Säilöntäohjeita


Kirjoittaja
Viesti
Ania
Ania
Puutarhuri (682 reputation)Puutarhuri (682 reputation)Puutarhuri (682 reputation)Puutarhuri (682 reputation)Puutarhuri (682 reputation)Puutarhuri (682 reputation)Puutarhuri (682 reputation)Puutarhuri (682 reputation)Puutarhuri (682 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 815
Käytiin hillassa. Oli viimeinen hetki kerätä marjat, lähes ylikypsiä. Tein marjoista hillosokerilla letuille kyytipoikaa. Nyt kun ollaan kahdestaan, keksin uuden tavan pakastaa pikkueriä: sosetta 5 isoa lusikallista pussiin, ilmat pois ja solmuun. Sitten kaksi littana pussia päällekkäin rasiaan ja pakkaseen. Ei mene pussin nurkat rikki ja nuo kannettomat hempulirasiatkin  tulee käyttöön.

Se on hiihettävä kelin aikaan.

minnas
minnas
Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,3K, Käynnit: 4,9K

Onko kukaan tehnyt punakaalista säilykettä? Semmoista kuin kaupassakin on myytävänä. Viinietikkaa ja sokeria (ja vettä?) ainakin siihen tulisi, mutta mikähän olisi hyvä suhde ja pitäisköhän kaali hauduttaa ensin öljyssä vai kannattaisiko vaan kiehauttaa kaaliraaste?Emo
Emo
Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 8,6K, Käynnit: 7,8K
Rea
Rea
Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,8K, Käynnit: 7,0K

Tällaisia terttuja siinä pihlajassa.kuvaRea
Rea
Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,8K, Käynnit: 7,0K
Meillä täällä on pihlajia joiden marjat aivan mustia ja pilaantuneita, sitten taas päin vastoin punaisia ja meheviä, kun pakkanen on niitä purrut. Minun luuloni on että noissakin pihlajissa on eri "rotuja", kun eripuiden marjojenkin maut ovat erilaisia.

Noita pilaantuneiden marjojen puita on ollut jo yli kuukauden. Ärsyttää palstalle laitoin kuvan keskustan pihlajast joka on aivan ihana rotupihlaja ja marjat upeita.
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 19,0K, Käynnit: 71,0K
Näissä tänään keräämissäni ei sitä mustaa ollut kuin ihan nimeksi vaan, siis aivan tosi vähän. En tiedä sitten liittyykö kasvupaikkaan vai vaan tähän tosi hyvään pihlajanmarjavuoteen. Veikkaisin täll hetkellä oman paikkakuntani kohdalla viimeiseen vaihtoehtoon.

Iitti / III                       
 Asioilla on  taipumus järjestyä                                            

PikkuPioni
PikkuPioni
Mestaripuutarhuri (1,2K reputation)Mestaripuutarhuri (1,2K reputation)Mestaripuutarhuri (1,2K reputation)Mestaripuutarhuri (1,2K reputation)Mestaripuutarhuri (1,2K reputation)Mestaripuutarhuri (1,2K reputation)Mestaripuutarhuri (1,2K reputation)Mestaripuutarhuri (1,2K reputation)Mestaripuutarhuri (1,2K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,2K, Käynnit: 2,8K
Tuomipihlaja, musta tuntuu, että sitä mustaa tulee vähemmän mm. tuulisella paikalla kasvaviin marjoihin...esim. meidän mökillä meren rannassa tuulee ulapalta aika tauotta syksyisin. Samoin aurinko paistaa niihin ja pitää kuivana silläkin tavalla. Varjoisammassa ja kosteammassa tuulettomassa paikassa varmaan hyvät olosuhteet tuolle homeelle. Meidän pihan pihlajissa on joskus tuota mustaa marjoissa..etenkin oli semmosessa, joka kasvoi koivujen ympäröimänä.
Tuomipihlaja
Tuomipihlaja
Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,9K, Käynnit: 573
Täällä meidän pihalla pihlajanmarjat ovat sellaisia, että mitä myöhemmin ne kerää, sitä useammassa tertun marjassa on sellaista mustaa möhjää, joka on jotain hometta, siis haisee homeelle. Ja siis putsaamisessa on sitä suurempi työ, mitä myöhemmälle sen jättää. Siksi olen kerännyt marjat aikaisemmin ja pistänyt pakastimeen. Oon kyllä huomannut, että tuolla vähän kauempana taitaa olla puhtaampiakin marjoja. En sitten tiedä, miksi näihin meidän pihan marjoihin tulee sitä mustaa. Löytääkö joku vielä tähänkin aikaan marjoja joissa tuota mustaa ei ole??Tykkään kovasti mehusta, jota noista pakastimessa olevista pihliksistä keitellään satsi kerrallaan.
Meriva
Meriva
Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 427, Käynnit: 230
Aika paljon täytyy laittaa pihlajanmarjoihin sokeria, että tulee ätläkkää. Ainakaan minä en ikänä ole onnistunut tekemään sellaista tai sitten meidän pihlajat ovat superhappamia.
mummi
mummi
Puutarhatohtori (2,7K reputation)Puutarhatohtori (2,7K reputation)Puutarhatohtori (2,7K reputation)Puutarhatohtori (2,7K reputation)Puutarhatohtori (2,7K reputation)Puutarhatohtori (2,7K reputation)Puutarhatohtori (2,7K reputation)Puutarhatohtori (2,7K reputation)Puutarhatohtori (2,7K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,1K, Käynnit: 41,0K
Täysin kypsissä pilajanmarjoissa ei ole riittävästi pektiiniä kunnon hyytelön aikaan saamiseksi
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku