vy/vv: Pihatähtimö (Vesiheinä), Stellaria media


Kirjoittaja
Viesti
iiris-kukka
iiris-kukka
Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)Aloittelija (99 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,5K, Käynnit: 1,1K
Saunanlauteet täynnä kuivumassa olevaa vesiheinää. Nyt riittää varmasti koko vuodeksi.
Tällaisen löysin
http://www.luomuputiikki.fi/blogi/villivihanneksia-4-pihat%C3%A4htim%C3%B6-vesihein%C3%A4:

Käyttövaikutukset: Pihatähtimö on tunnettu ja paljon hyödynnetty rohdoskasvi. Ulkoisesti käytettynä kasvin puristemehu tai murskattu kasvi on tärkeä rohto haavojen, rohtumien ja ihottumien hoidossa. Sisäisesti sitä on käytetty muun muassa hengitysteiden vaivoihin, virtsatieoireisiin ja peräpukamiin. Sillä on hoidettu myös reuman ja kihdin oireita sekä käytetty suoliston toiminnan edistämiseen. Pihatähtimön pääasiallisina vaikuttavina aineina ovat pii ja kalium. Lisäksi se sisältää flavonodien aineryhmään kuuluvaa rutiini. Rutiini on antioksidantti ja voi siksi auttaa useissa hitaasti kehittyvissä rappeumasairauksissa, syövän ehkäisyssä ja raudan yliannostuksen hoidossa. Rutiini voimistaa hiussuonia ja voi siksi vähentää verenvuototaudin oireita.
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)Ylipuutarhuri (42,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 19,0K, Käynnit: 70,0K
Pihatähtimö
eli Vesiheinä on vanhastaan tunnettu mehukas ravintokasvi joka sopii salaatteihin ja muhennoksiin. Sitä voi kuivata ja jauhaa viherjauhoksi. Myönteistä mainetta se on saavuttanut myös monipuolisena rohdoskasvina. Kansanlääkinnässä sitä on käytetty mm. ihottumien hoitoon.

Iitti / III                       
 Asioilla on  taipumus järjestyä                                            

TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku