Istutusalusta tai istutusastia parvekkeelle


Kirjoittaja
Viesti
anita
anita
Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,4K, Käynnit: 137
Lilianne, jauhelihapakkauksia ja viinirypälerasioita suuri osa penttiläisistä käyttää kylvöastioina, taikka kaupasta saatavia dynoja. Muovimukit, jogurttipurkit ja viilipurkit on yleisesti käytettyjä taimipurkkeja jne...
Lilianne
Lilianne
Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,1K, Käynnit: 27
Tuli mieleen että elintarvikkeiden pakkauksista saisi myös kaikenlaista. Jauhelihan muovikotelosta idätys astia? Viinirypäleen muovirasiasta pienoiskasvihuone?
Bumble
Bumble
Uusi jäsen (43 reputation)Uusi jäsen (43 reputation)Uusi jäsen (43 reputation)Uusi jäsen (43 reputation)Uusi jäsen (43 reputation)Uusi jäsen (43 reputation)Uusi jäsen (43 reputation)Uusi jäsen (43 reputation)Uusi jäsen (43 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,2K, Käynnit: 239
Auton ikkunoiden pesuneste (mitä se nyt virallisesti onkaan), on 5 l kanistereissa, niistä kun veistelee yläosan, tai sivuosan pois, saa hyviä kasvatusastioita.Ovat puoliksi läpinäkyviäkin, niin kasteluveden voi nähdä ulkopuolelta, helpottaa annostelua.
Kaisaliisa
Kaisaliisa
Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 3,0K
Tässähän on se hauskuus, että pian kaikkia astioita katselee puutarhasilmällä! Pääsisäismunien muoviset kennot ovat muuten mainioita pikkutaimipotteja.

Joissain ketjuissa onkin ollut juttua erilaisista taimikasvatusastioista, kuvien kanssa.
Lilianne
Lilianne
Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,1K, Käynnit: 27
Kovin paljon täällä kiinnitetään huomiota ulkonäköön. No se on varmaan tärkeää jos se parveke on oleskelutila. Itselläni parveke on puhdas hyötykäyttötila joten ulkonäkö ei ole oleellinen.

Ensimmäinen virheeni parveke asioissa oli ostaa kukkaruukku puutarhaliikkeestä. Voi itku että ne oli kalliita ratkaisuja. Siis ensimmäinen ruukku maksoi puutarhaliikkeessä jotain 11€ ja oli 7-8 litran ruukku. Kauhistuin myöhemmin hintaa ja seuraavaksi ajattelin ostaa halvempia ruukkuja. Paikallisesta marketista löisin sitten alle 4€ maksavia 8 litran ruukkuja joita tuli kaksi hankittua. Lopulta päätin että hitto, eikö ämpäri aja samaa asiaa ja ostin 10 litran ämpäreitä 1€ / kpl.

Ostin myös kasan noin 15 litran 80x15cm parvekelaatikoita 1.7€ - 2.5€ kpl. No ne eivät olleet ihan huonoja ostoja, mutta niissä ei ole syvyyttä kovinkaan paljon. Soveltuu kuitenkin herneille, paloille, salaateille ja yrteille erinomaisesti.

Nyt kun olen hieman pohtinut ja kierrellyt Tarjoustalon ja tavaratalojen eri osastoilla niin olen huomannut että moniin asioihin sopivia asioita voi löytää ihan toiselta osastolta. Olen ostanut ruoka säilytysastioiden, lelu-, rakennustarvike- ja puutarha- osastoilta asioita.

Esimerkiksi rakennustarvikkeissa on usein halvalla isompia 10-80 litran neliskanttisia astioita. Kun taas pieniä muovi säilytysasioista voi löytää astia osastolta.

Kaiken kaikkiaan olen oppinut että älä hae jotain asiaa jostain tietystä sille tarkoitetulta osastolta, vaan katsele ympärille kaikkiin osastoihin ja sovella.

Esimerkiksi ostin versoille 30cm kukkakepeiksi krillitikkuja. Niitä sai 100 kpl alle 2€.

Tai katselin tuossa yhdessä paikassa viinille tarkoitettua puista säilytystelinettä että miten se soveltuisi kasveille.

Tai versonkasvatukseen kertakäyttömukeja tai pikkutavaroiden säilytykseen tarkoitettua lokerikkoa mietin siementen idättämiseen.

Kyse ei niinkään ole että onko joku tarkoitettu johonkin tarkoitukseen vaan että sitä voi soveltaa siihen. Usein erikoistarkoitukseen tehty asia on paljon kalliimpi kuin joku yleinen käyttöesine.
jonnankukat
jonnankukat
Aloittelija (66 reputation)Aloittelija (66 reputation)Aloittelija (66 reputation)Aloittelija (66 reputation)Aloittelija (66 reputation)Aloittelija (66 reputation)Aloittelija (66 reputation)Aloittelija (66 reputation)Aloittelija (66 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 66, Käynnit: 11
Harmittaa kun en ole yhtä kätevä käsistäni Smile Ostin eilen pari tavallista sankoa, niihin laitan tomaatit sekä käytän istutuskasseina kaupasta ostamia kestokasseja, niissä on nykyään tosi kivoja värejäkin. Kestää hyvin ja ylimääräinen vesi pääsee saumoista pois. Tarkoitan siis niitä muovilla pinnoitettuja isoja kestokasseja.
paapelo
paapelo
Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,5K, Käynnit: 13
Harmittelin itsekkin jälkeenpäin, etten tajunnut kuvaa ottaa, mutta meni niin nopeasti ajatukset siihen tatuointikoneen surinaan BigGrinSen verran tajusin kuitenkin katsoa, että se ylin porras, oli tehty ensimmäisenä, loput ikäänkuin nakuteltu sitä vasten kiinni.Pitää katsoa, jos olen menossa itse jälleen neulan alle, niin ottaisin kuvan tänne laitettavaksi Smile
floora
floora
Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,6K, Käynnit: 130
harmi ettet ottanut kännyllä kuvaa. Olisin voinut myöskin kopioida ideaa vaikka tilaa olisi isommillekkin viljelyksille. Sellaisessa kasviportaikossa olisi varmaan selkävaivaisella helppo hoitaa kasvattaa ja korjata satoa esin salaattitarpeita, tai sitten saisi hienon kukkaportaikonSmile
paapelo
paapelo
Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,5K, Käynnit: 13
Olin eilen siskoni mukana henkisenä tukena otattamassa tatuointia perhetuttavallamme ja hän on innokas hyötykasvien kasvattelija. Tilana on tosi leveä, mutta syvyydeltään äärettömän kapea parveke.
Hän sitten käski vilkaisemaan tekelettään.

Oli rakentanut laudoista korkean kasviportaikon, joista jokainen porras oli suunilleen perus parvekekaiteen laarin kokoinen, mutta syvempi. Todella kiva idea ja säästää tilaa.
Meinasin, josko pöllisin idean ja ensivuodeksi itselle samanlainen Smile
valtsu
valtsu
Ylipuutarhuri (30,0K reputation)Ylipuutarhuri (30,0K reputation)Ylipuutarhuri (30,0K reputation)Ylipuutarhuri (30,0K reputation)Ylipuutarhuri (30,0K reputation)Ylipuutarhuri (30,0K reputation)Ylipuutarhuri (30,0K reputation)Ylipuutarhuri (30,0K reputation)Ylipuutarhuri (30,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 13,0K, Käynnit: 32,0K
Hauska idea tosiaan. Pitäisi käsitellä ruskeaksi tai harmaaksi, vaikka Herdinin petsillä, rautavihtrillillä tai jolain, harmaantuuhan se puu jos pitkällään pitäisi... enkä heti pystyyn nostaisi vaan antaisin asettua.
 
Mansikka voisi kasvaakin, eikun rönsyillä. Maahumala myös, mutta sitä en halua leviämään. Ehkä maksaruohot tai jokin lavan pitkällään olessa kylvettävä, kraseja tuossa onkin? Ylimääräisä taimia voisi tuohon lykätä: unelmatädyke, päivänkakkara, tarhasuolaheinä ja pienet sipulikukat.... 
Ajatuksena maahan maatuvat naulat ja muu epämääräinen roju mietityttää...

  
’ Jos ei ole mitään sanottavaa, niin en sano sitä täällä. ’

TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku