Ruukkupuutarha


Kirjoittaja
Viesti
LeVä
LeVä
Puutarhatohtori (3,5K reputation)Puutarhatohtori (3,5K reputation)Puutarhatohtori (3,5K reputation)Puutarhatohtori (3,5K reputation)Puutarhatohtori (3,5K reputation)Puutarhatohtori (3,5K reputation)Puutarhatohtori (3,5K reputation)Puutarhatohtori (3,5K reputation)Puutarhatohtori (3,5K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 715, Käynnit: 9,0K

Ostin viime syksynä kirpputorilta kevyen suihkualtaan, jonka jalkojen korkeutta voi säätää. Tänä keväänä sahasin kanistereista yläosat pois ja istutin niihin liljoja. Olisi ollut kiva, jos kaikki kanisterit olisivat olleet keltaisia, mutta niitä oli vain kuusi. Altaaseen mahtui 9, kun liljoja on 12, kolmelle pitäisi vielä löytää isommat ruukut.kuvakuva
Ruokolahti
Eripari
Eripari
Puutarhatohtori (2,6K reputation)Puutarhatohtori (2,6K reputation)Puutarhatohtori (2,6K reputation)Puutarhatohtori (2,6K reputation)Puutarhatohtori (2,6K reputation)Puutarhatohtori (2,6K reputation)Puutarhatohtori (2,6K reputation)Puutarhatohtori (2,6K reputation)Puutarhatohtori (2,6K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 836, Käynnit: 24,0K
Sain vuosi sitten ison mustan lasitetun keramiikkaruukun. Viime kesänä laitoin siihen pussilisen gladioluksen sipuleita ja päälle kassillisen orvokkeja. Oli hieno aikansa, harvensin orvokeista osan jossain välissä. Gladiolukset tarvitsivat tukikeppejä kun tuuli olisi kaatanut ne kaikki. Se mikä eniten jäi vaivaamaan tuossa ruukussa on väri. Musta on hieno, vaan aurinko kuumensi sen tulikuumaksi. Laitan ensi kesänä ruukkuun ehkä jonkun verhon tai tarroja liimaan tai jotain. Oletteko kukaan käyttänyt mitään keinoa kuumuuden välttämiseksi, vai onko huoleni turha.

Kouvola, vyöhyke II
filifjonka
filifjonka
Uusi jäsen (20 reputation)Uusi jäsen (20 reputation)Uusi jäsen (20 reputation)Uusi jäsen (20 reputation)Uusi jäsen (20 reputation)Uusi jäsen (20 reputation)Uusi jäsen (20 reputation)Uusi jäsen (20 reputation)Uusi jäsen (20 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 173, Käynnit: 291
Onko kellään kokemuksia altakasteluamppeleista? Pohdin oisko sellanen hyvä tomaatille, kun tuppaavat juomaan niin paljon. Hieman vain tuo paino huolettaa... Löytämässäni mallissa on 6 l multatila ja 2 l vesisäiliö, mahtaa painaa aika rutkasti käytössä, vaikka itse ruukku onkin muovia. Terassin katokseen niitä suunnittelin kiinnitettäväksi kahta kappaletta.

Rovaniemi, vyöhyke VI

koiruus
koiruus
Puutarhatohtori (3,0K reputation)Puutarhatohtori (3,0K reputation)Puutarhatohtori (3,0K reputation)Puutarhatohtori (3,0K reputation)Puutarhatohtori (3,0K reputation)Puutarhatohtori (3,0K reputation)Puutarhatohtori (3,0K reputation)Puutarhatohtori (3,0K reputation)Puutarhatohtori (3,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 933, Käynnit: 2,7K
Purkkeihin survastuja perennoja ja kesäkukkia. Mutta lehdenvärit on ollu jonkin sorttisena punaisena lankana tässä touhussa.
värikimara
Hienohelma
Hienohelma
Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 438, Käynnit: 3,4K
Paljon hyviä ideoita teillä, kiitokset. Ehkä nyt sitten rapsutan teräsharjalla enimpiä ja vedän sitten maalin päälle, katotaan nyt mitä rautakaupasta löytyy kun näköjään vaihtoehtoja on useampia. 

Kun herra Hienohelma toipuu padan aiheuttamasta järkytyksestä, rakennan oikein pata-asetelman. Löysin liiteristä rautaisen soppapadan samaan istutustarkoitukseen  Reiätkin oli valmiiksi pohjassa. Sitä en kyllä rupea maalaamaan, on soma sellaisenaan.
välke
välke
Mestaripuutarhuri (1,1K reputation)Mestaripuutarhuri (1,1K reputation)Mestaripuutarhuri (1,1K reputation)Mestaripuutarhuri (1,1K reputation)Mestaripuutarhuri (1,1K reputation)Mestaripuutarhuri (1,1K reputation)Mestaripuutarhuri (1,1K reputation)Mestaripuutarhuri (1,1K reputation)Mestaripuutarhuri (1,1K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,8K, Käynnit: 6,9K
Rosmariini&Timjami
Rosmariini&Timjami
Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,6K, Käynnit: 3
Voisko sen padan rasvapolttaa? Eli kunnon tuli ja silavalla sivelyä, pyyhintä ja uudelleen silavaa. Rasvapoltto suojaa samalla sitä uudelta ruostumiselta ja tekee pinnan mustaksi.
Raksuli
Raksuli
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 439, Käynnit: 123
Meillä on tosi iso pata pihalla. Isäntä aikoinaan putsasi siitä ruosteen pois ja maalasi sen semmoisella mustalla 'uunimaalilla', jolla voi maalata esim. uunin luukun. Pinta on mattamusta ja pysynyt hyvin, hieman ehkä harmaantunut. Pata on ollut yli 10 vuotta pihalla.
Kesänlapsi
Kesänlapsi
Kunniapuutarhuri (7,5K reputation)Kunniapuutarhuri (7,5K reputation)Kunniapuutarhuri (7,5K reputation)Kunniapuutarhuri (7,5K reputation)Kunniapuutarhuri (7,5K reputation)Kunniapuutarhuri (7,5K reputation)Kunniapuutarhuri (7,5K reputation)Kunniapuutarhuri (7,5K reputation)Kunniapuutarhuri (7,5K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,7K, Käynnit: 10,0K
Voithan sää polttaa sen mustaksi. Aika hyvin pysyy palanu pinta, sotkee kylläkin... Nätinpi kyllä ruosteisena. Tai hiekkapuhaltimella ruoste pois, ja sipasta pintaan mitä väriä nyt haluaakaan. Tai mosaiikkityö Wink

Pohjois-Pohjanmaa, Ylikiiminki V-vyöhyke
Hienohelma
Hienohelma
Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 438, Käynnit: 3,4K
Kyllä se munkin puolesta saisi olla rauhassa ruosteinen. Mutta toivon, että jos ruosteen saa piiloon niin pata saisi jäädä tontille. Ruosteisena sille tulee lähtö.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku