Mitä ottaa huomioon "lasten alueella"?


Kirjoittaja
Viesti
maalis
maalis
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 120, Käynnit: 0

Heipähei! Saiskohan tämän leikkipaikka- keskustelun heräteltyä henkiin tänäkin keväänä? Olis kiva tietää onko jollakin muulla leikkipaikka projektia menneillään tai tuloillaan, ja kuulla minkälaisia ratkasuja olette tekemässä.


Lueskelin nuo aiemmat viestit läpi, ja oma ajatus hiekkakasasta hiekkalaatikon sijaan, vain vahvistui. Jollakin tavalla kuitenkin haluaisin rajata tuon hiekka-alueen nurmikosta, koska muutoin nurmikko on hyvin pian hiekkalaatikossa ellei joku jaksa ahkerasti kanttailla reunoja kieli ulkoa


Vanha leikkimökki meillä on jo pihassa, ja hiekkaleikkialuetta olen suunnitellut leikkimökin ja piharakennuksen väliin. Paikkaan paistaa aurinko koko päivän, mutta varjoa on tuomassa vaahtera ja lehtikuusi. Tilaa noitten rakennusten välissä on noin 4x5m, eli ei paljon, ja tästä syystä karsastan ajatusta ahtaasta, hankalasti rakennusten/ istutusten/ hiekkalaatikon välistä leikattavasta nurmikkoalueesta.


Tai jos kumminkin päädytään hiekkalaatikkoon, suunnitelmissa oli tehdä siitä reilun kokoinen ja kolmion mallinen. Niin että yhteen kolmion kärjistä rakennettas hieman korotettu "laveri" jossa kaiteet, ja jota lapsi voi käyttää mielikuvituksensa mukaan.


Itse kanssa en tykkää liian valmiiksi mietityistä jutuista, ja haluaisn leikkipaikalle esim. ison kiven. Suunnitelmissa olisi myös kokeilla pajumajan rakentamista hymy


itäranta
itäranta
Multasormi (184 reputation)Multasormi (184 reputation)Multasormi (184 reputation)Multasormi (184 reputation)Multasormi (184 reputation)Multasormi (184 reputation)Multasormi (184 reputation)Multasormi (184 reputation)Multasormi (184 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 184, Käynnit: 0
Tuohon Piikkiaralia-kysymykseen en osaa sanoa mitään.Meillä muksut kyllä osaavat varoa piikkejä (meillä orapihlajaa) ja kaikki marjat ovat meillä "myrkyllisiä,ei saa syödä" niin kauan kunnes muksut itse tunnistavat ja tietävät syötäväksi (esim metsämansikka).Mutta koskien tuota hiekkalaatikkoa,niin yhdyn tuohon kasa-ehdotukseen.Kahden hiekkalaatikon jälkeen totesin kasan helpommaksi,kun voi haravoida/lakaista hiekat takaisin läjään.Tosin nykyisin se on enää kuoppa...Kahdeksan kottarillista santaa kärräsin keväällä ja jäljellä ei ole kuin muisto vain.Eipä silti,eivät nuo juuri enää hiekkiksellä leiki.Apinoina roikkuvat puissa ja kurvailevat pitkin mäkiä autoillansa ja fillareilla.Suunnitelemme ensi kesäksi santakasan paikalle vesiaihetta.Pääsevät nassikat sitten uittamaan veneitään ja varpaita ;-).
Singeri
Singeri
Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 65, Käynnit: 0
Meillä leikkipaikan vieressä on Bilteman halpa palloverkko. Viihtyvät hyvin siinä, kun isommat pelaavat "oikealla" lentopalloverkolla
Tanu
Tanu
Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 906, Käynnit: 28
Eihän tuohon kuoppaan jää sitten sadevesi seisomaan?? Märkä hiekkalaatikkohiekka takertuu vaatteisiin kuin terva. Sad (Ja irtohiekka rapisee sitten kuivuttuaan pitkin huushollia...)
minttumaa
minttumaa
Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 4, Käynnit: 0
Ajattelin että yrittäisi kaivaisi kuoppaa sen verran kuin hiekkaa tulisi "laatikkoon". Silloin ei haittaisi pienet raotjoista hiekka pääsee kun pöllien toisella puolella olisi maareuna. Saapa vain nähdä saako tuohon savimaahan kaivettua tarpeeksi syvää. Miten paksu kerros hiekkaa laatikkoon muuten kannattaa laittaa?
Sand
Sand
Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,6K, Käynnit: 0
Jos teet pyöreää, niin mahtaisiko puiden kiinnitys keskenään onnistua rautalangalla takapuolelle kiinnitettynä. Vaikka pari-kolme rinkiä? Kuvittelen hiekan pitävän pöllit sisäpuolelta pystyssä. Pystyssä olevista puista syntyy kyllä paljon rakoja hyvin herkästi, joten sisä- tai ulkopuolelle kannattanee ajatella jotain suodatinkangasta.

Hiekkalaatikkoa ei loppujen lopuksi yksi perhe tarvitse kovinkaan monta vuotta yhteen menoon, joten aivan pysyvää - valettua alustaa - ei kannata rakentaa. (Mielestäni BigGrin)
minttumaa
minttumaa
Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 4, Käynnit: 0
Minulla on suunnitteilla hiekkalaatikko jonka aion jotenkin reunustaa puun rungosta katkotuilla ja kuorituilla pölleillä, siis niin että pöllit ovat pystyssä. En vain tiedä miten olisi järkevää käytännössä toteuttaa. Pysyyköhän pöllit pystyssä jos kaivaa maahan kuoppaa johon hiekka tulee ja pöllit laittaa vaan reunoille niin että hiekka tukee niitä. Vai pitäisikö pöllit kiinnittää jotenkin toisiinsa? Miten? Ensin ajattelin rakentaa laudoista kehikon ja laittaa pöllit sen ympärille mutta tämä suunnitelma ei toimi kun haluaisin pyöreän muotoisen "laatikon". Olisiko vinkkejä? Näin tällaisen idea jossain ulkomaisessa puutarhalehdessä mutta siinä ei ollut mitään ohjeita.
Hannah
Hannah
Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 9, Käynnit: 0

Kiittelinkin jo aiemmin näistä kommenteista - valinnan vapaus ja lasten omaan kekseliäisyyteen luottaminen lienee avainjuttuja.


Nyt olisi aiheeseen liitttyvä kysymys piikkiaraliasta. Tunnistin sen palstan jutuista ja kuvista, ei ollut aiemmin tullut vastaan. Luin myös, että se on myrkyllinen (marjat?) ja piikikäs varsi on ikävä, kun sen juurivesat kasvaa ihan kulkureitin reunalla. Voiko juurivesoja kaivaa ylös noin vain vai kärsiikö emokasvi siitä? Jos voi, niin tervetuloa napsimaan pois Kauniaisiin :-)


mummi
mummi
Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,0K, Käynnit: 34,0K

Leikkipaikan kalusteeksi käy hyvin jostain lehtipuusta sahatut pölkyt. Ne ovat hyviä istumapölkkyjä ja niistä voi rakentaa ja niitä voi pyörittää.Jonkun voi ottaa naulojen vasaroimista varten.Haapapölkkyyn uppoaa sujuvasti pineltäkin naulat.Kädentaidot kehittyvät


Muovipytty oli kasvamassa kuukausimansikkaa ja amppelimansikoiden tullessa kauppoihin niitä.Hillitynvärinen muvipytty täytettiin puoililleen sturöksilla, ettei olisi liian painava. Sitten hyvää multaa ja taimet.Multa pysyi lämpimänä ja satoa tuli. Kukaan ei tallonut ja se kesti pallopelitkin. Pienillä ili siinä oma mansikkamaa.


Hippi
Hippi
Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 197, Käynnit: 0
Onpas hyvä keskustelu! Meillä myös ensi kesänä tytölle pihan leikkipaikan suunnittelu käynnissä. Ainaskin nyt hiekkalaatikko aluksi ja sitten leikkimökki ehkä seuraavana kesänä. Pienen kasvimaan haluaa äiti tytölle kans ja kukkapenkin. Ongelma on, että kyseessä on vanha 100 v tontti, jolla ei ole leikitty (tai tehty yhtään mitään). Miten ihmeessä sen hiekkalaatikon sijoittaisi. Näkyvyys ikkunasta lienee yksi kriteeri? - jos sitten isompana vaikka uskaltaa jättää yksinkin. Ajattelin, että joku leikkipaikka pitäisi olla kasvimaankin lähellä, jos sitten vaikka saisi tehtyä samalla hommia...
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku