Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatLannoitus ja kompostointi : Juvel-merkkisestä kompostista kokemuksia? ( 11 kpl)

Sivut:
[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleGreenMama (28 kpl) keskiviikko, 28. heinäkuuta 2004 - klo 20. 42 (yli 13 vuotta sitten)
Kirkkonummen K-Rauta myy 90 litran Juvel (?) nimistä kompostoria n. 70€, onko kellään kokemuksia kyseisestä pönikästä?

Kuinka pitkälle n. 100 litran kompostori yleensäkään riittää? Kahden hengen talousjätteet täyttävät sen varmaan mukavasti?

Kiitoksia kaikista neuvoista! :)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällerastas (2307 kpl) torstai, 29. heinäkuuta 2004 - klo 9. 07 (yli 13 vuotta sitten)
Tuohan olisi edullinen, minuakin kiinnostaa minkälainen se on käytössä. Onko se eristetty?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepennyw (562 kpl) torstai, 29. heinäkuuta 2004 - klo 9. 59 (yli 13 vuotta sitten)
Olen menossa tänään Kirkkonummelle ja voin käydä kysymässä heiltä tarkempia tietoja
Perjantaina pääsen koneen ääreen tiedot naputtamaan ellei sitten kirjastossa ole koneita vapaana/toiminnassa =)
...Ja mokoma on auki näin heinäkuussa
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleValerie (323 kpl) torstai, 29. heinäkuuta 2004 - klo 11. 17 (yli 13 vuotta sitten)
Muistelen, että meillä olisi tuon merkkinen. Häälahjatoivomuksena oli lämpökompostori ja tuollaisen saimme... Paketissa kyllä lukee lämpökompostori, mutta kompostori on täysin eristämätön, joten ei meikäläisissä oloissa toimi kuin kesäkaudella.

Siinä on muoviset seinät ja kansi, alhaalla luukku, joka on todella vaikea avata. Yksinkertainen laite, pitää kyllä rotat ym. loitolla, joten ihan käyttökelpoinen. Ei silti ole ollenkaan sitä mitä toivoin :/
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepennyw (562 kpl) perjantai, 30. heinäkuuta 2004 - klo 22. 14 (yli 13 vuotta sitten)
enpä ehtinyt tuonne asti mennä
miljuuna muuta virallista asiaa tuli vastaan mennessä =/ *plah*
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleGreenMama (28 kpl) maanantai, 2. elokuuta 2004 - klo 21. 03 (yli 13 vuotta sitten)
Kiitos vinkeistä! En ole itsekään vielä ehtinyt K-Rautaan asti mutta ensi viikolla olis viimeistään tarkoitus tapettien metsästyksen ohella kompostori katsastaa. Sen verran a.o. kaupassa työskentelevä veljeni korjasi että tuohon ~70€ hintaan saisikin 290l mötikän eikä 90l... Kuulostaa vähän 'liian' halvalta.

Rastas ja PennyW kerron lisää kun olen käynyt laitteeseen tutustumassa =)

Valerie hyvä kun mainitsit, täytyy tarkistaa tuo eristystilanne...
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleGreenMama (28 kpl) lauantai, 14. elokuuta 2004 - klo 4. 36 (yli 13 vuotta sitten)
Nyt on sitten käyty kompostit katsastamassa! Tuo Juwelin 'lämpökompostori' on tosiaan eristämätön, myyjä kyllä väitti että itsellään on sellainen ja hyvin toimii koko talven kunhan pääsee hyvin käyntiin ennen pakkasia... hmph, mitenhän lienee. Hintaa sillä taisi olla 67€.

Siellä oli toinenkin samantyyppinen eristämätön kompostori myynnissä. ?-merkkinen, mahtoiko olla jopa 450l ja ainoastaan 59€.

Ja sitten oli niitä uutuuttaan kiilteleviä luksusluokan kompostorien Cadillaceja *huokaa kaihoissaan* Lämpömittarin näyttökin ulkopuolella ja kaikki mahdolliset herkut... olis se hieno!

Sen verran korjausta että Kirkkonummella EI ole K-Rautaa lainkaan, kyseinen liike on RAUTA-VARUBODEN! Toivottavasti en nyt ketään vallan harhaan johtanut.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällerastas (2307 kpl) lauantai, 14. elokuuta 2004 - klo 20. 51 (yli 13 vuotta sitten)
Ostitko, vai jatkatko tutkimuksia.... :)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleGreenMama (28 kpl) sunnuntai, 15. elokuuta 2004 - klo 5. 18 (yli 13 vuotta sitten)
Rastas vielä jäi ostamatta, mietintämyssy on yhä päässä ;) Varmaan kuitenkin pitää tyytyä tuollaiseen eristämättömään ja elää toivossa että se pysyy mahdollisimman pitkälle talveen käynnissä, nuo 'cadillacit' kun maksavat aika suolaisesti =P

Miehen sain onneksi houkuteltua rakentamaan kehikon puutarhajätteille, yay! Milloin se sitten tapahtuu on eri juttu har har.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleValerie (323 kpl) sunnuntai, 15. elokuuta 2004 - klo 9. 08 (yli 13 vuotta sitten)
No ei tosiaankaan toimi meillä talvella, myyjällä on ehkä lämpimämpi piha??

Vielä siitä kompostorista, alaluukku on hankala käyttää, saimme sen vihdoin auki ja sieltä vähän tyhjenneltyä, niin jopas kompostori ratkesi yhdestä reunasta eikä sitä tietenkään saa takaisin kiinni. Täytynee avata koko vehje ja siirtää ja jättää tuo vanha komposti valmistumaan loppuun ilman kompostoria.

Jos lähtisin itse ostamaan kompostoria, varmaan säästäisin vaikka sen verran, että saa vähän tukevamman ja ihka oikean lämpökompostorin.

Tuo voisi olla ihan hyvä vaikka mökillä, missä ei tarvita talvella toimivaa kompostoria. Hmmm... nythän sen sanoin, taidanpa pakata mökille mukaan!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleIpi (56 kpl) keskiviikko, 25. elokuuta 2004 - klo 10. 15 (yli 13 vuotta sitten)
Ne Juwelit soveltuvat hyvin oikeasta lämpökompostorista säännöllisesti tyhjennettävän puolivalmiin kompostimassan jatkokypsyttämiseen, mutta varsinaisia lämpökompostoreja ne eivät ole. Ugandassa pysyvät varmaan talven jäätymättä, eivät Suomessa :-)


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.