Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatRuusujen aikaMuu ruusutieto : Omenapuun alle Pohjantähti ( 5 kpl)

Sivut:
[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleakileija (1259 kpl) torstai, 3. heinäkuuta 2003 - klo 13. 54 (yli 14 vuotta sitten)
Olisiko mahdollista istuttaa 10 vuotiaan hyvä kasvuisen omenapuun alle köynnösruusu `Pohjantähti`?

Osaako joku kertoa ruususta tarkemmin? Vai olisiko joku muu köynnös parempi? En usko että kärhöt tulee kysymykseen, maanlaatu ei ole sellainen että kärhö siinä menestyisi. Maa on jokseenkin savipitoinen, puolivarjoisa ja kosteutta on tarpeeksi kylläkin.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepapula (4410 kpl) torstai, 3. heinäkuuta 2003 - klo 15. 19 (yli 14 vuotta sitten)
Pohjantähti näyttää olevan niin sitkeä ruusu, että viihtyy missä vain. Savimaassa täytyy varmistaa, ettei talvimärkyys vaivaa. Meillä talon mukana tullut Pohjantähti kasvaa säleikössä kuivassa ja aurinkoisessa paikassa, hyvin hiekkapitoisessa maassa. 3 v sitten syksyllä leikkasin sen kokonaan alas. Sittemmin olen leikannut vain harottavia oksia (hyvin piikkinen!). Huolimattomalla hoidolla ja ilman talvisuojauksia on nytkin täynnä nuppuja (kukkii 2. vuoden versoilla). Ruusu on aika rotevakasvuinen, n. 3 m, ettei vaan olisi liian suuri sille omenapuulle?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) torstai, 3. heinäkuuta 2003 - klo 18. 13 (yli 14 vuotta sitten)
Omenapuun hoito ja omenien poiminta maasta käy vaikeaksi, jos istutat mitä tahansa piikkistä puun alle. Eikä ole kiva haukata omppoa, jonka sisään on sen maahanpudotessa piiloutunut irtopiikki.

Puun juuristoalueelle on hankala kaivaa salaojia, joten kärhö saattaa olla vaikea kaveri puullesi. Tosin itse kyllä kokeilisin vaikkapa kiinankärhöä kaikesta huolimatta (syvä istutuskuoppa, hyvä salaoja ja hiekkaa taimen varren viereen ettei mätäne - jossain vanhoista kärhökeskusteluista on ohjeita).

Köynnöshortensia tuntuu ainakin meillä viihtyvän savisemmassakin maassa (korjatkaa jos olen väärässä ja meillä kasvaa joku poikkeusyksilö), mutta sekin kasvaa hyvin suureksi ja omenapuu voi "kadota" sen alle.

Näin kerran omenapuun alle istutetun korkean kultapallopöheikön, se oli mielestäni hieno.

Entä yksivuotiset köynnökset?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleakileija (1259 kpl) perjantai, 4. heinäkuuta 2003 - klo 11. 44 (yli 14 vuotta sitten)
Kultapallot on istuttanut tiukasti koivujen alle, siellä eivät pääse kasvamaan niin mahdottoman suureksi ja sitominenkin onnistuu kun ei tarvitse keppiä haeskella. :)

Köynnöshortensia on ihan mahdoton kasvamaan mikäli se vaan pääsee vauhtiin, kaunishan se on mutta varmasti kuristaisi omenapuun leikiten alleen.

Tykkäsin vaan niin tuosta pohjantähdestä, mutta en keksi sille mitään paikkaa. Miten harmittavaa! Toisen omppupuun alla kasvaa köynnöskrassia ja se onkin ihan hauskaa. Olisi niin kovin mukavaa jos olisi joku monivuotinen niin voisi asian "unohtaa"

Yksi kärhö kasvaakin ison "sammaloituneen" (linnut ovat muuttaneet kyllä sammaleet kasvamaan maahan etsiessään ruokaa..)kiven päällä ja siellä se on kaunis ja paikkavaatimuksetkin ovat sellaiset että se varmasti menestyy.

No kai pitää haudata tämä tähtiunelma. :(
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) perjantai, 4. heinäkuuta 2003 - klo 22. 38 (yli 14 vuotta sitten)
akileija, tee kaariportti Pohjantähdelle.

Meillä kasvaa kaksi Pohjantähteä kuusenrangoista tehdyssä "kaaressa" ja ne näyttävät siinä tosi nätiltä. Teimme kaariportin ihan huviksemme, siitä kuljetaan tai se kierretään, ihan miten vain huvittaa. Turha ihanuus pihamaalla, mutta piristää silmää.

Laitan tänne sulle kuvan, kun ehdin kameroimaan pihamaalle - ensimmäiset kukat nimittäin juuri aukeilevat ja ajattelin kuvata ruusun muutenkin...

Pohjantähti on yksi lempiruusujani. Vaikka kukka on pieni, ruusu on todella hieno, kun se on täpötäynnä kukkasia. Ja kestäväkin se on!


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.