Maanpeitettä parvekkeelle?


Kirjoittaja
Viesti
nanikka
nanikka
Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,3K, Käynnit: 0
Kyllä tuommoisen tekeminen varmasti onnistuu. Tulisi varmasti parempi kuin pelkästä nurmikosta.Koko parvekkeen nurmettaminen voisi olla aika haasteellista.

- olisi vaikea saada riittävän paksua multakerrosta, tai sitten nurmikolle pitäisi olla porras, että ovi mahtuu aukeamaan

- nurmikon hoito olisi hankalaa, saksillako sen leikkaisi ja jaksaisiko/ehtisikö sitä kastelemaankaan tarpeeksi, se ei kestäisi edes parin päivän poissaoloa lämpimillä keleillä

- talvehtiminen olisi hyvin epävarmaa kun niin ohut multakerros jäätyisi/sulaisi vuoronperään

- miten varmistaisi ettei jäätyessään sitten halkaise rakenteitaMutta voisihan nurmikkoa kylvää pienen alan laatikkoon. Siinä voisi sitten ihminenkin seisoskella tai istuskella tai pitää jalkojaan nurmikon päällä istuessaan jakkaralla.
niehku
niehku
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 2, Käynnit: 0
Bongasin tällaisen http://puutarha.net/index.asp?s=/keskustelukanava/viestiketju.asp?id=6942 ja mietin, voisikohan saman toteuttaa matalana ja esim. puolen parvekkeen kokoisena. Parveke on kadun puolella eikä siellä varsinaisesti mahdu mitään tekemään, mutta miniatyyripiha kissojen mittakaavassa olisi ihana. Helpommin toteutuisi varmaan, jos hylkään idean siitä, että siinä ihmisetkin tallustaisivat.Mitä sanotte ideasta, että kylväisi tuollaiseen laatikkoon jotain tämän tapaista http://puutarha.net/index.asp?s=/keskustelukanava/viestiketju.asp?id=1304 ja viereen ruukussa jokin talvenkestävä pieni puu?
Kreeta-Eulaalia
Kreeta-Eulaalia
Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,0K, Käynnit: 5,5K
Minusta luovat ideat ovat tärkeitä, toimivat ne sitten tai eivät, kokeilla aina voi, varsinkin kun ei kovin suuresta projektista ole kyse. Heksu jo ehtikin tuon sammaleen keksiä. Jos suikeroalpia istuttaisi matalaan astiaan, se kyllä voisi vaeltaa lattiallekin, se kestää jonkin verran tallaamista, mutta ei varmaankaan kovaa alustaa vasten. en kyllä tiedä voiko sitä kissa maistella. Nuo olisivat paremminkin varjoisan paikan ratkaisuja. Pihoilla kasvava hopeahanhikki kestää paahdetta ja kuivuutta ja pysyy litteänä jos tallataan, eikä varmaankaan vaadi paksua maakerrosta. Ajattelitko tehdä oikein sen neliön kokoisen laatikon istutukselle?

Satakunta, vyöhyke II
illis
illis
Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,3K, Käynnit: 3
Joku pehmeä matto jalkojen alle ja kissanruohot omaan purkkiin. Tarkoititko, että laittaisit multaa suoraan betonin päälle ja kylväisit ruohon siihen, ei taida onnistua, saattaa olla vahingollista rakenteille. Ehkä johonkin laakeaan matalaan astiaan kylvettynä onnistuisi.
Heksu
Heksu
Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,2K, Käynnit: 84
Jonkun ruukun pinnalle tai matalaan astiaan (n. 10-20cm), jossa voi varpaalla vähän hipsutella?

Tai sitten sammalmatto, olikohan Strömsössä kun kerran "kutoivat" sammalesta ovimaton?
niehku
niehku
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 2, Käynnit: 0
Olenko naiivi toivoessani, että voisin saada muutaman neliön lasittamattomalle betoniparvekkeelle aikaan jotakin nurmikon tapaista? Kasvilajilla ei niinkään ole väliä, tärkeintä olisi saada jotain pehmeää varpaiden alle ja kissojen naposteltavaksi. Kulutus ei tietenkään ole samaa luokkaa kuin pihanurmella. Neuvoja/ ehdotuksia?
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku