Kukkasipulit ja -mukulat: Ostospaikkavinkkejä


Kirjoittaja
Viesti
hippiparka
hippiparka
Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 197, Käynnit: 9
Nyt varmistui, että ecobulbs.nl toimittaa sipuleita myös Suomeen! Jippii! Vastasivat sieltä ihan selvällä englanninkielellä joten asiointikin sujuu vaikka sivut ovatkin hollanniksi.
hippiparka
hippiparka
Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 197, Käynnit: 9
Pienen salapoliistyön jälkeen sain selville, että on olemassa kaksi paikkaa mistä saa luomuna kasvatettuja kukkasipuleita! Siis ilman myrkkyjä ja keinolannoitteita. Tämähän ei ole mikään pikkujuttu, koska kukkasipuleiden tuottaminen on varmaan saastuttavimmasta päästä puutarhaan liittyvässä "teollisuudessa". Ja markkinathan ovat valtavat, joten mitä enemmän sipulikukkien tuotanto siirtyy luomuun, sitä suuremman palan saa maailmasta "pelastettua". Itselleni koristekasvien luomutuotanto on jopa ruuantuotantoa tärkeämpää: jos oikein miettii, niin onhan se totta, että kaikkea ravinnontuottamista on vaikea järjestää luomuna. Koristekasvit ovat sen sijaan puhtaasti luksusta, joten jos niistä on varaa maksaa, miksei sitten saman tien maksa tuotannosta, mikä ei saastuta tai tuhoa luontoa?

Tässä linkit
http://www.naturalbulbs.nl/tulips/
http://ecobulbs.nl/Soorten.htm

Tuo jälkimmäinen saitti on valitettavasti vain hollanninmurteella, lähetin sinne meiliä kysyäkseni että lähettävätkö myös Suomeen, päivitän sitten kun tiedän. Tuo ekana mainitu postittaa Suomeen joka tapauksessa.

Olin suuresti hämmästynyt kun huomasin, että pahimmillaankin hinnat ovat vain joitakin kymmeniä senttejä Suomen normaalihintoja korkeampia. Vielä enemmän hämmästyin kun huomasin, että osa luomusipuleista on halvempia kuin Suomessa halvimmat löytämäni tavalliset sipulit. Tietysti sekin vaikuttaa, että suoraan tuottajalta tilatessa välikäsien rahat jäävät keräämättä. Lajikevalikoima (etenkin tuossa ecobulbs.nl)  on myös varsin suuri, en olisi odottanut moista. Tuon ecobulbsin hintataulukko löytyy muuten tästä http://ecobulbs.nl/Prijslijst2011-postorders.xls > aukeaa tekstinkäsittelyohjelmaan.

Harmi vaan etten ryhtynyt etsimään tietoa tästä pari kuukautta sitten, nyt on jo syksyn sipulit tilattu muualta eikä enempää millään mahdu!
kiara
kiara
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 140, Käynnit: 0
Mitä mieltä olette tästä kaupasta

http://www.postalplantsdirect.com

Postikulut eivät taida olla pahat.
karitaaaaa
karitaaaaa
Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 1, Käynnit: 0

Ostospaikka/hankinta -vinkkejä kukkasipuleille ja -mukuloille.


Muokattu 3 vuotta sitten: Nuu
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku