Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatKoristekasvipalstaKoristekasvit lajeittain R - Ö : Syreenin leikkaus ( 59 kpl)

Sivut: 50 | 100 | Seuraavat 50 kpl->>

[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Poistettu nimimerkki (id: 6293) keskiviikko, 2. heinäkuuta 2003 - klo 14. 20 (yli 14 vuotta sitten)
Jos istutan sireenin tai syreenin taimia aidaksi niin haarautuvatkohan leikkuukohdan alapuolisista silmuista vai onko sireeniä tapana leikata vain alhaalta koko oksia. Siis kysymys kuuluu, että saako sireenistä yleensäkkään riittävän tuuheaa aitaaa naapurin rajalle. Tarkoitus ei ole mitään muotoonleikattavaa aitaa tehdä vaan vapaasti kasvava aidanne, mutta sen tulisi kuitenkin olla riittävän tuuhea. Olen saanut erittäin hyviä neuvoja sireenin pistokkaiden istutuksesta, mutta tämä leikkaus vielä kiinnosta ennenkuin ryhdyn katkomaan oksia.
Poistettu nimimerkki (id: 6293) torstai, 3. heinäkuuta 2003 - klo 9. 50 (yli 14 vuotta sitten)
Haloo.. eikö kuvaan tiedä sireenin leikkauksesta?
Poistettu nimimerkki (id: 3396) torstai, 3. heinäkuuta 2003 - klo 11. 24 (yli 14 vuotta sitten)
Syreeniä ymmärtääkseni ei leikata kuin vanhemmiten. Itse tietämättömänä tästä leikkasin toukokuussa kahdesta identtisestä n.1m korkuisesta toisen latvoista 10-15cm lehtisilmuparin yläpuolelta. Se ei tietenkään kukkinut, toinen kukki koska syreeni kukkii vanhoilla versoilla. Leikattu on nyt kuitenkin kasvattanut lehtisilmuista vahvat oksat ja näyttää tuuheammalta kuin toinen. Joka vuosi tuskin kannattaa leikata, muuten ei tule kukkia. Tai sitten voisi leikata osan, jolloin osa kukkii. Mutta en ole ammattilainen, mitähän he sanoisivat? Syreeneistä kaikki eivät tee juuriversoja. Kaiketi ne jotka tekevät, olisivat tuuheampia näköesteitä? Piharyreeni ainakin tekee juuriversoja, Unkarinsyreeni taas ei. Syreeneitä on niin paljon: isabellansyreeni, likusterisyreeni, nuokkusyreeni, puistosyreeni, jalosyreenit...
Poistettu nimimerkki (id: 6293) torstai, 3. heinäkuuta 2003 - klo 12. 00 (yli 14 vuotta sitten)
Särkynytsydän kiitos vastauksesta...tilanne on sellainen, että muutimme viime syksynä vanhaan vanhaan vanhaan omakotitaloon jossa on kaikenlaista kivaa pihassa. Naapuritontille muuttaa perhe uuteen taloo jouluksi ja rajalle pitäisi saada kasvamaan jokin pensassysteemi.

Matka on pitkä, aitaa tarvitaan ainakin 100m ja aidasta ei ole tarkoituskaan tehdä sellaista että sitä muotoonleikattaisiin vuosittain. Alkua van ajattelin, että voiko sireeneitä muutamana alkuvuotena leikata jotta olisivat tuuheita alhaalta saakka. Sitä juuri, että haarautuvatko yleensä...

Pihassamme on monta vahhaa sireeni PUUTA noin 5 metriä korkeita, ja ajattelin yrittää josko pistokkaista saisin alkuja kun puut on jokatapauksessa pakko kohta kaataa kun ovat niin rähjäisiä, paksut oksat ovat halkeilleet ja puolet roikkuvat maassa jo.

Pihassamme on myös sireenipensas, jossa kukat ovat samanlaiset kuin noissa puissa mutta se on n.2m korkea ja PENSAS, eli paksua puuvartta ei ole vaan monia ohuita ja se näyttää taas pukkaavan maasta uusia versoja kokoajan..

Olen tässä nyt ymmälläni mitä teen ja kun ei huvittaisi maksaa itseään kipeäksi pensasaidan vuoksi ja hakea koko 100m matkalle taimitarhalta taimia...jos vain saisin nuo hyödynnettyä...

Kiitos joka tapauksessa.
Poistettu nimimerkki (id: 3396) torstai, 3. heinäkuuta 2003 - klo 12. 54 (yli 14 vuotta sitten)
Punajuuri: Syreeneistäsi saat varmasti monta hyvää alkua uuteen aidanteeseen. Lapio vain kouraan ja juuriversoihin juurta mukaan, niin lähtevät nopeasti kasvuun. Kalliita ovat pitkälle matkalle ostaa taimitarhasta. Mielummin investoisin pariin eriväriseen, jos pitää ostaa. Matalampi syreenisi on ehkä puistosyreeni, ne ovat tosi tuuheita. Korkea kuulostaa pihasyreeniltä. Joitain syreeneitä voi lisätä myös taivukkaista. Vanhat syreenisi kanattaa hyödyntää lisäykseen kaikin tavoin ennen kaatoa, pelkkää säästöä! Minun pihassani kasvaa tänä keväänä hankitut isabellan-, unkarin-, likusteri-ja nuokkusyreenit, sekä viime syksynä istutetut pihasyreenit 4kpl.
Poistettu nimimerkki (id: 101) torstai, 3. heinäkuuta 2003 - klo 16. 03 (yli 14 vuotta sitten)
Leikkaa vanhimmat koko oksat noin joka 3:s vuosi.
Silloin kukkii aina ja näyttää kivalta.

Poistettu nimimerkki (id: 101) torstai, 3. heinäkuuta 2003 - klo 16. 05 (yli 14 vuotta sitten)
Mut eka kerran ei tartte leikata kuin joskus
viiden vuoden jälkeen, sireeni on hidas alussa.

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleFiia (831 kpl) torstai, 3. heinäkuuta 2003 - klo 21. 43 (yli 14 vuotta sitten)
Minulla on puistosyreeni, joka on nyt puumainen pensas, korkea kuin mikä ja kukkii kauniisti. Olen sitä harventanut voimakkaasti poistamalla maata myöten kerrallaan muutamia haaroja. Mutta versoja tulee hirveästi riippumatta siitä mihin vuoden aikaan harvennan. Istutin sen aluksi perennapenkin taustakasviksi, mutta se oli suuri virhe, koska nyt se varjostaa liikaa. Olen vähitellen kypsä hävittämään koko komeuden.

Niin että, Punajuuri, jos aiot istuttaa noita syreenejä tonttisi pohjoispuolelle, asia on ihan OK. Mutta naapurin kannalta ne ovat tontin eteläpuolella ja varjostavat mahdollisesti sillä suunnalla jossakin vaiheessa. Taisin ajatella tosin nyt liian yksiviivaisesti. Onhan tietenkin leikattu syreeniaita eri juttu.

Mutta osaako kukaan sanoa, mitä noille maasta pukkaaville versoille voisi tehdä?? On tosi työlästä leikkoa niitä joka kevät. Onko mitään keinoa saada puistosyreenistä täysin puumaista, monihaaraista yksilöä?
Poistettu nimimerkki (id: 410) torstai, 3. heinäkuuta 2003 - klo 21. 46 (yli 14 vuotta sitten)
Puistosyreenistä on aika hankalaa tehdä puumainen, koska sen kasvutapa on erilainen.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleFiia (831 kpl) torstai, 3. heinäkuuta 2003 - klo 22. 06 (yli 14 vuotta sitten)
No sitä mä oon arvellukki ittekseni!
Poistettu nimimerkki (id: 101) perjantai, 4. heinäkuuta 2003 - klo 9. 55 (yli 14 vuotta sitten)
Jos on vanha syreeni, ja leikkaa pois koko oksan, noin 30 cm, niin on hyvä jättää joku pikku oksa siihen tympään. Silloin ei kasva yhtä paljon niitä versoja. Loppukesä paras aika syyreenin leikkaukseen.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleFiia (831 kpl) perjantai, 4. heinäkuuta 2003 - klo 10. 02 (yli 14 vuotta sitten)
Hannele R., tuohan olikin kokeilemisen arvoinen ohje!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMirka (1702 kpl) perjantai, 4. heinäkuuta 2003 - klo 10. 54 (yli 14 vuotta sitten)
Ostin pari vuotta sitten kolme nuokkusyreeniä, mutta nyt kukkiessaan ne kyllä ovat selviä puistosyreenejä :(.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekarjas (3 kpl) perjantai, 4. heinäkuuta 2003 - klo 13. 42 (yli 14 vuotta sitten)
Tontillamme kahdella rajalla on sireeniaita ja kyllä se ainakin on mukavan tiheä -> naapuriin ei näe eikä sieltäkään meille. Olemme aina silloin tällöin leikanneet aika rajulla tavalla aidan matalaksi noin 30-50 cm jäänyt jäljelle. Anoppilassa leikattiin muutama vuosi sitten noin kaksi metrinen sireeniaita kymmenen
sentin korkeudelta matalaksia nyt se pidetään leikkaamalla vajaan metrin korkuisena, he pitävät aidan aika muotoon leikattuna, mutta meidän versio saa kasvaa vapaasti leikkauksien välin ja tämä väli ei ole joka vuosi vaan noin kolmen/neljän vuoden välein, miten huvittaa.


Poistettu nimimerkki (id: 101) perjantai, 4. heinäkuuta 2003 - klo 14. 59 (yli 14 vuotta sitten)
Ei mitään puskia leikata matalaksi. Se leikkaaminen ei saa näkyä... parempi säännöllisesti noin joka kolmas vuosi postaa joka 3:s oksa.
Poistettu nimimerkki (id: 101) perjantai, 4. heinäkuuta 2003 - klo 15. 00 (yli 14 vuotta sitten)
Puutarhatyö ei saa näkyä!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepapula (4410 kpl) perjantai, 4. heinäkuuta 2003 - klo 15. 24 (yli 14 vuotta sitten)
Joskus näkee varsinaisia hirvityksiä, kun pihasyreeniaidanne on leikattu metrin korkeudelta tapille! Ei tule pensaasta enää kaunista millään.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) perjantai, 4. heinäkuuta 2003 - klo 16. 10 (yli 14 vuotta sitten)
Hei, Fiia, älä hävitä hienoa pensasta, vaan vaihda sen varjon kohtaan varjon perennoja :D
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) perjantai, 4. heinäkuuta 2003 - klo 17. 33 (yli 14 vuotta sitten)
Vai ei leikata mitään puskia matalaksi! Meillä leikattiin koko pitkä unkarinsyreeniaita ihan tapeille keväällä ja nyt on jo metriset versot.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleanttipa (4847 kpl) perjantai, 4. heinäkuuta 2003 - klo 19. 50 (yli 14 vuotta sitten)
On se luvallista alasleikkauskin, mutta seuraavana kesänä ei tule kukkia. Jos aikoo pitää kukkivana, silloin leikkaapi 1/4 vanhimmista yhtenä vuonna ja jatkaa sitten seuraavina. Kovasti tulevia pystyjä versoja pitää harventaa ja sitä tehdä koko kesän. Googlella löytyy vaikka sanoilla "ilac pruning". Hviä ohjeita löytyy myös suomalaisilla sanoilla ainakin keskusteluista.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepapula (4410 kpl) perjantai, 4. heinäkuuta 2003 - klo 21. 24 (yli 14 vuotta sitten)
Panu ja anttipa neuvokaa? Kannattaako pihasyreenistä yrittää kasvattaa puuta? Edellä Panu totesi, ettei puistosyreenistä kannata. Korkein syreenipuuni on jo parimetrinen, näitä vesoista kasvattamiani on useita. Kyllähän ne lykkäävät jonkun verran juurivesaa, mutta haluaisin alas 'ilmaa' ja näkösuojan kukkineen vasta sinne korkeammalle. Turha yrityskö?
Poistettu nimimerkki (id: 410) perjantai, 4. heinäkuuta 2003 - klo 22. 21 (yli 14 vuotta sitten)
Pihasyreeni tekee enemmän juurivesoja ja maarönsyjä kuin mikään muu syreeni, joten mitään puuta siitä ei kyllä helposti saa. Etkö voi harkita jotakin muuta lajia, jos kasvista on saatava pikkupuu?
Poistettu nimimerkki (id: 101) perjantai, 4. heinäkuuta 2003 - klo 23. 26 (yli 14 vuotta sitten)
"Vai ei leikata mitään puskia matalaksi!"

Joo, ei ole sama asia, et voi leikata - ja pitää leikata.
Mikän ei ole rumempaa kuin teurastetut puut ja kasvit puutarhassa,
ei ole mitään syytä sit tehdä. Säännölisyys parasta.
Poistettu nimimerkki (id: 101) lauantai, 5. heinäkuuta 2003 - klo 0. 02 (yli 14 vuotta sitten)
Kyllä tuon syreenin voi leikata pikkupuuksi.
Syringa vulgaris voi kasvaa lähemmäs 5-6 metriseksi.
Valitse sopiva pensas, leikkaa pois runko-oksat ja kaikki juuriversot. Koko ajan.
http://www.odla.nu/artiklar/syrener.shtml

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepapula (4410 kpl) lauantai, 5. heinäkuuta 2003 - klo 0. 43 (yli 14 vuotta sitten)
Voisihan sitä muutakin lajia harkita, mutta kun on 'ilmaista' ainesta omasta takaa:) Kaunis kuva Hannelelta... Yritän, ainahan voin päättää uudestaan, eli antaa juurivesojen kasvaa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleFiia (831 kpl) lauantai, 5. heinäkuuta 2003 - klo 10. 12 (yli 14 vuotta sitten)
Sand, mulla on koko perennapenkissä jo varjon kasveja. On töyhtöangervoa, jaloangervoja, ukonhattua ja nyt keväällä istutin lehtoängelmää. Myöskin jalokallioiset tuntuvat kukkivan etualalla, mutta tukea nekin kaipaavat. Kiiltoleimu on viihtynyt jo monta vuotta, mutta nyt tuli talvivaurioita. kasvit tahtovat kilpailla keskenään. Ukonhatutkin kasvavat jopa puolitoistametrisiksi, eivätkä sitten pysy pystyssä. Maaperä on nimittäin hyvin syvämultainen. Noita töyhtäangervoja kyllä vois lisätä. Ne eivät kaadu millään. Pitää oikein harkita asiaa uudelleen. Syreeni on nyt noin 4-metrinen ja 10-haarainen.

Papulan tapaan haluaisin siitä alta ilmavan ja ylhäältä lehtevän. Onkohan puutarhahullu liian vaativa luonnon antamien edellytysten suhteen?? Tietenkin sen alaosan vois jatkuvasti vesuroida alas.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) lauantai, 5. heinäkuuta 2003 - klo 10. 44 (yli 14 vuotta sitten)
Onkohan puistosyreeniä mahdollista varttaa johonkin vähemmän juurivesoja tekevään syreeniin - kuten unkarinsyreeniin?

Tuota HanneleRuattiksen keinoa tekisi mieli kokeilla minunkin, koska syreeniä minulla on tällä hetkellä siellä ja täällä, eikä kokeilupensaista olisi ollenkaan pulaa.
Poistettu nimimerkki (id: 239) lauantai, 5. heinäkuuta 2003 - klo 10. 50 (yli 14 vuotta sitten)
Vartoin pari vuotta sitten unkarinsyreeniin eli nykyinen nimi taitaa ollakin puistosyreeni, isokukkaisia jalosyreenejä, kolmea väriä. Eivät ole vielä kukkineet. Maalarinteipillä tietty onnistui.
Leikkaamista kannattaa kokeilla, alaoksia poistamalla saa helposti runkopuun. Vuosikasvu on monilla lajeilla niin suuri, että oksien lyhennystä pitää harjoitella.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleFiia (831 kpl) lauantai, 5. heinäkuuta 2003 - klo 19. 05 (yli 14 vuotta sitten)
Joku, jos olet varttanut toisen syreenin puistosyreeniin, ei kai se vähennä noita juuriversoja, vai?

Noista nimistä vielä. Minulla on ollut se käsitys, että puistosyreeniä on virheellisesti aikaisemmin sanottu unkarinsyreeniksi. Joku asiantuntija kirjoitti kerran puutarha-alan lehdessä, että Unkarinsyreeni on paljon vaatimattomamman näköinen kuin puistosyreeni. Tietääkö joku, en tarkoita pelkästään Jokua, enemmän tästä asiasta?


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepapula (4410 kpl) lauantai, 5. heinäkuuta 2003 - klo 19. 10 (yli 14 vuotta sitten)
Tarkoittaako 'joku' sitä, että esim. kesällä lyhennetään syreenin oksia sieltä latvuksesta? Etteivät kasva liian hujopeiksi?

Meillä oli entisellä mökillä tavattoman kaunis 'pihasyreenibonsai'. Tosi vaivainen, huonossa paikassa. Mutta se runko ja se kasvutapa! Hiveli mieltä joka kerta kun silmät siihen osui :)
Poistettu nimimerkki (id: 239) lauantai, 5. heinäkuuta 2003 - klo 20. 12 (yli 14 vuotta sitten)
Siihen varttamaani puistosyreeniin ei paljoa tule juurivesoja. Pitää huomenna ottaa kuvat. Kyllä minä napsin latvaoksia lyhyemmäksi pitkin kesää. Alapihalla leikkaan kaikkia puita etteivät kasvaisi liian korkeiksi. Mielestäni puiden koko täytyy sopeuttaa ympäristöön, alapihani on niin pieni että eivät saa varjostaa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepapula (4410 kpl) lauantai, 5. heinäkuuta 2003 - klo 20. 36 (yli 14 vuotta sitten)
Kiitoksia 'joku'. Odotan mielenkiinnolla kuvaa...
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleFiia (831 kpl) lauantai, 5. heinäkuuta 2003 - klo 21. 14 (yli 14 vuotta sitten)
Sorry, Joku, katsoin juuri henkilökohtaiset tietosi ja totesin, että nyt saadaankin tosi vankkaa tietoa. Elikä, millainen mahtaa olla isabellansyreeni tässä suhteessa? Sen kun sanotaan viihtyvän täällä kuutosvyöhykkeelläkin.
Poistettu nimimerkki (id: 101) sunnuntai, 6. heinäkuuta 2003 - klo 0. 41 (yli 14 vuotta sitten)
Villin nyponruusun laikannut tollai, haapanikin nätti.
Poistettu nimimerkki (id: 101) sunnuntai, 6. heinäkuuta 2003 - klo 11. 22 (yli 14 vuotta sitten)
Syreenin voi leikata vaikka pensasaidaksi, siitä tulee tiheä ja kiva. Mut ei kuki, koska nuput viime vuoden oksiin. Joinakin vuosina voi olla leikkaamatta niitä nuppuja, jotka kehittyvät jo kesällä, elokuussa.
Poistettu nimimerkki (id: 101) sunnuntai, 6. heinäkuuta 2003 - klo 11. 27 (yli 14 vuotta sitten)
Unkarinsyreeni, Syringa josikaea 'Oden' E

Poistettu nimimerkki (id: 101) sunnuntai, 6. heinäkuuta 2003 - klo 11. 31 (yli 14 vuotta sitten)
Unkarinsyreeni, Syringa josikaea:

Poistettu nimimerkki (id: 101) sunnuntai, 6. heinäkuuta 2003 - klo 11. 33 (yli 14 vuotta sitten)
Vaik ilman saksea on Unkarinsyreeni aika leviävää.
http://user.tninet.se/~oum789t/hemma/hemma.html
Poistettu nimimerkki (id: 101) sunnuntai, 6. heinäkuuta 2003 - klo 11. 40 (yli 14 vuotta sitten)
Teen kuin joku, käytän paljon leikkuuvälineitä. Englannista ostin taas uusia
topiary-kirjoja. http://www.odla.nu/arkiv/rec/91-518-3945-8.shtml

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleapris (212 kpl) sunnuntai, 6. heinäkuuta 2003 - klo 13. 57 (yli 14 vuotta sitten)
Kyllä on ihania kuvia syreeneistä ja hyviä vinkkejä. Odotetaan vielä jokun kuvaa siitä vartetusta syreenistä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepapula (4410 kpl) sunnuntai, 6. heinäkuuta 2003 - klo 21. 05 (yli 14 vuotta sitten)
Onpa uhkea tuo Hannelen unkarinsyreeni! Puoleenkin kun tuosta yltäisi. :)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleFiia (831 kpl) sunnuntai, 6. heinäkuuta 2003 - klo 23. 14 (yli 14 vuotta sitten)
Sanos muuta!
Poistettu nimimerkki (id: 410) keskiviikko, 9. heinäkuuta 2003 - klo 0. 49 (yli 14 vuotta sitten)
Unkarinsyreeni (Syringa josikaea) ja Puistosyreeni (Syringa × henryi) ovat eri lajeja - tai tarkemmin sanottuna Puistosyreeni on unkarinsyreenin ja villasyreenin (Syringa villosa) risteymä. Puhdas Unkarinsyreeni on kyllä kauniimpi kuin puistosyreeni. Toisinaan näkee unkarinsyreeninä myytävän erilaisia risteymiä, joista näkee jo kaukaa, että ne eivät ole unkarinsyreenejä. Viime vuonna bongasin moista toimintaa eräässä suuressa puutarhaliikkeessä Jyväskylässä.
Poistettu nimimerkki (id: 239) keskiviikko, 9. heinäkuuta 2003 - klo 6. 34 (yli 14 vuotta sitten)
Kuva vartetusta unkarinsyreenistäni on toisella palstalla. Eikä se ole mikään kaunistus ainakaan vielä, harjoittelua vain jos saisin useamma lajikkeen samaan. Hannelen kuva Ruotsista on hieno, missä mahtaa kasvaa? Hesassa Mannerheimintiellä hotellin edessä on samalla tavalla leikattuja. Mikäs se nyt on entisen Intercontinentalin nimi.
Tuolla tavalla leikatessa täytyy ilmeisesti leikata kaksivaiheisesti, jättää kukkanuppuisia seuraavaan vuoteen ja senjälkeen harventaa ja poistaa vanhoja eli se on jatkuvaa työtä ja vaatii kokemusta. Liian tiheäksi tuollaista ei varmaan saa päästää.
Panu on ihan oikeassa lajisekaannuksesta, tästä on mm. Pentti Alanko kirjoitellut alan lehdissä.


Poistettu nimimerkki (id: 6293) keskiviikko, 9. heinäkuuta 2003 - klo 7. 27 (yli 14 vuotta sitten)
Nyt on sireenin oksia pätkitty ja tökätty ruukkuihin turvehiekkamultaan yli 300 kpl. Olleet lauantaiaamusta lähtien ruukuissa ja hieman muovipussien suojassa ( pusseissa kaksi ruukkua ja yläosa auki ). Nyt vain odotellaan lähtevätkö kasvamaan, osa on oikein virkeän näköisiä vieläkin, toiset ei, mutta kuolleilta ei vielä mitään näytä. Saas nähä...

Ennen oksien purkkiin tökkäämistä liotettiin n.1h ämpärissä jossa oli liotettu pätkittyjä pajunoksia 1vrk. Pajusta kun kuulemma irtoaa kasvuhormonia jota sireenin oksat voivat imeä leikkuun jälkeen...tiedä häntä...niin väittävät, mutta kaik on tehty luonnon ehdoilla ja ruukutkin hain taimitarhalta kun olisivat roskiin menneet...eivätpä vielä kuormita kaatopaikkaa.

Aita tulee olemaan pohjois-etelä suunnassa ja aika kaukana molempien , sekä meidän, että naapurin pihoista joten tuskinpa haittaa vaikka varjostaisikin hieman.

Nyt vain odotellaan miten käy...juurtuvatko kunnolla. Sitten seuraavaksi laitan tontin toiselle puolelle siperianhernepensasaitaa kun siellä on sitä jo ennestään hieman..
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepapula (4410 kpl) keskiviikko, 9. heinäkuuta 2003 - klo 11. 42 (yli 14 vuotta sitten)
Olen tarkistanut tulevien syreenipuiden leikkauksen, 3-4 hyvää on tulossa. Mielenkiintoista on...kukkimiseen kuluu kyllä muutama vuosi...
Poistettu nimimerkki (id: 101) keskiviikko, 9. heinäkuuta 2003 - klo 14. 52 (yli 14 vuotta sitten)
jokun säleikköomenapuu, ja jos sitä kuvaa siirtää oikealle, niin näkyy myös rungollinen unkarinsyreeni, johon vartoitettu kolmea lajiketta jalosyreenejä, eri värejä, ehkä kukkivat eka kerran kesällä.

joku, miten vartoitettujen syreenien kukinnan kans meni?
Täällä ei ole muuta kuvaa kuin tuo talvinen.

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepapula (4410 kpl) keskiviikko, 9. heinäkuuta 2003 - klo 16. 11 (yli 14 vuotta sitten)
Jokun säleikköomenapuu oli kyllä luonnossa hieno. Tosi vahva ja omppuja täynnä!
Poistettu nimimerkki (id: 239) keskiviikko, 9. heinäkuuta 2003 - klo 17. 55 (yli 14 vuotta sitten)
HanneleR laitoin kuvia tästä ja muusta pihanhoidosta eilen vai oliko se toissa päivänä paljon kuvia ja tekstiä, koeta löytää.
Poistettu nimimerkki (id: 6293) torstai, 10. heinäkuuta 2003 - klo 13. 55 (yli 14 vuotta sitten)
HMM...vielä näyttävät hengissä olevan nuo sireenintaimet tai oksiahan ne vielä ovat...Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.