Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatHuonekasvi sairastaaHoito ja oireet lajeittain A - K : Kumipuu kuolee hitaasti??!APUA! ( 11 kpl)

Sivut:
[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKiiwi (30 kpl) torstai, 8. tammikuuta 2004 - klo 3. 49 (yli 14 vuotta sitten)
IIK!Auttakaa!!Siläteräni isohko kumipuu on alkanut tekemään hidasta kuolemaa.Muutin reilu kk sitten ja muutossa se oli lämpimissä tiloissa joten ei pitäisi olla paleltunut. Nyt se kuitenkin tiputtaa kaksi lehteä kerrallaan kerran viikossa vähintään...En ole vaihtanut sille multaa kertaakaan enkä myöskään lannoittanut mutta se on aina tähän asti voinut ja kasvanut tosi upeasti. Mikä avuksi??! Muuton jälkeen olen huomannut kukkamullassa, myös tässä, olevan "ötököitä"eli pieniä kärpäsiä. Kumipuun multa on myös kostea koko ajan, ihan kuin se olisi lopettanut juomisenkin kokonaan.

Miten pelastaa kasvi?!Lannoitus, mullan vaihto, tuholaismyrkytys??! JA missa järjestyksessä? Tuhannet kiitokset avusta!!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKiiwi (30 kpl) torstai, 8. tammikuuta 2004 - klo 3. 54 (yli 14 vuotta sitten)
Niin ja lisäys..Multa haisee oudolle, ja siinä on jotain ihme rihmastoa...Punkkeja?! Mistä ne olis voinu tulla kun entisessä kodissa kaikki kasvit kukoistivat!?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleauri (4820 kpl) torstai, 8. tammikuuta 2004 - klo 13. 19 (yli 14 vuotta sitten)
Kuulostaa enemmänkin liian vähältä valolta ja liialta kastelulta.

Kun multaa kastelee liikaa, kasvi ei pysty imemään kaikkea vettä, juuret tukehtuvat liiassa kosteudessa ja sienirihmastot sekä sienisääsket (tai harsosääsket, jompiakumpia ne pienet lentiäiset ovat) lisääntyvät huimast.

Vähennä kastelua ja laita kumipuusi valoisampaan paikaan. Ikkunan läheisyyskään ei välttämättä riitä näin keskellä talvea, vaan saatat tarvita lisävalaistusta. Liian hämärässä kumipuu alkaa pudottaa lehtiään. Sama oire esiintyy myös, jos kasvin juuret ovat jo mädäntymässä, eivätkä juuret enää kykeneimemään vettä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleauri (4820 kpl) torstai, 8. tammikuuta 2004 - klo 13. 25 (yli 14 vuotta sitten)
Jos multa on jo löpikotaisin märkää (ollut jo pidempään) saattaa mullan vaihtokin olla ihan viisas teko. Toisaalta voisit kokeilla vain nostaa multapaakun ruukustaan sanomalehtinipun päälle vettä valuttamaan ja kuivumaan joksikin aikaa. Tämä todennäköisesti riittää, sillä kumipuu yleensä on aika sitkeähenkinen.

Ja jos juuret ovat jo mädäntyneet, niin mitään muuta ei enää ole tehtävissä kuin kasvin heittäminen roskiin ja latvapistokkaan otto juurrutusta varten.

Kumipuu on nahkeallehtinen, joten se ei haihduta hirveästi, ja kestää kuivuuttakin aika hyvin. Liika kastelu koituu sen kohtaloksi paljon helpommin kuin kuivuus.

Kuivuudesta kärsivän fiikuksen tunnistaa siitä, että sen lehdet kääntyvät / riippuvat alaspäin. Sopivasti kastellun, hyvinvoivan kumiviikunan lehdet ovat aina terhakkaasti yläviistoon.

Jos kasvilla on riittävästi valoa, se kasvaa ympäri vuoden, eikä tiputtele lehtiään. (Paitsi vanhoja ja pölyisiä toisinaan)

Oma fiikukseni on suuressa ruukussa, eikä sitä tarvitse kastella kuin korkeintaan kerran kuukaudessa.
Poistettu nimimerkki (id: 4505) torstai, 8. tammikuuta 2004 - klo 13. 26 (yli 14 vuotta sitten)
Minullakin syksyllä ostettu kumipuu tiputtelee lehtiä tasaisen varmasti. Täytyykin ottaa kasvi lähempään tarkasteluun ja siirtää valoisampaan paikkaan.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKiiwi (30 kpl) perjantai, 9. tammikuuta 2004 - klo 8. 41 (yli 14 vuotta sitten)
Kiitos avusta! Uskaltaakohan niitä ötököitä lähtä nyt sitten tuohomaan esim,toluvedellä, koska siloinhan puu taas kastuu...? Ja jos joku vielä ystävällisesti kertoisi sen suhteen..tolua ja vettä...? Kiitos tuhannesti kun autatte!! :0)

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleauri (4820 kpl) perjantai, 9. tammikuuta 2004 - klo 13. 09 (yli 14 vuotta sitten)
No niistä harsosääskistä en juuri nyt kantaisi huolta. Ne vähenevät itsestään kun multa kuivahtaa, eivätkä ne yleensä ole kasville vaarallisisa, ellei kyse ole pienestä siementaimesta. Ehdit keskittyä nniiden tappamiseen sitten myöhemmin, kunhan ensin olet pelastanut fiikuksen. :)
Poistettu nimimerkki (id: 7027) perjantai, 6. helmikuuta 2004 - klo 14. 36 (yli 13 vuotta sitten)
munkin kumipuu on alkanut oireilemaan muuton jälkeen. vaikka olen kastellut sitä tarpeeksi (sitten kun multa on parin sentin syvyydeltä kuiva), sen lehdet riippuvat (varsinkin alimmat) melkein kohtisuoraan alaspäin! lehdet ovat myös veltot, eivätkä sellaset napakat kuten niiden pitäisi. alimmat lehdet ovat myös alkaneet kellertyä lehden päästä alkaen..

onko toio jo menetetty? :(
Poistettu nimimerkki (id: 518) keskiviikko, 11. helmikuuta 2004 - klo 12. 53 (yli 13 vuotta sitten)
kumipuusta yleensä, omani tiputtelee lehtiä aina sillon kun kasvaa/tekee kasvuspurttia. aluksi olin ihan paniikissa kun lehtiä vaan tippui ja tippui, mutta sitten alkoikin pukata kolmea uutta oksaa ja samalla triplasi aiempien lehtien määrän. omani tipauttaa lehdet niin että ensin alkaa kellastua ja sitten lehti tippuu pois. ja ihan hyvin voi edelleen ja kasvaa.


"Kuivuudesta kärsivän fiikuksen tunnistaa siitä, että sen lehdet kääntyvät / riippuvat alaspäin. Sopivasti kastellun, hyvinvoivan kumiviikunan lehdet ovat aina terhakkaasti yläviistoon."

tämä olikin uusi, ja hyvä tieto meikäläiselle. :) muutama lehti on melkein aina kääntynyt alaspäin, ns. rullalle ja olen miettinyt voisiko johtua siitä etten kastele tarpeeksi. pitääpä siis alkaa kastelemaan useammin.

suosittelen muuten tarkistamaan keväämmällä mullan/ruukunvaihdon aikaan oman kumipuunne juuristoa läheltä. kun vaihdoin ensimmäistä kertaa omaani suurempaan ruukkuun, löysin juuristosta (ihan "ytimestä") pienen muovisen istutusruukun joka kuristi juuria. olikin aikamoinen kirurginen operaatio saada ruukku leikeltyä pois kun juuret olivat kietoutuneet sen ympärille, mutta se kannatti koska sen jälkeen tämä kasvuspurtti sitten alkoikin. näemmä joskus kumipuut siirretään uuteen ruukkuun niin, että istutusruukku jätetään isomman sisään vahinkoa aiheuttamaan, eli tällainen homma kannattaa tsekata.


Poistettu nimimerkki (id: 7027) lauantai, 28. helmikuuta 2004 - klo 10. 54 (yli 13 vuotta sitten)
minä vaihdoin tuolle mun kumipuullle viime vuonna ruukun, ja sieltäkin paljastui kuvailemasi muovinen istutusruukku!!
miksiköhän ne jätetään siihen, eihän siitä ole muuta kuin haittaa..
siinä oli kyllä aikamoinen työ saada leikeltyä se pois vahingoittamatta juuria. en muista sainko sitä ihan kokonaan pois, suurimmaksi saksi ainakin.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleanttipa (4847 kpl) lauantai, 28. helmikuuta 2004 - klo 12. 04 (yli 13 vuotta sitten)
Näin tuon otsikon ja tuli mieleen seuraava tapaus:
Raittiusintoilija sanoi tupakoivalle miehelle: "Tupakka on hitaasti tappava myrkky." Mies tuumi: "Ei minulla kovin kiire olekaan kuolemaan."
Jotta voisiko sitä kumipuun kuolemaa jouduttaa esim. suolavedellä. Hehhee..


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.