Juomat


Kirjoittaja
Viesti
iiris-kukka
iiris-kukka
Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,5K, Käynnit: 1,1K
Sen vähän mitä maitoa käytän, niin raakamaitoa tilalta suoraan haettuna tai jos en ehdi hakea, niin punaista luomumaitoa. Juuri siksi, että suosin mahdollisimman käsittelemätöntä.

Kasviksissa ja hedelmissä ykkösenä kotimainen luomu, kakkosena kotimainen, kolmosena ulkomainen luomu. Eli kotimainen ei luomu menee ulkomaisen luomun edelle.


Rosmariini&Timjami
Rosmariini&Timjami
Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,6K, Käynnit: 3
Itse olen ajatellut asia niin, että käytän luomumaitoa asioissa joihin maitoa tarvitaan. Koska vaikka kasvissyöjä olenkin en nykyään täysin välttele eläinkunnan tuotteita.

Luomumaito on omasta mielestäni terveempi ja aidompi kuin soija-, kaura-, manteli-, tai riisimaito. Jokaista olen maistanut ja käyttänyt kun on niille ruokavalion tai allergioiden vuoksi ollut tarve. Ne on kuitenkin kovin prosessoituja tuotteita. Itse valitsen siis mieluummin luonnollisemman vaihtoehdon. Luomumaitoa on punaista, sinistä ja rasvatonta, eikä niissä ole lisättyä D- vitamiinia. Vain ylimääräinen rasva on poistettu.

Samalla logiikalla en osta mitään margariini tai vastaavia valmisteita. Kun leivon, leivon voilla. Leivän päälle menee taloudessa Oivariini tyyppistä, jossa on hiukan kasvirasvaa mukana, sillä voipaketin menekki olisi muuten järjetön kun ei sitä muista kukaan ottaa pehmenemään ajallaan. Jahka lapset on suurempia voinee pitää pientä voipalaa lautasella joka helposti pehmenee huoneenlämmössä esiin otettuna, nyt kaupan valmis rasia kansineen on turvallisempi vaihtoehto hygienia mielessä Wink ( ei lattialle kierineitä koirankarvaisia voimöhkäleitä kiitos)

Toisaalta lähipiirissä on laktoosi-intoleratikkoja, niin käytän paljon myös laktoosittomia tuotteita, että tarjottava sopii kaikille.

Minunkin paheeni ympäristömielessä on juusto. Maitoa emme juo, juustoa syömme koko perhe. Ympäristöpaheeni numero 2 on että suosin kotimaista kasvista. Tämä taas on työvoimapoliittinen ja toisaalta suomipoliittinen asia. Haluan että täällä puutarhureilla on kasvihuoneviljelmilläkin töitä talvella ja haluan että meillä kasvatetaan vihanneksia. On mielestäni pelottava ajatus että olisimme täysin riippuvaisia globaalisti.

En osta edes luomua, jos se on ulkomaista. Poikkeuksena kasvi jota on täällä mahdoton viljellä, tyyliin banaani tms. Ruokavalion on oltava monipuolinen ja on syötävä siis hedelmiä vaikka ne kuinka tulevat maailman ääristä tänne.Asiasta helikopteriin, nämä ruoka-asiat vaan liittyvät niin moneen muuhun.Rasvat elimistössä ovat mystinen asia. Suomessa on aina vauhkottu kolesterolista.

Joillakin kuitenkin voi lukemat olla hurjat, ilman että niistä on haittaa. Toiset sairastuvat vähästä.

Ystäväni, joka on melkein niin hoikka että läpi näkyy( aina ollut), syö kuin lintu ja tosi terveellisesti sai noottia työtarkastuslääkäriltä, että kolesteroli on korkea. Hämmentyneenä sitten mietti että jos hän syö jäätelön viikossa ja juustosiivun silloin tällöin, niin pitääkö niistäkin luopua? Eli hänen pitäisi elää pyhällä hengellä ettei olisi korkea kolesteroli numeroina ja muuten on kuitenkin terve ja hyvinvoiva. Kuitenkin elimistö tarvitsee rasvaakin moneen asiaan. Rasvaakin monessa muodossa ja monesta lähteestä.

On sairauksia, joiden myötä riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin on korkeampi, toisilla korkea kolesteroli on sukuvika, joillakin matala verenpaine. Niihin voi auttaa oma syöminen ja yhtä hyvin ei auta.

Elimistömme on niin pahuksen monimutkainen organismi, että yhdelle hyvä on toiselle huono.

Uusimpien tutkimusten valossahan asiantuntijatkin pitkin hampain vihdoin myöntävät, että ei ehkä olekaan autuaaksi tekevä juttu se, että kaikkien kolesteroli on tietyssä viitearvossa, terveyteen vaikuttaa moni muukin asia kuin rasva, sen laatu tai määrä.
minnas
minnas
Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,3K, Käynnit: 4,9K
No tuossa ruoanlaittoasiassa olin ihan liian jyrkkä. Kai sitä voi siihenkin käyttää, mutta en tiedä miten ja miksi sitä pitäisi käyttää. Eikös se pala pohjaankin tosi herkästi? Taitaa olla kokkaustaidoissa vikaa. 
höyrähtänyt
höyrähtänyt
Multasormi (155 reputation)Multasormi (155 reputation)Multasormi (155 reputation)Multasormi (155 reputation)Multasormi (155 reputation)Multasormi (155 reputation)Multasormi (155 reputation)Multasormi (155 reputation)Multasormi (155 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 155, Käynnit: 0
Nuu juuri tuota asiaa mietin, kiitos Smile
Jatuuli
Jatuuli
Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)Kunniapuutarhuri (11,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,2K, Käynnit: 37,0K
Ainakaan käyttämässäni rasvattomassa luomumaidossa ei näytä olevan mitään lisättyä D-vitamiinia, ja vaikka olisikin, niin eiköhän D-vitamiinin liukeneminen olisi kuitenkin turvattu, kun rasvaa saa ihan tavallisesta ruoasta luultavasti liikaakin.

Pirkanmaa III

Pionina
Pionina
Viherpeukalo (256 reputation)Viherpeukalo (256 reputation)Viherpeukalo (256 reputation)Viherpeukalo (256 reputation)Viherpeukalo (256 reputation)Viherpeukalo (256 reputation)Viherpeukalo (256 reputation)Viherpeukalo (256 reputation)Viherpeukalo (256 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 256, Käynnit: 0
Ai Prismastakin voisi löytyä. No, tuo täysrasvaisuus sulkee sen tuotteen minulta. Sama varmasti muuten koskee noita muitakin "oikeita" maitoja, nyt vasta hokasin sen. Juuri tämän takia apuja aloin kyselemään, loppujen lopuksi huomioon otettavia seikkoja on niin monta, että aina joku pakkaa unohtumaan kyydistä. Asiasta puhuminen auttaa selkeyttämään omia ajatuksia.
Kreeta-Eulaalia
Kreeta-Eulaalia
Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,0K, Käynnit: 5,5K
Ja tuota Kaskikansaa löytyy ihan täältä Poristakin Prismasta ainakin. Se vaan on sitten täysrasvaista, eli ei sitten ehkä sovi siihen kolesteroliasiaan. 

Muuten, jotkut ovat arvelleet, että lehmää olisi alunperin pidetty enemmänkin lannan takia.Satakunta, vyöhyke II
Pionina
Pionina
Viherpeukalo (256 reputation)Viherpeukalo (256 reputation)Viherpeukalo (256 reputation)Viherpeukalo (256 reputation)Viherpeukalo (256 reputation)Viherpeukalo (256 reputation)Viherpeukalo (256 reputation)Viherpeukalo (256 reputation)Viherpeukalo (256 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 256, Käynnit: 0
Siankärsämö, tuskinpa kukaan loukkaantui, haluttiin vain kuulla miksi olet tuota mieltä. Se vielä kiinnostaa, miksei rasvatonta maitoa sinun mielestäsi voisi käyttää nimenomaan ruoanlaitossa?

Alix, minua myös hymyilytti tuo veden jääminen vimpalle sijalle. Tosiasiahan on, että mitä tahansa saadaan todistettua "tieteellisesti" kun vaan keksii sen oikean kysymyksenasettelun.

Itse olen sitä mieltä, että kokonaiskulutuksen vähentäminen on se suurin asia, mitä yksittäinen ihminen voi maapallon hyväksi tehdä. Mutta en kyllä siinäkään kovin hyvin aina onnistu. 

Höyrähtänyt, tuota kaskikansaa näytään toimitettavan vain pääkaupunkiseudulle, eli ohi pomppas minun osalta.

edit. pakko oli tökeröimmät kirjoitusvirheet paikata
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 17,0K, Käynnit: 49,0K
höyrähtänyt, jos et saa tuotemerkkiä mainitessasi siitä itsellesi (välillisestikään) hyötyä niin se ei ole silloin mainostamista vaan ihan vaan keskustelua Smile Sitä kai tuossa edellisessä viestissäsi mietit, eli saako tuotemerkkejä nimellä mainita ?

Iitti / III                        Asioilla on taipumus järjestyä                                            

höyrähtänyt
höyrähtänyt
Multasormi (155 reputation)Multasormi (155 reputation)Multasormi (155 reputation)Multasormi (155 reputation)Multasormi (155 reputation)Multasormi (155 reputation)Multasormi (155 reputation)Multasormi (155 reputation)Multasormi (155 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 155, Käynnit: 0
Saloniemen "Kaskikansa" -raakamaito on luomua ja Suomen alkuperäiskarjan tuottamaa. Toivottavasti en nyt riko palstan sääntöjä tällä, politiikka ei ole minulle aivan kristallinkirkas.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku