Piha Ennen - jälkeen


Kirjoittaja
Viesti
Lilou
Lilou
Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 6, Käynnit: 0
Hieno Muutos Rilla! Olisi kiva nähdä miltä penkkisi näyttää nyt kahden vuoden kuluttua kuvan ottamisesta.
Rilla
Rilla
Aloittelija (59 reputation)Aloittelija (59 reputation)Aloittelija (59 reputation)Aloittelija (59 reputation)Aloittelija (59 reputation)Aloittelija (59 reputation)Aloittelija (59 reputation)Aloittelija (59 reputation)Aloittelija (59 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 610, Käynnit: 87
Minä olen vasta nyt tänäkesänä alkanut laittamaan pihaa perennapenkkejä yms. Ensimmäinen kesä uudessa kodissa meni tuumaillessa, aitaa rakentaessa ja nurmikkoa hoitaessa. Tässä julkisivun muutosta, tätä pääsin kaivamaan heinäkuussa. Nyt juhannusruusuaidan tilalla on vaaleanpunainen perennapenkki.


Pisaralehdellä
Pisaralehdellä
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 925, Käynnit: 0
Hienoa, että Aviron on sinut asian kanssa kun on pystynyt myös "irrottautumaan" puutahanhoidosta. Omasta monen kymmenen vuoden "luomuksesta" luopuminen ei ole helppoa.
Kurppa.
Kurppa.
Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 24,0K, Käynnit: 87,0K
Et säikyttänyt vaan muistutit mitä on edessä.

Näin rehevän kesän jälkeen tietää että muutamankin kuukauden hoitamattomuus saa pihan rapistumaan vauhdilla, saatikka vuosien.

Nautitaan pihasta sellaisena kun pystymme ja haluamme sitä hoitaa.

Silloin kun emme enää pysty, voimme istahtaa vaikka puiston penkille ja nauttia muiden saavutuksista.Kotka, Karhula. Vyöhyke II  Otetaan mitä on.
Aviron
Aviron
Puutarha-guru (5,1K reputation)Puutarha-guru (5,1K reputation)Puutarha-guru (5,1K reputation)Puutarha-guru (5,1K reputation)Puutarha-guru (5,1K reputation)Puutarha-guru (5,1K reputation)Puutarha-guru (5,1K reputation)Puutarha-guru (5,1K reputation)Puutarha-guru (5,1K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,6K, Käynnit: 13,0K
On se ihmismieli ihmeellinen  ja kummasti se vaan aika tekee tehtävänsä. Kun nyt on selvää, etten pysty enää pihaani hoitamaan niin mieli on tasoittunut ja rauhoittunut. Ei ole enää "pakko-saada-kasveja", ei enää kiinnosta hypistellä siemeniä, ei tarvitse tehdä tilauksia Eurobulbille tai muihin nettikauppoihin.

Kun noin 30 vuotta sitten aloin kiinnostua pihasta ja puutarhasta, halusin saada pihaani kaikki maailman kasvit. Innostus oli valtava.  Puutarhalehtiä tilasin ja niitä unilukemisekseni illalla selailin. Kirjakaupoista ostelin puutarhakirjoja kymmeniä.  Kaiken vapaa-aikani möyrin mullassa ja olin niin onnellinen, iloinen ja tyytyväinen.

Nytkin olen onnellinen, iloinen ja tyytyväinen, olen palannut takaisin luontoon. Kun näen tienpenkalla maariankämmekän tai jänönapilan,  metsässä törmään kissankäpälään tai keltatalvikkiin ja kun katselen vedessä huojuvia nuottaruohon kukkia tunnen samanlaista onnistumisen iloa kuin aikoinaan jonkin onnistuneen kukkapenkin tehtyäni tai saatuani jonkin siemenen kehittymään elinkelpoiseksi taimeksi.

Kiinnostuneena seuraan täällä keskusteluja, vierailen puutarhoissanne jne. Kovin puhelias en ole mutta sitä tarkempi kuuntelija.
Minun kukkapenkkini ovat nykyisin tällaisia:
kukkapenkki

Toivottavasti en ole säikyttänyt jutuillani tästä ketjusta viherpeukaloita, jotka ahertavat parhaillaan pihoillaan tehdäkseen kuivasta aavikosta virvoittavan keitaan.
Laittakaa edelleen kuvia pihasta Ennen-jälkeen. Mukava olisi seurata edistystänne.

II-vyöhyke

Tilhiski
Tilhiski
Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,5K, Käynnit: 323
Mä olen vasta aloittanut pihan laiton (olikohan se 2008?), mutta voin samaistua surijoiden joukkoon sikäli, että 2010 olin kitkemiskyvytön kun olin viimeisilläni ja viime kesällä en oikein pystynyt mitään tekemään kun Juho on oli pieni ja itse voin pahoin. Nyt olen taas kunnossa ja koitan raivata pihaa sen minkä näiden viikarien kanssa ehdin (eli tunnin verran illassa jos jaksan). Vuohenputki on ottanut ylivallan monessa penkissä, vattua, nokkosta ja pujoa pukkaa hyvinkin rehevästi joka paikasta. Kauneus on katoavaista, tosiaan. Mutta tämä on onneksi väliaikaista ja mulla on toivon mukaan vielä paljon puutarhavuosia edessä. Muistan silti, kuinka esikoisen tuloon liittyvä suurin shokki oli kun tajusin, että noin kolmenkymmenen vuoden päästä me joudumme muuttamaan täältä pois uuden sukupolven tieltä. Surin asiaa silloin viikkokausia ennenkuin sain hoettua itselleni, että se on sama aika, jonka olen tähän mennessä elänyt.
Tuomipihlaja
Tuomipihlaja
Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,9K, Käynnit: 573
Rea, kyynelsilmissä tunnen myötätuntoa. Lähden taas takaisin pihalle ja minulla on suuri syy elää vahvasti ja nauttien tämä ison pihan kukoistuksen aika, joka väistämättä jää lopulta lyhyehköksi ajanjaksoksi puutarhan alkuvaiheen ja sen rapistumisen välillä. Ja samalla muistutan itselleni, että nautin matkasta, päämäärä ei ole niin tärkeä.
Rea
Rea
Puutarhatohtori  (3,7K reputation)Puutarhatohtori  (3,7K reputation)Puutarhatohtori  (3,7K reputation)Puutarhatohtori  (3,7K reputation)Puutarhatohtori  (3,7K reputation)Puutarhatohtori  (3,7K reputation)Puutarhatohtori  (3,7K reputation)Puutarhatohtori  (3,7K reputation)Puutarhatohtori  (3,7K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,8K, Käynnit: 6,9K
Aviron ja Maksaruoho, kuinka surenkaan rikkiksien vähitellen valtaamia istutusalueitani. Minullakin on ihana mies, mutta hän on sairauden vuoksi ollut pyörätuolissa yli kymmenen vuotta, joten hänen apunsa on näissä piha hommissa pois suljettu. Itelläni korjattiin sydäntä 2007 vuonna. Sekin asettaa elämääni suuria rajoituksia. Lisäksi lisäkilpirauhasen kasvain leikattiin keväällä, mutta kasvain ehti vaurioittaa minua lisää. Tästä kodista ja pihapiiristä on pian pakko luopua, jos vain saisi edes myytyä. Täällä on myytäviä kiinteistöjä todella paljon. Lapsiperheelle olisi sopivasti tilaa, mutta työpaikkoja ei ole.

Eipä auta muu kuin elää päivä kerrallaan, vaikka kontaten.
nemesia
nemesia
Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 643, Käynnit: 119
Minäkin olen jo monta vuotta suunnitellut pihaa sillä silmällä että on monivuotisia perennoja jotka kukkivat eri aikoina joten joku aina on kukassa. Helppoja, helppoja kasveja ettei ole paljon vaivaa kun ei ole ketään auttamassa, hyvä kun joku puut. nettiläinen käy aina lohkaisemassa palan sieltä täältä ettei kaikki huku toisiinsa. Kasvimaakin on pienentynyt pienemistään,ei vaan innostus riitä. Harva se päivä sitä vielä suunnittelee, mutta onneksi se jää toisinaan siihen. Minulla on nyt sellainen piha jossa viihdyn.
Hienohelma
Hienohelma
Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)Puutarhuri (691 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 438, Käynnit: 3,4K
Kiitos viisaista ajatuksistanne. Sain kyyneleet silmiini, sillä vaikka puutarhakokemukseni on vähäinen useimpiin teistä verrattuna, tunnen aivan samoin. Se johtuu siitä että asun lapsuudenkotiani ja pihassa aikaa viettää jo neljäs sukupolvi. Piha, samoin kuin talo, on kokenut monia muutoksia vuosikymmenien saatossa. Juuri nyt teemme uudistuksia pihaan ja siitä tulee nyt meidän näköinen. Vanha äitini asuu samassa pihapiirissä edelleen ja hän on laittanut pihaa yli 50 vuotta, mutta viime vuosina se on tietenkin ränsistynyt. Nyt minä muokkaan mieheni kanssa pihaa meidän omiin tarpeisiin, siirtelen vanhoja kasveja uusille paikoille, paljon säilytän, osasta luovun ja tuon jotain uuttakin tilalle. Nyt jaksan, mutta en voi tietää koska en enää voi pitää talosta ja pihasta huolta. Pitää muistaa olla onnellinen, että juuri nyt jaksan.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku