Peittävä pensasaita kukkivista pensaista


Kirjoittaja
Viesti
atchost
atchost
Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 79, Käynnit: 8
pölysuojan rakentaminen mäntyjen väliin?

ensin on parimetriä korkea lauta-aita, sen jälkeen sisäpuolella on mäntyjä. tähän männikköön pitäisi saada pölysuojaa, joka sekä peittäisi aidan näkyvistä, että estäisi pölyn tulon mäntyjen latvusten ja aidan väliin jäävästä kohdasta. Alue on toisesta päästään kuusi metriä leveä ja toisesta päästään kaksi metriä .. kiilamainen siis, pituutta parikymmentä metriä, viettää kiilan kapeaan päähän.

III vyöhykettä. Kiilan leveämpään päähän olen ajatellut rodoja, mutta mitä muuta, mitkä pikkupuut menestyvät mäntyjen alla -- kastelu on mahdollista muttei toivottavaa.
Sand
Sand
Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,6K, Käynnit: 0
Minusta japaninangervo kukkii myöhemmin, kuin virpiangervot ainakin. Voisit kokeilla esim. rusopajuangervojakin, jos haluat syyspuolen kukintaakin, mutta pajuangervojen kasvutapa on kyllä pystympi.
susah
susah
Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 53, Käynnit: 0
saisin japaninangervoa useita pensaita. mikä sen kanssa sopisi aidanteeksi? joku muu angervo ehkä? mikä kukkisi eri aikaan ja olisi kooltaan sopuinen? matkaa on noin 30m, miten kannattaa sijoittaa, ja montako pensasta? näkösuojaakin saa tuoda vähän.
leviat
leviat
Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 6, Käynnit: 5
Hei! Jos valitset siperian hernepensaan, niin tarkista, että kasvupaikka sopii erityisen hyvin. Pensasta vaivaa pahasti härmä, joka alkaa heti kauniin alkukesän jälkeen ja on todella ikävän näköinen. Tarvitsee kai paljon valoa? Eli kannattaa etsiä lähialueiden kokemuksia ja katsella mikä naapurustossa viihtyy...
satues
satues
Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)Multasormi (100 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,7K, Käynnit: 3
Mites olis nuo heisiangervot, varsinkin purppuraheisangero on näyttävä, kun siinä on tummat lehdet.On nopeakasvuinen ja kukatkin ovat nätin vaaleanpunertavat.Katsoppa googlella kuvia.
Inki
Inki
Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 0
Angervoita minäkin suosittelen - monet ovat talvellakin tuuheita, lehdet tulee aikaisin, erilaisia kukinta-aikoja ja monissa kaunis syysväri. Myöhään syksyllä kukkivat pensashanhikit, mutta niihin tulee lehdet tosi myöhään, toisaalta angervojen kaverina se ei haittaisi.
Paulastiina
Paulastiina
Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,8K, Käynnit: 0
Angervoita löytyy monia erilaisia, sekä lehtien värin että kukkien värin suhteen. Ihan hauskan aidanteen niistä varmaan saisi!Mulla on koiratarhan vieressä suomentatar toisella sivulla ja tuoksuvatukka toisella.
Sand
Sand
Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,6K, Käynnit: 0
Minulla on yksi japaninangervo, joka kukkii vasta loppukesästä melko isoin kukkatertuin. Tykkään siitä kovasti. Jos jollekin vastaan kävelee, niin kannattaa matalahkoa pensasaitaa tehdessä tuokin laji muistaa.
Meriva
Meriva
Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 427, Käynnit: 230
Angervoistahan voisi aidanteen rakentaa vaikka virpiangevosta ja norjanangervosta. Molemmat menestyvät kyllä V vyöhykkeelläkin.
Tietenkin voisi myös laittaa havuja kääpiövuorimäntyä,tuijia tai vaikka katajia sekä sitten noita angervoja, ruusupensaita tai hortensioita tai vaikka alppiruusuja. Vitos-vyöhykkeellä joutuu kyllä alppiruuuissa olemaan tarkka lajikkeen suhteen, mutta toisaalta siellä on yleensä paljon lunta, joka auttaa tosi paljon talvehtimisessa. Ruusuja taas löytyy vaikka kuin paljon tavallisimmista juhannusruusuista neilikkaruusuihin.
Emo
Emo
Kotipuutarhuri (571 reputation)Kotipuutarhuri (571 reputation)Kotipuutarhuri (571 reputation)Kotipuutarhuri (571 reputation)Kotipuutarhuri (571 reputation)Kotipuutarhuri (571 reputation)Kotipuutarhuri (571 reputation)Kotipuutarhuri (571 reputation)Kotipuutarhuri (571 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 8,6K, Käynnit: 7,4K
Käväiskääpä tuolla vasemmassa reunassa olevassa kasvikortistossa. Sinne voi laittaa haluamansa hakuehdot ja ohjelma etsii sopivia pensasvaihtoehtoja.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku