Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatRuusujen aikaMuu ruusutieto : Ruusujen istutus syksyllä ( 3 kpl)

Sivut:
[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Poistettu nimimerkki (id: 6870) torstai, 21. elokuuta 2003 - klo 14. 16 (yli 14 vuotta sitten)
Olen aivan "vihreä" ruusuihminen, ensimmäiset ruusuni odottavat ruukuissaan kasvihuoneessa maahan pääsemistä. Ihmettelen kyllä kovin sitä, että tilaamieni ruusujen mukana ei tullut minkäänlaista ohjetta niiden istutuksesta tai hoidosta. Varmaan onkin tarkoitus, että ensi vuonna ostan uudet ruusut!
Eli kaikki neuvot ovat tervetulleita. Asumme vitosvyöhykkeellä, miten syvälle ruusut pitäisi istuttaa? Leikkaus nyt syksyllä? Keväällä?
Kasvupaikka on aurinkoinen ja melko suojainenkin, vyöhyke 5.

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) perjantai, 22. elokuuta 2003 - klo 16. 04 (yli 14 vuotta sitten)
Kaiva istutuskuopista riittävän suuret ja syvät (n. 70 senttiä syvät on omat ruusupenkkini).

Muista salaojittaa, jos maa on kovin savista eli vesi jää helposti kuoppaan seisomaan.

Upota ruukut veteen ainakin muutamaksi tunniksi ennen istutusta. Jos taimet kasvavat kasvuturpeessa poista se juuristosta tai ainakin viiltele turvemötikkä halki monesta kohtaa etteivät juuret ala kasvaa ympyrää turpeessa vaan älyävät lähteä laajemmalle.

Istuta ruusut syvään. Niin syvään, että jalostuskohta jää ainakin 10 senttiä maan alle.

Tee penkistä hieman maanpintaa korkeampi. Kata penkki niin ei tarvitse kitkeä rikkaruohoja. Älä lannoita istutuksen yhteydessä äläkä käytä tuoretta ruohokatetta enää näin loppukesästä.

Suojaa vaikkapa havuilla sitten, kun maa on jo kunnolla jäätynyt ja kolaa talvella lunta penkin päälle. Älä peitä niin tiiviisti että mätänevät.

Kun maa on varmasti jäätynyt laitan itse alkutalvesta ruusujeni juurelle hevonpeetä, joka sitten talven aikana mukavasti "valmistuu" kevääksi ja lannoittaa kevätauringon myötä ruusuni.

Leikkaa keväällä niin, että jokaiseen oksaan jää pari kolme hyvää voimakasta silmua. Poista ohuet tai vahingoittuneet oksat kokonaan.

Nauti ruusujesi kauneudesta!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKaren (4 kpl) maanantai, 15. syyskuuta 2003 - klo 10. 27 (yli 14 vuotta sitten)
Hei!

Kannattaako, voiko köynnösruusun istuttaa vielä nyt syksyllä? Asun Satakunnassa. Istuttaisin seinustalle, maa on savista, seinän vieressä, tietty hiekkaa. Miten perustan paikan? A
jattelin jotain havukasvia siihen viereen, sillä paikka on myös talon ulkoportaiden vieressä ja hiukan paljas, miten pitkä väli muihin kasveihin täytyy jättää?


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.