Valmisruuan laatu , valmistuksessa käytetyt aineet


Kirjoittaja
Viesti
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)Ylipuutarhuri (31,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 17,0K, Käynnit: 50,0K
Mua jo hiukkasen ahdistaa se palmuöljy. Yritän valita valmisteita joissa sitä ei ole. HYVIN hankalaa, ellei mahdotonta.  Nyt taas törmäsin  siihen parisen päivää sitten kun nopsaan marketin hyllystä olin hakemassa kahvipöytään jotain viemistä. Eihän se kovin nopsaan sitten käynyt kun sisältöjä tavasin ja kaikista sitä palmuöljyä tuntui löytyvän. Pakko oli kiireessä  joku kahvipulla sitten vaan napata vaikka palmuöljyä siinäkin oli käytetty. Ainakin yksi kaadettu palmu sitten on taas mun omatunnolla.
Pitäis varmaan kaikki tehdä itse välttyäkseen tuoltakin riesalta, mutta taitais olla pisara valtameressä. Onneks en usein pullia ja keksejä ostele, mutta kyllä ne markettien hyllyt tyhjenee jokaisessa maassa aika nopsaan tahtiin Crying


Iitti / III                        Asioilla on taipumus järjestyä                                            

Kurppa.
Kurppa.
Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 24,0K, Käynnit: 85,0K
Tällaista tietoa hormoniruuasta.

Kotka, Karhula. Vyöhyke II  Otetaan mitä on.
LawrenceLimburger
LawrenceLimburger
Kotipuutarhuri (526 reputation)Kotipuutarhuri (526 reputation)Kotipuutarhuri (526 reputation)Kotipuutarhuri (526 reputation)Kotipuutarhuri (526 reputation)Kotipuutarhuri (526 reputation)Kotipuutarhuri (526 reputation)Kotipuutarhuri (526 reputation)Kotipuutarhuri (526 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 784, Käynnit: 1,4K
Viime syksynä jouduin ihan kohteliasuuden vuoksi syömään muutaman valmisruoka-annoksen. Kahtenä päivänä ensin kieltäydyin, mutta sitten en enää voinut.

Oli sellaisia mikroannoksia, lihaa ja toisessa versiossa kalaa. Kaikkea sitä joutuu tekemään, ettei loukkaisi jonkun tunteita. Oli uskomattoman pliisun makuista. Tämän lounaan jälkeen, ensimmäisellä kerralla, aloin voida pahoin, ja loppupäivä oli yrjön pidättelemistä. Rupesi ottamaan pattiin kun en kuitenkin kieltäytynyt. Pari muuta kertaa sitten olikin jo helpompia. Varmaan siksi kun oli jo tätä "äklöä" kerran syönyt, niin oli sellainen mieliala, että antaa sitten mennä kerralla pohjille, kun on kerran alettu tälle "turmiolan" Tommin tielle!
Tuomipihlaja
Tuomipihlaja
Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,9K, Käynnit: 573
Biologian näkökulma porkkanaan on toinen kuin kemian. Heinosen reduktionistinen (= pistää homma palasiksi ja luulla ymmärtävänsä luonnon kokonaisuuden toimintaa, vaikka tuntee vain toisistaan erotettuja palasia) näkemys tiedemaailmassakin on jo melko vanhakantainen, mutta edelleen siis kuitenkin hyvin vallitseva.

Biologiassa organismin (vaikka porkkanan) kokonaisuutta ei voi ymmärtää vaikka kuinka tuntisi sen kaikki palat. Vielä vähemmän voi varmaan sanoa palojen toiminnasta jossain muualla. Molekyylitason tiedosta ei voida päätellä kaikkea solutason toimintaa. Solutason tiedoista ei voi päätellä kaikkea elinten (tai kasvissa solukoiden) tason toimintaa jne.
iiris-kukka
iiris-kukka
Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,5K, Käynnit: 1,1K
Rosmariini&Timjami
Rosmariini&Timjami
Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,6K, Käynnit: 3
Minunkaan järkeen ei mene se että väitetään jonkun lisäaineen olevan turvallista koska se esiintyy jossain muuallakin. Tyyliin puolukan bentsoehappo on siellä luonnostaan se ei ole -lisättyä- .

Totta on että moni ns. Lisäaine on ihan ok ja puolustaa paikkansa, tosi moni ei. Mediassa ne aina niputetaan ja se on pahasta.Samoin ärsyttää semmoinen asioiden kiertely. Ei lisättyä sokeria MUTTA sen sijaan keinotekoisia makeuttajia senkin edestä SadLight on mielestäni varsinainen kirosana Wink
anita
anita
Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)Multasormi (158 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,4K, Käynnit: 137
Mun on aika vaikea luottaa professoriin, joka sanoo, että einekset ja valmisruoat on ok.
Tuomipihlaja
Tuomipihlaja
Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,9K, Käynnit: 573
Minua ei tuon Heinosen ajatukset vakuuttaneet ollenkaan. Vaikka niitä lisäaineina käytettäviä aineita onkin porkkanassa ja muissa terveelliseksi katsotuissa ruuissa, niin ei se sitä todista, että ne samat aineet vielä omasta yhteydestään eristettynä ja aivan toisaalle tungettuna olisivat edelleen terveellisiä. Porkkana voi olla kokonaisuutena terveellinen, mutta siitä erikseen eristetyt aineosat eivät sitä enää valttämättä ole.
MoonRiver
MoonRiver
Multasormi (127 reputation)Multasormi (127 reputation)Multasormi (127 reputation)Multasormi (127 reputation)Multasormi (127 reputation)Multasormi (127 reputation)Multasormi (127 reputation)Multasormi (127 reputation)Multasormi (127 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,1K, Käynnit: 202
Ja minusta kaikista parasta tässä on se, että jokaisella on kuitenkin oma vapaus valita välttääkö lisäaineita, vai käyttääkö niitä. Näin on hyvä. Kamalaa olisi, jos menisi oma valinnanvapaus.
PirjoA
PirjoA
Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,7K, Käynnit: 5,6K
Eilen olin Ylöjärvellä eräässä aika isossa kaupassa, jossa joku maistatti ja esitteli/kauppasi jotain uutta tai uudistunutta leikkelettä ja lenkkiä. Kovasti mainosti ettei siinä ole natriumglutamaattia, minä taisin olla ilkeä, kun siinä sanoin asiakkaiden kuullen juuri tuosta mai-leen linkittämästä jutusta, että ei se oikeasti ole niin vaarallista ainettaWink). Lopulta tulimme siihen tulokseen jopa sen edustajan kanssa että mainoskikka, johon ihmiset menevät täysillä mukaan!

(Meillä on aromisuolaa kaapissa jota käytän ja en todellakaan osta tuotteita sen mukaan onko siinä natriumglutamaattia tai ei!)

Ei sitten sais syödä esim tomaattiakaan!

Ja kiinalainen ruoka on todella hyvää, muutaman kerran vuodessa käydään kiinalaisessa syömässä.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku