Mulla on myös bampukaihtimella verhoillut tynnyri, mietin aikani niitä rautakaupan kontaktimuoviverhoiluja mutten ymmärtänyt miksi orvokkien pitäisi loimottaa tynnyristä talvellakin. Bampuverhoiluun voi kiinnittää havuja ja ledvalot. Tiätty nurinpäin talvetan..
Kahden samalla korkeudella olevan vierekkäisen tynnyrin pohjasta pohjaan kulkee tukeva muoviletku, kun sataa tynnyriin tulee rännistä vettä ja lappoperiaatteella sitten tasaantuu toiseenkin tynnyriin.
Kahden 200 litran muovitynnyrin yhdistelmänä voin kerätä 400 litraa vettä kun tynnyrit täyttyvät ja tyhjentyvät samaan tahtiin. Avoinaisesta tynnyristä on hankala vettä nostella, siksipä minulla on kasteluletkun pätkä ja siinä suljettava suulakeosa. Lapposysteemillä vettä voi lorotella letkusta suoraan alempana olevaan kastelukannuun.
Tässä nyt on kaivonrenkaat maisemoitu, mutta samalla tavalla olen laittanut sinisten sadevesitynnyrien suojaksi pajuaitaa. Mies tervasi ne tossa pari kolme viikkoa sitten ja ovat tosi siistit. Ovat olleet paikoillaan kolmisen vuotta ja hyvin ovat pelittäneet. Yhdestä rullasta (olikohan 1m x 5 m) riitti kaikkiin, eikä tullut kalliiksi. Tässä kuvassa eivät siis ole vielä tervattuja ja huom! vielä riitti leikatusta pätkästä kelloköynnöksellekin kiipeilyrimpsua harjateräksen ympärille, tuosta se sit ampaisi oikealla näkyvään koivuun.
Nopea ratkaisu isolle tynnyrille: lidlin ruohomatto 1 m x 2 m. Kiinnitetty nippusiteillä.
Putken päässä kulmikkaassa räystäskourussa kulmikas taimiruukku joka oli juuri sopivan kokoinen vedenkeruusuppiloksi. Suppilo yhdistetty kovaan (viemäri)putkeen taipuisalla salaojaputken pätkällä.
Tynnyrin puoleisessa päässä roskasiivilänä juuri reikään sopiva kolmen litran (feta)sankko, jonka isäntä porasi aivan täyteen reikiä
Toimii, mutta meillä onkin tämä ''keittiöpihan'' puoli erikseen
muoks. Yleensä tuo matto on ihan sileänä mutta tällä hetkellä sataa kaatamalla ja on märkä. Enkä viitsinyt mennä sateeseen oikaisemaan sitä