Lasitetun parvekkeen kukkia ja kasveja


Kirjoittaja
Viesti
Pepino
Pepino
Kunniapuutarhuri (9,9K reputation)Kunniapuutarhuri (9,9K reputation)Kunniapuutarhuri (9,9K reputation)Kunniapuutarhuri (9,9K reputation)Kunniapuutarhuri (9,9K reputation)Kunniapuutarhuri (9,9K reputation)Kunniapuutarhuri (9,9K reputation)Kunniapuutarhuri (9,9K reputation)Kunniapuutarhuri (9,9K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,7K, Käynnit: 31,0K
Parvekkeella on nyt synnytys menossa. Meinas viime yöllä mennä unet ohitse,  kun piti tarkkaan katsoa. Hemmetin nopeasti se kasvaa ulos. Nupun koko oli 15cm ja nyt on ainakin 18cm, kun lapsonen tuli näkyviin. 😊

Ihan kuin kevätrulla. 😆
II vyöhyke - rannikko 🌻
Muokattu 5 vuotta sitten: Pepino
paapelo
paapelo
Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,5K, Käynnit: 13
Lienee jo vähän myöhä vastata, mutta ainakin kastelua koskien voisi olla hyvä hommata laarit/ruukut, joissa on altakastelu mahdollisuus, eli pojaan kuuluu levy ja sen alle jää vedelle tilaa tai sitten sekoittaa mullan sekaan kastelukiteitä, jotka varastoi vettä Tongue

Ja paahteiselle parvekkeelle voisi olla hyvä, jos olisi mahdollista laittaa bambu tms. rullaverho tai miksei ihan verhotkin, jolloin kukat eivät kärähtäisi, ei taida oikein olla kesäkukkaa, joka tykkäisi varsinaisesti jatkuvasta paahteesta??Itse en nyt oikein mitään muita neuvoja tai ideoita kukista osaa antaa, kun itse vain kokeilen kaikkea ja jos ei viihdy, niin seuraavana vuonna jotain muuta Smile


Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 17,0K, Käynnit: 50,0K
Retiisin viesti rautalankaohjeista parvekepuutarhan kukitusta koskien löytyy nyt täältä.

Laitoin sinulle myös yksityisviestin tulemaan, ks. oikean yläkulman pomppiva kirjekuori.

Iitti / III                        Asioilla on taipumus järjestyä                                            

Retiisi
Retiisi
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 2, Käynnit: 0
Lasitetulle parvekkeelleni paistaa aurinko aikaisesta iltapäivästä iltaan saakka. Itselläni ei juuri viherpeukaloa ole, enkä ole aikaisemmin pitänyt parvekekukkia (no ok, kerran jos lasketaan se että kukat olivat ruukussa lattialla, heh) mutta nyt kaipaisin piristystä ankealle parvekkeelleni! 
Mielelläni ottaisin vastaan neuvoja, jos joku vääntäisi rautalangasta miten saan vähällä vaivalla (ja mieluusti vielä vähällä rahallakin) parvekkeesta viihtyisän. Haluaisin jotain kukkasia, jotka eivät kuole vaikken niitä joka päivä kastelisikaan (en ole kotona joka päivä) eivätkä säikähdä auringon paahdetta. Pidän eniten valkoisista kukista, samoin kirkkaan siniset ja punaiset ovat kauniita. Mielelläni ottaisin pari amppelia ja ehkä sitten pariin isoon ruukkuun jotain kukkia..? Pidän parvekelasit useimmiten kiinni, joten niitä laatikoita en taida laittaa.. ehkä korkeintaan yhden pienehkön. 
Kiitokset jo etukäteen! 
PikkuM
PikkuM
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 126, Käynnit: 0
Vaikka kesällä nautitaan kukinnasta parvekkeilla, muistuu mieleeni jo tuleva talvi. Onko kukaan kokeillut jotain istutuksia lasitetulle partsille talvisaikaan? Onko ideoita miten kylminä vuodenaikoina voisi saada parvekkeesta viihtyisän ja kauniin? Olisiko pienet kuusen taimet tai muut havuasetelmat se juttu.
Irsa
Irsa
Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,1K, Käynnit: 34,0K
Nyt mullakin on! Jotain hienosäätöä ensi viikolla, mutta on tätä odotettu!
Nuttura
Nuttura
Viherpeukalo (266 reputation)Viherpeukalo (266 reputation)Viherpeukalo (266 reputation)Viherpeukalo (266 reputation)Viherpeukalo (266 reputation)Viherpeukalo (266 reputation)Viherpeukalo (266 reputation)Viherpeukalo (266 reputation)Viherpeukalo (266 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 865, Käynnit: 494

Nämä asetelmat viihtyvät isän lasitetulla parvekkeella samoin kuin samanlaiset omalla lasittamattomallakin.


Mutta rönsyliljat kasvavat täällä kesän aikana tosi tukeviksi ja vihreiksi. Syksyllä ei enää uskoisikaan samoiksi kasveiksi sisällä olevien rönsyliljojen kanssa. Nuo pelargonit ovat ensimmäistä vuottaan. Kuumalla parvekkeella kastelun tarve oli senverran suuri että aluslautasina toimii hienosti ruukkujen väriin sointuvat pesuvadit. Kastelin kerralla vähän reilummin että pärjäsivät useamman päivän ennenkuin taas kävin kylässä. Dementikko-isäni tykkää hyvin paljon kukista vaan ei itse enää ole jaksanut niitä hoitaa. (Nyt isäni joutuikin sairaalaan ja annoin nämä kukkaset kesähoitoon miniälle isolle patiolle kun omalle parvekkeelle ei enää mahdu.)


Jiko
Jiko
Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 1, Käynnit: 0

Hei, innostuin "havukasveista" parvekkella, ja ostinkin tänään 
kääpiökatajan; onko kenelläkään mitään käsitystä miten niitä pitäisi
hoitaa? Millainen multa, miten paljon kastelua ja ravinteita? Kestävät
kuulemma paahdetta, mutta etelä-länsi parveke on haasteellinen kasville
kuin kasville. Varjoon saa lattialle ja kohta bambuverhojen taakse,
kunhan saan jonkun poraamaan kattoon reikiä.. Smile
Jen


miukattus
miukattus
Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 121, Käynnit: 107

^Totta, mutta ovat koristeellisempia nuo lasipallot. Lomakasteluun herkimmille olen käyttänyt limsapulloja koska esteettisyys ei silloin ole pääasia, sitäpaitsi palloon mahtuu niin vähän vettä että kesäkuumilla sitä saisi olla täyttämässä melkein joka päivä.


Annabella
Annabella
Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 425, Käynnit: 0

Saman asian ajaa alassuin asetettu limpsapullo.


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku