Miten "perustan" kivikkotarhan?


Kirjoittaja
Viesti
belgi
belgi
Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)Aloittelija (65 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,2K, Käynnit: 29
Hertsuleijaa Männikkö, puolukkahan on ihana, onko sitä pakko saada poistettua?
Männikkö
Männikkö
Aloittelija (81 reputation)Aloittelija (81 reputation)Aloittelija (81 reputation)Aloittelija (81 reputation)Aloittelija (81 reputation)Aloittelija (81 reputation)Aloittelija (81 reputation)Aloittelija (81 reputation)Aloittelija (81 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 81, Käynnit: 0
Minulla on koko piha kivikkoa: suuren suuria kiviä , suuria kiviä, keskikkokosia, pieniä kiviä loput pienenpieniä kiviä eikä juuri multaa. Puita tietysti joka paikka täynnä. Yksi isohko penkki perustettu kivenkoloihin (kiviä ei voi siirtää),penkin toisella laidalla koivu ja sen juurella ei mikään kasva, vaikka kuinka ytitän. No puolukat valtaavat nyt sita aluetta. Pitäisikö se koivu nyt suosiolla kaataa vai riittäisikö juurimatto? Mikä kasvi kasvaa koivun juuren alueella - ei kai mikään muu kuin puolukka?
Sinisointu
Sinisointu
Kotipuutarhuri (464 reputation)Kotipuutarhuri (464 reputation)Kotipuutarhuri (464 reputation)Kotipuutarhuri (464 reputation)Kotipuutarhuri (464 reputation)Kotipuutarhuri (464 reputation)Kotipuutarhuri (464 reputation)Kotipuutarhuri (464 reputation)Kotipuutarhuri (464 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,5K, Käynnit: 1,0K

Iskee hirmuinen hinku saada oma kivikkopenkki, kun näitä viestejä lueskelee... silmän isku


Voisiko kivikkopenkin perustaa suoraan betonikiveyksen paikalle? Eli betonikivet tietysti ensin pois ja siihen hiekan päälle vain multaa ja seulanpääkiviä. Noinko helposti se menisi? Toiseen päätyyn, josta nurmikko tunkee nytkin läpi betonikivien välistä, kannattaisi ehkä laittaa pohjalle jotain suodatinkangasta tai sanomalehteä ja rajata nurmikko kunnolla.


Paikka on erittäin paahteinen ja suojaisa. Hiekkaa on viitisen senttiä ja sen alla sepeliä noin 15-20 cm. Multaa tulisi päälle ehkä se 5 cm, sekä sen verran, mitä nyt kivien väleihin menee (max. sellaisia hunajamelonin kokoisia kiviä). Kovin korkeaa kivikosta ei saa, kun on niin pieni pinta-alaltaan. Mullan kai pitää vielä olla hyvin hiekkapitoista?


Onko jo liian vaativat olosuhteet esim. sammalleimulle, hopeahärkille tai kääpiökurjenmiekalle? Idea kun olisi, että tästä ei tulisi ylimääräistä kastelustressiä... Maksaruohot ja mehitähdet kai pärjäisivät ainakin? Haluaisin myös jonkun havun, esim pilarikatajan, mukaan. Sille varmaan tarvitsisi kaivaa isompi multamonttu?


Paljon on kysymyksiä siis... Ja kova into päästä pyörittelemään kiviä vielä ennen talvea. Ensi kesänä sitten istuttelisin kasveja. kieli ulkoa



Marlene
Marlene
Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,1K, Käynnit: 0
Riepu, mun suosikkeja on esim. mirrinminttu ( tuoksuva lehdistö, kukkii pitkään ), punainen patjarikko ( ihana väri ), mehitähdet ( semmonen peruskasvi kivikkoon, on ryhdikäs ja peittää kivasti koloset ), hiekka- ja hopeamaruna sekä hopeahärkki ja nukkapähkämö ( kauniin hopeanharmaa lehdistön väri ja ovat näyttäviä koko kesän ). Tykkään myös heinistä esim. Hopeatoppo on kivan mätäsmäinen eikä kai leviä mitenkään hillittömästi. Katajat tuo mukavaa vaihtelua kivikkoon, mulla on kääpiösinikataja kivikossa ( kummempia en osaa siitä vielä sanoa kun on niin uus tuttavuus).
Riepu
Riepu
Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 10, Käynnit: 0
Pitääpä myöntää, että minä en tiennyt, ettei kiviä saa noin vaan viedä mistään! Onneksi en ole vielä hakenutkaan, kun kivikkopenkki on vasta suunnitteluasteella ja omasta pihastakin taitaa löytyä aloituksen tarpeiksi.



Mutta kuitenkin: tässä ketjussa on aivan upeita kivikkotarhoja! Olen ihan äimistynyt ja toisaalta helpottunut kun en ole onnistunut kukkieni kanssa tässä kuivassa ja hiekkaisessa pihassa. Taidanpa perustaa kivikkopenkin tuohon olohuoneen ikkunan alle! otan siitä kuvan tulevina päivinä (kunhan saan auringonpaistetta kuvauksiini...) niin saatte tulla vähän avuksi Wink



Olisi kiva tietää vähän listaa, mitä teidän kivikkopenkeissänne kasvaa? Ja mikä on ehdoton suosikkinne ja miksi?
Emo
Emo
Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 8,6K, Käynnit: 7,8K
Onneks meillä on mökkitontti täynnä kiviä. Tosin teräväsärmäisiä, kun ovat louhoksen jätekiveä. Aatelkaas, meidän mökkitontilla on ollut 1800-luvulla louhos. Todennäköisesti niistä kivistä on rakennettu Pietaria.



Ja isännän kotimetsästä ollaan tuotu vähän liuskekiveä. Painavat vaan mokomat niin paljon, ettei niitä viitsi paljon tuoda toiselta puolelta suomea.
kibu...
kibu...
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,7K, Käynnit: 16
täällä on varsinkin näin keväällä "äänettömiä" pihanrakentajia, jotka vain lukevat, eivät osallistu,

mun viestini on tarkoitettu juuri heille, ei kenellekään henkilökohtaisesti

(mulla ei ole metsää, kiviä olimme kippauttaneet lavallisen pihan reunaan, ne kelpas ihmisille Sad


memuli
memuli
Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,5K, Käynnit: 0

Minä olen sittenkin vielä Sinisipsun kanssa eri mieltä. Luulenpa, että juuri tällä palstalla olijat tietävät oikeudet. Ne, jotka eivät tiedä, ovat jossain muualla kuin tällä palstalla. (Ja katsohan edellisen viestisi ensimmäistä lausetta... )
Mutta ei tämän enempää tästä asiasta, asioitahan nämä vain ovat. Ei sen suurempia.


Sinipsu
Sinipsu
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 299, Käynnit: 67
Memuli, en todellakaan ole huolissani luvistasi. Kuten jo useammassa viestissä on todettu, joukossamme on yksilöitä jotka kaiketi kuvittelevat voivansa metsästä hakea mitä vaan.Osa ei oikeasti välitä ja loput eivät tiedä. Sama täällä palstalla. Siksi rautalankaväännökset ovat aina parhaita. "Muista kysyä lupa ja painu sitten vasta metikköön" Wink
memuli
memuli
Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,5K, Käynnit: 0

Pakko tähä o vie yks juttu laittaa.
Mää meni kerra yhrel kivimontul (sielä ol hianoi pyöreit kivvii) kans kysymää, et mitä noi kivet maksaa, ko mää tarttisi niit kukkamaahani ja laittasi ton mu autoni takapaksi täytee niit. Miehet siin rupesl vähä hymmyilee ja sano, et ei ne mittää maksa ja kaikki miehet yhres täytti mu takapaksini. Ja sano viäl, et aja varovast. Mut mää oli sillo toistkymment vuat nuarempi. Nyt ne taitas jo maksaa..pomppivaa naurua


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...



Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...



Yhdistä aiheen ID:hen...





Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku