Manteli (mantelipuu) , Prunus tenella,triloba,dulcis


Kirjoittaja
Viesti
Fellow
Fellow
Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,4K, Käynnit: 1
Kääpiömanteli tekee hauskoja karvaisia palleroita joiden sisältä löytyy "manteli". On niitä maisteltu, mutteivät ole maultaan kovin kummoisia.
Puunainen
Puunainen
Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,1K, Käynnit: 0
Täytyy sitten katsella tuottaako meidän manteli myös hedelmää. Olisihan tuo hauska juttu. Smile
satues
satues
Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,7K, Käynnit: 3
Tänään aloitti kääpiömanteli kukkimisen. Minä olen laittanut joulupuuroon mantelin joka joulu, eikä kukaan ole vielä siihen kuollut. Siihen tulee kukinnan jälkeen karvaisia manteleita, jotka voi kuivata ja kuoria.
Hania
Hania
Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 400, Käynnit: 0
Eipä kai sentään, taitaa olla vaan koriste. Meilläkin vasta viime kesästä ollut, oli ostettaessa jo iso taimi jolla nyt korkeutta melkein se metri ja nuppuja täynnä
Puunainen
Puunainen
Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,1K, Käynnit: 0
Meille hankittiin eilen uusi tuttavuus: kääpiömanteli. Kauniit punaiset kukat ja korkeutta näin taimena ainakin vasta parikymmentä senttiä. Mahtaako tuo tuottaa myös satoa, vai onko se vain kaunis?
kuunis
kuunis
Aloittelija (76 reputation)Aloittelija (76 reputation)Aloittelija (76 reputation)Aloittelija (76 reputation)Aloittelija (76 reputation)Aloittelija (76 reputation)Aloittelija (76 reputation)Aloittelija (76 reputation)Aloittelija (76 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 76, Käynnit: 0
On nuo vaan kauniita. Marraskuu ja lumisäde kaunistuivat heti, kun tuollainen ballerinakukkapuu on kuvassa parhaimmillaan Smile
Q.
Q.
Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,9K, Käynnit: 96
Onnistuin viimekeväänä idättämään mantelin, mutta sitten en osannutkaan tehdä enempää. Kasviraukka kuoli loppukesästä.

Millaisenkohan kasvupaikan se vaatisi? Oli mulla ihan ruukussa kun en uskonut sen talvehtivan ulkosalla. Pitää laittaa uusi itämään sitten kun on parempaa tietoa ja vähän enemmän aikaa hyysäillä sitä.
annujoki
annujoki
Viherpeukalo (366 reputation)Viherpeukalo (366 reputation)Viherpeukalo (366 reputation)Viherpeukalo (366 reputation)Viherpeukalo (366 reputation)Viherpeukalo (366 reputation)Viherpeukalo (366 reputation)Viherpeukalo (366 reputation)Viherpeukalo (366 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,3K, Käynnit: 271

Viime syksynä hommasin ruusumantelin, en tiedä varttamisesta mutta lapussa lukee Prunus triloba, tuotantomaa Hollanti. Ihanasti kukki keväällä, minkään sortin hedelmää ei oksissa nyt näy. Oksat ovat nyt vihreät ja rehevät, en näe mitään syytä ruvera niitä leikkelemään.Eikö ole ihanasydänViime talvena en sitä mitenkään suojannut, vyöhyke on 1b ja kasvupaikka suojaisa. Nuput tulee aikaisin keväällä, riski on aina että pakkanen vie täälläkin.


bluedreams
bluedreams
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,7K, Käynnit: 3
Prunus suvun kasvit (luumut, persikat, mantelit jne. ) usein miten vartettu uskoakseni kirsikkaluumun perusrunkoon. keski-euroopassa käyttävät paljon lajiketta nimeltään Prunus cerasifera 'St. Juliette'...
Römppäinen
Römppäinen
Viherpeukalo (249 reputation)Viherpeukalo (249 reputation)Viherpeukalo (249 reputation)Viherpeukalo (249 reputation)Viherpeukalo (249 reputation)Viherpeukalo (249 reputation)Viherpeukalo (249 reputation)Viherpeukalo (249 reputation)Viherpeukalo (249 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 249, Käynnit: 8
Innostuin minäkin ostamaan ruusumantelin ja nyt se kukkii aivan upeasti, ts. näyttää aivan kuin siihen olisi a)pursotettu vaaleanpunaista massaa b)ripustettu silkkipaperista tehtyjä kukkia c) ripustettu vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja. Naapuritkin sanoivat, että voisimme silkkikukkaviritelmien sijasta keskittyä oikeaan puutarhan hoitoonSmileNyt kun saisi sen vielä talvetettua ja näkisi sen kukkivan ensi keväänäkin ... kuvia en valitettavasti saa, kun kotikone on rikki enkä pääse purkamaan kameran kuvia mihinkään.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku