"kukattomat" ja kissalle myrkyttömät parvekekasvit


Kirjoittaja
Viesti
Pepino
Pepino
Kunniapuutarhuri (9,9K reputation)Kunniapuutarhuri (9,9K reputation)Kunniapuutarhuri (9,9K reputation)Kunniapuutarhuri (9,9K reputation)Kunniapuutarhuri (9,9K reputation)Kunniapuutarhuri (9,9K reputation)Kunniapuutarhuri (9,9K reputation)Kunniapuutarhuri (9,9K reputation)Kunniapuutarhuri (9,9K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,7K, Käynnit: 31,0K
Aika outoa kyllä tuo otsikko.

Kyllä kissat tietää mikä kasvi on myrkyllinen ja eivät todella popsi niitä.
Joku jo mainitsi rönsylilja, joka ei aiheita kissoille mitään vaikkakin niitä puraisivat. 

II vyöhyke - rannikko 🌻
Myskimalva
Myskimalva
Multasormi (105 reputation)Multasormi (105 reputation)Multasormi (105 reputation)Multasormi (105 reputation)Multasormi (105 reputation)Multasormi (105 reputation)Multasormi (105 reputation)Multasormi (105 reputation)Multasormi (105 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,5K, Käynnit: 0

Piiroo, voisiko kysymykseen tulla jotkut havukasvit, puksipuu, mehitähdet (poistais ne kukat). Muratti? Meillä muratti ihan kissojen ulottuvilla...ei kiinnosta niitä. Jotkut koristeheinät?


Puksipuun ostin yks kesä itselleni ja minusta se haiskahti kissan pissille?? Ei ollut sillon vielä meillä noita karvakasoja ja kasvi oli sisällä oston jälkeen. Ulkoistui kyllä pikapikaa...


Miikos
Miikos
Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 6,2K, Käynnit: 456

Hmmm. Krassit nyt ainakin taitavat olla aika harmittomia. Kukkivat kyllä mutta niistä nuppujen poisto on helppoa. Muistaakseni jos lannoittelee reippaasti niin lykkää lehteä enemmän kuin kukkaa. Hankala kysymys silmän isku


Piiroo
Piiroo
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 2, Käynnit: 0
Hyvä täsmennys elikkä tarkoitin ulkokasveja, joissa ei olisi kukkia.
hömppis
hömppis
Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 602, Käynnit: 0

Mitä jos siirtäisit esim rönsyliljat partsille kesäksi? Vai tarkoititko ihan oikeita kukattomia kesäkukkia tai siis kasveja? Jukkapalmu kestää myös kuumaa ja kuivaa, suorasta auringonpaahteesta en osaa sanoa. Saattaa tulla laikkuja.


Mutta siis huonekasveja vai ns kasviulkokukkia?


(muoks kirjoitusvirheet esikatselusta huolimatta...)


Piiroo
Piiroo
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 2, Käynnit: 0

Yritin lueskella muista aiheista vinkkejä, mutta ei ihan suoraan osunut silmiini omat ongelmani.


Meillä on lasitettu parveke, jonka lasit pidetään koko kesän suljettuna kissan takia, toki pienet raot "sallitaan". Parvekkeelle paistaa aurinko 9 - 16 välisenä aikana, joten se voi olla tosi kuuma. Olen ideoimassa jonkunlaista kissankestävää verkkoa yhden parvekelasin "paikalle", mutta rakenteiden takia vaikea keksiä millainen olisi hyvä.


Nyt pitäisi miettiä mitä kasveja laittaisin kesäksi parvekkeelle. Hakusessa olisi mahdollisimman kukattomat kasvit. Tämä ihan siksi, että jostain syystä parvekkeelle tulee todella paljon mehiläisiä, jos on niitä houkuttelevia kukkia. Pesää ei taloyhtiöstä ole monen vuoden syynäilynkään jälkeen löytynyt. Parvekkeelle voi laittaa köynnöskasvin niin, että se on varjossa sekä "puolivarjoon" tulevia ruukkukasveja, parvekelaatikoita ei lasien takia voi laittaa.


Ja se tärkein, elikkä kasvien pitäisi olla kissalle myrkyttömiä. Tosin tuo meidän kissa ei niitä pahemmin syö, mutta eihän sitä koskaan tiedä... Esim. myrkytyskeskuksen kasviluettelossa luetellaan kasvit jotka ovat ihmiselle myrkyllisiä, mutta kun kissoihin kasvit vaikuttavat erilailla.


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku