Istuttaminen maalämpöputkiston päälle


Kirjoittaja
Viesti
hupakko
hupakko
Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 47, Käynnit: 0

Lämmin kiitos kaikille kyselyyni vastanneille! Kokemustenne perusteella näyttää siis siltä että kasvillisuudesta ei ole sanottavaa haittaa lämpöputkistoille. Tietysti jokainen piha on omanlaisensa maaperälaatuineen, routimisineen jne. mutta se onkin sitten jo toinen luku sinänsä. 


sofi
sofi
Kotipuutarhuri (594 reputation)Kotipuutarhuri (594 reputation)Kotipuutarhuri (594 reputation)Kotipuutarhuri (594 reputation)Kotipuutarhuri (594 reputation)Kotipuutarhuri (594 reputation)Kotipuutarhuri (594 reputation)Kotipuutarhuri (594 reputation)Kotipuutarhuri (594 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 463, Käynnit: 7,2K

Kokemusta on n.40-vuoden ajalta. Ensimmäisen talon tontilla oli mäntyjä, haapoja ja koivuja, joiden väleihin putkisto sovitettiin. Toisen talon tontilla putkiston alueella kasvoi rusokuusamia, tyrnejä, omenapuita marjapensaita ja myös kasvimaat olivat samalla alueella. Kasvillisuus istutettiin jälkimmäiselle tontille putkiston asennuksen jälkeen. Putkiston upotussyvyys oli noin 80 cm. Emme huomanneet mitään haittavaikutuksia.


pipu
pipu
Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,3K, Käynnit: 0

Tuossa naapurissa on ollut maalämpö yli 20 vuotta. Tontille ei ole istutettu kuin lähinnä pensaita ja perennoja ja jokunen hedelmäpuu, mutta tontilla kasvaa monta suurta koivua, jotka kasvavat joka vuosi suuremmiksi ja luultavasti myös juurevimmiksi. Nuo koivut ovat siis nyt jo suuuuria puita.


Inki
Inki
Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 0

Siitä kannattanee kysellä maalämpöputkiston asennuksia tekevistä firmoista?  Asia sinänsä on kyllä mielenkiintoinen, joten olisi kiva, jos raportoisitte tänne, mikälis tietoa saatte.


Eikös putkisto kuitenkin mene aika syvällä?  Mitä putkea se putkisto on?  Olen lukenut, että jotkut vahvajuuriset olisivat rikkoneet jopa viemäriputkia...


ode2
ode2
Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 7, Käynnit: 20

Minäkin haluaisin tietoa tästä. Meillä on ollut maalämpö nyt neljä vuotta ja haluaisin istuttaa jotain tuolle aluelle.


hupakko
hupakko
Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 47, Käynnit: 0

Maalämmöllä lämmittäminen on yleistymässä vinhaa vauhtia rakentamisessa ja nyt tahtoisin tietää, millaisia rajoituksia se asettaa pihan kasvillisuudelle. Voiko maalämpöputkiston yläpuolelle istutella muita kuin matalajuurisia perennoja ja pikkupensaita vai tuleeko alue jättää kokonaan kasvillisuudesta vapaaksi? Mietin lähinnä juuriston leviämistä putkiston sekaan ja niiden mahdollisia haittavaikutuksia. Kenellä olisi tietoa jaettavaksi?


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku