Lahopuiden käyttö pihassa


Kirjoittaja
Viesti
caracal
caracal
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 333, Käynnit: 0
Jos sinne hevosmuurahaisia muuttaa, niin siitä vaan. Tuhoamaan en lähde eläimiä enkä varsinkaan mitään myrkkyjä tontillemme halua. Täällä maalla nyt on niin paljon lahoavaa puuta jokapuolella, että olisi aika homma kaikki "tuholaiset" hävittää Wink

Ampiaiset ovat ainoita, jotka hävittäisin jos haitaksi asti olisivat -meillä kun on allergista porukkaa perheessä ja voisi tulla eläintenkin kanssa ikäviä tilanteita, kuonoaan kun joka paikkaan tunkevat.Kokkoa ei tähän tontille myöskään laiteta palamaan, olen saanut kunnolla keuhkojeni kanssa kärsiä kun naapurit lähistöllä polttelevat risukasojaan -silloin ei minulla ole mitään asiaa koiralenkille ilman hengityssuojainta. (että vinkki vinkki kaikille risujaan polttaville: on ihmisiä joiden keuhkoille pienhiukkaset ovat erittäin haitallisia. Onneksi täällä maalla ei sentään ole autojen tekemää ilmansaasteongelmaa, siitäkin sai kärsiä vuosikausia. Joka paikassa omat hyvät ja huonot puolensa Wink )
Kaisaliisa
Kaisaliisa
Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 3,0K
Risuista pääsiäiskokko!


Kreeta-Eulaalia
Kreeta-Eulaalia
Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,0K, Käynnit: 5,5K

Kun ei vaan ötökkähotelliin sitten muuttaisi hevosmuurahaisia. Kannattaa tarkkailla tilannetta ja hävittää hotelli, jos niin käy. En sitten tiedä onko se kovinkaan todennäköistä.Oman suvun mökillä oli yhtenä kesänä ikävä yllätys vastassa, kun rannassa penkin virkaa pitänyt tukin puolikas oli saanut ei-toivottuja asukkaita. Hevosmuurahaisia ei tullut hävitettyä, koska mökillä ei juuri käyty, joten saivat siellä vapaasti lisääntyä ja silputa tukkia. Saattavat seuraavaksi keksiä, että kosteusvaurioisen saunankin voi laittaaa puruiksi. 
Satakunta, vyöhyke II
caracal
caracal
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 333, Käynnit: 0

Meillä kaadettiin pihalta yksi iso kuusi ja paljon muita pienempiä puita. Kaikkia mies ei jaksanut pilkkoa takkapuiksi ja aloitin tekemään "jämäpaloista" isoa ötökkähotellia. Tarkoituksena on saada sammaloitumaan mahdollisimman pian ja piimää pitää ostaa nopeuttamaan prosessia. Pölkkyrivistö rajaa tulevaa istutusaluetta. Tämä on erittäin vapaamuotoisella takapihallamme, joka saakin jäädä aika villiin tilaan.vielä kun keksisi mitä ihmettä tekee sille älyttömälle risumäärälle mitä vielä on kasoittain. Yksi ajatus olisi tehdä vapaamuotoinen aita tontin reunalle, siellä olisi taas kaikenlaiselle ötökälle asumistilaa. Se, että haluaako naapurimme katsella sellaista risuaitaa onkin sitten eri asia... Hmmm.... No, toisaalta, ovat katselleet täysin hoitamatonta risukkopihaamme kymmenisen vuotta jo (muutimme itse tänne vasta pari vuotta sitten)kuvaHeksu
Heksu
Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,2K, Käynnit: 84
Juu Melissa, täräytät sen maahan lojumaan. Ja jos vaikka löytyy muitakin karahkoja raijaat niitä sinne myös sillai luonnonmukaisen näköisesti Wink Karsi rungosta sellaiset oksat, jotka eivät näytä sopivan kokonaisuuteen, joitakinhan voi myös jättää, kuin myös kannon siihen viereen.
valtsu
valtsu
Ylipuutarhuri (30,0K reputation)Ylipuutarhuri (30,0K reputation)Ylipuutarhuri (30,0K reputation)Ylipuutarhuri (30,0K reputation)Ylipuutarhuri (30,0K reputation)Ylipuutarhuri (30,0K reputation)Ylipuutarhuri (30,0K reputation)Ylipuutarhuri (30,0K reputation)Ylipuutarhuri (30,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 13,0K, Käynnit: 32,0K
Tukholmassa oli joskus puutarhavuonna (1 tai 2, -männä vuosituhat) tehty leppäpölkuista "halkopino, jonka välit oli mullalla täytetty ja metsämansikoilta istutettu. Suunnittelin silloin het oitis samanlaista.
KUNNES näin Kolin kansallispuistossa saman idean: Parin metrin pituiset kuusipölkyt pinossa olivat  varjoisessa kuusikossa sammaloituneet ihan perusteellisesti. Voi mahoton miten upea näky, siihen kun vielä vanamoita kasvaisi, kuvaa ei taida olla kuin sieluni slmissä. Lahopuu pölliä sammaloitumaan varjoon himoitsen myös.

  
’ Jos ei ole mitään sanottavaa, niin en sano sitä täällä. ’

Melissa
Melissa
Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 277, Käynnit: 413
Piimää ja kaljaa pitää kyllä kokeilla, samoin ketuleivän istuttamista johonkin koloon. Jos koloja ei ole, niin voisihan niitä kai tehdäkin. Hyvin oli Heksulla lähtenyt kasvamaan. Mietin, että yritän ihan ensimmäiseksi saada rungon ainakin osittain maantasalle - nyt se on oksien varassa ja irti maassa. Luulisi sen edistävän lahoamista.Jatuliinkin kuvassa on nättiä. Voisin yrittää tehdän jotakin samankaltaista erään ison koivunkannon juurelle.
Havina
Havina
Uusi jäsen (40 reputation)Uusi jäsen (40 reputation)Uusi jäsen (40 reputation)Uusi jäsen (40 reputation)Uusi jäsen (40 reputation)Uusi jäsen (40 reputation)Uusi jäsen (40 reputation)Uusi jäsen (40 reputation)Uusi jäsen (40 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,7K, Käynnit: 243
Ihana kuva löytyi tuolta Melissan linkin takaa. Aika paljon kuitenkin oli se Heksun kivi vuodessa sammaloitunut. Ei muuta kuin piimät ulos ensi kesänä. Täytyisikö tehdä oikein omat hapatukset noista meidän mansikkien maidoista... Sammaltakin löytyy ihan omalta nurmikolta. Täytyy vaan ottaa nuukasti, kun kivaa se on siinä nurtsissakin. Jos oikein koluisi tuon pikkumetsikön, niin löytyisiköhän sieltä joku kiva sammaloitunut runko, tai edes karahka, minkä voisi raahata pihaan.
Heksu
Heksu
Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,2K, Käynnit: 84
Piimäkin on hyvä juu, ja ainahan voi vaikka tehdä vähän koloa runkoon jollekin kasvimättähälle. Minun gallerias on maanantai, 23. elokuuta 2010 - klo 15. 10 (yli 171 vuorokautta sitten) kuva siitä, minkä verran piimäsammalmössö kerkisi vuodessa kasvaa, ei paljoa mutta kuitenkin Smile
Poppius
Poppius
Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)Uusi jäsen (21 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,9K, Käynnit: 5
Oih, ihana tuo kuva! Täydellistä... meidän pihalammen rantaan voisikin tuoda jonkun puunrungon sammaloitumaan.Kokeile sitä kaljasammalta, tai piimäkin taitaa auttaa sammaloitumisessa. Jos rungossa olisi joku kuoppa, voisiko siihen siirtää ketunleipäryppään multineen? Siitä se voisi sitten levitä jos tykkää olostaan.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku