Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatHuonekasvi sairastaaHoito ja oireet lajeittain P - Ö : Villakilpikirva ( 62 kpl)

Sivut: 50 | 100 | Seuraavat 50 kpl->>

[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Poistettu nimimerkki (id: 10218) maanantai, 13. syyskuuta 2004 - klo 23. 31 (yli 13 vuotta sitten)
Kliiviani sai asukikseen koko sukukunnallisen villakilpikirvoja, ja alan hävitä taistelua kukkasestani niille. Ne lienevät saaneet päähänsä tehdä kasvistani sukutilan ja perintöasumuksen kaikille tuhansille ja taas tuhansille lapsenlapsilleenkin.

Millä ihmeellä saisin kirvasuvun hengiltä?! Olen yrittänyt neoamiseptiin kostutetulla pumpulipuikolla pyyhkiä/litistellä niitä yksitellen, mutta.. Mitä teen?

- Heitänkö kukan pois vai onko vielä toivoa?

Poistettu nimimerkki (id: 10218) torstai, 16. syyskuuta 2004 - klo 16. 44 (yli 13 vuotta sitten)
MIKÄ AVUKSI VILLAKILPIKIRVOIHIN?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleauri (4820 kpl) torstai, 16. syyskuuta 2004 - klo 19. 02 (yli 13 vuotta sitten)
Helpointa olisi heittää kukka pois. Villakilpikirvat nimittäin elävät sekä kasvin maanpäällisissä osissa että myöskin varsin usein juuristossa imien kasvin nesteitä suoraan juurista. Lisäksi kirvan toukat ovat nopeita leviämään ja vaikeita huomata, koska eivät näytä ollenkaan samalta kuin aikuiset villakilpikirvat. :/ Pitäisi kai upottaa koko kasvi johonkin järeään myrkkyliuokseen (riitäisiköhän malasiini?), pestä juuria myöten sekä etsiä ja tappaa jokainen otus yksitellen, varmuuden vuoksi.
Poistettu nimimerkki (id: 10218) torstai, 16. syyskuuta 2004 - klo 20. 15 (yli 13 vuotta sitten)
Nyyh! Niin kai sitten.. Eiköhän mitään kikkakeinoa olisi.. Ei kait. Olin vielä mennyt iskemään samaan ruukkuun pari muuta kukkaa, jotka nyt myös ovat altistuneet (niissä tosin ei villakilpikirvoja ole näkynyt).
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMagdalena (2290 kpl) perjantai, 17. syyskuuta 2004 - klo 14. 12 (yli 13 vuotta sitten)
anelma74, tee seuraava haku
Hakusana: villakilpikirva
Haettava aihealue: Kaikki keskustelunaiheet
Mistä haetaan: Viestien teksteistä
Te myös sama haku, mutta hakusanana Provado.
Saat tietoa, harrastajat eivät yleensä heitä kasvia pois vaan hoitavat tuholaiset pois!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleJoni (620 kpl) perjantai, 17. syyskuuta 2004 - klo 19. 52 (yli 13 vuotta sitten)
Malationia vaan kehiin! Muu ei villakilpikirvoihin tehoa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepurppuratuomi (1683 kpl) lauantai, 18. syyskuuta 2004 - klo 9. 28 (yli 13 vuotta sitten)
Anelma74, Minulla oli ihan sama ongelma viime talvena. Luulin jo kalliin ja ison kliiviani menneen lopullisesti pilalle,kunnes luin huonekasvikirjastani ohjeen,jossä käskettiin puhdistaa kasvia spriillä/alkoholilla..Spriitä ei ollut,mutta pullo kirkasta viinaa löytyi baarikaapista,joten hommiin.

Ensin kaadoin viinaan pieneen kuppiin ja lorautin hiukan vettä sekaan ja otin läjän pumpulia ja pumpulipuikkoja,sitten yksitellen kävin läpi kaikki lehdet ja lehtien tyvet,siis puhtaalla melkein puhtaalla alkoholilla.

Laitoin suihkepulloon lorauksen viinaa,päälle vettä ja suihkuttelin lopuksi vielä koko kukan yltä ja alta ja mullan pinnan sekä pöyhin pintamultaakin ja kastelin senkin.

Vimmoissani kaadoin hiukan lantrinkivettä kasvin lehtien tyvellekkin.Ja uskokaa pois,kliiviani voi erinomaisesti,kasvattaa koko ajan uusia lehtiä ja odotan sen kukkivan vielä joskus uudelleen.

Talo haisi kamalalta ja pidinkin kliiviaa työhuoneen ikkunalla kuukauden päivät arestissa.

Ennen viinashowta kokeilen kaikkea suihkutettavaa hyönteismyrkkyä sisäkukille,mänty-ja toluvettä,kuoliaaksi puristelua jne.Mutta nyt tiedän mitä konstia aion käyttää kaikille villakilpikirvoille,jotka kasviini eksyvät!!!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleRaid (843 kpl) lauantai, 18. syyskuuta 2004 - klo 11. 14 (yli 13 vuotta sitten)
Pitänee sitten minunkin käydä isännän baarikaapilla:-)) Ja maistella alvariinsa, kunnes plissaus on sopivassa suhteessa;-)) Menetin jo Nukkumaijan kirvoille ja rahapuuta suihkuttelin monta kertaa Raidilla, mutta aina siinä vaan rupesi kuhisemaan, nyt se on karanteenissa, mutta yhä siinä lehtiä tummenee ja tippuu, mutta kuhinaa ei toistaiseksi näy.En haluaisi heittää sitä roskiinkaan, joten kokeilen tuota konstia...onkohan tässä vaarana saada krapula sunnuntaipäiväksi, villikilpikirvojen torjunnasta;-))
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepurppuratuomi (1683 kpl) lauantai, 18. syyskuuta 2004 - klo 11. 51 (yli 13 vuotta sitten)
Raid, se voipi olla niinkin,mutta taidan hoitaa kasveja punaviinin voimalla,sillä väkevistä en tykkää lainkaan ja eivät tykänneet villakilpikirvatkaan *wirn*
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleRaid (843 kpl) lauantai, 18. syyskuuta 2004 - klo 12. 05 (yli 13 vuotta sitten)
Heh,tuo oli hyvä:-))))Sitähän voisi ottaa ihan tavaksi säännöllisin väliajoin suihkutella kasvit viinaplissillä, ihan tuollaisena ennakkotorjuntana....ja mielummin ei punaviinillä tai menee tapetointi uusiksi, meikäläisen suhkuttelu on niin laaja-alaista;-))
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepurppuratuomi (1683 kpl) lauantai, 18. syyskuuta 2004 - klo 12. 12 (yli 13 vuotta sitten)
Juuh,mutta ajatteleppa sitä alholilemahdusta mikä leijalee ympäri huushollia,kun suihkuttelet oikein ahkerasti.Meinaan kyllä vierailla ainakin nenä aukeaisi =)

Mutta ihan vakavastikkin,se tepsi ja kliivia näyttää jälleen hyvältä ja vihreältä,mies vähän "yski" lantratessani viinaksia,että kaikkea sitä puutarhurointi teettää,kun viinatkin niille pitää suihkutella *naurua*Mutta mitä en tekisi kukkieni eteen!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekuunis (319 kpl) lauantai, 18. syyskuuta 2004 - klo 12. 13 (yli 13 vuotta sitten)
Jos muut kasvit on vaaravyöhykkeessä saada tartunnan, niin järkevintä olisi heittää kasvi pois. Kliiviassahan lehdet kasvaa tyvestä niin supussa, että sieltä ei harjaamalla ja suihkuttelemalla mitään saa tapettua. Itselläni oli sama ongelma vuosi sitten phaleonopsisten kanssa ja lopputulos oli huono.

Jos nyt kuitenkin haluaa yrittää härkäpäisesti pelastusta, niin ainoa toimiva keino tuollaiseen suppulehtiseen oli minulla malation-mäntysuopa-sinoli-kylvyt. Tuhosin luultavasti omat aivosoluni siinä samalla, mutta kuolipa villakilpikirvatkin. Ikävää kyllä kymmenestä orkideastani, joilla villikilpikirvoja oli, enää neljä on hengissä, sillä myrkkykylvyt taas veivät muutaman niin huonoon kuntoon, että ne kuolivat silti. Yhdestä kasvista edes viiden kylvyn sarja ei vienyt kaikkia kirvoja, vaan se lensi roskiin kun iso kirvamöhkäre kaikkien lehtiversojen alta minulle heilutti yhä sarviaan :(

Yrittäähän aina voi, mutta tämä harrastaja kyllä jatkossa heittää kasvin saman tien helavattiin jos villiksiä koskaan näkyy... Loppujen lopuksi kun kyse on ollut siitä, että haluaako luopua siitä yhdestä vai sen yhden lisäksi kaikista muistakin, jotka tartunnan saavat.

Ja minulla viinakset = sinoli ei todellakaan riittänyt tappamaan mitään.

Tavallisia kilpikirvoja kyllä aikanaan onnistuneesti lahtasin mäntysuovan ja kossun seoksella :)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleJoni (620 kpl) lauantai, 18. syyskuuta 2004 - klo 20. 17 (yli 13 vuotta sitten)
No toi viinajuttu onnistuu varmasti jos kivoja on vähän, mutta jos niitä on paljon, niin malationiin upottaminen tuhoaa ne kaikki ja varmasti, myös mullasta.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSetri (22 kpl) sunnuntai, 19. syyskuuta 2004 - klo 18. 12 (yli 13 vuotta sitten)
Mitäs se tuo malation on ja löytyyköhän tavallisista kaupoista? Auttaako muihinkin tuholaisiin kuin villakilpikirvoihin? Omia kasvejani on kiusannut vihannespunkit ja harsosääsket. Vihannespunkeista olen päässyt upottamalla kasvin veteen, jossa ruokaöljyä ja mäntysuopaa tai muuta luontopohjaista pesuliosta. Kiinnostais myös tämä malation, jos tarvii joskus muitakin keinoja.


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleauri (4820 kpl) maanantai, 20. syyskuuta 2004 - klo 10. 26 (yli 13 vuotta sitten)
ENpä usko tavallisista kaupoista löytyvän! Malation on ihan kunnon torjunta-aine, jota voi ostaa puutarhamyymälöistä.
Poistettu nimimerkki (id: 8617) maanantai, 20. syyskuuta 2004 - klo 18. 27 (yli 13 vuotta sitten)
Itse pääsin villakilpikirvoista eroon sumuttamalla sinikohtalonpensaan Substralin hyönteisten ja punkkien torjunta-aineella ja laitoin kasvin useammaksi tunniksi muovipussiin. Sen jälkeen suihkutin sen vielä suihkussa ja hieroin lehtiä suihkutellessa. Seuraavana aamuna kasvi oli aika surullinen näky, kun iso osa lehdistä oli palanut mustiksi käppyröiksi, mutta uusiutui kyllä nopeasti ja avasi eilen ensimäisen kukkanuppunsakin, noin kuukausi käsittelyn jälkeen. Kliivialle tämä konsti ei ehkä sovi, kun se uusii niin hitaasti lehtensä, mutta nopeasti lehtensä uusiville söheröisille kasveille, joilla yksittäisten lehtien pyyhkinen jollain myrkyllä on jokseenkin mahdotonta, konsti voisi toimia. On ne kyllä aika pahuksenmoisia otuksia ja sellaiset kasviystävälliset torjuntakeinot on varmaan vähissä. Saattaisihan ne paksumpilehtiset kasvit kuten kliivia selvitä ilman lehtien kärventymistä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleRaid (843 kpl) maanantai, 20. syyskuuta 2004 - klo 22. 15 (yli 13 vuotta sitten)
Höhhöö; viimeinenkin varsi tippui rahapuustani ja jäljelle jääneet tapit ovat mennyttä kalua:-(
En ehtinyt viinasuihkutussessiotakaan (mikä sanahirviö...)alkamaan, kun isännän baarikaappi oli tyhjä(ihme! vai olisiko käynyt täällä pentissä kurkkimassa juttuja, huomannut aikeeni ja siirtänyt pullon piiloon:-)...)Noh, kyllä minä vielä rahapuun ostan, kun sellaiseen törmään:-)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleRaid (843 kpl) tiistai, 21. syyskuuta 2004 - klo 22. 01 (yli 13 vuotta sitten)
Täällä pentissä, joku etsintäkuulutti kirjavaa rahapuuta, en ole sellaista nähnytkään. (valkokirjavan kumipuun olen nähnyt; ja se on ihanan näköinen) Mikäs sellaisen latinank. nimi on? Kävisin googlesta katsomassa kuvia, mutta kun sieltä ei löydy tuolla suomalaisella nimellä....jos tuon tavanomaisen sijasta ostaisi tilalle sellaisen kirjavan:-))
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleauri (4820 kpl) tiistai, 21. syyskuuta 2004 - klo 22. 05 (yli 13 vuotta sitten)
Se kirjavalehtinen on sellainen, jossa on vihreän lisäksi punaista ja keltaista. Minulla on semmoinen...
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleauri (4820 kpl) tiistai, 21. syyskuuta 2004 - klo 22. 09 (yli 13 vuotta sitten)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleauri (4820 kpl) tiistai, 21. syyskuuta 2004 - klo 22. 10 (yli 13 vuotta sitten)
Tällä sivustolla on lisää erilaisia Crassuloita...

http://www.bcss-liverpool.pwp.blueyonder.co.uk/Growing_Crassula_ovata.htm
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleRaid (843 kpl) tiistai, 21. syyskuuta 2004 - klo 22. 27 (yli 13 vuotta sitten)
Kiitti tietoiskusta!!:-)Olipas se kivan näköinen:-) Äh, mun tuli ikävä omaa kumipuutani, se kun OLI noihin kuviin verrattuna sipsakan näköinen; tuuhea, eikä yhtään paljasrunkoinen:-))
Poistettu nimimerkki (id: 10218) sunnuntai, 26. syyskuuta 2004 - klo 23. 14 (yli 13 vuotta sitten)
Villakilpikirvan malationi-käsittely... alkoi vaikuttaa vähän pelottavalta touhulta, kun kävin Kekkilän puutarhakaupassa.. Myrkkypullossa kun ohjeistettiin myrkkyä käsiteltäessä pukeutumaan parhaaseen ghosbuster-tyyliin: oli lueteltu turvasaapasta, naamaria, kumipukua, erikoisvalmisteista hanskaa ja vaikka sun mitä. Myyjä totesi, ettei oikein uskaltaisi suositella tuon myrkyn käyttöä, jollei halua päästä samalla eroon naapureista ja lemmikeistäkin... ?? Toisaalta... nyt ne ovat hyökänneet jo rahapuuhun ja kaktuksiinkin.. Onko mikään niiltä kohta turvassa. (Ne= villakilpikirvat - ei naapurit ja lemmikit)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleJoni (620 kpl) maanantai, 27. syyskuuta 2004 - klo 2. 42 (yli 13 vuotta sitten)
No itse en menettänyt yhtäkään naapuria, enkä lemmikkiä malationin kautta, mutta villakilpikirvoista kyllä pääsin eroon. :)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepurppuratuomi (1683 kpl) maanantai, 27. syyskuuta 2004 - klo 14. 44 (yli 13 vuotta sitten)
Ne suojauskeinot on pakko olla purkin kyljessä, mutta et sinä niillä naapuria menetä, jos et nyt niiden ruokia suihkuttele. Mutta lemmikit kannattaa laittaa eri huoneeseen ja muista laittaa itsellesi kunnon hengityssuojain, voi muuten olla pää aika pipi,kun höyryjä hengittelet tai tee toimenpide ulkona, vielä parempi.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekatajanmarja (1358 kpl) maanantai, 27. syyskuuta 2004 - klo 16. 06 (yli 13 vuotta sitten)
Kesällä oli ensimmäistä kertaa meillä villlakilpikirvat vaivana. Ilmenivät ensin kultaköynnöksessä, sitten yhdessä ja toisessa huonekasvissa.
Kultaköynnös siirrettiin ulos terassille ja ruiskutettiin Malasiinilla. Sinne se jäikin pidemmäksi aikaa. Ei ollut mikään kaunis näky, kun lehdet toisensa jälkeen karisivat pois. Käsittely uusittiin, ja kasvi jätettiin vielä viikoiksi ulos tuulettumaan. Mutta kirvatpa levisivät sillä aikaa salakavalasti muihin kasveihin, ja hälytyskellot alkoivat soida, kun kultapalmustakin niitä löytyi.
Torjunta-aineruiskutusten lisäksi kasvit joutuivat kylmään suihkuun. Kultapalmuakin suihkutin joka lehden alta ja päältä ainakin puoli tuntia.
Varsinaista shokkihoitoa kasveille: ensin myrkkyä niskaan pariin otteeseen, sitten päiviä myöhemmin jääkylmää vettä, lisäksi osa kasveista joutui vaihtelevien säiden armoille terassilla tai saunan pesuhuoneessa huoneilman kosteuseroille. Kultapalmu ainakin näyttää kestäneen rääkkäyksen ja voi ulkoisesti hyvin - huokaus!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleJoni (620 kpl) maanantai, 27. syyskuuta 2004 - klo 23. 27 (yli 13 vuotta sitten)
Juu ei se suihkuttelu mitään auta, koska et pysty suihkuttamaan kaikkia pintoja riittävästi ja esim. multaan jää aina jotain. Tehokkaampi ja suotavampi tapa on tehdä malationiliuos johon koko kasvi upotetaan ruukkuineen päivineen n. ½ tunniksi. Kasvia ei huuhdella, vaan sen annetaan kuivua ulkona kaikessa rauhassa.

Malationikäsittely kannattaa tehdä aina ulkona. Pitää myös muistaa, ettei malationia saa kaataa viemäriin, vaan liuos imeytetään maahan paikassa, josta se ei varmasti pääse vesistöihin.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleauri (4820 kpl) tiistai, 28. syyskuuta 2004 - klo 11. 40 (yli 13 vuotta sitten)
Suihkuttelusta villakilpikirvat eivät tosiaankaan hätkähdä... :/ Ne kun eivät ole kovin heiveröistä plaatua, vaan pysyvät kasvissa tiukasti kiinni, ellei niitä erikseen jollain tikulla kampea irti.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekatajanmarja (1358 kpl) lauantai, 2. lokakuuta 2004 - klo 21. 09 (yli 13 vuotta sitten)
Onko olemassa huonekasveja, joihin villakilpikirva ei jostain syystä pesiydy? Karttavatko esim. anopinkieltä?

Pahaa enteillen pelkään, että menee huonekasvit uusiksi, kun kirvoja on taas ilmaantunut kultapalmuunkin. Päivällä yritin käsin niitä listiä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleauri (4820 kpl) sunnuntai, 3. lokakuuta 2004 - klo 7. 51 (yli 13 vuotta sitten)
En usko, että semmoista kasvia olisikaan, mihin tuholaiset (olkoot mitä tahansa tuholaisia) eivät tarttuisi, jos tuholaisia on riittävästi. On kylläkin sellaisia kasveja, joihin niitä tulee erityisen hanakasti.

Itselläni sellaisia kasveja, joihin esim. ripsiäiset ja vihannespunkit eivät ole ikinä koskeneet, ovat olleet Begonioita ja kolibrikukka. Mutta en tiedä, välttelevätkö tuholaiset näitä, jos jotain makeampaa on saatavilla (kuten minun tapauksessani runsaasti kiinanruusuja) vai onko kyse vain sattumasta.

Kun monta vuotta sitten kotonani oli pahaksi riistäytynyt vihannespunkki-invaasio, siihen kuolivat kaikki muut silloiset kasvini paitsi fiikus. Banaani oli erityisen vaikea siivota punkeista, fiikus on muutenkin aika kestävä kasvi, ehkä siitä oli apua. Siinäkin oli runsaasti punkkeja, mutta sain ne tapettua ko. kasvista. Sen sijaan aaloe kyllä kurtistui ja kuoli tuholaisten takia. :/

Itse olen nähnyt villakilpikirvoja niin monenlaisissa kasveissa (lähinnä kaupoissa) etten usko, että joku tietty laji niiltä voisi jäädä väliin. Mieluiten ne kuitenkin näyttävät pesiytyvän nahkealehtisiin ja kuivan paikan kasveihin.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) sunnuntai, 3. lokakuuta 2004 - klo 9. 19 (yli 13 vuotta sitten)
Tavallinen kilpikirva on myös aika paha, mutta amatsoninliljaa ne eivät pystyneet nujertamaan. Enkä mitenkään edes yrittänyt auttaa sitä pääsemään kilpikirvoista. Kirvat eivät vain yksinkertaisesti lisääntyneet vaan kuolivat pois.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleauri (4820 kpl) sunnuntai, 3. lokakuuta 2004 - klo 17. 24 (yli 13 vuotta sitten)
Minullakin oli kerran yhdessä kasvissa tavallisia kilpikirvoja. Ne eivät mielestäni olleet mitenkään hanakoita leviämään, ja kun rapsuttelin ne kasvista irti, ei uusiakaan kovin nopeasti ilmaantunut. Lopulta kuolivat pois kokonaan. Villakilpikirvat taas ovat aivan hirveitä ötököitä. :(
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekatajanmarja (1358 kpl) sunnuntai, 3. lokakuuta 2004 - klo 18. 08 (yli 13 vuotta sitten)
Onko kyseessä aina villakilpikirva, jos valkoista nukkaa on lehdissä?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleauri (4820 kpl) maanantai, 4. lokakuuta 2004 - klo 11. 16 (yli 13 vuotta sitten)
Kyllä, jos se todellakin on nukkaa. (Eikä ole irronnut vaalean college-paidan sisäpinnasta ;))
Lehtien alapinnalla voi olla myös valkoista "hilsettä" eli pieniä vaaleita muruja seitissä, nämä ovat sitten kehrääjäpunkkien munia. Tosin kovin vaikea sitä voi olla huomata, jos ei tiedä, mitä on etsimässä, eikä sitä ole runsaasti.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekatajanmarja (1358 kpl) maanantai, 4. lokakuuta 2004 - klo 14. 09 (yli 13 vuotta sitten)
Kiitos, auri.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekatajanmarja (1358 kpl) maanantai, 4. lokakuuta 2004 - klo 21. 16 (yli 13 vuotta sitten)
Tuli vaan mieleen, että oliko kesäinen kirvahyökkäys sattumaa vai...
Koskaan aikaisemmin villakilpikirvat eivät ole olleet vaivana. Mutta sen jälkeen, kun siirsin munakoisot suuriin astioihin, joihin mullan otin pihalta kirvat ilmaantuivat. Kuvitteluako?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleauri (4820 kpl) maanantai, 4. lokakuuta 2004 - klo 21. 26 (yli 13 vuotta sitten)
Tai ehkä et huomannut niitä aiemmin? Oliko ne munakoisoot ostotaimia vai itse kasvatettuja? Ostotaimissa ovat voineet olla jo valmiina.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekatajanmarja (1358 kpl) tiistai, 5. lokakuuta 2004 - klo 9. 51 (yli 13 vuotta sitten)
Itse kasvatettuja olivat munakoisot. Koko ajan olivat sisätiloissa.
Kultaköynnös, josta ensin kirvoja löytyi, oli ostettu. Kerkesi olla jota kuinkin vuoden päivät meillä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleauri (4820 kpl) tiistai, 5. lokakuuta 2004 - klo 10. 16 (yli 13 vuotta sitten)
Vähän tuntuu oudolta, että ulkoa olisivat tulleet, mutta kai sekin on teoriassa mahdollista. Ennemmin luulen, että ovat kulkeutuneet jonkin muun kasvin mukana, esim. just se kultaköynnös, tai sitten jokin muu huonekasvi. Villakilpikirvat eivät käsittääkseni talvehdi Suomessa ulkona. (Tai näin olen antanut itselleni kertoa...) Taimistolta tulleen ulkokasvin mukana niitä tietysti voi tulla tuolta keskemmältä Eurooppaa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleTAO (650 kpl) tiistai, 5. lokakuuta 2004 - klo 10. 22 (yli 13 vuotta sitten)
Tässä vielä yksi konsti, jota voi yrittää, mutta joka ei minulla tehonnyt. Tupakoiva ystävä kylään + hammastikku. Kun rööki on vedetty käyntiin, se tuikataan hammastikun päähän, jonka toinen pää upotetaan multaan. Käryävä komeus survotaan mustaan isoon jätesäkkiin ja toivotaan, että tuloksena on muutakin kuin tupakanhajuinen kämppä. Alan olla epätoivoinen, minulla on saastunut 10 vuotta vanha amazoninlilja, Datura, fuksiat, orkideat. Olen epätoivoinen ja kasvit on nyt lajiteltu niin, että saastumattomat ovat omissa oloissaan. Olen muuten yrittänyt sinolillakin ilman tulosta, mutta taidan vielä käydä ostamassa sen malationin ennen kuin luovutan.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleauri (4820 kpl) tiistai, 5. lokakuuta 2004 - klo 10. 39 (yli 13 vuotta sitten)
Villakilpikirvat elävät tosiaan myös siellä mullassa, minkä vuoksi ei paljon auta, jos torjuu niitä vain mullan yläpuolella olevista kasvin osista. Lisäksi ovat erittäin kestäviä erilaisille myrkyille suojakuorensa vuoksi, eli esim. Raidit voi unohtaa samoin tein.

Joku systeeminen myrkky voisi tehota (esim. ne Subtralin edesmenneet myrkkytikut) mutta ainakin myrkkytikkujen vaikuttava aine on ilmeisesti poistettu torjunta-ainerekisteristä, eli senkin voi unohtaa.

Parasta kai tehdä uppormyrkytys johonkin kunnon ärjymyrkkyyn ja tappaa lisäksi kaikki löytämänsä keihästämällä. :/ Jos nyt viitsii nähdä niin paljon vaivaa, etenkin kun kasvi kaikkien operaatioiden jälkeen voi olla aikamoinen raato.
Poistettu nimimerkki (id: 10510) sunnuntai, 31. lokakuuta 2004 - klo 19. 41 (yli 13 vuotta sitten)
Tervehdys tälläkin saralla kaikille. Toisella palstalla kerroinkin hävitystä taistelusta villakilpikirvoja vastaan. Sitruunapuu sai, ikävä kyllä, mennä. No nyt ne kirvat tekivät comebackin kolmeen muuhun. Kaksi sai jo tuomion ekoroskiin, mutta kolmas on hieno aralia ja sitä en tahdo hävittää. Millä ne saa veks? Ongelma on alussa, koska ne olivat vain kahdessa lehdessä ja hyvin pieniä. Kuinka nämä turhat elukat muuten leviävät? Vaeltavatko ne lattialla vain dyykkaavatko ne kasvista toiseen?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleInki (7432 kpl) sunnuntai, 31. lokakuuta 2004 - klo 20. 16 (yli 13 vuotta sitten)
Onkos pirtu jo kokeiltu? Pirtua pumpulipuikkoon ja sillä töpsyttelet aina kaikki löytämäsi villakilpikirvat - semmoinen ohje oli jossakin kukkakirjassa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleInki (7432 kpl) sunnuntai, 31. lokakuuta 2004 - klo 20. 17 (yli 13 vuotta sitten)
Onkos pirtu jo kokeiltu? Pirtua pumpulipuikkoon ja sillä töpsyttelet aina kaikki löytämäsi villakilpikirvat - semmoinen ohje oli jossakin kukkakirjassa.


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleauri (4820 kpl) sunnuntai, 31. lokakuuta 2004 - klo 21. 39 (yli 13 vuotta sitten)
Kaikki löydetyt kilpikirvat voi myös listiä terävällä tikulla. Siitä saa sadistista mielihyvää... ;)

Mutta se lisääntyminen. Ne pikkuvillarit ovat jokseenkin läpinäkyviä tai vihertäviä soikuloita, pitkuloita, jotka kipittävät aika kovaa vauhtia. Hevillä ei sitä toukkaa villakilpikirvaksi tunnista. Tai riippuu ehkä lajista (?) mutta ainakin näkemäni olivat sellaisia. :/

Ja tosiaan kun juuristossakin elävät, kiipeävät varmaan ruukkuakin pitkin kasviin. Ainakin kaikki muut kasvit kannattaa pitää todella kaukana, sillä jos oksat koskettavat toisiaan, niin se ainakin on varma leviämisreitti.
Poistettu nimimerkki (id: 10218) sunnuntai, 31. lokakuuta 2004 - klo 22. 04 (yli 13 vuotta sitten)
Tein saamieni neuvojen mukaan: uitin n. kk sitten kaikki villakilpikirvoja saaneet kukat malationissa. Ainakaan vielä ei lehdillä näy mitään... Toivossa on hyvä elää. Muutama kukka kyllä menehtyi rajussa ulkona kylmässä tehdyssä uitossa ja sen jälkimainingeissa, ja kaiken varalta nuo kylvetetyt kasvit ovat yhä erillään muista. Mutta.. Jos ne nyt sitten lopulta saatiin tuhottua, olen onnellinen.

Tähän astisen perusteella siis suosittelen tuota keinoa. (Tosin malationi-käsittely-päivinä sain kyllä melkoisen jysärin, eli ei se varmaan kovin terveellistä ole itsellekään, kannattanee noudattaa varovaisuutta aineen käsittelyssä.)

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleTaimiTarha (49 kpl) sunnuntai, 8. toukokuuta 2005 - klo 20. 10 (yli 12 vuotta sitten)
Nyt on kyllä suru puserossa ja ketuttaa ihan vietävästi!

Menin eilen hankkimaan oikein kukkakaupasta kippuralehtisen Hoya carnosa 'compactan' ja mitäs muuta kuin villakilpikirvoja löysinkään siitä tänään. Onneksi tein kunnon tulotarkastuksen! Tämä onkin ensimmäinen ötökkäongelma meitillä useaan vuoteen ja eka kerta kun löydän noita oksettavia kirvoja. Yök! Yök! Yök! Nyt on kasvi parvekkeella shokkihoidossa ja sai juuri niskaansa 2 dl pirtua. Näkyvät kirvat listin paperiveitsellä.

Huomenna kyllä rehu lentää takaisin kauppaan. Mitä tästä opin: jatkossa täytynee turvautua vain puhtoisiin Pentti-pistokkaisiin. ;)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleIpi (56 kpl) sunnuntai, 8. toukokuuta 2005 - klo 21. 27 (yli 12 vuotta sitten)
Muistutan vaan tässä yhteydessä siitä, että Suomesta saa nyt Provadoa sekä aerosolina että puikkoina!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleTaimiTarha (49 kpl) sunnuntai, 8. toukokuuta 2005 - klo 21. 42 (yli 12 vuotta sitten)
Joo, hyvä huomio. En vaan ole kerinnyt vielä kiintyä uuteen kasviini, joten aion heivata sen kiukkuisena takasin kauppaan. Eri asia olisi, mikäli tartunta olisi löytynyt jostain vanhasta rakkaasta kasvista. Sitten tekisin varmaan kaikkeni öllötysten nitistämiseksi.

Sääli vaan, kun se uusi Hoya compacta oli niin kaunis, että melkein myin jo sydämeni...
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällePiivi (1756 kpl) maanantai, 9. toukokuuta 2005 - klo 7. 32 (yli 12 vuotta sitten)
Jos siitä vahingossa katkeaa lehti? Senhän saisi pestyä, pyyhittyä ja tutkittua niin hyväksi, ettei pöpöjä jää. Voisihn sen sitten juurruttaa, kun kerran putosi...


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.