Pistiäinen: Ampiainen, Mehiläinen, Kimalainen


Kirjoittaja
Viesti
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (15,0K reputation)Ylipuutarhuri (15,0K reputation)Ylipuutarhuri (15,0K reputation)Ylipuutarhuri (15,0K reputation)Ylipuutarhuri (15,0K reputation)Ylipuutarhuri (15,0K reputation)Ylipuutarhuri (15,0K reputation)Ylipuutarhuri (15,0K reputation)Ylipuutarhuri (15,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 14,0K, Käynnit: 26,0K

Ampiaiset ovat jokseenkin kadonneet. Kouvolan sanomissa (muistaakseni) oli asiasta juttua, mutten muista kuollakseni mikä oli niiden katoamisen syy. Joka tapauksessa fakta on, että niitä ei ole nyt niin paljon kuin useimpina vuosina. Harmittaa kun en painanut juttua mieleeni, mutta se oli asiaa sarjassa "ei tarvitse muistaa".
Asioilla on taipumus järjestyä                                             Iitti / III

Sand
Sand
Uusi jäsen (36 reputation)Uusi jäsen (36 reputation)Uusi jäsen (36 reputation)Uusi jäsen (36 reputation)Uusi jäsen (36 reputation)Uusi jäsen (36 reputation)Uusi jäsen (36 reputation)Uusi jäsen (36 reputation)Uusi jäsen (36 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,6K, Käynnit: 0

Aamulla meillä kävi kyllä melkoinen pörinä paraatipenkissä. Oli monen sortin ampiaista. Ei kuitenkaan niin mahdottoman paljon, kuin alkukesästä.


multatonttu
multatonttu
Aloittelija (76 reputation)Aloittelija (76 reputation)Aloittelija (76 reputation)Aloittelija (76 reputation)Aloittelija (76 reputation)Aloittelija (76 reputation)Aloittelija (76 reputation)Aloittelija (76 reputation)Aloittelija (76 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 76, Käynnit: 0

Ei ole, ei...eilen oikein etsimällä etsin, mutta muutaman yksinäisen näin....kadonneet.


aronja
aronja
Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 881, Käynnit: 40

Missä kaikki ampiaiset ja kimalaiset?apea Ei sillä että niitä tokkuraisia ampiaisia jotka pistää lojauttavat tuon tuostakin kun ovat sitä mieltä että "vadelma johon kyntesi iskit kuuluu muuten minulle!" Mutta noin pölytyshommia ajatellen... Jossain oli puhetta ollut että jokin virus on niihin iskenyt mutta itse en ollut tästä kuullut, eilen vain käytiin tuolla Savonmaan puolella yhdellä taimistolla niin alkoi pappa kysellä että mites sitä pörriäisiä teidän kulmilla.. Eikä niitä toisiaan ole. Mites muualla?


Poppius
Poppius
Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,9K, Käynnit: 5

Appivanhempien savupiippuun parkkeerasi muutama vuosi sitten tuollainen karannut mehiläisyhdyskunta... siinä oli hepakkaa kerrassaan! Tarhuri tuli sitten ja pyydysti jollain konstilla sen kuningattaren sieltä pesään, ja muut seurasivat sitten kiltisti sitä jonkin ajan päästä. Älkääkä kysykö miten se sen kuningattaren sieltä sai, mutta käsitykseni mukaan iso läjä mehiläisiä on tuossa tilanteessa kuningattaren ympärillä "suojelemassa" (?) joten sen ainakin löytää helposti kavereineen.


Appivanhempani olivat myös nähneet parven tulon, ja se kuulosti jonkun moottorihärvelin pörinältä, ja aikalailla kauhistuivat kun se lensi suoraan savupiipun päästä sisään!


Sand
Sand
Uusi jäsen (36 reputation)Uusi jäsen (36 reputation)Uusi jäsen (36 reputation)Uusi jäsen (36 reputation)Uusi jäsen (36 reputation)Uusi jäsen (36 reputation)Uusi jäsen (36 reputation)Uusi jäsen (36 reputation)Uusi jäsen (36 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,6K, Käynnit: 0

Nyt en yhtään muista, kirjoitinko tänne sen, kun eräs mehiläiskasvattaja kertoi, että karanneen pesäyhdyskunnan kerääminen säkkiin on valtavan helppoa, kun parven vaan ensin kastelee sumutinpullosta vedellä.


välke
välke
Puutarhuri (810 reputation)Puutarhuri (810 reputation)Puutarhuri (810 reputation)Puutarhuri (810 reputation)Puutarhuri (810 reputation)Puutarhuri (810 reputation)Puutarhuri (810 reputation)Puutarhuri (810 reputation)Puutarhuri (810 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,8K, Käynnit: 5,0K

Meillä oli maalla jänniä tilanteta juhannusaattona. Olimme saaneet juuri grillaukset pihalla päätökseen, kun äitini alkoi kuulosteleman metsästä päin tulevaa outoa ääntä. "ihan kuin tuhansia mehiläisiä olisi tulossa tännepäin". Minä luulin ääntä jonkun koneen äneksi. Hetken päästä metsästä tuli kuin tulikin taloa kohti suuri mehiläislauma josta lähti aivan uskomaton ääni!


Minulle iski paniikki, kiljuin koirat ja ihmiset sisälle. Äkkiä kaikki ikkunat ja uunin luukut kiinni. Sitten ikkunoista kiikareilla ihmettelemään tätä näkyä. Mehiläiset asettuivat aikansa lenneltyään pihapiirin suuren salavan latvaan suureksi palloksi. Äitini keksi soittaa lähitilalla tuotetun hunajapurkin kyljessä olevaan numeroon, mistä ystävällisesti annettiin vielä lähempänä asuvan mehiläistarhurin nimi. Sille sitten soittamaan. Sieltä lähti tarhuri tulemaan mukanaan pelastuslaitoksen tikasauto yms. pyydystys tarpeistoa.


Tikasautosta ei ollut apua, parvi oli ihan liian korkealla ja puu vanhalla pellolla, jonka lähelle ei palomiehet uskaltaneet ajaa. Lopuksi tarhuri laittoi niitylle pari pesälaatikkoa kennoineen ja hunajan hajua ja sitten vain jäimme odottelemaan, josko mehiläiset olisivat lentäneet laatikoihin. Illalla puun latvassa oli varmaan metrin halkaisijaltaan oleva parvipallo. Yön jälkeen aamupäivällä oli mehiläiset kadonneet meidän poissaollessa, eikä laatikoissakaan ollut ketään. Kunnes taas päivälla alkoi kuulua kovaa surinaa ja parvi tuli samasta metsästä ja taas kohti taloa. Taas juoksimme koirineen päivineen sisätiloihin. Parvi ylitti talon, parveili kauempana isolla hiekkatiellä aikansa ja sitten hävisi lopullisesti, ainakin toistaiseksi. 


Tarhaaja haki tyhjät pesälaatikot ja jätti meille käyntikorttina purkillisen hunajaa ja paljon kiinnostavaa tietoa mehiläisistä ja ampiaisista.


Piikki
Piikki
Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 4, Käynnit: 0

Hei, tähän samaan ongelmaan olen nyt törmännyt, kuin mistä puhuttiin viestiketjun alussa. Pari sitkeää ampparia yrittelee pesänrakennusta kasvariin, jo viidettä päivää. Sitkeästi olen joka ilta hävittänyt päivän rakennelmat, mutta jo aamusta on taas uusi pesänalku työn alla. Nyt olis purkillinen myrkkyaerosoliakin haettu kaupasta, mutta vähän epäröin sen käyttöä, kun kasvari on täynnä syötäväksi tarkoitettua. Oletteko te muut myrkyttäneet kasvarissa? Kuinkahan sitkeä ampiainen on, kauankohan se jaksaa aloittaa aina alusta uuden työmaan?


 


 


Variksenmarja
Variksenmarja
Viherpeukalo (288 reputation)Viherpeukalo (288 reputation)Viherpeukalo (288 reputation)Viherpeukalo (288 reputation)Viherpeukalo (288 reputation)Viherpeukalo (288 reputation)Viherpeukalo (288 reputation)Viherpeukalo (288 reputation)Viherpeukalo (288 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 288, Käynnit: 0

Dr.Pepper juomassa olis karvasmantelia: jos jättäisikin amppareille juomapulloyllätyksen pihalle tuoksumaan, meillä vaikka sinne pyykkitelineen alle? silmän isku


Meillä on pihassa metsää, puusta pudonneita kuolleita/harmaita oksia, puuliiteri, lautatapuli ja vielä pino harmaanteita pattinginpalasia. Mutta ampparit ovat ihastuneet mun pyykkipoikiin.. 


 


Lupiini
Lupiini
Uusi jäsen (35 reputation)Uusi jäsen (35 reputation)Uusi jäsen (35 reputation)Uusi jäsen (35 reputation)Uusi jäsen (35 reputation)Uusi jäsen (35 reputation)Uusi jäsen (35 reputation)Uusi jäsen (35 reputation)Uusi jäsen (35 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 35, Käynnit: 0

Yli kolmekymmentä vuotta sitten lapsuudenkodissani karkuun lähtenyt mehiläisparvi aloitti pesäntekopuuhat savupiipun hormiin. Apuun pyydettiin paikallinen mehiläistarhaaja. Hän yritti saada parven pyydystettyä ja olisi kai vienyt sen mukanaan mehiläispönttöönsä.                    Hän käytti karvasmanteliöljyä. Muistan sen niin hyvin, koska olen aina inhonnut karvasmantelin hajua ja kotimme haisi sen jälkeen monta päivää karvasmantelille.                                               


Parvi lähti pois piipusta, mutta karkuteille. Mehiläistenhoitaja ei saanut parveaan kiinni


 


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...
Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku