Katettu Atriumpiha


Kirjoittaja
Viesti
monsteri
monsteri
Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 5, Käynnit: 0
Moi! Kiitos Nuu huomiosta. En tajunnut, ettei tuo nimimerkki tullut automaattisesti kirjautumisnimen mukaan. Korjasin asian.

Tuosta katosta (tarleenalle) sen verran, että kyselin asiasta muutamilta alan tyypeiltä, he suosittelivat nimenomaan tuollaista muovista valokatetta. On kuulemma jopa kestävämpää kuin lasi. Katosta tulee "pyramidimainen" tai sitten perus harjakatto. Lumet valuvat asunrakennusten katolle ja siitä sitten alas. Eli tuo puoli on mietitty.

Mainitsemasi aurinkopaneelit alkoivat kiinnostaa kovin. Täytyykin tutkia asiaa...
tarleena
tarleena
Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,5K, Käynnit: 0
Mietin voisiko atriumpihan vaihtaa sisäpihaksi tai oleskelupihaksi, kun se olisi tutumpi sana suomalaiseen suuhun?Jos siihen laittaa katteeksi kestävän valokatteen, minne siitä talvella menee lumi? Sinne ei voi mennä lapiolla lähellekään kun muuten niiden kiinnikkeet napsuvat irti. Jos taas ei saa lunta pois, se on huisin pimeä alue. Voisiko siihen teettää paksusta lasista tornimaisen katoksen? Tornin keskellä voisi olla savupiippu ja sen alapuolella vaikka kamina kylmimpiä pakkasia varten. Voisiko talon kattoon laittaa pienet aurinkopaneelit jotka pitäisivät ilman talvella lähempänä nollaa?
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)Ylipuutarhuri (35,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 18,0K, Käynnit: 56,0K
Atriumpiha-asiaa pohtiva nimim. J3006...jne..., kävisitkö laittamassa itsellesi aivan kunnon nimimerkin. Meillä kaikilla sellainen on, jos olet huomannut. Se helpottaa keskustelemista ja yhteydenottoja Sen voit lisätä itsellesi tuolla "oma profiili"-kohdassa. Samassa paikassa voisit laittaa itsellesi näkyviin myös kasvuvyöhykkeen jolla vaikutat, sekä paikkakunnan. Nämä tiedot ovat tarpeen jos esim. pohditaan sinun pihaasi sopivia kasveja... Espoossa viihtyvät erilaiset kasvit kuin Rovaniemellä . Ja sen jälkeen tervetuloa tänne keskustelemaan

Iitti / III                        Asioilla on taipumus järjestyä                                            

monsteri
monsteri
Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 5, Käynnit: 0

Heippa! Viherhuoneista ja talvipuutarhoista on jo keskusteluja, mutta kun en ole ihan varma, että onko tämä meidän tuleva atriumpihamme niistä kumpikaan, niin hullunrohkeana avaan uuden keskustelun.Eli talomme laajennuksen seurauksena kiinteistömme keskelle jää n. 4,5 mx7,5m kokoeinen atriumpiha. Pihan ympärillä tulee olemaan lämpimien tilojen seinät, eli ikkunoita sivulla ei ole, mutta ainakin eristykset ovat kunnossa. Lattia sen sijaan on jo tällä hetkellä (nyt sellaisena oleskelupihana/pationa) ihan vaan maapohja, jossa betonilaatat, seinustoilla kukkapenkit.Tila tullaan nyt keväällä kattamaan valokatteella, vaatimuksena paras mahdollinen kestävyys ja valonläpäisy. Sen kummempia eristeitä kattoon ei tule, kunhan vaan sen verran tiiviiksi sen rakennamme, että uskallamme kesäaikaan pitää undulaatteja siellä irti (hyönteisverkot tuuletusräppänöihin). Piha-alue on melkoisen varjoisa.Nyt kysymys kuuluukin, että mitäs ihmettä tuollaiseen tilaan laittaisi kasvamaan. Elelemme nelosvyöhykkeellä, eli talvella on myös paukkupakkasia (nykyään tosin hyvin harvoin), mutta tuon tilan lämpimyydestä en sitten osaa sanoa. Mitään lämmitysjärjestelmiä emme kai sinne hanki, tosin itse vähän suunnittelin jotain terassilämmitintä istuinryhmän luokse. Näkymä tilaan avautuu sisältä suoraan olohuoneesta, eli toivoisin siellä olevan ympäri vuoden jotain vihreää. Havukasvit ja alppiruusut ovat käyneet mielessä, mutta mitenköhän ne sitten tykkäävät kesällä, kun tila on kuitenkin melkoisen lämmin ja kostea, siis varmaankin melkoinen kasvihuone...Ankeita seiniä haluaisin peittämään jotain nopeakasvuista köynnöstä. Ainavihreää ei taida olla, mutta ehkä jotain muuta näyttävää.Haaveissa on, että kunhan nyt sitten yhden talven seurailen sitä, kuinka lämpöisenä tila talvella pysyy, kokeilla esim. bambua, kuitupalmua ja jotain muuta hieman "eksoottisempaa".Eli tässä olisi sitten vielä pari kysymystä tämän pitkän pohjustuksen jälkeen:-Mitenköhän tuo tila tulee reagoimaan kun siitä tulee katettu umpipiha? Luntahan ei sen jälkeen (ei sitä kyllä nytkään kauheasti ole) kasvien suojana ole, joten paleltuuko siellä sitten kaikki? Onko pakko miettiä jotain lämmityssysteemiä?- Mitä ainavihreää sinne voisi istuttaa? Mitä muuta kannattaisi tuollaisessa tilassa kokoeilla?- Piteneekö tuollaisessa tilassa siellä jo nyt olevien (kotkansiipisaniainen esimerkiksi) kasvukausi?
Kiitän kovasti neuvoista ja vastauksista Smile


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku