Talo pihassa / puutarhassa


Kirjoittaja
Viesti
Paulastiina
Paulastiina
Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,8K, Käynnit: 0
Minä pyrin siihen, etten antaisi minkään rajoittaa "luovuuttani", eli onnellinen sekamelska joka puolella. On mulla silti sini-valkoinen kukkamaa ja sitten imeläpenkki, jonne roudaan ainakin kaikki vaaleanpunaiset, punaisten ja valkoisten sekaan.Talo on kumminkin keltainen ja ulkorakennukset punaiset.
A.i.k.a
A.i.k.a
Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,6K, Käynnit: 0
Mainio otsikko! Minun värisuunnitteluani häiritsee vankasti hätäinen luonteeni. Siinä vaiheessa, kun jonkun plantun käteeni saan, suuressa hurmoksessa kaivan sen ensimmäiseen vapaalta vaikuttavaan kohtaan. Ei siinä väriopit paljoa ole mielessä, hyvä jo muistan vähän kasvupaikkavaatimuksia miettiä SmileEnemmän olenkin yrittänyt miettiä talon kokonaissopivuutta puutarhaan. Vaikka olemmekin muokanneet pihaa melkoisesti, olemme yrittäneet säilyttää siinä jotain elementtejä alkuperäisajoilta. Korkeuseroja (kyse siis rinnetontista) täällä on alunperin pengerretty kiviaidoilla, joten olemme jatkaneet samaan malliin ja jättäneet betonimuurikivet kauppaan. Samoin kukkapenkit on rajattu, niillä monen inhoamilla pyöreillä kivillä. Vanhat omenapuut saavat olla sijoillaan, samoin muut vanhat puut. Muutenkin ollaan pyritty välttämään liian "tehdyn" oloisia ratkaisuja, jotka riitelisivät rintamamiestalon tyylin kanssa. Enemmän sellaista kotikutoisen näköistä.
Miikos
Miikos
Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 6,2K, Käynnit: 456

Meillä myös keltainen talo. Pohjoispuolella taloa on havuja, rodoja, kotkansiipiä, kuunliljaa. Muut penkit tulevat muutaman metrin päähän talosta, enkä halua antaa talon värin vaikuttaa siihen Riippuu tietysti paljolti siitä millaisessa ympäristössä talo ja piha/puutarha on ja mihin pyritään. Itse en pyri mihinkään täysin tarkoin rajattuun ja ankarassa kurissa kasvavaan. Pientä hallintaa täytyy joskus yrittää tehdä, ettei ole liian sekavaa. Meille sopii sellainen puolihuolimaton naurua Talomme ympärillä on runsaasti isoja puita kuten kuusia, mäntyjä, koivuja, raitoja + kaikenlaisia muita pajuja ja pihlajia. Ne tuovat yhdessä luonnontilaisen metsänpohjan kanssa paljon vihreää väriä eri sävyisenä ympäri vuoden.
Talo/piha/puutarha on tekijänsä ja katselijansa näköinen. Toisten kammoamat väriyhdistelmät ovat toisille se must -juttu silmän isku Hyvä aihe tämä, jatketaan keskustelua aurinko


Niin ja Hanttu, mielestäni nuo värit sopivat hyvin, siis varsinkin ihana oranssi, keltaisen talon kanssa. Sanoit, että talo on hyvin hallitsevan oloinen niin siitä tuli mieleen tasoittava vihreä, korkea ja tummasävyinen sellainen. Korkeat pääosin vihreät köynnökset, isot havupuut?


Hanttu
Hanttu
Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 196, Käynnit: 4
Miettimisen arvoisia asioita, jännää ettei kukaan ole tarttunut syöttiin. Omaa pihaa suunnitellessa tajusin vasta nyt miettiä että minkä värisiä kukkia ylipäätään sopii keltaisen talon välittömään läheisyyteen. Meidän talo on aika korkea ja jotenkin muutenkin liian hallitsevan näköinen, pitäisikö siihen istuttaa vain valkoista vihreän seuraksi?Jotenkin visuaalisena perfektionistina värien pitäsi sointua keskenään. Mitä mieltä olisitte keltainen talo yhdistettynä punaiseen/oranssiin penkkiin?
Pahvi
Pahvi
Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 35, Käynnit: 9

Avasin ketjun pohdiskellakseni talon soinnuttamista yhteen pihan tai puutarhan kanssa.

Omassa tapauksessani talo oli jo valmiina muuttaessamme. Talomme on tummanruskeaa tiiltä. Aluksi ajattelin, että onhan mausoleumi, punatiili olisi ollut pirteämpi. Nyt aikani asuttuani ja kasveja pihaan viriteltyäni olen todella tyytyväinen talon väriin. Tumma ruskea on minun silmissäni täydellisyyttä hipova väri kasvien taustaksi. Vain ihan tumma sininen olisi haasteellinen mutta sitä on kukissa aika harvoin.


Pieniä haasteita aiheuttaa naapurin komea (ei moitteen sijaa) punatiilinen aita. Pitemmälti asiaa pähkäiltyäni olen päätynyt siihen, että sitä vasten kannattanee istuttaa valkoisen eri sävyissä olevia kukkia. Olin haaveillut vaaleanpunaisista ruusupensaista mutta ne saattaisivat riitaantua punatiilen kanssa. Onko antaa vinkkejä?


Älkää lukeko viestiäni väärin, en ole sotajalalla punatiltä vasten kasvavien vaaleanpunaisten kukkien suhteen. Sensijaan lähes hummallun yllättävistä, yhteensopivista väreistä. Yksi vaihtoehto punatiilen kanssa voisi olla kerätä eteen punaisen eri sävyissä kukkiva penkki. Tällöin punatiili olisi vain yksi joukossa.


Toinen kysymys on talon tyyli vastaan pihan tai puutarhan tyyli. Talomme on rationaalisen suoraviivainen ja ympärillä on alunperin kuivaa kangasmetsää ja kalliota. Piha ympärillä on nyt tekeillä (aikaisemmat omistajat eivät olleet puutarhaihmisiä) ja siitä tulee totaalisen epärationaalinen. Rakastan kasveja yksilöinä mistä johtuen pihaan ei tule laajoja alueita yhtä kasvia vaan kallionkoloissa kukkivat pienet lampareet, joissa on sekaisin erilaisia kokeiluja. Syvämultaisimmassa  kohdassa kuohuu pihan runsaudensarvi, jossa hedelmäpuut ja perennat ovat ainakin toistaiseksi sulassa sovussa. Ahkera suhailu syksyn alennusmyynneissä kruunaa suunnittelemattomuuden.


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku