Aronia (kaikki), Aronia


Kirjoittaja
Viesti
Eleonora
Eleonora
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 339, Käynnit: 0

En kyllä ollut varma kuuluuko koriste-aronia tänne pensaisiin vai marjapensaiden puolelle? Voin poistaa viestin täältä jos se mieluummin kuuluu tuonne marjoihin.


Minä kun tälläisena "teen ennen kuin mietin puutarhurina" joudun aina miettimään näin jälkikäteen...Istutin syksyllä koriste-aroniaa aidaksi rinteeseen tehtyyn pengerrykseen. Rinteen laella kasvaa 5 koivua, eli heti aronioiden "päällä". Tein kyllä syvät kuopat ja laitoin paksulti sanomalehteä. Mutta en tainnut tarpeeksi huomioida koivujen juurien voimaa? Mitenkähän käy? Nyt kyllä näyttävät hyville ja lehdet ovat puhjenneet...


Käytetäänkö muuten koriste-aronian marjoja kuten marja-aronian?


anelli
anelli
Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 12, Käynnit: 0

ostin yhden marjaaronia pensaan en ole vielä istuttanut.miten suureksi se kasvaa ja milloin tuottaa satoa.riittääkö yksi pensas.josta vois saada satoa,vaan pitäiskö olla useanpi pensas kuten tyrnejä.


 


 


 


tarleena
tarleena
Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,5K, Käynnit: 0
Yhdistin marja-aronian ja koristearonian, koska useammalle ne ovat vaikeasti eroitettavia toisistaan.
Jatuuli
Jatuuli
Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,2K, Käynnit: 40,0K

Kekäle, kiitos kun kommentoit. Pari päivää sen jälkeen, kun olin kirjoittanut kysymykseni, naapuri kutsui tontilleen puutarhurin, joka oli myös sitä mieltä, että aita kannattaa leikata juuresta poikki. Niin sitten tehtiinkin.Pirkanmaa III

Kekäle
Kekäle
Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 1, Käynnit: 0

Molemmat käy.  Ihanteellinen aita jolle sopii myös muotoonleikkaus.Jos haluat aidastasi tuuheamman leikkaisin alas kerralla. Kasvaa todella nopeasti takaisin.Jos haluat että on vielä jotain näköestettä niin leikkaat vanhimpia oksia alas niin tuuheutuu pikkuhiljaa.Keväällä leikataan ennen lehtien puhkeamista.
Jatuuli
Jatuuli
Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,2K, Käynnit: 40,0K

 Tonttien rajalla kasvava marja-aronia-aita on melkein leikkaamattomana päästetty venähtämään lähes parimetriseksi. Jotain sille pitäisi nyt tehdä. Mitä mieltä olette, kannnattaisiko se leikata alas asti, vai voisiko sen leikata vaikkapa metrin korkuiseksi? Pirkanmaa III

porkkanakemppi
porkkanakemppi
Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 5, Käynnit: 0
nyt on kai juu huono pihlajavuosi, kun sitä pihjalanmarjakoita on ollut omppuviljelmillä haitaksi asti. koille kun kelpaa pihjalan ohella omputkin. varmaan tulee linnutkin sitten aroniaa syömään jos pihlajanmarjat on loppu.

meillä on marja-aronia kasvanut ja talvehtinut loistavasti järkyttävän tiiviissä savimaassa. melkein sama kuin puskamme kasvaisi betonissa. ainoa hoitotoimenpide istutuksen jälkeen on ollut syksyn lehtien haravointi pensaan juurelle, eikä niitäkään kovin paksulti ole laitettu. Joka syksy oksat notkuvat marjojen painosta.

marja-aronia on ihan loistava kasvi: terve, helppohoitoinen, ravintoarvoltaan loistava, satoisa ja helppo kerätä! ja maussakaan ei ole valittamista. miksi ihmiset enää viljelevät mitään muita marjoja kuin aroniaa...
viherpeukalo
viherpeukalo
Uusi jäsen (37 reputation)Uusi jäsen (37 reputation)Uusi jäsen (37 reputation)Uusi jäsen (37 reputation)Uusi jäsen (37 reputation)Uusi jäsen (37 reputation)Uusi jäsen (37 reputation)Uusi jäsen (37 reputation)Uusi jäsen (37 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 6,7K, Käynnit: 347

Melkeinpä meinasi mennä meidänkin yhden aronian ensimmäinen sato (ollut meillä  monta vuotta) lintujen suiihn viikonloppuna. Onneksi ehdin litran poimia.


Tuuleva
Tuuleva
Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 75, Käynnit: 0

Minunkin piti saada vanhemmiltani aroniaa, jota oli pensaissa niin paljon, että oksat viistivät maata. Oli tarkoitus mennä viime viikonloppuna poimimaan, mutta linnut olivat sieltäkin syöneet lähes kaiken. Aikaisempina vuosina aroniat ovat aina säilyneet syyskuulle, jopa marraskuun pakkasille asti, mutta tänä vuonna jokin lintuparvi ehätti ensin. Onneksi sain kerättyä aronioita muualta. Nyt on hillo jo kattilassa jäähtymässä. Johtuisiko aronioiden menekki siitä, että tänä vuonna ei ole pihlajanmarjoja, vai mistä lie?


affu
affu
Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 83, Käynnit: 149

Meillä aronian marjat ovat aiempina vuosina saaneet kypsyä suht´ rauhassa, mutta nyt viime sunnuntaiaamuna isäntä alkoi kiroilla jo ennen ylösnousua, että nyt ne peijakkaat ( sekä räkätit että mustarastaat) mellastavat meidän aroniapuskissa ja totta, vain etummaisessa pensaassa oli marjoja jäljellä. Mulle tuli kova kiire, kun olin luvannut yhdelle tuttavalle niitä marjoja, keräsin kipinkapin ämpärillisen sekä hänelle että itselleni, onneksi ovat nopeita poimia, mutta olisivat saaneet vielä jonkin aikaa kypsyä. Ja kyllä ne linnut ainakin 9/10 olivat ehtineet syödä, nyt ovat syöneet loputkin, pensaat ovat aivan tyhjät. No, ainakin oksat kasvavat taas ylöspäin kun vielä viime viikolla ne marjojen painosta taipuivat maahan.


Totesin kyllä, että kamalia elikoita, kun ulostavatkin ruokapöytäänsä! Ja huusivat mulle kovasti, että mene pois täältä meidän ruokapöydästä! Argh, olin aivan eri mieltävihainen


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku