Mustikka, Vaccinium myrtillus


Kirjoittaja
Viesti
suhvi
suhvi
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,9K, Käynnit: 0
ai että ketuttaa ja kunnolla, olin n. 3 viikkoo sitte istuttanu kaks mustikkapensasta porukoille, no eilen sitte kuulemma veli oli päästelly päältäajettavalta vahingossa päältä.. aargh.. no.. mitä opimme... tarpeeksi keppejä yms että puskan alut huomataan!
iiris-kukka
iiris-kukka
Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,5K, Käynnit: 1,1K
Höh, huomasin että olin eilen vahingossa kirjoittanut kaks litraa enemmän kun mitä poimin. No, tänään lähdin autolla ja kaksi ämpäriä mukanani (noin 8 ja 5 litraa). Menin sellaiselle harjulle joka on tosi suosittu ulkoilualue ja polkuja menee pirusti. Autolle löysin paikan liian kaukaa, koska kun olin tosi kauan poiminut ja siinä jouduin kävelemään pitkään ja silloin tällöin muutaman marjan poimimaan, niin loppuksi löysin hyvät paikat kun olin jo ihan puhki ja nälkäinen. Sitten vielä sain kävellä reilu pari kilometriä autolle. Kiukutti jättää ne mustikat sinne, sillä poimijoita siellä kyllä riittää. Aamulla lähdin ja vähän vaille neljä tulin kotiin. Isompi ämpäri ei ole edes täynnä. Taidanpa ostaa mustikkani Sad

Seuraava vapaa on maanantaina ja silloin pitää lähteä viemään mun vanhempia mökille saunomaan. Siellä vois mustikoita olla, mutta pitää olla seurana vanhuksille. He eivät jaksa enää metsään lähteä.
lumi
lumi
Aloittelija (92 reputation)Aloittelija (92 reputation)Aloittelija (92 reputation)Aloittelija (92 reputation)Aloittelija (92 reputation)Aloittelija (92 reputation)Aloittelija (92 reputation)Aloittelija (92 reputation)Aloittelija (92 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,2K, Käynnit: 165
Meilläkin mustikkametsässä liikaa hyttysiä, tulin pois jäi mustikat tänään keräämättä.......mitä siellä huitomaan
valtsu
valtsu
Ylipuutarhuri (33,0K reputation)Ylipuutarhuri (33,0K reputation)Ylipuutarhuri (33,0K reputation)Ylipuutarhuri (33,0K reputation)Ylipuutarhuri (33,0K reputation)Ylipuutarhuri (33,0K reputation)Ylipuutarhuri (33,0K reputation)Ylipuutarhuri (33,0K reputation)Ylipuutarhuri (33,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 13,0K, Käynnit: 36,0K
Kiitos hatunnostosta. Goretex housut oli jalassa, T-paita ja metsikössä popliinikankainen, puuvillainen anorakki 80 luvulta. Kunnon hengittävät vaatteet löytyy urheiluliikkeistä, jos ei ole omasta takaa jemmassa, tarvitsevathan suunnistajat ja muut urheilijat kunnon varusteet. Käsiin puutarhahanskat niin poimuri ei lipsu eikä käpälät sotkeennu. Apteekin hyttyskarkotteet tepsivät paljaalla ihollakin, T-paidassa on mukavampaa poimia. Punkki- ja mäkäräkarkoite tepsii myös hyttysiin.

  


Jadetsu
Jadetsu
Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)Ylipuutarhuri (21,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 13,0K, Käynnit: 36,0K
Ryysyjä päälle ja sitte tulijaat Niveaa ( se sininen matala purkki ) niihin kohtiin missä nahka näkkyy

Rovaniemi- vyöhyke VI

Kyssäkaali
Kyssäkaali
Puutarha-guru (4,1K reputation)Puutarha-guru (4,1K reputation)Puutarha-guru (4,1K reputation)Puutarha-guru (4,1K reputation)Puutarha-guru (4,1K reputation)Puutarha-guru (4,1K reputation)Puutarha-guru (4,1K reputation)Puutarha-guru (4,1K reputation)Puutarha-guru (4,1K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,1K, Käynnit: 10,0K
Kaselli, olen ymmärtänyt, että pensasmustikka vaatii kaverin, tai pari, että pölyttyis.
Mulla on kolme erimerkkistä puskaa ja tänäkesänä kaikissa on mustikoita.

Masku 1b
Kaselli
Kaselli
Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 5, Käynnit: 0
Hatunnosto niille, jotka pystyvät poimimaan mustikoita metsästä sääskistä ja kärpäsistä välittämättä! Onko jollain vinkki, miten sinne varustaudutaan?

Pidän kovasti mustikoista, ja siksi istutin 2011 keväällä puutarhaan mustikkapensaan, Arto. Nyt se on kukkinut keväästä lähtien ja kukkii yhä kaunein kellokukin ja on muutenkin hyvinvoiva ja tuuhea...paitsi, ettei se tee mustikoita . Nimiluettelosta en löytänyt Arto-nimistä mustikkaa. Voiko se olla koristemustikka!? Onko kellään kokemusta istutetuista mustikkapensaista? ...kai täytyy metsään mennä nyt...
Kreeta-Eulaalia
Kreeta-Eulaalia
Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,0K, Käynnit: 5,5K
No enpä siellä metsässä kauaa viihtynyt. Tavoistani poiketen poimurilla sain kasaan pari litraa, mutta kävellä sen eteen sai sitten aika tavalla. Muutamissa puskissa oli hyvin marjoja, mutta paikoin ei ollut mitään ja suurimmaksi osaksi oli niin vähän, ettei pysähtyä viitsinyt. Lisäksi oli metsässä aikamoinen ruuhka, ei marjastajia, vaan työkoneita, joten koiraa sai olla koko ajan komentamassa, se kun ei voi vastustsaa isojen koneiden komentamista ja olisi siihen suuntaan ollut koko ajan menossa. Raakojakin oli ihan liikaa vielä, ja osa meni heti soseeksi. Noin pientä määrää ei ehdi edes perkaamaan, kun on varmaan kohta jo syöty Smile

Satakunta, vyöhyke II
Tuomipihlaja
Tuomipihlaja
Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,9K, Käynnit: 573
Tuollaisesta suppiloimurijutusta en tiennytkään. Se ei tietysti vie yhtä paljon tilaa kuin meidän rata. Meillä rata on puuvarastossa, missä sotkutkaan ei haittaa, aina hommaan valmiina ja toimii erittäin hyvin.
Tuomipihlaja
Tuomipihlaja
Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,9K, Käynnit: 573
Se voi kyllä olla tänä kesänä, että on ollut niin märkää, että mustikat lötskistyy aivan ennen aikojaan. Käsin poimien onnistuu valikointikin, mutta musta ei ole käsinpoimijaksi, oon aivan liian ahne Smile Jos mustikoita on vähän ovat saaneet meidän puolesta olla metsässä, mutta kun niitä tulee mukavasti niin monena kesänä on sata litraa mennyt rikki. Mutta nyt kun ollaan kahdestaan, niin täytyy kyllä hillitä himoa BigGrin
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku