Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatSiemenestä koristekasviksiSiemenestä kasvuun - kasvit A - J : Persimon ( 10 kpl)

Sivut:
[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Poistettu nimimerkki (id: 7604) torstai, 15. tammikuuta 2004 - klo 10. 42 (yli 14 vuotta sitten)
Kertokaahan kokemuksia sharon-hedelmän eli persimonin kasvatuksesta Suomen oloissa. Kiinnostaa kaikki aiheesen liittyvä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleriverboogie (583 kpl) torstai, 15. tammikuuta 2004 - klo 11. 00 (yli 14 vuotta sitten)
Heh, aikaa sitten ostin pari sharonia ja ajattelin idättää niitä, mutta aikeet tyssäsivät kun leikkasin hedelmät halki: kummassakaan ei ollut siemenen siementä! Oliko kyseessä vain yksittäistapaus vai mikä, en tiedä. Kannattaa käydä katsomassa osoite http://www.crfg.org/pubs/frtfacts.html, sieltä löytyy aimo annos tietoa :)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleow (4908 kpl) torstai, 15. tammikuuta 2004 - klo 11. 51 (yli 14 vuotta sitten)
Sharon-lajikkeessa ai ole siemeniä kai koskaan.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekultapiisku (116 kpl) torstai, 15. tammikuuta 2004 - klo 14. 47 (yli 14 vuotta sitten)
Meillä syödään persimon/kaki/sharon hedelmää aika paljon, koska allerginen tyttäreni ei saa niistä mitään oireita, hinta vaan on kallistunut tänä vuonna , joskus niitä sai 10 mk kg !
Vain kerran on hedelmässä ollut siemen, en enää muista oliko se espanjalaisessa vai israililaisessa, veikkaan ensimmäistä. Siemen iti muistaakseni tosi nopeasti , mutta vein sen ensimmäisenä kesänä ulos, ja huomasin loppukesästä, että joku perhosentoukka pisteli juuri runkoa pitkin mussuttaen. Sitten mun kaki pudotti kaikki lehdet , mutta talvetin sen +8 ja valoisessa , ja kyllä siihen viime keväänä tuli taas lehdet. Se on vielä aika pieni ,20 cm, mutta minusta tuntuu, että runkovaurio vaikuttaa, sillä aluksi kasvu oli aika nopeaa. Olen nähnyt kakipuun Portugalissa, siinä on aika tumman vihreät lehdet .
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleklematis (4621 kpl) torstai, 15. tammikuuta 2004 - klo 16. 31 (yli 14 vuotta sitten)
ow, jos himpulla kuitenkin olisi sellaisia hedelmiä, joissa oli siemeniä?
Kävin Madeiralla yhdellä isolla tutkimusasemalla, jossa kasvatettiin kaikenlaisia hedelmiä. Mulla on ehkä kotona jotain prujuja asiasta. Mutta en nyt muista ulkoa, kasvattivatko siellä tätä.
Jos oletetaan, että olisi jo olemassa siemenestä kasvatettuja taimia, niin miten siinä tapauksessa hoitaisitte niitä täällä meikäläisissä oloissa? Kultapiiskulta tulikin jo yksi kokemus :)
Ps. itse asiassa muistin, että meillä oli myös yksi hedelmä, jossa oli siemeniä. Niitä myytiin halvalla jossain Lidlissä ja ostin ison määrän. En älynnyt ottaa niitä talteen, olisi pitänyt, pah.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleow (4908 kpl) torstai, 15. tammikuuta 2004 - klo 18. 45 (yli 14 vuotta sitten)
Tavallinen, kiinalainen kaki eli Diospyros kaki menestyy suomea lähinnä ulkona Englannissa, ja sielläkin ongelmia taitaa tuottaa kolea kasvukausi (vaatisi enemmän lämpöä). Tämän takia kasvia viljelläänkin enemmän välimeren maissa hedelmien vuoksi (eniten Espanjassa ja Israelissa).
Sen sijaan suomessa voisi suotuisalla paikalla kokeilla kasvattaa amerikanpersimonia, Diospyros virginiana, joka muistaakseni on selvinnyt kai Helsingissä jonkin aikaa. Tämäkin kasvi tosin taitaa vaatia melko pitkää kasvukautta.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSoili (1442 kpl) torstai, 15. tammikuuta 2004 - klo 21. 46 (yli 14 vuotta sitten)
Saksassakin kaki menestyy, ainakin viininviljelyalueilla, mutta harrastelijoilla, ei kauppapuutarhana.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleow (4908 kpl) perjantai, 16. tammikuuta 2004 - klo 11. 04 (yli 14 vuotta sitten)
Juu, no siellähän taitaakin olla lämpimämmät kesät kuin englannissa. Myös Pekingissä kasvi menestyy.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleraipel (126 kpl) torstai, 29. huhtikuuta 2004 - klo 6. 47 (yli 13 vuotta sitten)
Siemeniä piti todella etsiä. mutta olihan niitä tosi pieniä jopa aika monta. Olen laittanut multaan maaliskuun alussa, mutta ei vielä ole tullut mitään esiin.
Poistettu nimimerkki (id: 589) perjantai, 14. toukokuuta 2004 - klo 12. 34 (yli 13 vuotta sitten)
Pari pientä Diospyros virginianan tainta selvisi viime talvesta Hämeessä. Olivat tietysti kokonaan lumen alla. Ainakin ennen näitä halloja olivat hengissä...


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.