Mitä ottaa huomioon "lasten alueella"?


Kirjoittaja
Viesti
okapoka
okapoka
Multasormi (128 reputation)Multasormi (128 reputation)Multasormi (128 reputation)Multasormi (128 reputation)Multasormi (128 reputation)Multasormi (128 reputation)Multasormi (128 reputation)Multasormi (128 reputation)Multasormi (128 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 128, Käynnit: 0

Temskukka, allekirjoitan tarinasi, viime kesällä nuorimmaisella oli kilo tolkulla hiekka päässä, rakas sisko kun oli lapioinut veljelle suutuksissa hiekka päähän.


Temskukka
Temskukka
Uusi jäsen (31 reputation)Uusi jäsen (31 reputation)Uusi jäsen (31 reputation)Uusi jäsen (31 reputation)Uusi jäsen (31 reputation)Uusi jäsen (31 reputation)Uusi jäsen (31 reputation)Uusi jäsen (31 reputation)Uusi jäsen (31 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,9K, Käynnit: 0
Tulee mieleen hässäkkä, joka syntyi naapurissa, siellä on kaksi ihanaa punapäävesseliä. Nuorempi huusi kuin syötävä hiekkaläjällä ja vanhemmat selvittämään tilannetta: Nuoremmalla on runsaasti hiekkaa päässä, suussa ja silmissä. Vanhempi poika parkui melkein yhtä kovasti mutta sai selitettyä "Luukaksella oli hirviö päässä mutta minä tappasis sen!"

Tässä yksi selitys minne se hiekka...


Tanu
Tanu
Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 906, Käynnit: 28
Minä joudun isännöitsijänä jatkuvasti nokikkain sen tilanteen kanssa, että hiakkalaatikkoon pitäisi taas hommata lisää hiekkaa. Sitä on nimittäin kaikkialla muualla paitsi siellä lootassa!!! Kunnon vanhanaikainen hiekkakasa pihaan vaan!
Temskukka
Temskukka
Uusi jäsen (31 reputation)Uusi jäsen (31 reputation)Uusi jäsen (31 reputation)Uusi jäsen (31 reputation)Uusi jäsen (31 reputation)Uusi jäsen (31 reputation)Uusi jäsen (31 reputation)Uusi jäsen (31 reputation)Uusi jäsen (31 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,9K, Käynnit: 0
Lehtipuut ovat sellaisia jotka antavat kevätaurinkoa ja kesällä varjostavat.

Lapset eivät kovin kauaa leiki hiekkalaatikolla noin niinkuin vuosissa mitaten...eli eipä siinä lehtipuu ehdi varmaan kasvaa. Hiekka-alue kuullostaa paljon paremmalta kuin laatikko ja minäkin haluan alleviivata sitä että älkää tehkö liian valmista! Lapsetkin oppivat tekemällä ja ensi alkuun kädenjälki on huonoa mutta kehittyy. Meille vaikkapa tynnyri on vain tynnyri, mutta lapselle se on miljoona asiaa.
Kaisaliisa
Kaisaliisa
Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 3,0K
Minäkin olen melko vapaamuotoisen leikkipaikan kannalla, eli olen sitä mieltä etteivät lapset pysy millään "alueella", eikä heidän tarvitse pysyäkään.Meillä oli parin vuoden ajan suuri savikasa, melkein pieni vuori, pihan takana. Se oli paras leikkipaikka mitä on koskaan ollut. Esteettisistä syistä se kuitenkin poistetiin...Ojat, puunaluset ja kipatut hiekkakasat ovat meidän pihalla olleet muita suosittuja leikkipaikkoja. Samoin sellaiset paikat missä saa kaivaa maahan kuoppia.
Hannah
Hannah
Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 9, Käynnit: 0

Kiitos vinkeistä - nillä eväillä saa jo paljon kivaa aikaan! Tai sitten en tee mitään muuta kuin tuon läjän hiekkaa johonkin nurkkaan ja annan lasten inspiroitua vapaasti kaikista puutarhan antimista Mutta laitelkaa vielä vaan omia kokemuksia, kiva lukea niitä.


sailasi
sailasi
Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,4K, Käynnit: 17
Lapsilla pakkaa olemaan "paha" taipumus olla käyttämättä niille liian valmiiksi suunniteltuja juttuja. Mitkään pihatelineet eivät voita kunnon kiipeilypuuta eikä mikään hiekkalaatikko kunnon kuravellisotkua keväällä lumien sulamisvesien aikaan (jos nyt kellä sitä lunta on sattunut olemaan).
Kilppu
Kilppu
Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 678, Käynnit: 8

Hiekkalaatikkoon vinkkinä.


Meidän taloyhtiöön laitettiin hiekkalaatikko jossa on puusta tehty kansi. Kansi aukeaa keskeltä siten että kun molemmat päät nostaa reunoille niistä saa pitkät penkin selkänojineen. Näin irtokissat eivät pääse jätöksille ja aikuisilla on mukava istua eikä tarvitse istua laatikon reunoilla. Lapset myös tykkäävät ajella autoilla ratoja penkkien alle


aronja
aronja
Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 830, Käynnit: 47

Meillä on hiekkalaatikko kyllä kukkapenkin "kehystämänä" nurmikolla, ei tuo hiekka ole kovin laajalti levinnyt nurmikkoa tuhoten, olisiko "uhanalaista" vyöhykettä ehkä n.30cm hiekkalaatikon reunojen yli. Jonnekin tuo hiekkä kyllä aina katoaa kun sitä saa joka kevät lisää hakeasilmän isku

Meillä on noita lasten leikkipaikkoja siellä täällä. Keinut on "yläpihalla", ja hiekkalaatikko sitten "alapihalla". Metsän laidassa on sitten majarakennus, sinne saa tarpeen mukaan lautoja -naulalaatikko on käytössä ja pojalla (6vee) tietenkin omat vasarat, sahat jne tarpeelliset jutut. Löytyy leikkimökki -joka tosin ehkä tänä kesänä suunnitellaan uusiksi -ja nurmikenttää jossa saa vapaasti temmeltää. Kasvimailla kasvaa naposteltavaa ja marjapensaita on koitettu hajasijoittaa niin että suuhun napsittavaa löytyy sieltä ja täältä. Kaikkia lasten leikkipaikkoja ja -välineitä en edes halunnut yhteen ja samaan paikkaan, kotipiha on eri asia kuin leikkikenttä jossa kaikki pitää olla samassa läjässä.hymy Muutoinkin meillä lapset saavat olla ja leikkiä pihassa vapaasti, ainoat rajoitukset ovat että kasveja ja puita/pensaita ei saa katkoa ja kohdella kaltoin eikä mitään tuntematonta kasvia/marjaa laiteta suuhun ellei ensin kysytä lupaa -sama sääntö niin omilla kuin kyläilevilläkin lapsilla. Voikukat ja muut luonnon aarteet ovat kyllä vapaasti poimittavissa leikkeihin ja kukkakimpuiksi, jos kukkia tahtoo kukkapenkistä niin siitä sitten neuvotellaan ennenkuin aletaan poimia.


Rea
Rea
Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,8K, Käynnit: 7,0K

Minua harmitti, kun aikanaan en hoksinut laittaa leikkimökkiä (majaa) tolppien varaan rakennetun lavan päälle. Alle olisi tullut hiekkaa ja keinut sekä kiipeily puolat. Tuolta majasta portaat, liukumäki, narutikkaat ym. mukavaa. Kaiteet tietysti hyvät ja kestävät. Ihanaa olisi jos tuon hökötyksen voisi rakentaa ison puun viereen tai ympärille. Meillä oli vieressä parikymmentä vuotta tyhjä tontti jossa puustoa ja kantoja ja kiviä. Kantojen päällä lapset istuivat peräkkäin ja moottoripyörä oli valmis ja kulki lujaa keulien. Puissa kiipeiltiin ja niiden ympärille laitoin pressuista tarpeen mukaan kodat. Suuria pahvilaatikoita kuljetin majoiksi, koiran kopeiksi ynnä muuhun, lasten mielikuvitus on valtava. Metsä vilisi ajoittain täynnä hiipiviä intiaaneja. Muumitalo (jonka tein) roikkui oksasta. Askarteluina valmistimme sulkapäähineitä löydetyistä sulista. Vanhoista kolitsi puseroista hapsuttelimme vaatteita. Tuo leikkipaikka ei olisi vienyt yhtään enemmän tilaa kuin leikkimökki, hiekkalaatikko ja keinuteline.


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku