Peruna, Solanum tuberosum


Kirjoittaja
Viesti
Kassikäpp
Kassikäpp
Uusi jäsen (34 reputation)Uusi jäsen (34 reputation)Uusi jäsen (34 reputation)Uusi jäsen (34 reputation)Uusi jäsen (34 reputation)Uusi jäsen (34 reputation)Uusi jäsen (34 reputation)Uusi jäsen (34 reputation)Uusi jäsen (34 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 213
Blå Kongoa ja Siikliä hakasin tänään ruoaksi.
Jadetsu
Jadetsu
Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 13,0K, Käynnit: 36,0K
Kyllä meilläkään ei ole potuista tietoakaan, yks ilta yhden nostin niin itse pääpottu vaan olla möllötti, ei tietoakaan uusista potuista...Moonriver, kastemadot taitaa olla ainoita pikku otuksia joita siedän =)

Rovaniemi- vyöhyke VI

MoonRiver
MoonRiver
Multasormi (127 reputation)Multasormi (127 reputation)Multasormi (127 reputation)Multasormi (127 reputation)Multasormi (127 reputation)Multasormi (127 reputation)Multasormi (127 reputation)Multasormi (127 reputation)Multasormi (127 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,1K, Käynnit: 202
Ei puhettakaan, että voisin käden työntää maahan ja kopeloida onko perunoita. Ajatus kastemadoista pitkin ihoa on ihan liian äklö.
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 18,0K, Käynnit: 56,0K

Heh, kävinpäs minäkin tänään perunamaallani astia mukanani. Piti kopeloida vai mikä se sana nyt oli, varastella käsikopelolla sieltä joitakin isompia mukuloita. Isoja muhkuroita käteen osuikin - savikokkareita on kuulkaa monenkokoisia ja -mallisia... Astia tyhjänä palasin keittiöön miettimään ruokalistaa uusiksino-jaaIitti / III                        Asioilla on taipumus järjestyä                                            

Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 18,0K, Käynnit: 56,0K

Colazo, lähtisitkö esimerkiksi siitä ajatuksesta että yhdestä siemenperunasta kasvaa kymmenen perunaa. Sitten mietit siemenperunan eli sen lajin kokoa, ja sitten katsot tarpeeksi ison ruukun. Minä kerran paritalon pienellä kuistilla kasvatin itselleni perunasatsin siten että porasin muovisen tavallisen pesuvadin pohjaan reikiä, laitoin kunnon multaa ja yhden perunan siemeneksi. Loppukesällä/alkusyksystä (en muista tarkkaan enää) sain siitä vadistani oikein mukavan sadon. Pieniä, suurimmat ehkä kananmunan kokoisia, mutta yhteen ruokailuun riitti ja se ruokailu jäi mieleenhymy . Nyt olen yritellyt viime ja tänä keväänä kasvattaa varhaisimmat perunat 10 l. muoviämpärissä mutta sato on ollut joko nolla tahi tasan 1. Ei kovin kannattavaa hommaa, kuskasin niitä ämpäreitä kummiskin sisään-ulos-pitkään ja hartaasti kylmien öiden takia. Jos omalle työlle mitään hintaa laittaa niin kyllä oli kallis se peruna hymy


Luulen että ensi keväänä minulla on yksi homma vähemmän tehtävänäsilmän isku


Jos sinulle ei maasta niitä perunoita kunnolla tule, niin viljele jotain muuta mikä siellä on helpompaa ja osta perunat kaupasta. Nehän on niin halpoja ettei niiden takia kannata hermojaan menettää? Paitsi joo, kyllä minäkin jo kolmatta kesää tuossa savimaassa rehkin omien perunakasvatuksieni kanssa... mutta älä tee niinkuin minä teen vaan tee niinkuin minä sanonsilmän iskuIitti / III                        Asioilla on taipumus järjestyä                                            

Colazo
Colazo
Viherpeukalo (280 reputation)Viherpeukalo (280 reputation)Viherpeukalo (280 reputation)Viherpeukalo (280 reputation)Viherpeukalo (280 reputation)Viherpeukalo (280 reputation)Viherpeukalo (280 reputation)Viherpeukalo (280 reputation)Viherpeukalo (280 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 280, Käynnit: 0
Jos haluan laittaa perunan kasvamaan ruukkuun jossa olis multaa niin kuinka iso ruukun pitäisi olla?
tagetes
tagetes
Multasormi (160 reputation)Multasormi (160 reputation)Multasormi (160 reputation)Multasormi (160 reputation)Multasormi (160 reputation)Multasormi (160 reputation)Multasormi (160 reputation)Multasormi (160 reputation)Multasormi (160 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,0K, Käynnit: 145
Peruna-penttiläiset ovat kätilömäisiä vakoilevia munitusvarkaita... Koitapa selittää tuo muille... ;D
Puutarhakeiju
Puutarhakeiju
Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 297, Käynnit: 9

Muutama vuosi sitten odottelin kovasti Timo-perunoiden kukkimista, että voisi alkaa syödä omasta maasta kunnes selvisi, ettei Timo kuki ja perunat olivat jo nyrkin kokoisiaallapäin. Nyt on muutaman kerran jo nostettu omia ja monen kokoista on varressa mutta siemenperuna on edelleen kova ja käyttökelpoisen näköinen.


Titamiini
Titamiini
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 746, Käynnit: 100
Jassoo - pitäisköhän käyttää kätilömenetelmää ja käydä vähän tutkimassa potun juuria... Varsia nostamatta varovasti kokeillaan sinne juurten sekaan, ja toivotaan ettei sormet osu siihen mätään siemenpottuun BigGrin
nerner
nerner
Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 16, Käynnit: 0
Voi teidän pottujanne, mikä eilen kurkin juuriin ja on siellä herneen kokoisia.. Mahtoiko kuitenkin mennä liikaa typpeä heille vaikka vältin levittämästä hepovoimaa siihen riviin, varret kun ovat erikoisen vihreitä ja komeita, toisaalta istutinkin vasta toukokuun lopussa. Osa kukkii näillä hetkin.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku