Mustikka, Vaccinium myrtillus


Kirjoittaja
Viesti
anttipa
anttipa
Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 717, Käynnit: 1

Kuopion suunnallakin on tulossa mustikkaa. Ei vielä riittävän kypsää. Hankkikaa hyvä poimuri. Tänä kesänä sankko täyttyy tunnissa poimuria käyttäen.tiipero-82
tiipero-82
Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 360, Käynnit: 0
Juuri tuon mitä Kurpitsakin kirjoitti, minäkin olen nyt sisäistänyt, ja siksi se mustikassa olo on muuttunut mukavaksi. Kun kotona on virkeät 2- ja 3-vuotiaat tytöt niin hiljainen metsä on luksusta ja marjat on ikäänkuin plussaa siihen päälle Smile Samalla periaatteella palstaviljelen BigGrin
Kurppa.
Kurppa.
Ylipuutarhuri (50,0K reputation)Ylipuutarhuri (50,0K reputation)Ylipuutarhuri (50,0K reputation)Ylipuutarhuri (50,0K reputation)Ylipuutarhuri (50,0K reputation)Ylipuutarhuri (50,0K reputation)Ylipuutarhuri (50,0K reputation)Ylipuutarhuri (50,0K reputation)Ylipuutarhuri (50,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 25,0K, Käynnit: 93,0K
Hyvä Paulastiina!

Aamulla varhain kun menee kasteiseen metsään, valo siivilöityy puiden lomasta, linnut laulaa ja on mahdottoman rauhallinen tunnelma, silloin pientä mustikkamäärän keräämistä ei pysty työksi mieltämään. Käsin kun kerää on marjat hetkessä puhdistettu purkkeihin. Kuinka ihanaa on niitä talvipäivinä ottaa pakkasesta ja muistella noita hienoja metsässä vietettyjä hetkiä.

Kotka, Karhula. Vyöhyke II  Otetaan mitä on.
viherpeukalo
viherpeukalo
Uusi jäsen (37 reputation)Uusi jäsen (37 reputation)Uusi jäsen (37 reputation)Uusi jäsen (37 reputation)Uusi jäsen (37 reputation)Uusi jäsen (37 reputation)Uusi jäsen (37 reputation)Uusi jäsen (37 reputation)Uusi jäsen (37 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 6,7K, Käynnit: 347

Nyt tuli mökkireissulta Varsinais-Suomessa saaliina taas viitisen litraa puhdistettuja isoja mustikoita. Matka mustikkamättäälle oli jokunen metri ja välillä voi tulla lepuuttamaan selkäänsä. Poimuri on kova sana ja perkaamiseen menee toinen tovi, mutta sen saa sitten istua ja vaikka hörppiä kaffetta välillä. Luulenpa, että musitkkakiinitö ensi talveksi on täynnä, kun moneen vuoteen ei ole ollut yhtään mustikkaa säilössä, niin onhan tuo liki kymmenen litraa silloin paljon .


Emo
Emo
Kotipuutarhuri (573 reputation)Kotipuutarhuri (573 reputation)Kotipuutarhuri (573 reputation)Kotipuutarhuri (573 reputation)Kotipuutarhuri (573 reputation)Kotipuutarhuri (573 reputation)Kotipuutarhuri (573 reputation)Kotipuutarhuri (573 reputation)Kotipuutarhuri (573 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 8,6K, Käynnit: 7,4K
Poimurilla minä kerään. Roskaistahan se on, mutta mieluummin vietän sitten pidemmän ajan pihalla istuma-asennossa perkaamassa kuin metsässä kontallaan tai kykkien tai kumarassa. Muovinen perkausalusta on ihan ehdoton.

Minä muuten pidän itseäni aika hitaana poimijana. Vaan marjaa oli tosi paljon.
Irsa
Irsa
Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,1K, Käynnit: 34,0K
Mustikanpoiminta mullakin tökkii pahasti! Taas ilmeisesti lapsuuden trauma:niitä oli pakko mennä kerämään,oli helle minkälainen hyvänsä,koko päivä metsässä ja lisäksi illalla marjansiivousta,eikä niitä ollut vähän!-Ehkäpä siksi pidänkin sienestyksestä enemmän,ne ei kasva läjissä,ehtii nauttia myös metsässä kuljeskelmisesta!
Paulastiina
Paulastiina
Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,8K, Käynnit: 0
Mä kävin tänään vuosien (lue: vuosikymmenten) tauon jälkeen mustikkametsässä töiden lomassa (muston nyt tullu vanhaSmile)
ja se on oikeastaan Kurpitsan vika, siis se metsään meno, ei vanhaksi tuleminen, kun meni täällä
jossain kirjoittamaan, että "vähän päivässä, paljon viikossa". Tunti meni kävelyineen ja saaliina vähän yli litra mustikoita, ja se on kyllä mulle paljon se, sillä ei ole tylsempää hommaa olemassa kuin marjanpoiminta. Mun mielestä eivät ole olleet oikein vielä kypsiä kun olivat niin tiukasti varvuissa kiinni.
tiipero-82
tiipero-82
Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 360, Käynnit: 0

Siis kuinka monen vuoden kokemuksella saa tuommosen keruutahdin että saa parissa tunnissa tuommosia saaliita? hymy


Varpuvispilä
Varpuvispilä
Viherpeukalo (227 reputation)Viherpeukalo (227 reputation)Viherpeukalo (227 reputation)Viherpeukalo (227 reputation)Viherpeukalo (227 reputation)Viherpeukalo (227 reputation)Viherpeukalo (227 reputation)Viherpeukalo (227 reputation)Viherpeukalo (227 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 227, Käynnit: 0
Savossakin hyvin mustikkaa... Parissa tunnissa ämpäri täyteen.Kyllä hyönteishattu oli taasen hintansa väärti, vaikkei niin kaunis olekaan, mutta pitää mokomat paarmat loitolla. Ensi viikolla sitten lisää mustikkaa...
lumi
lumi
Aloittelija (92 reputation)Aloittelija (92 reputation)Aloittelija (92 reputation)Aloittelija (92 reputation)Aloittelija (92 reputation)Aloittelija (92 reputation)Aloittelija (92 reputation)Aloittelija (92 reputation)Aloittelija (92 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,2K, Käynnit: 165
Punkki-ässä pelittää minunkin marjareissun jotta ei tarvitse metsässä huiskia ja seuraavana yönä raapia Smile) hirrrrveeeesti meillä ainakin mustikoita, alkaa olla omat kerätty.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku