Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatKasvihuone : Muurahaiset, kuinka torjutte vai annatteko olla? ( 76 kpl)

Sivut: <<--Edelliset 50 kpl | 50 | 100 |

[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällePienipolku (899 kpl) lauantai, 4. kesäkuuta 2005 - klo 22. 26 (yli 12 vuotta sitten)
Niin kuin anttipa oponenttifolia asian esitti, niin toistaiseksi paras muurahaisten torjunta-aine on Baition. Mutta ennen kuin muurahaisia lähtee hävittämään, kannattaa miettiä sitä, miksi ne sinne (minne?) ovat pesiytyneet.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleanttipa (4847 kpl) sunnuntai, 5. kesäkuuta 2005 - klo 7. 38 (yli 12 vuotta sitten)
Itse joudun taistelua käymään koko ajan pieniä mustia vastaan, jotka ulkoa päin ovat pesiytymässä viheriön turpeeseen. Toinen ongelma ovat hevosmuurahaiset. Luultavasti maan siirtojen yhteydessä on jätetty maan alle kanto tai jotakin. Pyrkivät sieltä talon täytteisiin enkä aio niitä sinne päästää.
Poistettu nimimerkki (id: 101) sunnuntai, 5. kesäkuuta 2005 - klo 9. 24 (yli 12 vuotta sitten)
Hevosmuurahaiset vaativat ammattilaisen apua.
Poistettu nimimerkki (id: 101) sunnuntai, 5. kesäkuuta 2005 - klo 9. 25 (yli 12 vuotta sitten)
Pikkumuurahaiset ulkona on vain hyödyllisiä; syövät tuhohyönteisiä (muurahaiset eivät syö eläviä kasveja eikä juuria).
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleanttipa (4847 kpl) sunnuntai, 5. kesäkuuta 2005 - klo 9. 46 (yli 12 vuotta sitten)
Kannattaa kiertää talo ja tutkia kivijalka. muurahaiset kulkevat taloon samasta paikasta koko sakki. Siihen vain torjunta-ainetta. Ulkona hevosmuurahaisia torjutaan poistamalla lahomassa olevat kannot. Ongelma on suurin kuivalla, hiekkaisella maalla.
Kyllä pikkumuurahainen ulkonakin voi paikallisesti olla ongelma, jos kukkapenkit ovat pesiä täynnä.
Poistettu nimimerkki (id: 101) sunnuntai, 5. kesäkuuta 2005 - klo 9. 51 (yli 12 vuotta sitten)
(joo, muurahaisen käytävät kuivattavat maita, mut ne ei syö eikä tärvele kasveja)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleTiny Tim (128 kpl) sunnuntai, 5. kesäkuuta 2005 - klo 12. 21 (yli 12 vuotta sitten)
Viime keväänä, kun kasvihuonetta alettiin ottamaan ensimmäistä kesää käyttöön, sinne ilmestyi muurahaisia. Tulevaisuus näytti masentavalta, mutta ennenkuin asiaan ehdittiin sen kummemmin paneutua, huomasin yhtenä päivänä, muurahaiskaravaani oli vaihtunut pariin, kolmeen hämähäkkiin. Ilolla ja riemulla tervehdin heitä tänäkin keväänä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleanttipa (4847 kpl) sunnuntai, 5. kesäkuuta 2005 - klo 12. 41 (yli 12 vuotta sitten)
En usko, että hämähäkeillä ja muurahaisten katoamisella on tekemistä keskenään. Jos muurahaisia on tullakseen, niitä tulee niin pljon ettei parin hämähäkin vatsat riitä. Sitäpaitsi muurahaiset eivät liiku siellä, missä hämähäkkien verkot ovat.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) sunnuntai, 5. kesäkuuta 2005 - klo 13. 07 (yli 12 vuotta sitten)
Meidän kasvihuoneessa on kyllä enemmistönä ne maata ja rakenteita pitkin juoksevat hämähäkit, jotka eivät tee verkkoja. Ne ovat näköjään tehokkaita erilaisten hyönteisten syöjiä ja mielestäni muurahaiset kyllä pelkäävät niitä, koska ne juoksevat henki hapatuksissa lähinnä pitkin perustusten syrjiä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleanttipa (4847 kpl) sunnuntai, 5. kesäkuuta 2005 - klo 14. 02 (yli 12 vuotta sitten)
Nepä eivät olekaan kiinnostuneet kasvihuoneesta muuten. Painelevat samaa valtatietä seinänviertä pitkin pesäänsä. Niillä on nimittäin yhteys ulkopuolella olevaan pesäänsä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekatajanmarja (1358 kpl) sunnuntai, 5. kesäkuuta 2005 - klo 22. 37 (yli 12 vuotta sitten)
Vanhassa paikassa tontilla oli sokerimuurahaiset enemmistönä. Kekomurkkujakin siirtyi naapurin puolelta meidän kalliolle tehden pesän kivireunaiseen kukkapenkkiin. Jälkimmäisille annoin myrkytyksen Raidilla, kun laajensivat liikaa reviiriään.

Nykyisellä tontilla ei onneksi kekomurkkuja ole näkynyt, eikä juuri sokerimurkkujakaan - karttavatko savimaata? Sitä vastoin keltiäisiä kylläkin. Nämä ovat harmittomia omissa oloissaan, ja aika pienet yhdyskunnat.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällePlastun (328 kpl) sunnuntai, 9. huhtikuuta 2006 - klo 13. 46 (yli 11 vuotta sitten)
Tätä muurahaisten- ja etanantorjuntaohjetta olen levitellyt useille palstoille. Elikkä:
Ota kattilaan litra vettä ja 500 grammaa tuoreita raparperinlehtiä. Keitä puoli tuntia, siivilöi keitos, lisää 2 litraa vettä ja 1 desilitra mäntysuopaa (voi jättää poiskin, mutta parantaa nesteen tehoa). Käytetään samana päivänä.

Toinen ohje: Pilko muutama raparperinlehti sankkoon ja kaada päälle kuumaa vettä. Jätä tekeytymään vuorokaudeksi.

Molempia nesteitä ruiskutetaan muurahaisten tai etanoiden vaivaamille kasveille. Raparperi-mäntysuopaneste tehoaa joihinkin muihinkin hyönteisiin.

Ohjeet Ulla Lehtosen kirjasta Luonnonmukaisesti omassa puutarhassa, WSOY 1999.

(aiempi nimi Ullan puutarha- ja viljelyvinkit)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällePlastun (328 kpl) sunnuntai, 9. huhtikuuta 2006 - klo 13. 49 (yli 11 vuotta sitten)
Raid-muurahaisrasiat ovat myös aika tehokkaita muurahaistentorjujia kasvihuoneissa ja sisätiloissa. Tuota raparperinestettä en ole itse käyttänyt, mutta aion kokeilla sitä ensi kesänä. Puutarhatutkijat ovat kyllä todenneet sen hyvin käyttökelpoiseksi, joten ihan "turhanaikainen poppakonsti" se ei ole.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKassikäpp (3053 kpl) sunnuntai, 9. huhtikuuta 2006 - klo 21. 09 (yli 11 vuotta sitten)
Vähän luomumpi ja muille olioille vaarattomampi on kanelijauhe. Hölväilen sitä litran purkista kivijalalle ja reiteille alkukesästä ja on tehonnut.


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSantra (92 kpl) torstai, 1. kesäkuuta 2006 - klo 13. 03 (yli 11 vuotta sitten)
Onko muurahaisista kasvihuoneessa haittaa? Ärsyttää, kun niitä siellä vilisee, mutta tartunko myrkkypurkkiin vai en? Kummasta enemmän haittaa: myrkystä (Baition-jauhe) vai murkuista? Luulen, että niillä on pesä jossain kasvupetien (eristetty juurikankaalla maasta) alla. Kohta varmaan siirtävät kamansa sinne kasvupeteihin - mutta mietin, tekevätkö vahinkoa tomaateille vai eivät. Kokemuksia?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKathy(entinenChardonnay) (802 kpl) torstai, 1. kesäkuuta 2006 - klo 13. 24 (yli 11 vuotta sitten)
Minun kasvarissani on joka kesä ollut muurahaisia, enkä ole uskaltanut laittaa myrkkyjä. Tomaateille niistä ei ole ollut haittaa, joillekin muille kasveille kyllä. Sovussa yritän niiden kanssa elää.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSantra (92 kpl) torstai, 1. kesäkuuta 2006 - klo 18. 32 (yli 11 vuotta sitten)
Mille kasvihuonekasveille murkuista on ollut haittaa? Ja miten elää sovussa murkkujen kanssa?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKathy(entinenChardonnay) (802 kpl) torstai, 1. kesäkuuta 2006 - klo 21. 05 (yli 11 vuotta sitten)
Santra hei! Lähinnä yrteille (basilika, tilli, persilja, salvia jne ) . Kastelu on aina jonkin verran auttanut, mutta ihan pienet taimet ovat useasti kärsineet.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSantra (92 kpl) torstai, 1. kesäkuuta 2006 - klo 22. 06 (yli 11 vuotta sitten)
No mulla ei yrttejä ole, mutta tomaattien väliin ajattelin laittaa vähän keräsalaattia. Sitten on lämpimiä säitä odottelemassa ruusuja ja daalioita. Toi vois kyllä olla toi kanelikikka kokeilemisen arvoinen. Ja sitten luin ihan toiselta palstalta, että jos kivijalan juurelle ruiskuttaa KETSUPPIA niin murkut pysyy ulkona - en sitten tiedä, toimiiko kasvihuoneessa, tai toimiiko edes ylipäätään.
Männä vuosina myrkytin joskus surutta noita kasvarin murkkuja, mutta eipä ne kyllä paljon siitä ole vähenneet. :( Ja toisaalta, kun on kaksi pientä lasta, ei huvittas ottaa riskejä myrkkyjen kanssa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMrsMoon (311 kpl) perjantai, 2. kesäkuuta 2006 - klo 8. 16 (yli 11 vuotta sitten)
Suolaa kulkureiteille?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällesannimaria (5 kpl) maanantai, 5. kesäkuuta 2006 - klo 14. 26 (yli 11 vuotta sitten)
Tuttavaperheellä oli jokunen vuosi sitten todellinen ongelma sokerimuurahaisista. Ne tulivat heti keväällä sisään sankoin joukoin ja valtasivat joka paikan. Mitkään kaupan myrkyt tai poppakonstit ei niihin tepsinyt. Sukulaismieheltä sitten saivat sokerijuurikkaan viljelyssä käytettävää myrkkyä, jonka kaivoivat maahan parinkymmenen sentin syvyyteen kivijalan juureen. Ei ole muurahaisia sen jälkeen näkynyt.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällehömppis (902 kpl) maanantai, 5. kesäkuuta 2006 - klo 14. 46 (yli 11 vuotta sitten)
Suola ja kaneli toimivat edellisessä rivariasunnossa. Kanelista tuli ihana tuoksukin takapihalle mennessä. :)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleriresa (875 kpl) maanantai, 5. kesäkuuta 2006 - klo 14. 54 (yli 11 vuotta sitten)
Meillä muurahaiset ovat valloittaneet kaksi punaherukkapensasta. Viime syksynä marjojen poimiminen oli tosi tylsää, kun sai muurahaisia ravistella pois koko ajan. Nyt niitä näkyy olevan taas, suihkuttelin tolulla saa nähdä auttaako.

Tipulixin ylempänä olevaa ohjetta voisi kokeilla, mutta kävisiköhän koristeraparperin lehdet tavallisen raparperin sijasta?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällesannimaria (5 kpl) maanantai, 5. kesäkuuta 2006 - klo 15. 06 (yli 11 vuotta sitten)
Meilläkin oli yhtäkkiä yhtenä päivänä tuossa jokin aika sitten rivarikämpässämme kymmenittäin muurahaisia keittiössä. Parketin alta vissiin tulivat, kun tiskikoneen alla on ainut rako lattiassa ja siellä vilisi eniten. Myrkkysirotetta ja imuria käytettiin ensi hätään ja sillä ne pysyivätkin poissa. Varmistettiin vielä seuraavana päivänä veteen sekoitettavalla myrkyllä (ei pitäisi vaikuttaa kasveihin), jota roiskittiin kivijalkaan ja kukkapenkkeihin.

Missä muodossa olette tuota kanelia käyttäneet? Olisi kiva vielä tehdä varmistuksen varmistus, muurahaiset on inhottavia... :)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällehömppis (902 kpl) maanantai, 5. kesäkuuta 2006 - klo 20. 56 (yli 11 vuotta sitten)
Kaneli oli jauhetta, sattumoisin iso litran purkki mummolta saatua reippaasti vanhaa kanelia, jonka laitoin hyvällä omallatunnolla pihalle. En olisi saanut leivottua 10 vuodessa niin paljoa, että kanelit olisi sillä käytetty. :o
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) perjantai, 9. kesäkuuta 2006 - klo 22. 52 (yli 11 vuotta sitten)
Muurahaiset sitten muuttavat yhdessä hujauksessa kukkaruukkuun.


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.