Eroon koiperhosesta


Kirjoittaja
Viesti
Hankalin
Hankalin
Kunniapuutarhuri (7,7K reputation)Kunniapuutarhuri (7,7K reputation)Kunniapuutarhuri (7,7K reputation)Kunniapuutarhuri (7,7K reputation)Kunniapuutarhuri (7,7K reputation)Kunniapuutarhuri (7,7K reputation)Kunniapuutarhuri (7,7K reputation)Kunniapuutarhuri (7,7K reputation)Kunniapuutarhuri (7,7K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,7K, Käynnit: 4,0K
Tämä konsti ei auta koin poistoon mutta kuulemma ehkäisee sen ilmaantumista villavaatteita varastoitaessa: anoppini pakkaa villaiset pahvilaatikkoon ja joka väliin ja päälle laittaa sanomalehteä. Sanomalehtitekniikka passaa siis tähänkin. Smile

Tää pitäis siirtää.

jahoolii
jahoolii
Kotipuutarhuri (527 reputation)Kotipuutarhuri (527 reputation)Kotipuutarhuri (527 reputation)Kotipuutarhuri (527 reputation)Kotipuutarhuri (527 reputation)Kotipuutarhuri (527 reputation)Kotipuutarhuri (527 reputation)Kotipuutarhuri (527 reputation)Kotipuutarhuri (527 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 525, Käynnit: 0
Luontaistuotekaupasta löysin myrkyttömän liima-ansan koiperhosille. Se levittää naaraan hajuferomonia ilmaan ja houkuttaa lentäviä koiraita ansaan. Pakkauksen avaamisen jälkeen ansa levittää tuoksua noin 10 viikon ajan. Hinta taisi olla jotakin 8 euroa.
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (19,0K reputation)Ylipuutarhuri (19,0K reputation)Ylipuutarhuri (19,0K reputation)Ylipuutarhuri (19,0K reputation)Ylipuutarhuri (19,0K reputation)Ylipuutarhuri (19,0K reputation)Ylipuutarhuri (19,0K reputation)Ylipuutarhuri (19,0K reputation)Ylipuutarhuri (19,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 16,0K, Käynnit: 33,0K
Pesin vanhan käsintehdyn villaraanun sekä uudemman viltin 40 asteessa konepesussa. Luulen että se riitti poistamaan kaikki eri-ikäiset koinalut niistä, mutta nyt kuitenkin varmuuden vuoksi kävin ripustamassa ne vielä tuonne ulos lumimyrskyyn narulle. Pakkasta ei ole montaa astetta, mutta tuuli on hirmuinen ja riepottelee lunta. Kastuuhan ne nyt siellä tietysti, mutta jos sitten vielä laittaisin ne kuumaan saunaan kuivumaan sisään takaisin tuodessani vaikapa huomenna-luulisi että sitten riittäisi.


Asioilla on taipumus järjestyä                                             Iitti / III

nemesia
nemesia
Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 643, Käynnit: 91

Koiperhosen toukkia kuoriutuu parin viikon välein,(joten uusi käsittely) laita vaatteet muovipussiin ja myrkkyä (sitä saa tabletteina) sisään, haju haihtuu tuulettamalla ei se niin paha ole kuin koiperhoset. Ravistelu ja tuuletus pakkasessa tai auringossa on hyvä konsti. Älä tuo asuinhuoneisiin ennen kuin olet varma ettei toukkia ole. Toukat ovat erinomaisia piilottelemaan, lattialistojen ym alta niitä löytyy.


kristina kolehmainen
kristina kolehmainen
Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,2K, Käynnit: 47

Vaatteet kunnon pakkaseen ulos oiliskohan yli 10 astetta kohtuusopiva ja ulkona hyvä vaatteiden harjaus saumakohdat huomioiden, etteivät jää lymyämääm sinne saumojen mutkiin.Saavat harjauksen jälkeen olla ulkona ainakin parintunnin ajan


Toinen konsti,joka toimii kanssa , Sauna lämmitetään ainakin 80 asteeseen ja sinne lauteille koko gardrerooppi saunomaan ja saunan tulisi olla kuiva, ei lotrata lämpiämällä vedellä.


Kuuma kuivuus nitistää ne hyvin


Weikko
Weikko
Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,1K, Käynnit: 68
Naftaliini on vaatehuoneissa ym. vastaavissa käytettävää koimyrkkyä.Saa varmaan joka kaupasta.
Kurppa.
Kurppa.
Ylipuutarhuri (28,0K reputation)Ylipuutarhuri (28,0K reputation)Ylipuutarhuri (28,0K reputation)Ylipuutarhuri (28,0K reputation)Ylipuutarhuri (28,0K reputation)Ylipuutarhuri (28,0K reputation)Ylipuutarhuri (28,0K reputation)Ylipuutarhuri (28,0K reputation)Ylipuutarhuri (28,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 24,0K, Käynnit: 54,0K
Mie muistan kun nuorena muutin mummoni asuntoon. Oli pakko maalata komeron seinät, että naftaliinin hajun sai poisSmile

Kotka, Karhula. Vyöhyke II  Otetaan mitä on.
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (19,0K reputation)Ylipuutarhuri (19,0K reputation)Ylipuutarhuri (19,0K reputation)Ylipuutarhuri (19,0K reputation)Ylipuutarhuri (19,0K reputation)Ylipuutarhuri (19,0K reputation)Ylipuutarhuri (19,0K reputation)Ylipuutarhuri (19,0K reputation)Ylipuutarhuri (19,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 16,0K, Käynnit: 33,0K
Eevastiina, naftaliini on käsittääkseni sellainen aine joka karkottaa niitä koiperhosia - eivät pesiydy tekstiileihin. Se pakkasessa tuulettaminen eli kylmään vieminen on hyvä keino, mutta vaatii kunnon pakkasia, oliko se nyt -25 tai niillämain joka tapauksessa (tuossa mai-leen linkissä se oli tarkasti sanottu).Olipa tosi nätisti sinulta kun ihan asiaksesi soitit ja kysyit asiasta!


Asioilla on taipumus järjestyä                                             Iitti / III

mai-lee
mai-lee
Puutarhatohtori  (1,9K reputation)Puutarhatohtori  (1,9K reputation)Puutarhatohtori  (1,9K reputation)Puutarhatohtori  (1,9K reputation)Puutarhatohtori  (1,9K reputation)Puutarhatohtori  (1,9K reputation)Puutarhatohtori  (1,9K reputation)Puutarhatohtori  (1,9K reputation)Puutarhatohtori  (1,9K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,4K, Käynnit: 2,4K

"Pese vaatteet jotka voit pestä normaalisti koneessa tai käsin." sanotaan siinä. kukin sille sopivalla tavalla. sama kai olisi, tuhoavat koit vai liian kuuma pesuvesi.keskitien kulkija
hki Ib/vantaa IIeevastiina
eevastiina
Puutarhuri (745 reputation)Puutarhuri (745 reputation)Puutarhuri (745 reputation)Puutarhuri (745 reputation)Puutarhuri (745 reputation)Puutarhuri (745 reputation)Puutarhuri (745 reputation)Puutarhuri (745 reputation)Puutarhuri (745 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 745, Käynnit: 0
Nuu, soitin äidilleni ja kysyin ko asiasta. Hän kertoi, että ennen käytettiin naftaliinia (mitä se lienee?) ja tuuletettiin pakkasessa..
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku