) maahan. Ryömii mielellään heikompien yli.....


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepapula (4410 kpl) sunnuntai, 24. elokuuta 2003 - klo 22. 56 (yli 14 vuotta sitten)
Nämä ovat näitä mielipide- ja näkemysasioita. Minä tykkään maahumalasta enemmän kuin suikeroalvesta, koska se kukkii sinisenään ja silyy kauniin vihreänä meillä koko kesän, suikero kuivaa rumaksi aina kesäkuun jälkeen. Minä käytän maahumalaa elävänä katteena, vaikeammin kitkettäville rikkaruohoille esim. vesiheinälle ei juuri jää tilaa. Villistihän se leviää, mutta liiat maahumalat on tosi helppo nyhtää pois.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) sunnuntai, 24. elokuuta 2003 - klo 23. 00 (yli 14 vuotta sitten)
Nämä vallattomat maanpeitekasvit eivät sovi sellaiselle, joka haluaa itse määrätä kasviensa sijainnin. Minä taas kovasti tykkään itsenäisistä ja sitkeistä sisseistä. (Näissä matalissa ja näteissä nimittäin)
Poistettu nimimerkki (id: 4655) sunnuntai, 24. elokuuta 2003 - klo 23. 13 (yli 14 vuotta sitten)
Harmi vaan kun maahumalassa on niin kaunisvärinen kukinto, ja se olisi muutenkin kaunis, mutta meidän pihalla se jää niin "jalkoihin", leviämisestään huolimatta. Täytyisi olla paikka, jossa se saa olla rauhassa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekibuvitsi (8785 kpl) sunnuntai, 24. elokuuta 2003 - klo 23. 19 (yli 14 vuotta sitten)
Varmaankin ikuisuuskysymys täällä ovat liikaa leviävät maanpeitekasvit.Eihän tuollaisista maanpintalla ryömivistä voi olla haittaa,toista kun puhutaan näistä isoista
......ruttojuuret,ukonputket, nauhuksen ja telekian siementaimet,raunioyrtit,aikaa myöten kilpirikko ja onhan noita.........
Se on kyllä totta,että määräilystä ne matalat sitkeät sissit eivät piittaa :)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekatajanmarja (1358 kpl) sunnuntai, 24. elokuuta 2003 - klo 23. 30 (yli 14 vuotta sitten)
Lyhyt kokemukseni maahumalasta on, että se on upea maanpeitekasvi terveen- ja voimakkaanoloisella kasvustollaan.
Naapurini epäili, oliko hyväksi antaa maahumalan peittää pensamustikoiden aluset - ettei vaan tukehduttaisi pensasmustikoita! Epäilin kysymystä, mutta halusin saada varmistuksen asialle. Siis tuskin haittaa on, koska pysyy suht' matalana.
Mutta lakka-alueelle (= muutama pieni taimi) en sitä kyllä päästä - jyräisi kuitenkin heikommat alleen hurjalla kasvuvauhdillaan!
Muuten, ko alueella ei kasva nurmikko, joten maahumala kasvaa luontaiseen korkeuteensa. Sille on pengerretyssä rinteessä paljasta multamaata sen kun kasvaa! Suunnitelmissa on istuttaa nyt syksyllä alatasolle ruusuja, ja toivonkin maahumalasta niille maanpeitekasvia.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekibuvitsi (8785 kpl) sunnuntai, 24. elokuuta 2003 - klo 23. 39 (yli 14 vuotta sitten)
Katajanmarja,olet mielestäni tuumaillut asian aivan oikein!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMyra (1512 kpl) sunnuntai, 24. elokuuta 2003 - klo 23. 53 (yli 14 vuotta sitten)
Hii, me hypittiin vaan yhdellä jalalla, ei kinkattu eikä konkattu. Yksi helsinkiläinen tuossa sanoo, että tietysti kinkattiin. Taisi olla Keski-Suomen vaikutus sen verran suuri, että maalla oli kieli suhteellisen yksioikoista.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSannakaisa (1767 kpl) tiistai, 11. huhtikuuta 2006 - klo 14. 57 (yli 11 vuotta sitten)
Vanha keskustelu,otanpa esiin. Meillä on kaksi suurta ja vanhaa omenapuuta. Toisen alla kasvaa akilejaa ja metsämansikkaa. Siitä jatkuu sitten myös perenna istutus.
Toisen puun alla on pelkkä nurmikko,jota on vaiekea leikata kun oksia on aika alhaalla.
Tämä toinen omenapuu on kuivalla paikalla.
Mua riepoo se kun en jaksaisi aina kitkeä sitä puun ympärystä niistä juolavehnistä.
Haketta en kuitenkaa halua laittaa,ei sovi mielestäni siihen kohtaan.
Mitä ehdotatte,jos jaksatte tätä lukea?
t.ajatus solmussa..
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSannakaisa (1767 kpl) tiistai, 11. huhtikuuta 2006 - klo 15. 05 (yli 11 vuotta sitten)
Tässä se omppupuu,ei vaan näy tuo alusta.

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällearporaattori (2279 kpl) tiistai, 11. huhtikuuta 2006 - klo 17. 30 (yli 11 vuotta sitten)
Omenapuun alla meillä on Vinca minoria joka on muuten hyvä, mutta liikaa levitessä siitä on hankala päästä eroon.
Lähellä on okakuusi, josta olen poistanut alaoksia, sen alla on hopeatäpläpeippiä,joka leviää nopeasti ja liiat on helppo nyhtää pois.
Mulla on sitä yleensä poisannettavaksi. Sen kukatkin ovat nättejä ja kukinta-aika on melko pitkä. Keltapeippin on mielestäni liian korkea ja kukat ovat piilossa.

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällesailasi (7926 kpl) tiistai, 11. huhtikuuta 2006 - klo 17. 42 (yli 11 vuotta sitten)
Mie panin keltapeippiä viime kesänä, eikä se vielä meillä ole liian korkea. Kasvuvauhti huima.

Mutta, kuutamo, maahumala kait ainakin menestyisi :-)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällearporaattori (2279 kpl) tiistai, 11. huhtikuuta 2006 - klo 19. 16 (yli 11 vuotta sitten)
Ei toki liian korkea, makuasia, mutta verrattuna hopeiseen korkeus on vähintään tupla. Kukkia ei juurikaan näe, koska ne ovat piilossa versojen alla.Eikös vaan?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSannakaisa (1767 kpl) tiistai, 11. huhtikuuta 2006 - klo 19. 17 (yli 11 vuotta sitten)
Kaunis Vinca minoria on arporaattorin puiden alla. On mukava katsella tuollaisia kuvia,omiin verraten.
Kyllä se maahumala varmaankin toimisi hyvin tuolla omenapuun alla. Ei tarviis enää ruohoa leikatessa hakata päätä puiden oksiin,vanha puu ja vanha pää.
Kiitoksia vastauksista!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällesailasi (7926 kpl) tiistai, 11. huhtikuuta 2006 - klo 20. 17 (yli 11 vuotta sitten)
arporaattori, noin tosiaan voi olla. Kukat ovat pienet ja huomaamatomat, mutta Keltapeippi on lehdistöltään tosi kaunis.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällemaissihiiri (198 kpl) tiistai, 16. toukokuuta 2006 - klo 11. 32 (yli 11 vuotta sitten)
Kuinka nopeasti Keltapeippi leviää? Montakohan taimea tarvittaisiin noin kahden neliömetrin peittämiseen?
Lisääntyykö helposti siemenestä? Saako siemeniä mistään ostettua?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällesailasi (7926 kpl) tiistai, 16. toukokuuta 2006 - klo 17. 23 (yli 11 vuotta sitten)
Maissihiiri, nopeasti leviää. Laitoin viime kesänä penkkiini viisi tainta ja nyt ne peittävät jo melkein tuon kahden neliön alan.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) keskiviikko, 17. toukokuuta 2006 - klo 13. 23 (yli 11 vuotta sitten)
Havupuita pihoihinne istuttaneet Penttiläiset voisivat nyt ihan nätisti antaa minulle vinkkejä, millaiset maanpeitekasvit niiden alle sopivat.

Kun kuusten juuret lienevät hyvinkin pinnassa, niin miten te niiden alustoja nuoruusvaiheessa hoidatte?
Poistettu nimimerkki (id: 4315) keskiviikko, 17. toukokuuta 2006 - klo 13. 33 (yli 11 vuotta sitten)
Aivan sisus muljahti kun muistin mikä on ensiluokkaisen tärkeää kun istuttaa kuusta. Sain tämän vinkin "vanhalta kansalta" ja toimii sataprosenttisesti:

Juuri istutetun kuusen juurelle viedään vettä aivan mahdottomasti. Letku pitäisi virrata hiljaa sinne juurelle monta tuntia.

Näin teimme kun toimme kuusentaimia metsästä ja kaikki elivät, kun usein kerrotaan miten metsätaimet eivät pihassa lähde elämään.

Huh, nyt sen muistin sanoa.

Meidän kuusten alla ja lähipiirissä on ahomansikkaa ja akileijaa, ja yhdellä sivulla on hyvinvoiva Alppikärhö kiipeilemässä. Isojen kuusten alla on liljanpenkki (tai siis siinä vierellä, melkein alla) ja köynnöshortensia. Ja toisen kuusen alla on kuunliljaa ja lijoja, siitä ettenpäin on angervoaidanne peittämässä lyhythelmaista hopeakuusta ettei näy.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) keskiviikko, 17. toukokuuta 2006 - klo 14. 14 (yli 11 vuotta sitten)
Lotrasin eilen vettä monta kannullista siihen istutusmonttuun ja myös valmiiseen pintaan, mutta rupesin jännittämään, että mitäs jos se jäätyy, kun on noin kovat yöpakkaset?
Poistettu nimimerkki (id: 4315) keskiviikko, 17. toukokuuta 2006 - klo 15. 47 (yli 11 vuotta sitten)
Ei se maan alla jäädy, ei kai...
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällesailasi (7926 kpl) torstai, 18. toukokuuta 2006 - klo 17. 37 (yli 11 vuotta sitten)
Vuorimännyn kaverina mulla on -yllätysyllätys- vuorenkilpeä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) torstai, 18. toukokuuta 2006 - klo 18. 26 (yli 11 vuotta sitten)
Ostin tänään kolme harmaakurjenpolvea taimikaupasta ja lisäksi ostin kesäkukaksi kolme (rentokasvuista) katajaa kympillä -tarjouksen, joista yritän muodostella jotain oleentuneen oloista okakuusen alueelle nyt tähän hätään. Katajien nimistä ei kaupassa ollut mitään hajua.

Sieppaan lisukkeeksi muutaman Usvalta saamani peittokurjenpolven alun, koska se on siis nätti, leviää kohtuunopeasti ja on yllättävän peittäväkin.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälletulla (227 kpl) torstai, 18. toukokuuta 2006 - klo 20. 07 (yli 11 vuotta sitten)
Harminaihe on kun pihassa on iso aika vanha koivu. Kahden - kolmen metrin päässä on tie. Tienvarteen olen pariin kertaan tehnyt kunnon perustustyöt ja istuttanut hansaruusua. Mutta ruusupa ei menesty. Nytkin ruusu on todella "rumistus". Osassa oksia on jo lehtiä, toisista oksista voisi päätellä että ne on kuivuneet. Johtunee varmasti tästä koivusta. Oisko kellään mitään mieltä mitä siihen vois laittaa paitsi vaikka puusta tehdyn aidan. Ei varmastikaan mikään pensas, joka olisi näkösuojana ja pölysuojana menesty noin suuren koivun alla. Ei millään hennoisi kaataa sitä koivua. Meidän piha on muuten aika avara ja pohjoisen puolelle/tien puolelle pitäisi saada suojaa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKukkivaLeppärinne (304 kpl) torstai, 18. toukokuuta 2006 - klo 20. 28 (yli 11 vuotta sitten)
Meikäläisellä sama juttu. Parina eri kertana olen näitä hansaruusuja tienpieleen laittanut, vieressä molemmin puolin pienehköt koivut, rinteen lisäksi, ei ole ihan järin suurin loistaneet nämä Hansat - sitkeästi yritän, viimeksi laitettiin taas joitain uusia aukkokohtiin. Haravoin vähän heinäkatetta, ja lisään muuta katetta päälle, ettei tarvitse heinien kanssa "painia" ja sitten jos vielä kiukuttelee pitänee luovuttaa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) torstai, 18. toukokuuta 2006 - klo 20. 33 (yli 11 vuotta sitten)
Tulla, istutusojanne, jonka pohjalle hankit jotain juurimattoa, auttaisi pensaat ainakin alkuun. Helpommalla pääsisit, jos tekisit kohopenkkiä ja sen pohjalle sitä juurimattoa panisit. Kohopenkkiin voisit vuosittain haalia sen koivun lehtiä katteeksi ja kosteutta pidättämään.

Virpiangervot kestävät melkoista kuivuutta ja kuulemma myös sinikuusama, jota olenkin kokeillut nyt vastaavanlaiseen tontinlaitaan, joka on hyvin kuiva muutaman suuren riippakoivun ja vielä isomman männyn takia. Angervoja en tuohon kohtaan viitsi panna, koska siinä ei ole nurmikkoa, josta leviävät juurivesat olisi helppo pitää kurissa. En kuitenkaan voi vielä sanoa, onko Sinikuusama se oikea ratkaisu, sillä istutin pensaat vasta viime kesänä. Nyt keväällä ne ovat lähteneet hyvin kasvuun, mutta kesällä mahdollinen pidempi hellekuivuus sitten kertoo asian todellisen laidan.

Sinikuusaman kasvukorkeus ja tuuheus ilman leikkaamista olivat minulle myös ratkaisevassa osassa. (Puolet kasvatin itse siemenestä ja puolet ostin isompina ruukkutaimina)

Ruusut tarvitsevat aika paljon aurinkoa. Sekin voi olla syynä, jos hansat eivät ole vielä siinä menestyneet. Isoja koivuja pitäisi mielellään säästää, aina kun mahdollista, mutta meilläkin lähtee itärajalle itsellään nousseet koivut tänä vuonna pois ja tilalle tulee pensasaita.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälletulla (227 kpl) torstai, 18. toukokuuta 2006 - klo 20. 42 (yli 11 vuotta sitten)
Kiitos neuvoista. Pakko yrittää jotakin. Nyt tänä iltana olin pitkästä aikaa ulkosalla töistä tultua, istutin metsänlaitaan alppiruusun tuntien suurta mielihyvää. Sitten kiertelin pihalla ja taas sama harmitus, se hansaruusuaita. Sen huono kunto johtuu varmasti suurelta osin siitä lähikoivusta, mutta myös valon puute on yksi juttu, mistä varmasti johtuu ruusun "risuisuus". Pitänee harkita jotain muuta pensasta siihen aidanteeksi ja tehdä siis kunnolla pohjatyöt. Toinen puoli minusta, kaksonen kun olen, on sitä mieltä että se koivu pitäisi kaataa ja tilalle istuttaa vaikka syreeniä ja sitten se ruusuaita varmaankin menestyisi. Mutta kaiken pitäisi olla valmis heti. Eli jos sen koivun poistaa, kestää useampi vuosi ennenkuin mistään on näkösuojaa. Täytynee neuvotella!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) torstai, 18. toukokuuta 2006 - klo 20. 46 (yli 11 vuotta sitten)
Suuri koivu on valtava aarre myös mm. pikkulinnuille ja se suojaa ison alan pihasta kovilta tuulenpuuskilta sen lisäksi, että on ihana seurata varsinkin riippakoivun pitkien oksien heiluntaa hiljaisessa iltatuulessa :]
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälletulla (227 kpl) torstai, 18. toukokuuta 2006 - klo 20. 51 (yli 11 vuotta sitten)
Niin, juuri tämän seikan vuoksi koivu on saanut olla ja se on tosiaan Riippakoivu ja hyväkuntoinen... Siis koivu sai pisteet. Kuinkahan vaativa maatiais-pihasyreeni on, jos se kestäisi paremmin koivun tuoman varjon, tietysti täytyisi se juurimatto laittaa ja muuten hyvät pohjatyöt.

Kuusiaita olisi yhtenä vaihtoehtona aivan ihana, mutta taisteleeko kuusi ja koivu pintajuurisina elintilasta sillä tapaa. Entäs tavallinen mänty, jos leikkaisi sitä ettei kasvaisi normaaliin tapaan, vaan pitäisi sen ainakin tiellepäin ja ylöspäin leikkaamalla kurissa.

Taitaa mennä taas ajatukset liian lujaa. Nään taas tietysti unta noista pihahommista. Ehkä se unen kautta selkiytyy...
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) torstai, 18. toukokuuta 2006 - klo 20. 55 (yli 11 vuotta sitten)
Kyllä varmaan jollain juurieristeellä voi kokeilla vaativampiakin lajeja, kuten syreeniä, kuusta ja vaikka jasmikkeita, mutta sitten pitäisi olla kuitenkin valmius kasteluun tarvittaessa.


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.