Orkideoiden tuholaiset ja muut ongelmat


Kirjoittaja
Viesti
J6703721912
J6703721912
Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 1, Käynnit: 0
Moi!Sain kukkansa pudottaneen orkidean joltain, joka ei jaksanut odottaa, että se kukkii uudestaan.Kotona huomasin, että sen lehdissä on seittiä. Pyyhin ne pois, eikä uutta ole vielä tullut tilalle. Ne eivät olleet kuitenkaan tuon näköisiä, mitä olen täällä kuvista nähnyt villakilpikirvojen tekevän. Sitä oli vähän lehtien alla ja päällä, semmoista melko yhtenäistä, mutta hyvin haperoista. Ei mitään hienoa, mitä hämähäkit kutoavat. Se ei myöskään näyttänyt vihannespunkin tekemältä seitiltä.Sitten katsoin ruukkuun. Ensin en nähnyt mitään, vaikka tarkasti katsoin, mutta jonkun ajan päästä näin liikettä. Jonkun vaalean, ei ehkä ihan valkoisen, melkein läpinäkyvän öttiäisen. Nyt kun olen tiiraillut tuota, niin len nähnyt ainakin viisi sellaista. Yhdellä näytti olevan sarvet. Ne ovat hyvin pieniä, alle millin ja todella ohuita. Ne liikkuivat aika ripeää vauhtia. Minulla ei ole suurennuslasia, niin en osaa tarkemmin sanoa, miltä ne näyttävät, mutta lehtien päällä tai vanassa en ole nähnyt sellaista kertaakaan, vain mullassa.Luulen, että edellinen omistaja on kastellut kasvia liikaa ja lannoite olikin ihan märkä, kun sain sen. Siinä näkyy hieman hometta ja ehkä levääkin, vaikka kasvi on tietääkseni alle kuukausi sitten ostettu.Minulla oli aikaisemmassa asunnossa parissa kasvissa ötököitä, jotka olivat valkoisia tai vaaleita ihan pikkuriikkisiä. En ikinä löytänyt miltään foorumilta vastausta. Joku oletti, että ne ovat tuleet mullan mukana ja lisääntyneet, koska kastelin kasvia liikaa. Jostain kasvikirjasta löysin vastaavanlaisen selityksen, tosin en muista öttiäisen nimeä. Sain ne häädettyä lieottamalla kasvit ja ruukut mäntysuopalioksessa ja vaihtamalla mullat.Mitä minun pitäisi tämän orkidean kanssa tehdä? Kyseessä on siis perhoskämmekkä. Ostanko niitä puikkoja? Vaihdan lannoitteen rahkasammaleen, kilpikaarnaan ja hiileen? Käytänkö sammalen ja hiilenkin uunissa kaarnan, ettei niiden mukana tule uusia öttiäisiä?Kasvi on muuten hyvässä kunnossa. Lehdet ovat terhakat kuten myös kukkavana, josta tosin on kukat tippuneet. Se on kuitenkin ihan vihreä ja päädyissä näyttää olevan sellaiset nuput tai jotkut nystyrät, joisa se voisi jatkaa kasvua.

Entäs mitä teen muiden kasvien kanssa, kuinka kauas ne pitäisi siirtää öttiäisorkideasta? Pahus kun on vain yksi ikkunanlauta. Kevätkaktukseni ehti olla ihan sen vieressä yhden päivän, mitä luulette, onko sekin myrkytyksen tarpeessa?


Kyssäkaali
Kyssäkaali
Puutarha-guru (4,1K reputation)Puutarha-guru (4,1K reputation)Puutarha-guru (4,1K reputation)Puutarha-guru (4,1K reputation)Puutarha-guru (4,1K reputation)Puutarha-guru (4,1K reputation)Puutarha-guru (4,1K reputation)Puutarha-guru (4,1K reputation)Puutarha-guru (4,1K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,1K, Käynnit: 10,0K

kuvaSiinä sitä vaan härskisti näkyvissä köllöteltiin. Eipä köllötä enää.
Masku 1b
kivipekka
kivipekka
Puutarhuri (900 reputation)Puutarhuri (900 reputation)Puutarhuri (900 reputation)Puutarhuri (900 reputation)Puutarhuri (900 reputation)Puutarhuri (900 reputation)Puutarhuri (900 reputation)Puutarhuri (900 reputation)Puutarhuri (900 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 900, Käynnit: 60
Yleensä kannattaa käsitellä saman ikkunalaudan kaikki kasvit samalla kertaa. Torjunta uusitaan 8 päivän jälkeen, koska miedot kotikonstit eivät tuhoa munia. Ikkuna puitteineen pestään tolulla tms., myös poka +karmi avataan ja pestään. Poista kuivuneet lehtitupet tms.Kasvit voi kastella imeytyvää torjunta-ainetta sisältävällä vedellä.
Nipu
Nipu
Viherpeukalo (248 reputation)Viherpeukalo (248 reputation)Viherpeukalo (248 reputation)Viherpeukalo (248 reputation)Viherpeukalo (248 reputation)Viherpeukalo (248 reputation)Viherpeukalo (248 reputation)Viherpeukalo (248 reputation)Viherpeukalo (248 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 248, Käynnit: 0
Nyt olis kaikki vinkit tervetulleita. Viime talvena aloin tapella yhden Cattleyan kanssa nimittäin villakirvat oli valloittaneet tämän. Silloin tuholaisia oli vähän joten alkoholilla pesin kukkasen. Seuraavan kerran ne tuli nyt kesällä samaan kukkaan. Silloin heitin substralit niskaan ja toistin homman. Tuosta asti on ollut erillään muista kunnes tänään huomasin että 2 muuta cattleyaa on saanu myös kavereita niskaansa ja ihan reippaan sakin kavereita. Hukutin nuo nyt tuohon substraliin ja alkoholilla kävin läpi joka sopen. Onko vielä jotain tehtävissä ja kuinka monta kertaa pitää uusia tää homma? Näyttää olevan todella sitkasta sakkia ja lisääntyvät oikein urakalla. Harmittaa kun just eilen alkoi kukkimaan tuo Love knot ja sillä oli myös näitä tuholaisia Sad Mikä neuvoksi että viimeinkin pääsisin näistä eroon? Heitänkö nuo kukkaset jo mäkeen vai saako niitä ikinä puhtaaksi?
aLycaste
aLycaste
Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 563, Käynnit: 429
Kyllä tuolla punapunkin näkee. Punaruskea vartalo, muitakin värejä löytyy, mustat pisteet kyljissä. Kahdeksan jalkaa, hämähäkkejä kun ovat.
Andrea
Andrea
Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 162, Käynnit: 38
Kiitos! Mulla on ihan samanlainen, 20x suurentava, jonka ostin Biotukselta. Laitan sen ihan kiinni silmään ja katson lehtiä läheltä. Näen että lehdillä on pieniä pisteitä, mutta tällä suurennuksella en pysty näkemään yksityiskohtia (ei näy onko niillä jalkoja). Saattaakin olla, että ne ovat hyvin pieniä pisteitä (pienempiä kuin punapunkkeja).Oletko nähnyt punapunkkeja 20x suurennuslasilla? Miltä ne sillä näyttävät, näkyykö jalkoja?Tänään niin paljon yritin tutkia niitä että sen jälkeen oli silmä kipeänä :-)
aLycaste
aLycaste
Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 563, Käynnit: 429

Andrea, minulla on tällainen, 30x suurentava, mutta kyllä 20x pitäisi riittää. Laita silmä kiinni lasiin niin näkyy paremmin.Sasumisu
Sasumisu
Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 4, Käynnit: 0
Perhosen lehden päässyt kurtistumaan. Keinoja saada ne ennalleen ?
Andrea
Andrea
Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 162, Käynnit: 38
Käyttääkö kukaan mikroskooppia esim punapunkkien tunnistamiseen? Mitä teillä on käytössä? Mitä suosittelette? Mikä on hyvä suurennus tätä varten?Mulla on vain 20x suurennuslasi, mutta se ei taida riittää. Näen sillä joitakin pisteitä jotka ovat niin käsittämättömän pieniä, että ei 20x suurennuksella voi tietää mitä ne ovat.Onko kellään kokemusta USB-mikroskooppeista?
zygo
zygo
Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,3K, Käynnit: 20

Noin  tunti sitten leikkasin  Dendrobiumin verson pois, kun näytti tosi huonolta.Mitähän tämä lienee?  Muut versot ovat ihan virheettömiiä.kuvaTEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku