Kesäkukkia varjoon?


Kesäkukkia varjoon?

Kirjoittaja
Viesti
Kreeta-Eulaalia
Kreeta-Eulaalia
Puutarhatohtori
Puutarhatohtori  (1,8K mainepistettä)Puutarhatohtori  (1,8K mainepistettä)Puutarhatohtori  (1,8K mainepistettä)Puutarhatohtori  (1,8K mainepistettä)Puutarhatohtori  (1,8K mainepistettä)Puutarhatohtori  (1,8K mainepistettä)Puutarhatohtori  (1,8K mainepistettä)Puutarhatohtori  (1,8K mainepistettä)Puutarhatohtori  (1,8K mainepistettä)

Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestit: 5,5K, Vierailut: 4,9K
Juu juu, huoli pois. vaikka mitä menee varjossa oikein hyvin. Mulla on ollut ahkeraliisoja, orvokeita ja krasseja hyvinkin varjoisissa paikoissa, ruukuissa ja maassa. Varjossa viihtyviä perennoita löytyy vaikka miten paljon, ja kukkivia yrttejä ja pensaita. Jos Pentti Alangolta kysyisi, hän kannattaisi nimenomaan varjoisaa puutarhaa. Tuosta nyt nimi ylös ja kirjastoon.

Satakunta, vyöhyke II
Niikku
Niikku
Uusi jäsen
Uusi jäsen (3 mainepistettä)Uusi jäsen (3 mainepistettä)Uusi jäsen (3 mainepistettä)Uusi jäsen (3 mainepistettä)Uusi jäsen (3 mainepistettä)Uusi jäsen (3 mainepistettä)Uusi jäsen (3 mainepistettä)Uusi jäsen (3 mainepistettä)Uusi jäsen (3 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 3, Vierailut: 0
Voipi tosiaan olla että osaltaa talvi hämää ja että piha vaikuttaa varjoisalta. Mutta on kyllä niin isoja puita tossa edessä (naapurin puolella) että varjostavat kovasti. Kiitos teille, en vielä menettänyt toivoani. Perennat käy kyllä minulle, kunhan edes vähäsen kukkii niin se riittää. Omat taidot pihan laittamiseen on vaan melko heikot, koska tähän asti tullut asuttua kerrostalossa, välillä ei ollut edes parveketta ja sitten kun oli niin orvokkiamppelissa oli ainoa joka siellä oli.
Nuu
Nuu
Puutarha-guru
Puutarha-guru (6,9K mainepistettä)Puutarha-guru (6,9K mainepistettä)Puutarha-guru (6,9K mainepistettä)Puutarha-guru (6,9K mainepistettä)Puutarha-guru (6,9K mainepistettä)Puutarha-guru (6,9K mainepistettä)Puutarha-guru (6,9K mainepistettä)Puutarha-guru (6,9K mainepistettä)Puutarha-guru (6,9K mainepistettä)

Ryhmä: Valvojat
Viestit: 14,0K, Vierailut: 11,0K

Niikku, kesäkukat tahtoo olla aikalailla tosiaan sellaisia auringon lapsia, mutta perennoissa on jo paljon valinnanvaraa. Niitä varten vaan sitten täytyy perustaa kunnolla se penkki ettei joka kesä tarvi uusiksi laittaa. Käy lueskelemassa tarkemmin tuolta "Perennat"-osiosta, siellä piisaa juttua. Alussahan voisit laitella perennapenkkiä johonkin nurkkaan (ne yleensä ei ensimmäisenä kesänä ehdi kovin isoiksi kasvamaan, mutta seuraava kesä jo palkitsee) ja muutoin kukittaa pihaasi vaikka ruukkuun istutetuilla kukilla. Ja kukkasipuleita voit ruukuttaa myös, kukkivat sitten jossain vaiheessa kesällä ja voit myöhemmin laittaa ne maahan josta ne nousevat joka vuosi uudelleen ja uudelleen ilahduttamaan kukinnallaan. Kyllä niissä kesäkukissakin on varjommassa pärjääviä.


Sinulla tulee olemaan innostavat ajat edessä pihasi kanssa puuhastellessa. Se on tie joka vie mennessään
Asioilla on taipumus järjestyä                                             Kouvola,Elimäki / II-III

tagetes
tagetes
Aloittelija
Aloittelija (80 mainepistettä)Aloittelija (80 mainepistettä)Aloittelija (80 mainepistettä)Aloittelija (80 mainepistettä)Aloittelija (80 mainepistettä)Aloittelija (80 mainepistettä)Aloittelija (80 mainepistettä)Aloittelija (80 mainepistettä)Aloittelija (80 mainepistettä)

Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestit: 3,1K, Vierailut: 110

Niikku, netistä löysin pari sivua jossa oli listattu yksivuotisia kesäkukkia varjoon : Tässä yksi lista ja siinä ohessa vähän muutakin tietoa ja tässä toinen .

Niitähän voi laitella perennojen joukkoon, kunnes monivuotiset ovat tarpeeksi isoja tai vaikka ruukkuihin jos suuret puut vievät maasta kasvuvoiman.

Ai niin ja sit on tää pentin oma kasvikortisto, sinne ku pistää hakulootaan Kasvityyppi - kohtaan Kesäkukat ja ruksin varjo - laatikkoon ni aika monta kasvia löytyy. Se kasvikortisto löytyy myös tosta vihreestä yläpalkista. Siellä on aika paljon kaikennäköstä tietoa monesta muustakin kasvista. Siihen kannattaa kyllä tutustua ja jos sieltä ei löydy, ni sitten vasta kuukkeloimaan, tai niin minä teenhymyä.


Niikku
Niikku
Uusi jäsen
Uusi jäsen (3 mainepistettä)Uusi jäsen (3 mainepistettä)Uusi jäsen (3 mainepistettä)Uusi jäsen (3 mainepistettä)Uusi jäsen (3 mainepistettä)Uusi jäsen (3 mainepistettä)Uusi jäsen (3 mainepistettä)Uusi jäsen (3 mainepistettä)Uusi jäsen (3 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 3, Vierailut: 0
Kiitoksia vaan teille avuliaille, mun täytyy nyt vaan tutkailla että mitä lähden kokeilemaan =)
Shirina
Shirina
Aloittelija
Aloittelija (88 mainepistettä)Aloittelija (88 mainepistettä)Aloittelija (88 mainepistettä)Aloittelija (88 mainepistettä)Aloittelija (88 mainepistettä)Aloittelija (88 mainepistettä)Aloittelija (88 mainepistettä)Aloittelija (88 mainepistettä)Aloittelija (88 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 88, Vierailut: 6
Nostelen tämmöistä vanhempaa ketjua, en ainakaan huomannut että olisi asiasta tuoreempaa keskustelua.Meillä siis etupiha on sellainen ettei siihen paista aurinko ollenkaan. Aamuauringon viime säteet saattaa talon nurkalta ihan hitusen osua etupihan laatoille ennen kuin aurinko katoaa talon päätyyn. Etuoveamme vastapäätä on siis harju ja siinä kasvaa havupuita. Aurinko nousee viistosti sieltä harjun takaa, eikä pääse luomaan säteitään kukkasille havupuiden välistä. Jotain kukkia etuoven luona olisi kuitenkin pakko olla, sehän on muuten ihan kurjan näköinen! Minulla on siinä etuterassin kaiteen edessä puinen kukkalaatikko, jossa viime kesänä oli orvokkeja. Ne jaksoi kukkia siinä suhteellisen hyvin vaikkeivät saaneetkaan aurinkoa. Verenpisarat siinä ei ole viihtynyt. Nyt kevääksi olen istuttanut siihen narsissia ja helmililjaa, saa nähdä miten viihtyvät.Mutta mitä kesäksi? Perennoja tuollaiseen laatikkoon tuskin kannattaa edes ajatella? Enkä haluaisi taas laittaa orvokkeja. Eli nyt on haussa kukka, joka ei saa aurinkoa missään vaiheessa päivää, mutta olisi silti sen verran nätti, että sitä viitsii etuovella esitellä.Tuohon etuoven edessä olevaan harjuun sitten kyllä paistaa koko päivän aurinko talon katon yli. Se on aika kuiva, melko jyrkästi viettävä hiekkaharju jossa kasvaa mäntyä ja jokunen kataja sekä paljon mustikkaa. Siihenkin voisi ehdotella jotain kukkasia. Saavat olla mielellään perennoja.
Miikos
Miikos
Viherpeukalo
Viherpeukalo (223 mainepistettä)Viherpeukalo (223 mainepistettä)Viherpeukalo (223 mainepistettä)Viherpeukalo (223 mainepistettä)Viherpeukalo (223 mainepistettä)Viherpeukalo (223 mainepistettä)Viherpeukalo (223 mainepistettä)Viherpeukalo (223 mainepistettä)Viherpeukalo (223 mainepistettä)

Ryhmä: Valvojat
Viestit: 6,7K, Vierailut: 454

Tuossa ylempänä on tagetes linkittänyt hyviä linkkejä. Kurkkaahan sieltä. Itsellä on ollut begoniaa varjossaSmileMuoks. Tässä ketjussa on jo keskustelua paljonkin aiheesta. Kannattaa hyödyntää jo valmiina olevaa tietoa.Shirina
Shirina
Aloittelija
Aloittelija (88 mainepistettä)Aloittelija (88 mainepistettä)Aloittelija (88 mainepistettä)Aloittelija (88 mainepistettä)Aloittelija (88 mainepistettä)Aloittelija (88 mainepistettä)Aloittelija (88 mainepistettä)Aloittelija (88 mainepistettä)Aloittelija (88 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 88, Vierailut: 6
Mutta menestyykö nuo oikeasti varjovarjossa, jos kukan tiedoissa on aurinkoinen/puolivarjoinen tai puolivarjoinen/varjo? Kyllähän minä noita linkkejä katselin ja tuota kasvikortistoakin selasin, mutta ajattelin että saisin myös käytännön kokemusta siitä mikä kukka oikeasti menestyy paikassa johon ei aurinko osu.
Myskimalva
Myskimalva
Aloittelija
Aloittelija (61 mainepistettä)Aloittelija (61 mainepistettä)Aloittelija (61 mainepistettä)Aloittelija (61 mainepistettä)Aloittelija (61 mainepistettä)Aloittelija (61 mainepistettä)Aloittelija (61 mainepistettä)Aloittelija (61 mainepistettä)Aloittelija (61 mainepistettä)

Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestit: 5,6K, Vierailut: 0

Shirina, mulla ainakin meni hyvin lobelia paikassa johon aurinko ei juuri säteitään luo. On ollut myös miljoonakelloa ja petuniaa, mut tuon paikan ongelma on se et tuuli pyörittää petuniat muotopuoleiks.kuvaraya
raya
Ylipuutarhuri
Ylipuutarhuri (12,0K mainepistettä)Ylipuutarhuri (12,0K mainepistettä)Ylipuutarhuri (12,0K mainepistettä)Ylipuutarhuri (12,0K mainepistettä)Ylipuutarhuri (12,0K mainepistettä)Ylipuutarhuri (12,0K mainepistettä)Ylipuutarhuri (12,0K mainepistettä)Ylipuutarhuri (12,0K mainepistettä)Ylipuutarhuri (12,0K mainepistettä)

Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestit: 4,6K, Vierailut: 5,2K
Miulla taitaa olla ens kesäksi samanmoinen pähkäily kun Shirinalla.

Navetan pääty jota isäntä nyt raivaa kaikenlaisesta rojusta pitäs kunnostaa ja kukillepa tietenkin, aattelin just jotain kesäkukkia ja vasta perehtyä asiaan paremmin syssymmällä, siinä kans saattaa aamu-sekä ilta-aurinko just ja just vilahtaa.

-jos mieles tyhjenöö, elä unneuta katkasta iäntä-

GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....
Puutarha.net Keskustelut


Hae