Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatHuonekasvi sairastaaHoito ja oireet lajeittain P - Ö : Villakilpikirva ( 62 kpl)

Sivut: <<--Edelliset 50 kpl | 50 | 100 |

[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleTaimiTarha (49 kpl) maanantai, 9. toukokuuta 2005 - klo 13. 12 (yli 12 vuotta sitten)
No niin, hukkasin siis tietenkin kuitin enkä jaksa lähteä kauppaan kitisemään, vaikka ehdottomasti pitäisi.

Teen siis tuhdisti pirtumarinoituja latvapistokkaita ja laitan emon kompostiin. Lisäksi vielä eristyshoito pistokkaillekin. Riittäköhän?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälletiukunen (2658 kpl) torstai, 12. toukokuuta 2005 - klo 16. 01 (yli 12 vuotta sitten)
Villakilpikirva yhdyskunta valloitti sit mun kasvit. Kartanolle lensi muraatti, huonesaarni, joulutähti, amaryllis ja ahkeraliisa. Pasuunassakin oli kolme asukasta. Napsin ne sormin ja toivon et ei saa niitä lisää.

On se vaan kumma juttu, et silloin kun kasveille riitti hoidoksi epäsäännöllinen kastelu ongelmia ilmeni hyvin vähän. Nyt taas tähän hommaan hurahtaneena ja hoitotoimenpiteitä tunnollisesti suorittavana tulee vastaan kaiken maailman katastrofit. Niin se on- tieto lisää tuskaa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleIpi (56 kpl) perjantai, 13. toukokuuta 2005 - klo 12. 17 (yli 12 vuotta sitten)
Mars kauppaan: ensin Provado-suihketta kasviin ja sitten samaa ainetta puikkoina multaan.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälletiukunen (2658 kpl) perjantai, 13. toukokuuta 2005 - klo 19. 32 (yli 12 vuotta sitten)
Kiitos tiedosta. Ruusuliisalla siis toivoa vielä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällePäivänhattu (1199 kpl) perjantai, 13. toukokuuta 2005 - klo 20. 20 (yli 12 vuotta sitten)
Hei platon, vinkki: pitää olla niin PALJON niitä kasveja, ettei kertakaikkiaan EHDI hoitaa niitä liikaa. Sillai pääsee takaisin sille puolihuolimattoman hoidon asteelle. Mitä hurahtaneempi ja innokkaampi on, sen enemmän pitää olla kasveja, niin ehkä selviävät. :o)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällenappis (48 kpl) sunnuntai, 5. maaliskuuta 2006 - klo 15. 09 (yli 11 vuotta sitten)
Ajatelkaa tätä kotitarhurin painajaista: n.80 huonekasvilajia ja villakirva... kamala työ.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleIpi (56 kpl) sunnuntai, 5. maaliskuuta 2006 - klo 16. 41 (yli 11 vuotta sitten)
Minulla on hyviä kokemuksia sekä villa- että vahakilpikirvaan tästä Provadosta: suihkutus + puikot. Alkuun laitoin vielä varman päälle malasiinia ja joskus vielä suihkuttelin suovalla, mutta näyttää siltä, että Provado riittää (ei ole mainos!). Työtä siinä tietenkin on ja lääkkeisiin menee rahaa, mutta tilanne ei ole ollenkaan toivoton :-)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleJoni (620 kpl) sunnuntai, 5. maaliskuuta 2006 - klo 16. 52 (yli 11 vuotta sitten)
Nappis mulla toi painajainen on joskus toteutunu...
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällePyöreälehtikihokki (504 kpl) tiistai, 25. huhtikuuta 2006 - klo 7. 49 (yli 11 vuotta sitten)
Missä villakilpikirva "pesii"? Putkautteleeko se uusia tulokkaita kuten normaalit kirvat? Eilen huomasin mehikasvissa ja kaktuksessa yhteensä 3 villakilpikirvaa ja sain poistettua ne helposti hammastikulla kaivellen. Kasvit arestissa toisessa huoneessa, enkä muista öttiäisiä huomannut. Onneksi mehi+kaktus oli jo muutenkin eri pöydällä kuin muut. Leviääkö kirva hyppimällä, lentämällä (!?) vai vain ryömimällä toiseen kasviin jos ne koskevat toisiinsa? Onko kirvat silmin havaittavissa pienestä lähtien? Eiliset tuttavuudet oli 2-3 mm pitkiä ja minusta hirmu suuria ja pelottavia! Joko marssin kauppaan Provadoa ostamaan?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällearporaattori (2279 kpl) tiistai, 25. huhtikuuta 2006 - klo 10. 26 (yli 11 vuotta sitten)
Villa- ja kilpikirvat ovat keljuja torjuttavia, niitä on varsinkin puissa.
Villa tai kilpi suojaa torjunta-aineilta ja ehkä linnuiltakin ym. Siten kaikki aineet eivät tehoa, sisävaikutteiset ovat tehokkaampia, kasvinesteissä kulkeutuvat, Metasystox oli poikaa.
Aikuinen kirva munii villan tai kilven alle ja sieltä pikkuiset ryömivät ulos jatkamaan omaa elämäänsä. Näin olen asian oppinut.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällePyöreälehtikihokki (504 kpl) tiistai, 25. huhtikuuta 2006 - klo 10. 53 (yli 11 vuotta sitten)
Entäs jos villaa tai vastaavaa pesäkyhäelmää ei näy missään vaikka kasvin tutkii joka puolelta suurennuslasin kanssa. Odottelenko uusia tulokkaita ja tarkastan kasvit päivittäin? oliko nämä kolme kaverusta vain paikalle eksyneitä, jotka eivät kerenneet enempää vallata kasvimaailmaa? Epäilen, ettei näin hyvä tuuri ole käynyt ja olisin saanut Aatamin ja Eevan sekä heidän toverin nitistettyä heti alkuun.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleHanneleRuattist (3278 kpl) maanantai, 31. heinäkuuta 2006 - klo 16. 09 (yli 11 vuotta sitten)
rosmariini, ei uusi pulma...


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.