Jasmike, Philadelphus


Kirjoittaja
Viesti
hyrinä
hyrinä
Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,6K, Käynnit: 0
Millähän sais jasmikkeen edes kukkimaan...omani taitaa olla pihajasmike, ollut jo useamman vuoden ja paikkaakin on vaihdettu kertaalleen mutta ei vaan kuki.  Lannoitustako? Leikkaanko? vai uhkailenko kompostilla...
pipu
pipu
Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,3K, Käynnit: 0
Naapurissa jasmike tuoksui jo viikko sitten. Omani vasta availee ensimmäisiä kukkiaan. Harmittaa, kun en tiedä sen lajinimeä. Olen saanut sen pistokkaana yli kymmen vuotta sitten. Tuoksuva jasmike on tämä omanikin.
Kurppa.
Kurppa.
Ylipuutarhuri (56,0K reputation)Ylipuutarhuri (56,0K reputation)Ylipuutarhuri (56,0K reputation)Ylipuutarhuri (56,0K reputation)Ylipuutarhuri (56,0K reputation)Ylipuutarhuri (56,0K reputation)Ylipuutarhuri (56,0K reputation)Ylipuutarhuri (56,0K reputation)Ylipuutarhuri (56,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 27,0K, Käynnit: 105,0K
Tähtijasmikkeen tuoksu on huumaavaa.


Kotka, Karhula. Vyöhyke II  Otetaan mitä on.
Tuulia-tuu
Tuulia-tuu
Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,9K, Käynnit: 8
myös minun iso perintöjasmikkeeni kärsi kovasti menneestä talvesta. Viime vuonna se kukki kuin todella viimeistä päivää. Aavisteliko se vaikeaa talvea jo silloin :o
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (40,0K reputation)Ylipuutarhuri (40,0K reputation)Ylipuutarhuri (40,0K reputation)Ylipuutarhuri (40,0K reputation)Ylipuutarhuri (40,0K reputation)Ylipuutarhuri (40,0K reputation)Ylipuutarhuri (40,0K reputation)Ylipuutarhuri (40,0K reputation)Ylipuutarhuri (40,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 19,0K, Käynnit: 66,0K
Muistaakseni v. -86 oli todella kova pakkastalvi.

Iitti / III                       
 Asioilla on  taipumus järjestyä                                            

Poppius
Poppius
Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,9K, Käynnit: 5
Kotipaikallani noin 80 vuotta vanha jasmike kärsi ainakin viime talvesta. Suurin osa on kuivaa risua, vain osassa oksia on lehdet. Kaipaa reipasta harvennusta. Tehtiin harvennus pensaalle joskus 25 vuotta sitten äitini kanssa, silloin oli samanlainen risukasa, mutta tässä välissä se on kasvanut upeasti joka vuosi. Eikös silloin 80-luvulla ollut kova pakkastalvi...?
SyysSahrami
SyysSahrami
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 48, Käynnit: 0
Minulla pikkujasmike käyttäytyy oudosti. On kasvanut hienosti vuosia, nyt yhtäkkiä on täynnä kuollutta risukkoa ja vain noin 1/10 risuista versoo vihreää. Mieheni ropsi pikkujasmilleen sivulle kaartuvat latvat pensassaksilla lyhyemmäksi ja väitän hänelle, että se on nyt loukkaantunut siitä ;-) Mies uskoo jasmikkeen kärsineen runsaslumisesta talvesta. Onko muille käynyt niin?
kukkahöperö
kukkahöperö
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 901, Käynnit: 0
Josko joku on leikkaamassa jasmikettaan vielä tälle keväälle niin innolla kokeilisin niiden juurruttamista..Syksyinen juurrutus ei tuottanut toivottua tulosta, josko keväällä olisi parempi onni ?
eltsu
eltsu
Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,0K, Käynnit: 3
Kiva kuulla, että jasmike on hengissä ja mukavaa, että palasit penttiin JK :-)
JK
JK
Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 38, Käynnit: 0
Päivitettäköön nyt pnettiin paluun kunniaksi ensimmäisenä tietoa jasmikkeista. Kyselin viimeksi pari vuotta sitten niiden siirtokestävyydestä. Nostimme yhden ison jasmikkeen (lajike tuntematon, vanhalla puutarhatontilla kasvoi) kaivurilla ylös, mutta juuripaakku ei ole kovin iso, kottikärryllä kulkee. Nyt se on viime vuoden kevätkesästä asti ollut tuolla pihan sivussa rinteen "hyllyllä", ei oikein maassakaan, vähän ripotin irtomultaa juuripaakun ympärille. Ja kukkii Smile Ei toki kovin komeasti, mutta selvästikin on siis siirrosta selvinnyt ja varmaankin alkaa kukoistaa kunhan pääsee oikealle paikalleen kunnon istutukseen. Kivaa Smile
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku