Kuunlilja, Hosta


Kirjoittaja
Viesti
Kurppa.
Kurppa.
Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 25,0K, Käynnit: 69,0K

Nyt on oikein hyvä aika.Kotka, Karhula. Vyöhyke II  Otetaan mitä on.
nanikka
nanikka
Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,3K, Käynnit: 0

Mihin aikaan vuodesta kuunliljaa pitäisi jakaa?


Soili
Soili
Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 262, Käynnit: 0

Mulla oli kymmenkunta Hostaa ruukuissa, semmosissa n. 10 l ämpärin kokoisissa parvekkeella kun asuin kerrostalossa, nyt muutettuamme taloon, jossa on puutarha, olen istuttanut ne penkkeihin.  Myös Iriksiä olen kasvattanut ruukussa aurinkoisella parvekkeella, samoin kurjenpolvia ja korkeampia kellokasveja, mutta se on eri otsikko taas...


rusokki
rusokki
Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,6K, Käynnit: 531

Kuunlijlaa aion minäkin kokeilla ruukussa. Meidän sisäänkäyti  on jotenkin niin ankea ja katveessa, että kuunlilja ruukussa voisi olla kaunistus. Toinen, mitä aion myös kuistille ruukkuun laittaa, on alppikärhö. Saisi jotakin rehevän vihreää kesäkukkien lisäksi.


Inki
Inki
Uusi jäsen (28 reputation)Uusi jäsen (28 reputation)Uusi jäsen (28 reputation)Uusi jäsen (28 reputation)Uusi jäsen (28 reputation)Uusi jäsen (28 reputation)Uusi jäsen (28 reputation)Uusi jäsen (28 reputation)Uusi jäsen (28 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 0

Lihansyöjä, vastaan tänneKuunliljaa voi hyvin kasvattaa ruukussa - ruukussa ja pienessä vielä ne siellä kasvihuoneellakin kesän viettää ne myyntikasvit, joita sitten syssyllä ostelemma.


Pakkasta kyllä sietävät jonkin verran, koska syksyllä eivät palellu ensimmäisten joukossa.  Sanotaan kyllä että keväällä kaipaavat totuttelua eli hallaharsoa tai vanhaa lakanaa tai pyyhettä suojaksi, jos halla uhkaa.


Maahan istutusaikaa on syksyllä niin kuin ostotaimillakin ja aika myöhään olen monivuotisia ruukuista kukkapenkkiin tyhjentänyt ja hyvin ovat talvesta selvinneet.  Kuunliljaa kyllä aion nyt laittaa ensi kerran, mutta lukemani perusteella onnistunee hyvin.
pihamittari
pihamittari
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 259, Käynnit: 0

Meillä ei vielä kuunliljat pilkota maasta. Eilen kuitenkin oli taas tosi iloinen yllätys, kun syksyllä jäi istuttamatta kaksi kasvia ja nakkasin ne koiran koppiin ( ei käytössä koiralla)  Eilen aloin tyhjentään astioita ja huomasin , että ovat elossa . Valkoisia piikkejä kasvaa   juurista. Niinpä laiton ne penkkiin , että saapas nähdä. oho


vuokkis
vuokkis
Aloittelija (64 reputation)Aloittelija (64 reputation)Aloittelija (64 reputation)Aloittelija (64 reputation)Aloittelija (64 reputation)Aloittelija (64 reputation)Aloittelija (64 reputation)Aloittelija (64 reputation)Aloittelija (64 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,4K, Käynnit: 0

Tässä tämän päivän puuhasteluja Kuunliljojen parissa. Nyt on vielä melkoisen helppo irroitella jakopaloja. Kun suuret lehdet ei ole vielä haihduttamassa kosteutta, juurtuminenkin tapahtuu helpommin. Laitoin tilapäisesti tölkin pohjaan juurtumaan, kunnes vien ne uuteen kotiinsa.  (tuossa kuvassa myös muutama kaunokainen)

 


Pirkkis
Pirkkis
Multasormi (169 reputation)Multasormi (169 reputation)Multasormi (169 reputation)Multasormi (169 reputation)Multasormi (169 reputation)Multasormi (169 reputation)Multasormi (169 reputation)Multasormi (169 reputation)Multasormi (169 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,4K, Käynnit: 8

Kuunlilja tänään.AnneTurvo
AnneTurvo
Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 26, Käynnit: 0

Heipä!


Kertokaahan kokeneemmat: Meillä kasvaa pönöttää terijoensalava tuossa talon varjoisessa pohjoisnurkassa. Sen juurelle on haravoitu rumasti salavan pudonneet oksat ja lehet ja nyt tuumin, että josko siihen puun juurelle perustaisi kohopenkintapaisen ja tuuppaisi kuunliljoja. Naapuri jo syksyllä tuputti miulle kuunliljan jakotaimia, mutten vielä huolinut kun en tiennyt mihin ne istuttaisin.


Paikka on siis suht varjoisa ja näin ollen pysyi viimekin kesänä kostena. Vaan kovinkaan korkeata en pystyne penkistä tekemään ettei salava vallan tukehdu. Toisaalta kuulilja tahtonee syvän mullan, vai? Käydäkö siis tuuminnasta toimintaan ja naapurin hostia kärkkymään?


 


sakra
sakra
Viherpeukalo (276 reputation)Viherpeukalo (276 reputation)Viherpeukalo (276 reputation)Viherpeukalo (276 reputation)Viherpeukalo (276 reputation)Viherpeukalo (276 reputation)Viherpeukalo (276 reputation)Viherpeukalo (276 reputation)Viherpeukalo (276 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 276, Käynnit: 33

Siis tuota, syy miksen istuta suoraan hostapenkkiin noita, on ihan sää. Minulla se penkki on niin varjossa ja kylmässä paikassa, etten uskalla istuttaa suoraan sinne, istuttaisin vielä muiden päälle.
Tietenkään en ole merkannut mitenkään, eli vasta tuleva kasvu kertoo, mikä on missäkin.

Jos olisi lämpimämpi paikka, varmaan laittaisinkin suoraan maahan.

Mutta nyt mielenkiinnosta laitan itsekin osan ruukkukasvatukseen, helposti nuo pienet siirtää, jos ruukussa eivät tykkää kasvaa.

Hosta harrastus on vasta noin viisivuotinen, erilaisia paikkoja on  tullut kokeiltua, huonojakin ratkasuja, vaan yksikään ei ole vielä kuollut.


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku