Mitä ottaa huomioon "lasten alueella"?


Kirjoittaja
Viesti
A.i.k.a
A.i.k.a
Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,6K, Käynnit: 0
Hiekkaa minäkin pohjaksi laittaisin, mutta ehkä vähän ohuemman kerroksen, ja sitten erikseen hiekkalaatikon. Laatikkoon sellaista oikein hienoa hiekkaa, josta on hyvä rakentaa kakkuja ja linnoja, ja muualle astetta karkeampaa, joka ei tartu ihan niin hanakasti vaatteisiin kiinni.Omalla pihallamme pieni kumpu on osoittautunut loistavaksi viihdykkeeksi. Kesällä siinä on viritelty jos jonkinlaisia puroja ja pienoismaailmoja, ja nytkin vielä siinä temppuillaan fillareilla. Talvella se toimii omana pienenä pulkkamäkenä, johon on iän karttuessa aina vain valittu vähän haastavampia välineitä. Mikään esteettisyyden huippu se ei ole, kivikova savikasa jossa ei edes heinä kasva kovan käytön vuoksi, mutta hupia siitä on senkin edestä riittänyt.
belgi
belgi
Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,2K, Käynnit: 29
Jos nyt vielä olisi itselläni tarve rakentaa alue pikkulapsille, niin en tekisi lainkaan perinteistä hiekkalaatikkoa, vaan toisin suuren määrän hiekkaa lastenalueen pohjaksi, siinä saisi sitten olla ne kiikut ja muut sillä alueella ja kaivella mistä haluaa. Poikalapset saisivat tehtyä suuria laajoja ratoja pikkuautoille ja kaupunkeja ja siihen niitä linnoja ilman ahtaita hiekkalaatikon rajoituksia. Rajaisin sitten alueen kunnolla nurmikosta vaikkapa vanhoilla ratapölkyillä tai vastaavilla. Koko lasten alueen pohja siis olisi sitä hiekkaa paksuna kerroksena.
Hannah
Hannah
Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 9, Käynnit: 0

Uuden kodin pihasuunnitelmat aluillaan ja mietiskelin asioita, joita pitää huomioda lasten leikkialueen suhteen:


- alueen sijoitus paikkaan, johon näkee hyvin sisältä


- sopivasti varjoa keskikesän paahteilla, toisaalta kevätauringon aikaisin sulattama hiekkalaatikko olisi ihanuus


- ei ampiaisia/mehiläisiä houkuttelevia kasveja ihan viereen, ei myöskään piikikkäitä tai myrkyllisiä tai niitä puutarhan aarteita, joita ei saa vahingoittaa


- hiekkalaatikon ympärille ei nurmea, se menee keväällä/syksyllä mudaksi ja hiekallahan on tapana levitä ympäristöönsä. Mikä olisi sopiva reunustamaan hiekkalaatikon aluetta?


- kivilaatat minimiin = vähemmän arpisia polvia


- tasainen iso kivi lähellä inspiroisi monelaisiin leikkeihin ja soveltuisi mehutauon pitämiseen. Muutenkin luonnonmukaisuus olisi plussaa (leikkimökin sijaan maja puiden kätköissä, keinutelineen sijaan perinteinen lautakeinu pihapuuhun ripustettuna jne.).


Kertokaahan ideoitanne!


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku