Happomarja, Berberis


Kirjoittaja
Viesti
kastehelminen
kastehelminen
Puutarhatohtori  (4,0K reputation)Puutarhatohtori  (4,0K reputation)Puutarhatohtori  (4,0K reputation)Puutarhatohtori  (4,0K reputation)Puutarhatohtori  (4,0K reputation)Puutarhatohtori  (4,0K reputation)Puutarhatohtori  (4,0K reputation)Puutarhatohtori  (4,0K reputation)Puutarhatohtori  (4,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,1K, Käynnit: 4,7K
Ostin taimen jonka kaulassa on lappu Berberis "Aurea" ja myyjä sanoi sen olevan kääpiön eli kasvavan alle puolimetriseksi. En vain osannut katsoa mistään että onko se auringon, varjon, kuivan vai kostean paikan kasvi. Väri oli niin poikkeava että sille etsin paikan vaikka mistä kun vain olosuhteet selviää. Pieni kielimuuri oli kaupassa mutta jos joku täällä tietäisi!?


anneofgreengables
anneofgreengables
Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 18, Käynnit: 0
Illis: pakkasvauriota mäkin epäilen, mutta tuntuu jotenkin oudolta, kun kerrankin oli lunta suojaamassa (no, voi olla etteivät puskat ehtineet kunnolla syksyllä juurtua kun loppukesällä ne istutin).

Ei kai se auta kuin leikata uuteen versoon asti alas.

Plaah, nämä ja herukat kun meidän pihalla ovat ainoita, joita ei tarvitse jäniksiltä suojata...
illis
illis
Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,3K, Käynnit: 3
anneofgreengables, samalla tavoin kävimeidän happomarjapensaalle, luulen, että on pakkasvauriota. Eiköhän tuo tuosta virkisty. Täytyisi nuo kuivat versot leikata pois, kun ehtisi. On tuota kitkettävääkin niin hirvittävän paljon.
jmi
jmi
Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,5K, Käynnit: 0
Kun tämä ketju sattui silmiini osumaan niin pitääpi kysästä.. Ostin viime syksynä Kauppilasta japaninhappomarjan kirjavalehtisen mallin. Yllätyksekseni selvisi hyvin talvesta (vaikka vyöhyke muuta lupasi). Hiukkasen nyt ihmetyttää kun siinä on punertavat lehdet, mutta ei kirjavat. Muuttuuko ne jossain välissä kirjaviksi vai minne se valkoinen lehdistä kadonnut? En ole nähnyt koko pensasta kuin syysvärityksessä, joten minulla ei ole aavistustakaan miltä sen nyt kuuluisi näyttää. Syksyllä oli vaan veikeän näköinen vaaleanpuna-punakirjavana
anneofgreengables
anneofgreengables
Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 18, Käynnit: 0
Sattuisiko joku keksimään, mikähän viime kesänä istutettuja purppurahappomarjojani vaivaa? Ovat nimittäin aika pystyynkuolleen näköisiä, siis viimevuotisissa versoissa ei näy elämää. Silmuja löytyi vaan alaosasta pensasta ja sieltä ovat nyt uudet oksat alkaneet kasvaa, vaan vanhoissa ei näy mitään elämää. Onkohan pakkasvauriota vai mitä ihmettä. Maa on savea ja turvetta, mutta istutuskuopassa on parempaa maata. Ei nyt viitsisi tähän aikaan enää ruveta alasleikkaamaankaan...
Meirami
Meirami
Multasormi (193 reputation)Multasormi (193 reputation)Multasormi (193 reputation)Multasormi (193 reputation)Multasormi (193 reputation)Multasormi (193 reputation)Multasormi (193 reputation)Multasormi (193 reputation)Multasormi (193 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 193, Käynnit: 0

Onkos kellään kokemusta kääpiöpurppurahappomarjasta? Se olis yks vaihtoehto tohon paahteisen paikan penkkiin tuomaan vähän kontrastia... Mutta en oo nähnyt noita kääpiömuotoja luonnossa.


satues
satues
Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,7K, Käynnit: 3

Purppurahappomarja aloitti kukkimisen ja se tuoksu on todella voimakas, sen haistaa jo pitkälle.


minttumeirami
minttumeirami
Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 487, Käynnit: 0

Hurmehappomarja pysyy violettina koko kesän, japaninhappomarja vihertyy. Tarkkana saakin keväällä olla taimitarhalla .


Raakki
Raakki
Multasormi (141 reputation)Multasormi (141 reputation)Multasormi (141 reputation)Multasormi (141 reputation)Multasormi (141 reputation)Multasormi (141 reputation)Multasormi (141 reputation)Multasormi (141 reputation)Multasormi (141 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 6,3K, Käynnit: 26

Tekisi melkein mieli vaihtaa otsikkoon vaan Happomarja, että voisi muistakin happomarjoista jutella samalla palstalla. Näyttää tuo purppurahappomarja olevan japaninhappomarjan lajike. 
Itsekin aikoinaan ihan tuon värin vuoksi etsiskelin japaninhappomarjaa, mutta silloin sitä ei ollut missään myynnissä, niinpä sitten jouduinkin tyytymään hurmehappomarjaan, joka taas näyttää olevan tarhahappomarjan lajike, joka on syntynyt risteyttämällä japaninhappomarjaa ja ruostehappomarjaa - jos nyt oikein VKN:ää ymmärsin. Smile

Tästä tulee se johtopäätös, että noita voi olla aika vaikeata toisistaan tavallisen ihmisen erottaa.

Ja aika hieno värikasvi tämä hurmehappomarjakin on ja inhottavan piikkinen, täytyy isojen pihtien kanssa hoidella leikkuutyöt. Aloittaa parhaillaan kukintaansa.jalomi
jalomi
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,2K, Käynnit: 0

Meillä on myös pihassa kaksi iäkästä purppuraa. Tuovat mukavasti lisäväriä pihaan, pois en antaisi piikeistä huolimatta. Lapset kiertävät ne kyllä kaukaa, eikä tuota koiraakaan moinen puska tunnu kiinnostavan


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku