Istutusalueet


Kirjoittaja
Viesti
VihreäAgentti
VihreäAgentti
Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 22, Käynnit: 1
Oiskos idearikkaita suunnittelijoita, tai suunnittelija joka haluis antaa näkökulmaa koko meidän pihalle? Itse siis ihan maailman huonoin suunnittelija BigGrin.


Jadetsu
Jadetsu
Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 13,0K, Käynnit: 36,0K

Tässä
Rovaniemi- vyöhyke VI

kukkahörhö
kukkahörhö
Viherpeukalo (202 reputation)Viherpeukalo (202 reputation)Viherpeukalo (202 reputation)Viherpeukalo (202 reputation)Viherpeukalo (202 reputation)Viherpeukalo (202 reputation)Viherpeukalo (202 reputation)Viherpeukalo (202 reputation)Viherpeukalo (202 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 207, Käynnit: 688

Onkohan minulla jossakin penkin reunassa Tuoksukurjenpolvea,kun en tunnista sitä ja en osaa kuvia vielä laittaa,Mutta jotakin kurjen polvea se kuitenkin on.Voisiko joku ystävällisesti laitta kuvan siitä kasvista,että tietäisin millainen se on,Oikein iloista ja toivottavasti lämmintä Jussipäivää kaikille Penttiläisille.Sinisointu
Sinisointu
Kotipuutarhuri (465 reputation)Kotipuutarhuri (465 reputation)Kotipuutarhuri (465 reputation)Kotipuutarhuri (465 reputation)Kotipuutarhuri (465 reputation)Kotipuutarhuri (465 reputation)Kotipuutarhuri (465 reputation)Kotipuutarhuri (465 reputation)Kotipuutarhuri (465 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,5K, Käynnit: 1,0K

Kiitos tarhaleidi, tuoksukurjenpolvi on varteenotettava vaihtoehto! Istutin sitä pari vuotta sitten koivujen alle ison alan, ja nyt, kun koivut on kaadettu, kurjenpolvi todella näyttää kauneutensa. Sitä olisi siis omasta takaakin. Tuoksukurjenpolvi tosin on hieman saman tyyppinen keijuangervon kanssa, jota myös on paljon muuripenkissä, mutta eivät taida ainakaan kukkia samaan aikaan?Jättipoimulehti sen sijaan kukkii keijuangervon kanssa samanaikaisesti, enkä ole ihan varma, tykkäisinkö väriyhdistelmästä.Jossain vaiheessa mietin tuohon myös tuiviota, mutta tila ei riittäisi sille alkuunkaan. Joutuisi leikkelemään. Eikä taitaisi tykätä lumipalloheiden pudottamista lehdistä?tarhaleidi
tarhaleidi
Multasormi (157 reputation)Multasormi (157 reputation)Multasormi (157 reputation)Multasormi (157 reputation)Multasormi (157 reputation)Multasormi (157 reputation)Multasormi (157 reputation)Multasormi (157 reputation)Multasormi (157 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 735, Käynnit: 142
Tuoksukurjenpolvi tekee kauniin pallukan ja roikkuu muurilta. Sitä pitää joka vuosi repiä reunoilta, ettei valtaa liikaa alaa, mutta se on kohtuudella paikallaan pysyvä. Muita kurjenpolvia mulla ei ole muurin reunalla, joten niistä en tiedä. Tunturipoimulehti on kaunis pyörylä myös, joskaan ei isolehtinen.
Sinisointu
Sinisointu
Kotipuutarhuri (465 reputation)Kotipuutarhuri (465 reputation)Kotipuutarhuri (465 reputation)Kotipuutarhuri (465 reputation)Kotipuutarhuri (465 reputation)Kotipuutarhuri (465 reputation)Kotipuutarhuri (465 reputation)Kotipuutarhuri (465 reputation)Kotipuutarhuri (465 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,5K, Käynnit: 1,0K

Kaipaan muuripenkin reunalle isolehtistä kasvia vuorenkilven tilalle. Kasvi jäisi ison lumipalloheiden varjoon aamu- ja ilta-aurinkoa lukuunottamatta. Kasvualusta on melko syvämultainen (yli 50 cm) mutta ei kosteutta pidättävä (alla isoa kivimursketta). Reunalla kasvaa myös valkoista sammalleimua, taaempana keijuangervoa. Aurinkoisemmalle puolelle penkkiä tulisi komeamaksaruohoa, kaunopunahattua ja mahdollisesti loistosalviaa.Ensimmäinen ajatus oli istuttaa tuohon jättipoimulehteä, mutta epäröin sen vuoksi, että tiedän sen alkavan rötköttää aina jossain vaiheessa kesää. Mulla on sellainen vika, etten oikein siedä rötköttäjiä.  Olisiko muita ideoita? Joku keijunkukka? Kurjenpolvi? Mikä? Kuunliljoja en tuohon halua, kun niitä on jo vähän joka puolella pihaa.anita
anita
Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,4K, Käynnit: 137
Ja taas kaipailen ideoita. Siirsin magnolian pionipenkin keskelle ja sen takana on viiniköynnös. Niiden alla on nyt sitten iso ala sitä kamalaa tyhjää multaa, jota en voi sietää. Tarvitsen kipeästi ja pikaisesti ideoita, mitä siihen istuttaisin, ennen kuin rikkikset valtaa koko alan.
kappalainenL-häme
kappalainenL-häme
Aloittelija (84 reputation)Aloittelija (84 reputation)Aloittelija (84 reputation)Aloittelija (84 reputation)Aloittelija (84 reputation)Aloittelija (84 reputation)Aloittelija (84 reputation)Aloittelija (84 reputation)Aloittelija (84 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 71, Käynnit: 239

Omassa paahteisessa rinteessä (2,5 metriä korkea) kasvaa angervoja ja ruusupensaita. Olen siinä testaillut  pari vuotta. Vuorenkilpiä, hopeähärkkiä, viiruhelpiä, laakakatajaa, maksaruohoa. Valkuva ja kuvan käsittelyohjelma auttavat hahmottamaan jokusen vuoden eteenpäin.. Nyt on kivillä katettu iso osa rinnettä (ihan kosteudenkin vuoksi), tarkoituksella sinne on istutettu nurkissa kasvavaa ketohanhikkia pensaan juurelle, joka kasvelee pelkissä kiven koloissakin ja on vaatimaton, mutta helppo pitää aisoissa. Rikkaruohoksi joku luokittelee, mutta itse pidän siitä ja sen kasvutavasta, suosin sitä jotenkin. Rauhallinen ja harkitun oloinen kasvi. Hopehärkkiä testasin ennen kiviä ja se hyppää silmille, pitäisi ruokota loputkin pois, mutta sitokoon nyt maata toistaiseksi. Tosin rinteessä on etuallalla maksaruohoja ja muutama laakakataja. On vähän iso ja jyrkkä rinne joten jollain sitä on sidottava.Totesin että todella helposti tulee liikaa ja pensas ei kovin korkeaa kaipaa seurakseen eteen, se pilaa pensaan muodon ja näkyviin jää helposti vain pensaan yläosa ja jos etuala on muuta kasvia  polvenkorkuistakin, alkaa tulemaan pusikkomainen olo.....Paha ottaa kuvaa kun koko systeemi alussa ja hanhikit eivät ole levinneet ja pensaatkin aluillaan ja heinistä ei vielä tietoakaan. Ehkä 8 vuoden päästä-). Viisastuneen - En laittaisi mitään yli 10cm korkeaa pensaan eteen niin, että pensaan alaosa peittyy katseelta.Mieluummin pensaaseen joku köynnöskasvi, joka sitten luikertelee maassakin.Rinteen yläosaan pensaiden taustaksi ajattelin testata jotain(harvaa korkeaa  koristeheinää. (Saan auringonlaskun paistamaan takaa niiden lävitse, jolloin saan toivon mukaan valon ja varjon sekä värien leikkiä näkyviin.) Rinteen päällä kasvaa pihlajaa, jotka kaartuvat rinteen päälle.(.jonain päivänäWink, varjostamatta sitä kumminkaan kuin iltapäivän paahteen ajan.. Poistan niistä tarpeettomat ja ohjataan sitten kasvua sopivaksi kunhan kasvavat, naitetaan riippapihlajaa tarvittaessa. Kivetkin saattavat vaihtua ihan kuorikatteeseen rauhallisemman kuvan vuoksi. Hidasta on testailu.Kattoo nyt...No näin nyt vaan täällä...Voihan siitä kuvaa yrittää, mutta on niin keskeneräinen, ja tärkeintä on ollut että pysyy koko mäki kasassa. Eipä tainnut auttaa...Ofelia
Ofelia
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 24, Käynnit: 0
Kaipailen ideoita pensaiden seuraksi.Kuivaan rinteeseen, puolivarjoon (aamu- ja ilta-aurinko paistaa) on siis tulossa n. 8m pitkä ja 1-1,5 m leveä istutusalue. Toisessa laidassa on (tai siis tulee olemaan Wink ) koivuangervoa, keskellä kuutamohortensiaa ja toisessa päässä, suuren kiven edessä keijuangervoa. Kuutamohortensian kaveriksi eteen tulee vuorenkilpeä.Nyt olen alkanut miettiä onko alue tuollaisenaan vähän tylsä? Pitäisikö angervojen seuraan laittaa jotakin muuta? Ehdoton vaatimus on helppohoitoisuus - olen ihan vasta-alkaja ensimmäistä pihaani laittamassa, eikä tiedot eikä aikakaan riitä mihinkään kovin ihmeelliseen.Mielessä on käynyt koivuangervojen eteen kevätkaihonkukka, ketoneilikka, harmaakurjenpolvi, rentoakankaali?Keijuangervojen taakse, ison kiveen eteen voisi olla pieni alue jotain - päivänkakkara tuli mieleen?Mitä ehdottaisitte? En oikein osaa ajatella aluetta kokonaisuutena, olisihan kiva jos jotenkin kävisivät toistensa seuraan ja toisaalta että kukkia riittäisi mahdollisimman pitkän ajan.Kaikki ideat ja vinkit vastaanotetaan!
Sand
Sand
Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,6K, Käynnit: 0
Fiorella, sanomalehtikatteen päälle multaa ja sitten kevätkukkijoita vieri viereen, niin on mukava aina alkukesästä niitä seurata.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku