Pajukon hävittäminen


Kirjoittaja
Viesti
Titamiini
Titamiini
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 746, Käynnit: 100
Minulta menisi 4 x 10 metrin alue ihan manuaaliterapiallakin. Mutta selkävaivaiselle tai muuten rajoitteiselle se on ylipääsemätön paikka.Ja vielä vanhan kansan perimätieto - pajukkoa kannattaa kaataa laskevan kuun aikana, niin ei verso puoleksikaan yhtä innolla. Kuulemma pitää paikkansa.
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 20,0K, Käynnit: 71,0K
Muutin tuon otsikon hieman laajemmaksi (entinen oli "Saako katekankaalla hävitettyä pajukon?").

Iitti / III                       
 Asioilla on  taipumus järjestyä                                            

Titamiini
Titamiini
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 746, Käynnit: 100
Pajukkoa hävittäneenä voisin jakaa kokemukseni. Omalta tontilta olen poistanut pajuja sitkeästi vesurin kanssa, sitten repinyt juurakoina ylös. Työlästä, kerrassaan työlästä.Isän tontilta vedettiin ensin raivaussahalla kaikki lyhyeksi syksyllä. Seuraavana kesänä Roundupilla ruiskutettiin kun kasvua oli 15-20 senttiä. Aine toimii vihreisiin, hyvässä kasvussa olevien lehtien kautta. Eli Goldenlobelia - ei se toimi rungon tappiin sivellen. Sitten siellä isäni tontilla otettiin traktori ja kyntöaura perään. Kynnettiin koko helahoito silloin kuin kasvusto oli ihan ruskeaa ja kuolleen näköistä. Kynnökseltä kiskottiin niitä juurakoita sen mitä irti saatiin. Kova homma sekin. Lopulta alue tasattiin traktorilla ja siitä tuli puutarhaa.Paju on sitten sitkeätä sorttia! Mutta kyllä sille pärjää. Manuaalisestikin, mikäli pajuttunut ala ei ole kovin suuri. Niin ja on halua harjoittaa hikistä ruumiinkulttuuria.Oma pajukkoni on ihan joen varressa, joten en halua sinne(kään) myrkkyjä.
Goldenlobelia
Goldenlobelia
Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 6, Käynnit: 0

Meillä on vastaava ongelma, pajusta pitäisi päästä hieman eroon. Roundupilla ruiskuttelu, niin onko parempi ruiskuttaa rouduppia lehtiin vaiko katkaista paju rungosta ja sivellä ainetta suoraan katko kohtaan?
Lotvonen
Lotvonen
Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 156, Käynnit: 262
Koska kukaan ei ole vastannut niin yritän:

En usko pajun kuolevan yhdessä kesässä katteen alle. Kestävään pajun hävitykseen kohtuullisessa ajassa näen 2 keinoa:

1. Glyfosaattiruiskutus (Roundup tai vastaava)

2. Mekaaninen eli kuokinta.
petank
petank
Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 3, Käynnit: 0

Pihallamme on rinne, jossa 4 x 10 m alueella kasvaa pajuryteikkö, josta haluan eroon. Tiedän että kaatamalla pajukko vaan innostuu kasvamaan, mutta entä jos alueen peittäisi kaatamisen jäljeen katekankaalla - tuhkaduttaisiko se pajun kasvamisen? Jos, niin riittäisikö, että kangas on vain yhden kesän yli paikoillaan?


 


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku